Вишеградската четворка даде заявка за отпор в ЕС

Държавите от Вишеградската четворка приеха днес обща декларация с предложения за бъдещото развитие на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Вишеградската четворка даде заявка за отпор в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма какво да се сърдите. Така е устроен света. От времето на Карл Май и преди това заменят "сини мъниста" за злато. и сега е тъка. Ние сме индианците, а те са завоевателите. Кой печели повече? Този който произвежда винтчета и гайки за леки коли или този който сглобява и продава леките коли???

Започва пробуждане или само така ми се струва?

Добре е да си член на Вишеградската четворка,но тройка звучи по-добре,по-шведско е

За 27 години Полша успя да си изгради име в Европа. България за през това време изгради една кръгла нула.

Ами ако иска да я разтуриме, нека ни приеме Вишеградската четворка в редиците си.

относно 007 , или по-скоро тази любимка преводачка на татето , какво да се забележи ? че ги водят след пенсиониране пак като прилежащ персонал с почетна функция в ранг на консул за културен овмен ? тоест една 007 , или както ги днес наричат агент под прикритие на контраразузнаване ? това са ранг , назначавания , издръжки , парични средства , съгласувани поне с президентството , ако не вобще в бюджет и правомощия на президентската администрация . съответно , след като чак на третия ден след щателно проследяването на нейните подвиси, шалъми , приюми , вечеринки , се е стигнало до извода , че върши странни неща , как така че сега цяло се сервира на дълго и широко като вкусотия из държавния апарат ? толкова ли е потънало цялото в бакалията , в казанче от което няма назад ? поздрав ; неуместни новини из двореца : един скрит писател зад стена на салон от Мадам де Бовари .

Държавите от Вишеградската четворка приеха днес обща декларация с предложения за: изграждането на Балканка Федерация изкопаването на Европейски разделителен Ров * изграждането на Великата Европейска Разделителна Стена!

Европа на 2/3/4 скорости е краят на ЕС.

Няма страшно,още не е взето решение за нашето предложение - РАЗВИТИЕ НА ЗАДНА СКОРОСТ.

Да се присъединим, но няма да ни искат. Откъдето и да ни погледнеш, сме си за смях! Сега и Еленка ни изигра такъв номер, че дълго ще сме по заглавията. Може и заболяване да е, но толкова ли нямаше кой да й помогне да си стои вкъщи?

Тия от години се делят от останалите държави в ЕС, сега призовават да не се делим???? Няма друг изход освен обща европейска федерация, напук на вредните тарикати Путин, Тръмп и Джамбазки.

Алоо, Дир-а, нещо новината ви ми мирише на фейк. прерових чешките медии, но никаде не се споменава за такова нещо. Единственото е, че В4 са приели декларация относно различното качество на едни и същи хранителни продукти в Западна Европа и във Вишегр. 4. При проверка е установено, че един и същи търговски артикул купен например в Братислава и от селата Китзее и Берг в Австрия, отдалечени буквално на 5 километра от крайния квартал на Братислава (Петржалка) са с различно качество в ущърб естествено на потребителите от страните В4.

Абе защо не си спретните един централен ЕС и ни поканите като страна наблюдател. Да се научим и да се присъединим когато се научим към вас. А западняците дето са ви дали производствата да се таковат.

тебешир на деската - сиреч тебешир на дъска

Меркел като Екатерина Велика , Путин като някой Фридрих без пара , Турция като след Виена след 1683 , Доналд Тръмп в тебешир на деската от Дойче Банк с 2.5 Милиарда ? Какво да се очаква ?

щом ние , кат европейци , освен това кат част от византици , особено кат такъв , гдто имал столетни дунавски и черноморски седалища на италиански търговци , щом така , да се страхуваме от еврото , евро съюз , след като история показала , нямало никаква по-дълго трайната валута , откакто Венецианския Дукат . така че , да гледаме напред , вместо назад . Еврото , ahoi ! вместо да се впечатляваме до ден днешен от едни разработени идеологии , обслужващи метежите в след револуционна руска империя . Руссия е на къс с пара , США също нямат , ако утре европейско хранче казва ньет , например. Така че , нито сол , нито хляб , нито мая , без Нас . но да не е покана за прекомерността , защото това не се чете в медии , принадлежащи на империята Мърдок , Австралия . Или някой да се съмнява в това , че бТВ е поне толкова силна , колкото нпр. един премиер ? Или някой да си мисли , що ми е дълг в CHF , след като имам в дючека си флоринти ? Или някой да си каже думичка след бутилка Никсон Сайгон Ривър Уиски , и да пише по Твитър "евала" ? Дали ние , като население подкрепим след широк общественият дебат модел 1 до 5 от Бяла Книга ЕК 2017 ще се окаже . Но бягане от рамката , няма . Така , да мислим конструктивни. И , ако не разбираме това , тогава основен курс в начално училище , както си е било . поздрав , Червеняков , член председател на изпълком

Немсия подход за криминализаране на извършените плащания с 10- годишната давност в временият план обърнат назад , дава плод , най после . Благодарение на умната от управление на Меркел-Шоибле , днес сме свидетели , как се измъква от кризата на Hypoverein Bank Бавария , гарант и Германия , така и район Австрия , възможен гарант Австрия . Общо взето , благодарим Берлин за спазение на договореностти Маастрихт . Каквото не би могло да същестествува под правила на Базел III , това поне в носталгичен план да съществума в правен мир като илузионния шоу "Кабарет" с Лиза Минели в ролята на Меркел , и както Quasimodo , в ролята на финансовия министър , бивш министър на вътрешните работи , настояш кандинат за член Термания в постоянен съвет за сигурността ООН ,Министър Шоибле . Сталинизма не е било нито патентов нито изобретително направление на Руссия . Нали , Германия , Германия , Термания . Немският пруски командващият модел , плюс една приза "surprise" наполеонски почерк , нали-дали един Доналд Тръмп ще се захване на същата въдица с Дойче Банк ? Каква гротеска - бурлеска . Като че ли става въпрос за Дукати от Венеция и Фигаро . Но , далеч,далеч,далеч? Погледни към дискусия в камера на Лорд , Британия . Това ли е монета ?

30 г. Какви ли не раформи извършихме, само и само да угодим. Сега две скорости. Лъжци. Ограбиха ни. Редно е си платят, и когато дойде времето, айде чупка. Запада не може да се промени, защото кралските фамилии съществуват и си командват държавите, колоните и простаците като нас.

Колко хитри са поляците, обявяват какво са намислили в четвъртък- деня на американците.

Браво ,държавници със самочувствие ...Приветствам ги !-преписано от 499.

Е, аз пък искам повече Европа. Искам обща външна граница. Без вътрешни граници, общ език, обща армия, обща полиция и здравеопазване. Общи профсъюзи. Общо правителство.

Такова нещо не са искали от нас нито турци нито комунисти.Ти си най великото мекотело което се е раждало на тази продажна земя.

Добави -и жените да са общи .

не щеш ли???

Браво ,държавници със самочувствие ...Приветствам ги !

Г-жа Беата Шидло, досега полша е глътнала около 35млрд. евро от ЕС, а вятърът от запад се усилва, вие ли ще поставяте условия, като ви спрът дажбичката ще чакате отново милостиня от чичовците зад океана Сорос, Мекейн, Фридман и др. Осъзнайте се най-после и по скромно..........

ако поляците са глътнали 35млрд., то европейските компании от полския пазар са спечелил 350млрд. до сега

Говорите все едно поляците са длъжни на някого. Гледат си интереса и повечето държави трябва да са като тях. Заради вели икономически обещания и сриване на социалната система Западна Европа унищожава културното си наследство. Знаете ли, че 58% от всички новородени през последните 4 години във Франция са с мюсюлмански имена?

симо

Полша е американското острие и троянски кон в ЕС.

Това им е бизнеса на поляците основно. Но, също на чехите и унгарците! Те, бяха "троянските коне" на Запада, който разложи СИВ и Варшавският договор! Сега колективно са "Троянски кон" на САЩ, който ще разкапе Европейският Съюз! А, България и българите, никой не ги иска в Европа!! Най-вероятно, големите ни "Партньори" и "Съюзници" да ни шитнат за Вилает на Турция .

Дали и ние някога ще имаме такива политици ,а не такива които се гордеят че слугуват на ;Големите Началници;

Много добре би било! Ама, надали.

Vaszmotitelna strategia na tas Vishegradtska 4itvorka: TIPI4EN RASISMUS i KSINOFOBIA.

Stodentke, ако неграмотността беше престъпление, щеше да търкаш наровете доживот!

Покрай развода с Брекзита ще настъпи и известна демистификация за неща продавани ни скъпо за "солидарност", че субсидиите са всъщност цена за свободния достъп до пазара. Така сега искат от англичаните да си плащат за достъпа до общия пазар като напуснат. Накрая ще излезне, че няма солидарност, а всичко е цена за нещо... свободен пазар. Но ако накрая ударим калема колко валута са извадили от страната мултинационалите от свободния достъп и колко солидарност са ни дали като субсидии /цена за достъп/ ... Кой е взел повече, а?

Е, то и ти ще излезеш едни алчен тип дето бачка за пари, а не, за да станеш по-добър човек. Бива ли да си толкова меркантилен? Хората в Африка и един чифт обувки нямат, ти викаш, че си беден...

Господата които строиха шатри за Обама са взели да говорят за единство на ЕС иравенство- типична полска демагогия. Разбира се, че им трябват пазарите на Европа, къде иначе ще си шитнат боклуците? Защо не отстъпиха някой от продукциите които запада им даде и на държави като БългарияУ Живяла съм сред поляците и им знам манталитета- винаги дърпат чергата към себе си и демагогстват- затова и намират общ език със западните лъжеполитици.

Вишеградската четворка да бие чело на Виена - Австрия и да си възстановяват империйката, докато прусаците и френците не са ги смачкали как си знаят!!! К'ъв ЕС - К'ВИ 5 ЕВРО, БЕ !!!??

Герджика, каза, че ЕВНТУАЛНО, чак сега ще влизаме в ЧАКАЛНЯТА. Досега сме били на ЧЕРДЖЕТО ПРЕД ВРАТАТА. Там където лежат помиярите, с канче, за водичка и канче, за суха храна

Ние сме за това каквото кажат началниците!

да, може и на задна скорост....

Аз

В ЕС започва перестройка. Резултатите за ЕС ще бъдат същите, като от съветската перестройка за СССР.

Обаче за съжаление в Източна Европа сме малко по-изостанали като мислене и най-вероятно ако не наваксаме наистина ще има Европа на много скорости. Не толкова проблемът в различните доходи, въпреки, че и това е сериозен проблем. Проблемът е в приоритетите , които обществата си поставят. Нашите приоритети са неразбираеми за хората в Западна Европа, защото тези неща са ги дебатирали преди десетки години и са се убедили какво е вярното решение. Не се палете - Европа на много скорости ще има. НЕ може да обясните на някой немец, че щото сте бедни и имате право да карате автомобил на 20години и да тровите съгражданите си. Няма да го разбере. Няма да разбере, че трябва да отпада евродиректива за чистотата на въздуха в градовете, нямада разбере как може някой в София да се топли на печка на твърдо гориво и хвърля в нея пластмасови бутилки. Няма да разбере кака така нямаме реално разделно събиране. А пък това, че се обръща внимание на хората, които смятат, че това им нарушава свободата изобщо няма да го разбере. Осъзнайте, че сме пълни туземци и не се палете.

нито сме туземци нито сме бедни, богати сме и ни ограбват

такива сме, защото всичко това се прави умишлено.целта е да държат беден народа.фалират се предприятия.приватизират се за 1 лев,разпродава се ,раздават се на концесия стратегически отрасли.например-ако ти си на мястото на амджиков,а аз ти бутна 2-3 милиона тайно под масата вероятно с две ръце ще подпишеш договор за концесия ,...на нещо(без значение),даже няма и да го прочетеш.така е.с предатели към народа е пълно в бг и единственото удовлетворение за мен,ще бъде да има за тях възмездие.това предприятие не било рентабилно,онова било на дотации -нямало печалба-нали така мучаха всички министри до сега,затова и ги ликвидираха ,а наши хора ги изнесоха и продадоха навън или за скраб и станаха милионери.виж сега вуйче,на мен не ми трябват такива министри,това и баба вуна може да ко каже-махаъите го то не върви.на мен ми трябват хора ,коиъто от невървящо да го направят печелившо.

да се оправят и сами ,дават отпор.. тия като нас дето се саморазградихме... са съгласни букви.

безгласни

Виктор Орбан се е подписал под това?

Тези били много по-големи комплексари от нас българите.

Всичко върви на разпад в ЕС , ако тази смела Полякиня и другите Мъжкари от Вишеградската четворка се противопоставят на Франция , Германия , Юнкер и Могерини може да се запази този съюз в този си вид , но с нова програма за съществуване и действия срещу големия враг на ЕС , САЩ и жалки остатъци на парчета на Обама !

Няма "Не искам!" ...

"Съединението прави силата" Уж на нашия Парламент го пише, пък ни няма в Четворката, та сме си останали на едните съмнителни "лични приятелства" на Борисов или на предизборните закани за вето на Нинова.

Жалко, че не сме с румънците и ние там във Вишеград, но хитро ни изолираха и нарочиха за черни овци "холандците". Сега е компрометиращо да подкрепяме нещо с нашия имидж. Тези вишеградци не допускат да ги подритват и оплюват... и срещу комунизма бяха първи, а ние със стария рефлекс да се наведем ниско. Жалко щото ЕС е хубав проект, но иска и борба и отстояване на мнение и говорене, ама ясно, не като бате да се подлага мазно за трохи

още се пробват да изолират и Унгария и Полша, че не били демократични и друг подобен булшит, но им показаха ясно вратата и сега се умилкват и комисията пишела доклади и и мислела... и не искала да се конфронтира и бла бла по брюкселски, но номера с черните български и румънски овце втори път няма да мине и ще трябва да оправят Нутелата и за Източна Европа да не е с царевица вътре и без какао...

Изолира ни тиквун. За да се подмаже на Меркел и Ердоган.

"Ние искаме една по-добра Европа, а не "повече Европа" или "по-малко Европа", изтъкна днес полският премиер." Различната скорост е в тълкуванието точно на тези три термина. За страните учредителки "по-добрата Европа" е "повече Европа", т.е. по-интегрирана или федерализирана Европа. За втората скорот, типични представителки на която са Вишеградската четворка, "по-добрата Европа" е "по-малко Европа", т.е по-малко интегрирана Европа, или Европа на нациите! Консенсус към значението на "по-добрата Европа" на очерталите се две скорости мисля, че е невъзможен!

вишеградската четворка е изградена от държави. Към тях има асоциирани територии - например БГ

Толкова да си умен.

смелчаги "конгратюлейшъни" кво чакат...или са им усукали ташките от козяк?

Подкрепям ! Вишеградци за пореден път доказаха , че са единствените здравомислещи държавници в еврейския съюз . Отдавна трябваше да се присъединим към тях , ама с послушни майцепродавци .... Надявам се и това да се случи . Скоро !

Да се присъединим...Кому са нужни вишекрадци?

Рени

Ние винаги се прикрепяме където не трябва))

единствените.. Скоро и други страни от старите членки ще кажат същото. Идеята за федерализация можеше да се осъществи ако Меркел и Юнкер не се провалиха. Според мен след много разправии или ще има пълен разпад с последстващи съюзи между групи държави или само общ пазар в ЕС.

Да се върне правото на вето, за да не може ЕС да мачка която и да е държава.

Защо Жан-Клод Юнкер не е в затвора?

Ами затвора е негов личен и съдиите ги държи на компроматче. Изобщо ЕСССР си е тоталитарен режим.