Макрон: Европа не е супермаркет. Полша и Унгария гневни

Новият френски президент Еманюел Макрон предизвика силно раздразнение сред някои от останалите държави от ЕС, като Полша и Унгария.

Обратно в новината

Коментари - Макрон: Европа не е супермаркет. Полша и Унгария гневни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плаши врабчетата Макрон.Те Вишеградската четворка си имат икономически съюз към тях отделно отдавна вече се е присъединила Австрия.Словения и Хърватия също.А Италия това чака тя е ГОТОВА.

Плаши врабчетата Макрон.Те Вишеградската четворка си имат икономически съюз към тях отделно отдавна вече се е присъединила Австрия.Словения и Хърватия също.А Италия това чака тя е ГОТОВА.

Напротив ние обичаме РОДИНАТА си и ЕВРОПА и затова не искаме резаци!

Те кукловодите затова го създадоха Макрончето до помага на Меркел за затриването на Европа , но дали ще може ще видим.

Хахаха, Европа била споделена съдба, вика геронтофилът Макрон. Ами ти, човече сбъркан, ако си решил да се самоубиваш (чрез ръката на джихадистите), да не би и другите да трябва да "споделят" съдбата ти на нещастен малоумник!?! Аре у лево, мизерабъл с мизерабъл!

В предизборната си кампания Макрон заяви че ако Евросъюза не се съгласи с идеите му за преструктуриране то може да последва Фрекзит... От където и да го погледнеш това си е зявление че френския президент смята да изнудва останалите страни членки, та се питам дали хашлашкото му поведение е отражение на неговите ценности... или просто не знае какви върши;)

такива нареждания му спуснаха кукловодите..

Сиреч поредния дето няма нито принципи... нито ценности;)

НИЙ сме съгласни с европейските ценности и съдбата, която Европа ни е отредила! Дайте ги тук - ще подобрят генофонда (Кристалина Георгиева), ще повдигнат самочувствието ни на истински европейци (да си българин е позор), ще дадат тласък на икономиката - на всяка улица - дюнер и фалафел. Последното ще укрепи международното ни разбирателство и крепко приятелство с арабския свят (Бойко Борисов-2). ДА ЖИВЕЙ!!

Истината е че Полша прецака Франция за голяма военна сделка предпочитайки американската оферта на Локхийд Мартин. Франция още не може да преглътне това. Еми Макарончо такива са реалностите.

Този боклук Макрон има късмет , че няма как да се дигне от гроба Де Гол.Дигне ли явъобще няма да го бави - куршум в челото и със сигурност ще подгони Меркел и ко :)

А, ББ? Съгласен е! Как няма да е? Безгръбначно, винаги съгласен с господарите.

"Те решават да изоставят принципи на ЕС, обръщат гръб на Европа и имат циничен подход към съюза, който им дава пари, без да уважават неговите ценности. Европа не е супермаркет. Европа е споделена съдба." Малко за ценностите, малко за получаването на пари и малко за споделената съдба. Какво ли мисли за факта - хиляди подготвени специалисти, за които не са дали и стотинка, а им ползват възможностите - лекари, програмисти, строители и т.н и т.н. И за да не бъда разбрана неправилно, НЕ СЪМ ПРОТИВ специалистите да получават адекватно заплащане, но трябва да се търсят решения те да могат да получават адекватно заплащане в рамките на целия ЕС. Ето, това за мене може да бъде реална европейска ценност. А не, даваме Ви пари.. - взети са ни пазари, сринати (сринали сме си) производства (дори български домати не ядем), ползват ни като пазар, ползват ни специалистите наготово и дори програмни продукти не ни предлагат на по-ниски цени. Така че това е въпрос, който може да се коментира и то не с цел да си чешем езиците, а с цел да се търси разумно решение.

Бай Макронее..., я ако обичаш ни покажи, къде е записано в ПРИНЦИПИТЕ на ЕС, свободно движение на талибани в държавите членки и ДА ГИ ИЗДЪРЖАМЕ за наша сметка тия УБИЙЦИ-БОКЛУЦИ, които УБИВАТ в името на техния Бог ??? Я по-добре се организирай и ВЕДНАГА СЪЗДАВАЙТЕ тия ЗОНИ ЗА СИГУРНОСТ в рамките на техните държави, за да не се влачат тия гадни мюсюлмани по нашите християнски земи, че дяволите ще ви вземат заедно с тая КУКУМИЦИНКА Меркелката, ПФУууу...!!!

Докато централно и източноевропейските държави не получат половината от откраднатото от западноевропейците. През последните три века западноевропейците опоскаха целия свят а после се тупат по гърдите и викат ние имаме "либерални ценности". Имате защото сега можете да си го позволите. За това имате. А ние още се борим с робството. С робството на нашата мила банкова система, с нашите мили работодатели станали такива с държавни пари, с нашите бандити по улиците и в парламента. Всеки закон който се появява защитава единствено и само интересите на паричкоимащите робовладелци. Ето един пример. Работодател може да ни изплаща заплатата шест месеца защото имал трудност разбираш ли. Но това не дава право на работника да спре да му работни. Не че работодателя не му създава трудност да съществува физически. Е каква е разликата между крепостния и сегашния работник? А вие ми говорите за Обща Европейска ценностна система. Само че според мен няма такава. И това е проблема на Европа а не на ..."западна Европа".

Този мухльо говори само за даване, а не казва какво вземат от васалните държави, защото когато взимат решения ги взимат той и Меркел, а когато трябва да се споделя несгодата, цяла Европа им яде цървулските номера.

Кога стана калайджия,кога ти почерня дир...ка,бе? Европа първо е супермаркет за пробутване на храни с ниско качество на бедните си членки.... и второ- не ти е бащиния. Фикциите ти на новоизлюпено гардже са смешни. Де,затвори си замалко човката!

Безспорен факт е, че такива слаби политици като, баба ви МерАкел и тоя случаен льольо - Макарон, който спечели изборите във Франция, само защото Льопен беше реална заплаха, не е имало в Западна Европа от доста дълго време. Отделно, брюкселските зелки в ЕК, които явно изобщо не са в час, вече са се самозабравили, което пък упорито води до разпада на този, т.нар. "европейски дом", който концепт сам по себе си вече се оформя, като една неосъществима утопия. Пропастта между Изтока и Запада на стария континент, става все по-голяма със всеки изминал ден и както се очертава Европа определено няма да е обединена и мощна сила... Жалко наистина!... Отново сме на страната на губещите..., както обикновено се случва в историята ни!

Тоя си е комунистчиески ръжен. Спонсорите му навремето са направили кому революцията в Русия. Ротшилдовците. А и по комунистески нагло и по френски повърхностно смята, че търговията е по-важна от националната традиция. Всъщност този стил на обмисляне се налага по цял свят от вреи. Само в 'святата земя' на юг от Бейрут се говори за тардиции и национални приоритети. На другиоте места патриотичните партии са изцяло от кукли на конци -с близък контрол от вре,ски и/или руски мутри.

Два въпроса дали може? Първо, кои точно са ценностите на Европа? Всички, включително Макрон, само за тези ценности говорят, пък никой никъде не иска да ги изреди. Второ, как Макрон ще обясни отказа на Великобритания, Швейцария и Исландия да споделят съдбата на Европа?

Абе верно е, че дават пари ама това не е даване, а плащане цена за това, че Източна Европа си е отворила пазарите без мита и ограничения за техните стоки, а младите мозъци мигрират на запад

да, дават, но и във формата на годишна вноска - вземат. Нашата равносметка от влизането на БГ в ЕС не е много положителна, защото за 10 години сме внесли 10 милиарда лева, а сме получили по фондовете 6 милиарда евро (12 милиарда лева). Реално сме получили разликата - 2 милиарда.

"..фактът, че Полша получава средства от европейските фондове не я прави длъжна да коленичи пред Брюксел .." Ех, ще доживеем ли български държавник да изкаже подобна мисъл? Надали! Сега, отношенията на мутрю със западните лидери, се изразяват в "лизане", мазнене, и надупване (при поискване)! Даже, май, надупването си е естествена наша стойка, а не само при поискване!

Тоя явно много е ходил по сватби. Знае че който плаща за музиката другите танцуват на нея ;-)

loyola

Да вземат пример от нас! Тука някой хора не могат да мигнат от притеснение, за това какво ще си помислят в ЕС за това, че Путин е поканен у нас (не че в ЕС им пука де). Обаче като говорим за единство, някой попита ли ни за приемането на мигрантите, които Меркел покани, без да се съобразява с ЕС?

ценностите върху които е бил създаден ЕС: 1. Свободно движение на стоки и услуги 2. Свободно движение на капитали 3. Свободно движние на работна ръка Не виждам: * Свободно движение на талибани, имигранти, нашественици Горното НЕ мооже да бъде основна ценност, крайъгълен камък на отношението на отделните граждани и държави към ЕС. Горното не може да бъде принциоп на преразпределение на Европейски фондове иначе ще излезе, че те си плащат, ако ние слушкаме!!!

Еврогеиски съюз? Някой да е помислял преди години когато беше Европейска Икономическа Общност (ЕИО) дали някой е наричал ЕИО с обидни епитети? Насила хубост не става. Нито Меркел, нито Макрон могат насила да ме накарат да заобичам измислените от тях ценности. Затова ЕС трябваше да си остане икономическо образование, а не политико-социално.

20 копейки за коментара! Точно по опорната точка! "Дарагие Еврапеци, Европа вредна для вами! Идите в Рассия"! Маладець! Пфу...

русофил за да мразя ЕС, аз не го мразя, просто не обичам толерастията. Не ми казвай, че ти искаш 100 хиляди талибани да нагазят в България!!!!!!!!!!!!!

или да доказвам причастността си с мощен гей парад / не че има нещо против гейовете/

Този герентофил няма да е зле да прочете как е създаден ЕС и какви точно са били идеите на идеолога на всичко това - Де Гол.Не разбрах какво общо имат някакви си бежанци и икономическият съюз който трябваше да бъде ЕС , а не тази пародия в момента !

иляне,идеолога на еc не е де гол ,а шуман

Идеята за икономически съюз който да се противопостави на долара е на Де Гол !

Я как лъсна европейската ценностна система. Аз ти плащам ти си трай. :-) Винаги е била такава и такава ще си остане. Дано да се спасим на време от този 3ти райх дето си спретнаха Германци и Франсета.

Не им хващам много логиката на Меркел и Макрон. Това тяхното е малко като да поканиш един катун да дойде при тебе ама да кажеш че съседа е длъжен да го приеме да живее при него

Полша и Унгария СПАЗВАТ ценностите на ЕС. Гражданите на ЕС могат да влизат и излизат, могат да живеят и да работят в тези държави без никой да ги тормози.

Европа е споделена съдба, но командвана от един, с чинната криворазбрана лоялност на друг. Европейките ценности трябва да са положени на единомислие, единна посока и споделено желание за развитие. Напоженото право, не е общо право. А Макрон явно няма да е по-малко лайно от предното комунистическо лайно. За Меркел не коментирам.

напускат ЕС и да се връщат в Евразия, СИВ и Варшавския договор при Президента Путин !!!

Комбинацията Меркел и Оланд беше трагична за Европа,но комбинацията Меркел и Макрон ще бъде смъртоносна!

рашофилистик, тъкмо ще дойде любимият ви путлер и ще оправи всичко, от Лисабон до владивосток ?

Грешиш! От Ванкувър до Владивосток.

"кога стана калайджия, кога му почерня зад..ка" ЕС не дава пари, той първо взима пари от нас, после по измислени правила налага санкции и дава част от тях. Нещо като взаимно-спомагателна каса.

Копеле Макронско мръсно, ИЗТОЧНА ЕВРОПА СЕ ПРЕУМОРИ ДА ВИ ПОВТАРЯ, ЧЕ ТРЕБВА ДА СЕ ПОСТАВИ УДАРЕНИЕТО ВЪРХУ НЕДОВЛАЧВАНЕТО НА "МИГРАНТИТЕ". Вие си ги вилкоменирате, вие си ги дундуркате, зимате зърнтото и хоп - плявата НА ИЗТОК! НЕМА ЕС ПРИ ТЕЗ УСЛОВИЯ! С въртоглави хора семейство можеш ли да правиш? Да си мъкнат цигани за удоволствие и после/ прислугата ше ви нахрани. НЕЩО НЕЯСНО?

прие от България, Румъния, Унгария,... ???

Приела таратанци, всичката измет се връща тук. Каквото случайно остане там е в лагери и гета.

sps_hrsf@abv.bg

да ти обясним разликата между български циганин и иракски/афганистански такъв, искаш ли? БЪЛГАРСКИА ЦИГАНИН МОЖ ДА КРАДНЕ, АМА ИСКА ДА ПРАВИ ПАРИ У ЕВРОПАТА. А ИРАКСКИА ТАКЪВ, ОТИВА ТАМ ЗА ДА МУ СЛУГУВАТ, ДА ЦИЦА ПОМОЩИ И ДА ЗАПОВЕДВА. РАБОТА? ИНТЕГРАЦИА? ТЪРПИМОСТ КЪМ НЕВЕРНИЦИТЕ? НЕ БЛАГОДАРЯ! Ислама преди сичко!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Se taia

Всъщност идеята за целия тоз мигрантски поток е ясна. Надявам се модераторите този път да не ме отрежат пак.

Ще цицаме от Европа, щото тя ни е длъжна, понеже сме европейци. Но ние няма да я слушаме, щото не сме и длъжни! Колко познато.

А на бас, че ЕС повече взема отколкото дава!!! Те затова се надига вишеградската четворка. Преди няколко дни един дебилен германски евродепутат предложи направо цяло село в Латвия да се засели. Защо не си ги взе у тях, като толкова милее за разни паразити.

Макарончо,Макарончо започна с изцепките.Явно багажеца ти е толкова колкото на нашето момченце.

Браво на поляците и унгарците, те и чехите събориха дивия руски комунизъм. Нашите путьовци са съгласни с всичко, за да запазят място си на богатата еврогейска трапеза. А освен това са и тъпи.

Продажен баболюб и циоблиз с психически отклонения. Проверено наше момче.

Извратеняци не могът да опазят живота на обикновенният работещ европеец.С годините не разбраха ли ,че не могът да се интегрират арабите,а напротив стават по зле,те са много мързеливи и отмъстителни.

Търкулна се Макрончето и си намери Меркелчето ! Ще се подържат двамата едната агент на ЦРУ за да бъде Канцлер , а другия любител на бабички е агент на Ротшилдове и двамата с шлейфове от компромат !

Новия проект на глобалистите който ще "оправя" както франсетата така и ЕС ! Партия пръкнала се само преди година и хоп такива изборни "победи" ха сетете се как и защо само с разтягане на либерални локуми НЕ става !

Евала Вишеградската четворка! Макарона нещо се е объркал, Орбан не е банкялийския путьо, наш баце се слага на всеки и говори врели некипели за москвичи и мерцедеси..

Защо и нашите вождове не изразят един път собствено мнение, те като преди 28г. само вдигат покорно ръка че са съгласни. Да подкрепят поне малко Орбан и поляка, ще почна да ги уважавам.

Като е споделена съдба, защо Франсетата ни връщат ромите и не ги искат.

не бягат от война

наш Боко отдавна е легнал! Знайни и незнаини есмени се дупят на поразия.

Французите не поумняват, нещата са стигнали до там да не искат хората да ходят в Париж защото европейци вече не се виждат по улиците.