Предупредителни надписи и върху бутилките алкохол?

Европейският парламент ще обсъди въвеждането на предупреждения върху бутилките с алкохол, подобни на посланията по кутиите с цигари.

Обратно в новината

Коментари - Предупредителни надписи и върху бутилките алкохол? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами време беше, най-млкото за твърдия алкохол трябват даже и по-сурови мерки... А цигарите направо да се спират от продажба и да стават незаконни...

И какво от това?Ние и сега си пием домашно производство!Да му мислят на Запад ,че имат пари да купуват!

ПоВърнах се, преместих си го в другия крачол и си напечатах етикети за домашната шльоковица, а Еврогейовете да отидат да спасяват емигрантите в Средиземно море.

управляват Европа. Техйни слуги управляват България. Сега ще окичат нови надписи, които никой няма да чете. Против найловите торбички - ама на пазара са под път у над пъ! Против тютюнопушенето - ама никой не се е отказал! Против парниковите газове - ама никой не ги е спрял. Ограниения на високите скорости - ама всички се надбягват по пътищата! Включени светлини през деня - ама катастрофите не са намалели! Колани на предните и задните седалки - ама жертвите по пътищата се увеличават, а коланите не помагат. и т.н.

Тези в ЕС май са забравили кой съм аз. Тези благини няма нужда да са с етикети. Дадох ви ги преди много години -да сте живи ,здрави и весели. За водораслите ще питам Посейдон,но той сега пие заедно с мен и още няколко богини и ми каза ,че не му е работа и кеф да са занимава с Брюксел и найлоновите боклуци наоколо

Абе тези тупани верно си нямат работа. Аз мисля, че има доста по-наболели въпроси дето трябва да се решат преди тези глупости. Като ми плеснат на етикета някой надпис, какво ще постигнат? Като седна в заведение напитката се носи в чаша и само бармана ще вижда етикета. На него силно му дреме. Глупости само правят тези, и вземат едни добри пари за това.

или както викат фармацеВтите "преди употреба прочети листовката". Все пак алкохолът е без лекарско предписание... И табличка - при тегло до ..... Х по 100 грама, при тегло до .... У по 100 грама ....Както и указания за подходящи мезета.

трябат надписи, но не знам на какъв език да бъдат и колко да е голям шрифтът!

"Размерът има значение!"

Явно евродепутатите си нямат работа и се занимават пак с глупости... Нашите лентяи там са ги научили да лешперят качествено

тази приказка я знаем -опасните вино и бира и добрата и безвредна гмо марихуана , а сега спете спокойно деца ще има картинки по бутилките

Единият от надписите ще бъде Не прекалявайте с поркането, защото ще заприличате на Вежди-ту!

Нещо май забрави за др. миков или не ти стиска

Какви ще са предупрежденията? "АСПАРТАМА УБИВА" ли?

На мен ми е интересно и това с водораслите.. Ако започнат да се използват и те като източник на енергия няма ли да се затрудни пречистването на моретата и океаните.. До колкото си спомням по количеството водорасли може да си правиш сметка дали водата е чиста или не...

Ал

От Вашингтон благосклонно разрешиха на Европейският парламент да обсъди въвеждането на предупреждения върху бутилките с алкохол...

Според евроатлантическите ценности, най модно напоследък е да си непушещ и непиещ гей, живеещ с половинката си в щастлив еднополов брак, изпитващ люта омраза към Русия и солидарност с "изстрадала" Украйна.

А според много хора като тотем за руснаците трябва да е бутилката с водка но вие си храчете тук,нали все пак тази руска ръчичка ви храни предателски псета

LeGrandTulup

Доста мъже биха казали, че е по добре бутилка водка отколкото на Кончита вурста.

Само комунисти-алкохолици са коментирали досега :)))

ЕвроидЕотите да ползват задължително презервативи, със и без надпис!!!

Интересно с какъв акъл тези европаразити ще сложат надпис на етикета на някое качествено вино реколта 95 та да речем или на 20 годишно уиски ,след като е доказано че виното ,бирата и дори силните напитки са полезни за здравето в умерени количества ,ако слагат надписи ,то да е само на ментетата или на този алкохол който не е произведен от ферментация и дестилация ,а от спирт и есенции.

Ако изпия с вечерята 50-100 мл. ракия проблем ли е -не.Ако някой купува от аптека 100 мл. етилов алкохол разрежда го с вода и го пие , проблем ли е -да.Защо , защото неговият живот е безперспективен , провален , човекът е унищожен , като личност - от кого и защо ?! Колко от вината е негова лична и колко на обществата дето ни градите бе евро-нахуйняци?!Ами сложете етикети и на тези ''демократични'' , основани на ценностните ви системи общества , като вредна за живеене среда. Собствената ми Родина е ярък пример за такова общество.

На мен от домашняра от години ми се привиждат картинки по шишето...значи съм надрасъл еуропейците...не ли?

Който прави домашна ракия, ще трябва собственоръчно да нарисува върху дамаджаната последиците от алкохола :) И м/у другото не е зле цигарите да ги направят с униформни опаковки, за да не работят рекламите със стила.

Напротив(за цигарите)-марката задължително трябва да бъде подчертана!Марката е отговорност!Ако е унифицирано,всеки ще се изкуши да блъска всякакви боклуци вътре!Натоварете марката с отговорност и задължения.В общия кюп само помии се получават.Не е за вярване как толкова елементарни неща не се съобразяват от хора от които нещо зависи!

Марката е възможност за реклама и влияние върху децата.

То с аспирин ако прекалиш ще се гътнеш,но от раз за разлика от алкохола и цигарите :)))))

Добре-ще спрем а да пушим; да пием; да ядем захар и сол; месо да ядем ще спрем.В епруветки ще живеем?! И какъв ще бъде крайният резултат? На никой идиот не съм разрешил в епруветка да ме слага!

Нали ракията и винцето бяха полезни?! :))))))

Всуе се мъчите. Наблегнете на стряскащите картинки,защото подрастващите не могат да четат,а те пият най-много тези боклуци.

...да сложат и стряскащи надписи върху продуктите на Hаи големите крадци,...банките!!

Тези високоплатени маймуни в ЕК, с това ли се занимават? Нямат ли нещо по-важно да решават? Или нямат или не им е в компетентността. В този случай, трябва да се изметат от топлите местенца и да се намали броят им, като се избират с конкурс - езици, култура, професионален опит. Няма начин да стане, освен с "Окупирай Европарламента"!

Забраниха ни цигарите на обществени места. Ще ни забранят алкохола на обществени места. Скоро официално ще ни забранят и ходенето по жени като нездравословно. За целта си имало достатъчно гейове - по тях да ходим. Нали затова разрешиха и еднополовите бракове. Да живеят евроатлантическите ценности!

А ми ако е така , то аз си заплювам Лорда.

Евала на Гърците, ей така се прави. А ние надписчета ще слагаме и ще се плюеме един друг в европарламента. Толкова сме смотани че направо ме е срам. Ако не се кланяме на Путин ще се кланяме на Обама. Пфу, нещастни роби. Май...та ви русофили, май...та ви русофиби, май...та ви новоизлюпени крадливи богаташи, май...та ви смотани социал комуняги. Пфу, пфу..

Ми ако реално са загрижени за здравето ни защо не забранят напълно продажбата употребата на алкохол и цигари?! Не е тайна че цената на алкохола и цигарите се формира от акциза, митата и данъците...ето там е и тайната...

Това със спирането на алкохола го пробваха един път. Не донесе нищо добро.

Освен това и водката, квасът, кефирът и руската салата трябва да се забранят в ЕС и магазите Берьозка да се затворят незабавно

Правилно, защото алкохолизма е един от бичовете в днешно време, от него не само умират много млади хора, но и семействата си знаят за какво става въпрос. Питам обаче защо от екрана на Националната ни телевизия непрекъснато ни показват Ути Бъчваров с чаша връка, СЕМ се правят на ощипани. Докага ? В цял свят се забранява реклама на алкохола. Младите хора го приемат за нормално щом от екрана се показва...

Дали ще пиеш,пушиш или друсаш е въпрос на личен избор. Тоест...колкото надписите на цигарите и вдигането на цената им имаше ефект, точно толкова и надписа върху бутилка ще има ефект. Повечето хора в България пият вечер ракия, защото нямат финансов ресурс за качествени забавления. Те ходят на работа и се прибират вечер, но нямат пари за излизане или разходки, за почивки и т.н. Какво им остава освен да седнат на ракия и салата. Да не говорим, че алкохолът притъпява чувството за депресия и отчаяние в хората.

Следват надписи върху плодовете и зеленчуците,които само на вид са такива,а като вкус и състав нямат нищо общо с тях,прескачам "киселото мляко" ,снаксове,"плодови" напитки,захарни изделия, та да стгнем до микровълновите фурни!!!

Абе тия идиоти нямат ли си друга работа. Всичко ни е наред та допряхме до некви надписи от които няма никаква файда. А иначе кво правим със здравеопазването, образованието, енергетиката, съдебната система, социалното осигуряване и пенсиите.....Само за едно от изброените тия мискини по 24 часа да работят ще им трябва няколко години за да сложат нещата в ред.

Европейците трябва да се разграничат по манталитет от руските алкохолици, които 24 часа в денонощието се наливат с водка.

Язе се разграничавам веднага! Не пием водка, пием ракия. А на тебе да ти го ... в еврогейския.

Най-добре да се сложи един надпис на европарламента, че е опасен за здравето на европейците. Хем ще е вярно поне.

Предупредителни надписи по челата на европейските бюрократи май трябва да има...

Да лепят каквито си искат етикети по бутилките, не ми пречи, ама това ли им е най-важната работа?

Направо ще припадна с какви глупости се занимават тези идиоти. Водорасли, надписи на бутилки и найлоновите торбички, които от няколко години в България не се предлагат безплатно, те тепърва ще приемат такъв закон. Евромърди безполезни, докато хората гладуват и мизеруват, те се занимават с надписи и криви краставици.

Забранете вноса на руска водка на територията на ЕС. Ако се ''тровим'' ,поне да е с ракия и вино.

Най-вредни от всичко всъщност са ПОЛИТИЦИТЕ и дупетатите ! Аз предлагам на челото на всеки новозаклел се в парламента да се направи ЗАДЪЛЖИТЕЛНА татуировка ( етикет ) на челото , на която да пише : " Професионален лъжец и крадец ! Общуването с този индивид може сериозно да увреди Вашето здраве "...

Кога ще има подобни надписи и на колата

Като идея не е лошо. Но все пак е чисто бюрократична мярка, както едно време при соца. Европейския Съюз все повече започва да прилича на Съветски Съюз.

Уауу! Май е дошло време да си сменя ника от 612 на Нострадамус! Какво да се прави - пророчествата ми се сбъдват доста точно ;) Когато тук се спореше за пушенето в заведенията, маса народ подскачаше за пълна забрана, цигарите да се забранят, а пушачите да се изселят на друга планета. Предупредих, че безропотното приемане на такова ограничаване на свободите ще доведе до още и още забрани и ограничения. Че не е на добро да оставяме "Големият брат" над нас да определя какво е добре и какво не е добре за всеки от нас. Че както е тръгнало ще забранят и алкохола в заведенията, а доводи за това ще се намерят много, както намериха и за цигарите. Например след пиене в заведенията изневерите, съответно и разбитите семейства се увеличават, катастрофите на пийнали в бара шофьори погубват животи и т.н. Предупредих върлите непушачи обичащи чашката да не се радват на забраната за пушенето, защото ще последва забраната и на тяхната чашка в заведенията. Съответно и те ще започнат да избягват заведенията както пушачите. Всъщност вместо евроатлантически ценности, не е ли по удачно да се наричат евроатлантически забрани?

Няма забрани - цигарите и алкохола трябва да се продават, иначе мамин Делянчо ще вземе да заслабне. Има обаче ограничения. Ако не ти е ясно защо ги има виж всички умрели от рак на дробовете или убитите от пияни шофьори или натровените или пребитите от пияни пред дискотеките.

Пълна регулация на всичко от ЕС.

Не пипайте бутилките ваща кожа под ножа :D Алкохоликът на държавна работа иска да има хубав етикет :D Развалихте цигарите, сега и бутилките искате да развалите! :D Какво ще прави държавният служител, дето по цял ден си клати краката...

Надписите по бутилките ги четем постфактум и по три пъти, оти след една бутилка ми се виждат тройни.

Сигурен съм, че няма човек, спрял цигарите заради надписа. Още по-наивно е да се смята, че някой алкохолик ще спре пиенето заради етикета. А вече друг въпрос е, че ако сметнеш процентите на умрелите от алкохол с умрелите от цигари и тези от преяждане например, ще излезе че хората или се самоубиват или катастрофират или умират от първите три причини. И то по няколко пъти.

Не е идеята да спрат алкохолиците, а да не почват децата.

За тези, дето пушат на тумби пред училищата ли?Е, спряха ги! Откак излязоха тъпите надписи по кутиите вече никой не пуши. Даже почнаха да говорят за "лека дрога". Наивен ли си или не живееш в България?

Сега е модерно всичко да е здравословно. Зарязаха старите реклами набранша стютюнотъпканките и сега с известно закъснение минаха на здравословна вълна. Благодарение на нея, точно когато вечеряме виждаме "горещи кадри" от "Кенефските потайности", подуващи се като балони мъже (интересно защо все мъже), които не са си пили "антипърдин"-а на време, уригващи се змеюве в кревата, които изхвърятпламъци като бензинова лампа, заливани с желта боя хора в ресторант... Важното е да живеем здравословно, като си купуваме прескъпите "произведени по новата" или "произведени по усъвършенстваната" рецепта на.... еди коя си (американска ) фирма или нейна дъщерна.