Туризмът прогонва жителите на Барселона от централната зона

Над 2000 местни жители протестираха в събота вечерта в Барселона срещу спекулативното покачване на цените на пазара на недвижимите имоти.

Обратно в новината

Коментари - Туризмът прогонва жителите на Барселона от централната зона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

през април живях в апартамент за туристи в барселона. освен централното място, авенида диагонал, самият апартамент не предлагаше нищо от това, изложено в интернет във саита на уимду... но поне саграда фамилия беше близо. апартаментите често са като частни хотели, миниатюрни стаи, още по-мини бани и тоалетни, стаи без прозорци и пр. всъщност това предлага централната част на барселона. но града е сам по себе си уникален, заслужава да бъде видян, дори и да не спите в плаза!

аре са.. като нема туристи.. реват.. като има туристи реват.. нема угодия.. ако може за тях евтино, ама и туристите да ги дерат колкото могат..

Толкова ли не можете да се усетите: това е рекламна пропаганда на барселонския бизнес с недвижими имоти. Статията се пуска и по бг-медиите /със или без заплащане/ за да прочетат богаташите и да инвестират в имот там. Елементарно.

ХАХАХАХАХА Панелника се прави на учителка по литература!

На български език се казва КаталОния. Учете , за да не се излагате! И не ставайте толкова сервилни, няма да ви посребрят за това.

Каталония (също Каталуния или Каталуня; испански Cataluña, каталунски Catalunya......copy/paste от link .правилно е да не се превежда и е КаталУния.

И туристите какво са виновни ? За "спекулативното покачване" си има едни други отговорници, един правилен етнос ...

Боже господи! Доживях да видя как бг панелник не напускал дс клоаката да сравнява гетото софия с прекрасната Барцелона!

БарЦелона е колкото твоя мозък, лъжичка и половина

stan_posta@

Така се пише - Барцелона. По българските форуми се пише на български и на български се пише Барцелона. Все пак езикът ни не го е измислил Стоичков. Той дори не можа докрай да го усвои (българския), но да са му честити 50-те години !

Тия малоумни ли са - ако са собственици на недвижим имот в централната част, то вече са мултимилионери. Това ли им е проблема :) ?!? Продава и се изнася в лукс хасиенда из прованса !

А най-вероятно са такива, които живеят под наем в центъра и работят там.

ако е така - да си налягат парцалите, нямат право на претенции !

Ал

Има нещо гнило в непокритите със злато пари... Всяко правителство може да си печата колкото иска пари. Така, чрез печатане и инфлация парите попадат у "правилните" хора, които после "инвестират" изкупувайки всички материални активи.

Стойността на всичкото злато в целия Свят е $7,641,936,367,325 - демек 7.6 трилиона долара. Това не покрива дори само БВП-то на Китай.

Ал

Стойността е нещо много относително. Ако вместо в долари, стойността се оценяваше в злато, то златото сега щеше да има стойност колкото всичко останало.

Да се разменим - ние ще се измъчим там, а те да се заселят и порадват тук.

Барселона - гледай, готви се софия. Лайнаците печалбари затова са взели имоти по центъра - да печелят. Ще стане като несебър стария град - само бетон и лайна. Дали искаме София да е жив град или мъртъв бетонен контейнер пълен с изхвърлени боклуци от туристите.

Това ни готвят и за София. Създават презастрояване, после затварят улици и ги правят пешеходни зони, накрая развалят водата , въздуха и унищожават всички дървета, а на тяхно място засаждат декоративни видове. Чужденците идват серат и накрая се махат да унищожат друго място. От всичко отиват да гледат общината , катедралата и няколко улици с видите ли необикновени сгради, които са поредната перверзия на изморен от живота архитект, който се е поблазнил от хонорарните особености на проекта си.

Народа има страшно много пари, затова цените на имотите се надуват.

Микроскопична Част от народа има страшно много пари.Важно уточнение.Другите са на Терминал2