„Сепаратизмът в Каталуния - фалш и нелоялност“

Сепаратисткият процес в Каталуния бе "епизод на нелоялност" към самите каталунци и "фалш", главните действащи лица в него знаеха, че той не е жизнеспособен.

Обратно в новината

Коментари - „Сепаратизмът в Каталуния - фалш и нелоялност“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

loyola

Ами и българите, като са се освобождавали от турците им е било трудно и не им се получило от първия път, но не са се отказали.

Каталунците разбраха че с нежни референдуми революции не се правят. Следващият път ще бъдат по подготвени.

Незсвисимостта на Каталуния е исторически процес. Побоищата на глассоподаватели - забраната на референдуми си е чиста проба фашизъм!

Барселонците много се оядоха, помислиха се за велики щото милиони им били посещавали катедралата, която пък я слагаха на зехтин та чак до сапун. Пазарите им естествено бяха дадени от ЕС, да им ядем пластмасовите домати. Барселонците го удариха на сиести и кражби и си помислиха, че може да се лешперят ако се отделят. Това е.

Viska por favor,бре!!! Отделянето на независимата република Каталуня е НЕИЗБЕЖЕН ИСТОРИЧЕСКИ ПРОЦЕС бре!И неминуемо ще се случи в обозримо бъдеще бре-до края на следващата година бре!Просто всеки такъв процес среща неминуема и яростна съпротива бре!Испания е искуствено създадена държава,подтискаща сума ти независими и различни по етнос народи бре-галисийци и каталунци и баски и прочие и още бре!Е все пак тя не е бившия СССР и настоящата Руска федерация,които са най-зверската ТЮРМА НАРОДОВ бре!И ще неще ще отстъпи до края на 2018 година бре!пп-А до началото на 2025 година ЕС не само че няма да се разпадне,както им се ще на глупаците бре!А ще се е превърнал в ЕВРОПЕЙСКИ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ бре!А един от тези щати ще е РЕПУБЛИКА КАТАЛУНЯ бре!Който е жив до тогава да си го знае от сега бре!Аз като искрен патриот на Каталуня съм наясно отдавна бре!!!пп-А сега осемдесет и петте процента имбецили да се изсекнат под каталунския ми пост бре!!!Хахаха!!!Мууухахаха!!!Жалки и смешни сте,бре!!!

ЦЕЛИЯТ ЖИВОТ Е ФАЛШ , ЯЖТЕ ПИЙТЕ,ВЕСЕЛЕТЕ СЕ НОСЕТЕ СИ НАЙ НОВИТЕ ДРЕХИ, ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖА!!!

Прочети коментарите в дир.бг,и ще разбереш колко интелигентен е българина.

"Герберастията в България-фалш и нелоялност"!

ВМЕСТО НОВ РЕФЕРЕНДУМ , НОВ ПАРЛАМЕНТ. Е РЕШИХТЕ ЛИ ПРОБЛЕМА ИЛИ САМО ГО ОТСРОЧИХТЕ? НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ МА КРАНТО!

Глей ся, Сорайче, Това, което дрънкаш са пълни глупости и изблици на липса на елементарна логика. Щото, ако беше вярно и вие с оня дъмпер дето ти е началник (точно той оряза автономията на Каталония преди години) бяхте мааалко по-умни, просто щяхте не само да не пречите на референдума, а даже щяхте да подкрепите провеждането му. Както направиха хитреците в Лондон със шотландците. Та, ако не лъжеше като дърта циганка, щяхте да ги оставите най-кротичко да си проведат референдума и мнозинството да каже не на отделянето. Вие обаче направихте точно обратното. Затова и казвам - или лъжеш (по-вероятно) или сте тъпи като вулканизирани три пъти текезесарски галоши.

много пъти се е обърквал, но за тази чума е абсолютно прав

ей тая и рахой с крадливата си демократична партия разцепиха държавата ... на изборите ги очаква голям шамар ... фанатизираните глупаци сепаратисти в Каталуня въобще не са за подценяване

АМИ АКО КАТАЛУНЦИТЕ ПАК ИЗБЕРАТ ПАРТИЯТА НА ПУЧЕМОН ???? ... ТОГАВА КВО ПРАВИМ ДРУГАРЕ ФАШИСТИ ??:))

Ами миячи на чинии , неграмотни комунета трябва да се научат първо да пишат , после да се учат да мислят и накрая да задават въпроси.

Когато идват на власт комунистите, заварват 95% неграмотност. Когато си заминават , оставят 95% грамотни, като 5% са били от царско време. Комунистите са били сред интелигенциата на нацията, народни представители, учители, печатарски работници, за това ги забраняват !

НАЙ - СРАМНИЯ МОМЕНТ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ФАШИСТИ???? .... НА 9-ТИ СЕПТЕМВРИ НИТО ЕДИН МИШОК НЕ ГРЪМНАЛ С НИТО ЕДНА ПУШКА СРЕЩУ СЪВЕТСКАТА АРМИЯ :)))

vasil

Както и нито един български комунист не е гръмнал и една пушка срещу Вермахта през април 1941.

просто пак ви набиваме канчетата и после кротувате - това правим:)))) комунистът по дефиниция е най-простото, мързеливо, крадливо и неграмотно същество, затова периодично трябва да бъде смазван, трепан и да му се контролира броя:))))))))

Като човек демократ уважавам правото на лично мнение на хората, но в интерес на обществото си мисля че червените дебили трябва да се вкарат в резервати , като слабоумни неандерталци

Вие демократите сте върхът на сладоледа, за това сте извън Парламента! Виете като умрели кучета, а бивши членове на БКП управляват България! Ха ха ха

тъжно, нали

Каквото и да се говори, най-силната икономика в света е комунистическа - Китай, и най - голямата партия в света е китайската комунистическа партия! Съмнявам се страхливите соросоиде да посмеят, да залепят плесница на някой китаец в Китай!

Сорсоидите съжаляват робите в Северна Корея и Китай , които против волята си служат на червените маймуни, така беше и у нас 45 години.

Foxconn официално призна, че в някои заводи на компанията в Китай работят и малолетни. Проверка в завода в Янтай е открила, че в него работят деца на 14-годишна възраст, съобщава Deutsche Welle."

Иска ѝ се да е фалш, ама не е. Арестите на лидерите им не ги уплашиха, дори успяха да ги изкарат от ареста, методите на Франко могат да действат в Северна Корея, но не и в Испания.

Погледнете и физиономията! Искам някой да ми обясни това в момента жена ли е, или вице премиер и губернатор на Каталуня? Щото утре като я свалят от власт, или някой и бие два шамара, ще циври като жена, и че била жена. А сега гледа като садист с власт!

Колко заблудени овце има в този форум! Когага комунистите станаха най големи антикомунисти, та чак и демократи....цирк!

Човека с достойнство и чест се ражда демократ, а кутев обясни в опопрните си точки , че комунизма е червен СПИН, разпространяван между скудоумните по наследство.

А Бате Бойко е най-големият демократ, родЕн демократ: Станах десен, защото десно беше свободно, ако беше свободно в лево, щях да стана лев.

"Демокрацията" не означавала диктатура!

A комуноиднита сволач толкова се радваше и вече виждаше края на ЕС ,горките червени дебили

Хората мразят комунистите и за това е народната поговорка : "Видиш ли комунист удари му два шамара - винаги има за какво"

Малко неточност - българския народ казва: На еврогейчто, когато и да му дариш два шамара, винаги е късно.

Скандал! В Испания, страна-член на ЕС, вече има политически затворници. По заповед на Рахуй! Това ли са европейските ценности? Да вкарват в затвора борци за свобода?

Само така моето момиче, да го д*хат русофилите във форума дето леят сълзи, че не стана работата на Путкин. ЕС е жив и ще пребъде. Ето тази е умна и красива, а не травеститът Захарова, ха ха.

А, бе недоноско, Испания има няколко народности - баски, каталунци, .., я Путин в Русия има десетки и най-малкото му е да се занимава със сепаратизъм... Ама като си и недоучен, ще драскаш тука..

А де бе, сериозно ли??? Доживях да ме учи недоучил и неграмотен комунист. То тези две понятия са си тъждествени.

Това ,,В,, виаграта ли значи?

Ами Кичке ела да ти го нахлузя и ще видим виагра ли е или витамин С.

Какво беше казал Стоичков за тая - внучка и дъщеря на фашисти.

Точно! Свързани с режима на генералисимус Франко!

Испания е гласувала в ООН предложения от САЩ проект, който вече е закон, че при референдум за отделяне, не е важно мнението на актуалната столица. Това беше предложено от САЩ по повод разрушаването на Югославия. Така, че съгласно тази резолюция Каталония е отделна от Испания страна. Това момиче не престава да ръси простотии. А ООН мълчи! Какво става бе защитници на демократичните свободи и човешки права. Какво е това лицемерие. После вярвай на Еврейския съюз и Евреонала.

От цял свят само Атила знае това. Нали не мислиш, че ако беше така, руснаците нямаше да го използват веднага?

Сепаратистите знаеха, че няма да успеят ама капитанът казваше еще не вечер...

Убавата кака що не каже, че Путин е дал парите на каталунците и е трябвало по някакъв начин ,да се усвоят,,.

Сепаратизмът в Каталуния - фалш и нелоялност Какво друго да каже набедената за най-влиятелната жена на демокрацията в Испания?!

Отделянето не можеше да се осъществи, защото нямаха военна сила! Такова нещо по мирен път не става. За да се осъществи, трябваше да се лее кръв, което вероятно пак няма да стигне, защото нямат сравнимо оръжие. Но това щеше да настрои и другите колебаещи се каталунци срещу испанската власт. А България (по-точно външно министерство) изобщо не трябва да се меша. По принцип е правилно да се подкрепи съществуващата признат страна. Но нашите не направиха това за Сърбия за Косово. А в ситуацията не знаем какво ги дели каталунците от испанците. Ние много сме си патили от това друг да решава съдбата ни. Вероятно и не знаят кой е крив и прав. В ситуацията нашите трябваше само да гледат отстрани и да не казват нищо.

Вестник Работническо Дело се преименувал на Дир.бг. Заменихме идеологията на СССР с идеологията на ЕС. Пропагандата обаче остава същата, непроменена помия.

Тълпата иска хляб и зрелища. И понеже хлебеца стана по-скъп, хранят тълпата със зрелища от всякакъв тип.

Ще кажат че Путин и Русия са фалшифицирали изборите.

Тази "Сеньора" много ми мяза на онзи Яйценук ли беше, къв беше. Донецк - направи потрошиха нацитата. Е това е, Хитлер и Кондор, Франко, а в Донецк знаят за СС полюциите. Така Светът, като има и е Запазил Спомена от Миналото, се развива Не, като олигофрен.

А сепаратизмът в Косово е висша форма на свобода, демокрация, ценности и идеали, така ли, господа двулични агресори и престъпници от НАТО ???

А ислямистите, терорист-сепаратисти от чечня ги прибират на запад като герои, като оня чатаев дето взриви Истанбулското летище. Няма друга такава шизофрения.

О, примерите за двуличието и двойните аршини на Запада са безброй, Косово и чеченците са само два от тях!