Александър Ван дер Белен е новият президент на Австрия

Екологът Александер ван дер Белен победи с минимална преднина крайнодесния Норберт Хофер на президентските избори в Австрия.

Обратно в новината

Коментари - Александър Ван дер Белен е новият президент на Австрия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бюлетини по пощата? Даа, бе...Знаех си аз преди няколко години, че челният костинбродски пример няма да иде бадева!

Пълен крах. Йозев Хайдер го катострофираха, сега пък превъртяха изборите хахаха! Обрязвайте се и си сменяйте пола поне ще имате някакви права!

подла и сатанинска манипулация на изборите, фалшивикация от гигантски и фатален мащаб....жалко за Европейската култъра и народи...това беше...гответе се за тежка и мрачна европа, която ще е ужасяващо евтино копие на през-океанската империя на злото.

И фашизмът е западно"изобретение", и инквизицията, и .... В Украйна безчинства американо- европейския фашизъм-очеваден факт. А у нас какво е?

Бях в Словения за празниците.....изрядно чиста държава,подредена и мили хора.......нито един мангал не видях,нито един "мигрант" а само бели и спокойни хора а вие мижитурки в мазето на Врабча си храчете и чакайте подаянието от павиана...жалки хорица сте и ще си заминете още по-жалки

Аз пък видях доста забрадени точно в Словенска Бистрица - Словения. Бях втрещен, ама това е положението.При това преди 3 години.Много преди емигранската криза.

ЗА МЕН ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ!НИКОЙ И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕ!СЕГАГАШНИЯТ МОДЕЛ Е ЖИВ ТРУП!....ПРОСТО ПОДДЪРЖАЩИТЕ СИСТЕМИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗКЛЮЧЕНИ И ДА СЕ ДАДЕ НОВ РЕСТАРТ....АКО Я ИМА ВСЕ ОЩЕ ТАКА НАРЕЧЕНАТА ЦИВИЛИЦАЗИОННА ЕВРОПА!...ЯВНО ВСЕКИ ЩЕ СЕ СПАСЯВА САМ ЗА СЕБЕ СИ1 ИЛИ НА МАЛКИ ГРУПИ

Селски тъпунгер,не ви ли омръзна да убивате капитализЪма 45г. а сега започнахте да убивате ЕС......жалки хорица сте и това дори е комплимент за вас защото нищо човешко вече не е останало у вас....скотове на доизживяване сте

драги, Еврогея си заминава щот политиците ги купиха, сами се предложиха на Мамона!

Истината е, че този има руски корен.

Видяхте ли че нашия глас не важи , важи каквото каже САЩ , Австрия е окопирана страна и при нея зависи Канцлер Акт ! Много силно ФАЛШИВИ бяха тези избори !

от рашисткото посолство ? "окУУУУУУУпирана"

незабавно трябва да се въведе такова гласуване

от ГЕРБ и РБ им е наредено да го искат

Фалшифицирали са изборите.Няма да позволят да се промени калимерата.Залозите са много високи.

Австрия започна на заприличва на късния СССР. Юрий Андропов бе по-млад от тоя. :-)))

състояние, а не възрастта.

Европа, която е все по-застрашена от популистки партии.." Ха така. Европа не е застрашена от пълчищата орки, а от тези, които се обявяват против инвазията. Както винаги в едни "нео демократични" медии, всичко е наобратно.

Сега разбирам, за какво е това натискане да има дистанционно гласуване за всеки българин от всяка точка на земята! Такова гласуване е гаранция за изборна победа на тези, които държат в ръцете си пропагандата!

ИМА НЕЩО ГНИЛО В АВСТРИЯ !

Както и в Русия, Турция и США...

"Спирането" на десните партии стана главно занимание на "демократичните" политици в ЕС, които със своята неадекватност предизвикаха куп проблеми в Европа. Първо едва спряха десните във Франция, сега още по-трудно в Австрия...къде ли ще се скъса нишката -- може би в Англия? Издънката ще е голяма!

Погледни на човека вратовръзката- синя- той говори с езика на демокрацията....и с вдигнати ръце се предава на доброто дело.

Убеден съм,че за нормално мислещите хора,наблюдаващи събитията с отворени очи,тези реакции на облекчение и задоволство,че Хофер не е избран,са неразбираеми.На Хофер се лепят разни етикети,че е крайно десен,популист-националист и неофашист и западните лидери странят от него като от чумав.Може да се каже ,че клони към дясно,че защитава някакви национални ценности,но фашист-това е просто гадна клевета!Ами каква е тогава властта в Киев!?Я да видим внимателно-не допускат инакомислие и го пресичат чрез забрани ,закони и откровено физическо насилие,убиват политическите си противници-това е буквално ,за последните 2 години колко опозиционни дейци бяха убити или умряха по мистериозен начин,изгориха заради инакомислие в Одеса 48 души/по официални данни/.То цялото поведение на новата власт в Украйна си е показно фашистко,докато у Хофер виждаме един културен,цивилизован човек,диалогичен с малко повече твърдост и независимост при оценките... е и твърде различен от брюкселските мекотели.Сегашният европейски елит допуска ужасна грешка и ще си плати един ден за това!

Кога ходи в Австрия Цецо Кратуня, кога фалшифицира изборите? Назначиха един дърт склеротизирал гей за президент на Австрия.

винаги така става - всички се обединяват на финала срещу националиста. Така леви и десни се обединиха срещу ЛьоПен във Франция ....

При положение че пощата представя същите избиратели, вероятността това да се случи е 10^-56. Та вероятността да се придвижи сама по себе си една чаша вода, защото всички молекули се решили да се движат в една и съща посока е по-голяма.

На гости.....

А пък аз си мислех, че само в България се фалшифицират избори...

Не е лесна работа да предизвикаш голяма война, но на чуфутчетата това им е специалността. Талантлив народ ей няма що. И този път ще успеят.

Европа победи цивилизационно, но загуби демографски. Факт, скъпи мои. Мюсюлманската раждаемост в крайна сметка доведе до Косово. Предстои да доведе и до други промени на територията на Стария континент. Както казва Бжежински, Европа е един луксозен старчески дом. Хората са практични.Териториите тук имат нужда от работна ръка.Евтина и неграмотна. И без претенции за демократични ценности и правов ред. Хеле пък за екологични стандарти.

И кво казваш како гинке? Бъдещето е на диващината, а? А ти знаеш ли, че със законите на шариата една клечка не може да се произведе? Тъй че по-полека с изводите.

Много ми дреме че Александър Вян дер Тъпяков е станал президент на тъпата Австрия!!!!

Вуте ме приема изборите в Австрия щото такава държава нема. Ай сиктир.

Няма нищо за чудене. В Австрия също е пълно с мюсюлмани. Във Виена особено. Австрийци пенсионери и турци в изобилие. Както и в цяла Европа. Соросите малко да намалят темпото, никого няма да успят вече със заклинанията си, че всичко е наред. Над Европа лека полека пада тъмна арабска нощ.

В Австрия има 125 000 турци. Отделно 370 000 са от бивша Югославия.

Това ли са официалните данни? Отиди да видиш Пратера как мирише на урина в края на деня. Цигания отвсякъде.

Няма как да ме убедят, че с това гласуване по пощата и тази минимална разлика изборите не са фалшифицирани

На кой му пука какво мислиш ти бе макс?

30 000 са един средно голям град, а по принцип и 1 глас повече е достатъчен. И освен това при изборите за президент на втори тур резултатите са все такива, при положение,че кандидатите са с еднаква подкрепа.

Няма да се отчайвате! Тоя дъртанян я изкара една-две години, я не!

Tочно така, а след това вицето ще кара до края на мандата. Скапаняк.

Може и майка ти да кара до края на мандата! Пишкояд!

В последното си интервю пред швейцарски журналист другарят Хитлер е казал "национализмът в Русия ще победи". А той е бил медиум. И е бил прав. Чрез някаква си ала бала демокрация се разделиха с мюсулманските си държави. Като демократи Европа и Израел почнаха да строят подобия на Берлинската стена. И очаквайте и продължения. Но не бъркайте думичките национализъм и нацизъм.

най- интересно ще е в германия, когато дойдат избори.

като в австрия

Някоя хора не са спали, бълват жупел и огън, фалшификации, ЦРУ, баба Ванга, евреи, заговори, конспирации, бай Ганьо чел бюлетините, дъртия щял да гушва букета, и загубилия Хофер щял пак да стане президент. Не сте добре хора. Днес е почивен ден, 24 май.

Да ни просветиш, Сорос и през почивните дни ли плаща? Или пишеш само така, за поддържане на формата?

А не теб кой ти плаща бе пешо?

Сороси, Бай Ганьо не може да го минете никога. Вижда ви измамите по света и у нас,и знае,че ще си го получите световно и много яко.

демокрацията достигна нови върхове ... гласува не по пощата ... а въобще кому е нужен този цирк гласуването

Нашенските съветофили-пицаджии-малоумници сега седнали да се грижат и за честността на изборите в държава като Австрия...Уникалише булгарише дебилише...И току се радват на крайно леви, ту на крайно десни...Но все получават среден пръст..Абсолютни сбърканяци

бай ганю е много чувствителен към тези, които му промиват мозъка... край на басните за западна демокрация и почтеност... ти се разходи на половин час път от центъра на виена и виж в какъв свят попадаш... това не е европа!!!

Товарищи...

С рублички - толкова! :)

фалш

БЕЛЕН Е НА ФИНАЛНАТА ПРЕВА И СКОРО ЩЕ ГУШНЕ КИТКАТА И ЩЕ ИМА НОВИ ИЗБОРИ НА КОИТО ХОФЕР ЩЕ ПОБЕДИ ЗА УЖАС НА БРЮКСЕЛСКИТЕ СЛУГИ НА С.А.Щ.

бахта и изрода. Тоя Хофер е бита карта вече. Бас ловя, че следващата му спирка ще е кмет на някое забутано село.

Хубаво име си си избрал, щото имаш мозък колкото на мравка. И как може да говориш такива работи за човека, то и ти можеш да се гътнеш утре, но кой ще си спомня за една тъпа анонимна мравка. Изрод такъв.

Тези са ползвали опита на наш Цецо :) Гласували по пощата... друг път.

трябва да ви е гадно, иначе това живот ли е?

Статията е с един горд патосен апломб за победата на разума над национализма. А дали е така? Все още останалите 49,7% са ...... в подкрепа на национализма. 31000 гласа разлика! Това може да зависи и от това кой брои гласовете.Тревогите на авсррийците си остават същите. Техният свят не е по-различен днес, след изборите. причината за появата и подема на крайния национализъм е там. Нищо не се е променило, няма и да се промени, само с .... апломб и ентусиазъм.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ТОЧНИЯТ КОМЕНТАР!

Забравяш да отчетеш, че точно в този момент национализмът е на стероиди, а умерената позиция е в ущърб. Т.е. тези изборни резултати показват един екстремум при обстоятелства, най-благоприятстващи национализма, при това загубва. При нормални обстоятелства няма да спечели и 10% обаче. Винаги гледай контекста, като анализираш. Отделни факти, поставени в коментар без да е споменат контекстът, може да изглеждат много странно. Като това изсилване на националистите в Австрия например. Някой със замъглено съзнание може много да се радва как видиш ли национализмът е във възход. А той в случая е само компенсаторка, т.е. временен инструмент. Времянка, така да се каже. И времето най-вероятно ще го докаже. Определено го казвам: най-вероятно. А не гарантирано.

Ми що най-вероятно бе? Кажи истината, ще спрат ли чалмите пред Виена този път, а? "Вероятно" не, а? Хахахахахаха.

Белен е университетски професор по икономика, откъде го изкарахте еколог? Той е един от създателите на зелената партия, но това не го прави еколог

европа трябва да се бори за истината , ако държи наистина да оцелее !

Кое НПО гласува по пощата и избра президента на Австрия?!

Положението с изборите в Австрия е много деликатно и затова за преброяването на гласовете са привлечени специалистите от конкурса Евровизия.Според неназован източник,сега обаче конфузията е пълна,защото тези специалисти са разбрали ,че Ван дер Белен е етнически руснак едва след обявяването на резултата и са напълно отчаяни!?

Не сте спали цяла нощ, починете малко. Изборите минаха президента влиза в офис а вие се насочете към референдума в ЮКей и към Тръмп. Там са ви надеждите.

С това ме отказаха от идеята за гласуване по интернет.

урааааа,геисоросоидите победиха ,опедерастването на европа -продалява

себе си ли имаш предвид ?

Той вече е "бита карта" :)

Изборите, разбира се, са фалшифицирани.

Австрийките не са красиви жени.

Има и хубави, ама не са в твоята класа.

Тукту, какъв е този конярски език? Подкопаваш ми авторитета на канството!! Бягай нахрани конете.

"С облекчение виждаме как австрийците отхвърлиха популизма и екстремизма. Всеки в Европа трябва да си извлече поуки от това", написа в "Туитър" френският премиер Манюел Валс. Не знам, какво ти е облекчението..., ама 0.6% разлика, НЕ е сериозно ОТХВЪРЛЯНЕ!