Меркел гледа песимистично на старите приятели

Поотминаха времената, когато можехме напълно да разчитаме на други, заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Обратно в новината

Коментари - Меркел гледа песимистично на старите приятели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

този път е права...нека да се борим за европейското си бъдеще.

Перфектно. Крайно време е НАТО да се преструктурира или нацяло да се разформирова и да се изградят нови съюзи с друга доктрина и правила за действие. НАТО вече създава проблеми вместо да ги решава.

"Затова мога само да кажа, че ние, европейците, трябва да вземем съдбата си в свои ръце"--усеща се напрежението между САЩ и Европа и Тръмп го създава.Досега такова чудо не е имало.Ще избие на някъде всички необмислени постъпки на Тръмп. С глупостите си сам помага на Сорос.

Меркел е пример за това, че германеца не е много по-умен от българина.

Ами да, нали си има вече нови дружки- с чалми и тарамбуки.

Старчето Тръмп естествено че ще забърка каши.На първо време е добре да въоръжи Саудитска Арабия и Катар и Кувейт.След това да се намери един който да тръгне срещу християните да стане патакламата което е и целта и след това старчето Тръмп да оправи нещата.

Старчето Тръмп ще забърка едни каши, горко ни.

Има много хубав въпрос в коментара по долу.Къде сме ние?Трябва все по често да си го задаваме този въпрос.Отговора дотук всеки се досеща.Зананикъде.Просто ако вървят с това темпо нещата след това някои ще кажат ..Абе имаше там едни бяха но вече изчезнаха!Много ясно се видя след изцепката на Путин за МАКЕДОНСКАТА АЗБУКА че обществото е дълбоко разделено.Е да ама той разпада не чака той се случва.И накрая някои ако искат нека си направят справка за етническия състав на населението през последните 2-3 години.А Каракачанов иска да вкарва работници от Украйна Молдова Сирия Казахстан и Ирак.

КАКВОТО МОЖАХ НАПРАВИХ ,ИСЛЯМИИРАХ ЕВРОПА,НО ОСТАНАЛИТЕ СЕ ДЗРПАТ,МАЙ Е ВРЕМЕ ДА СИ ХОДЯ

Май всичко свърши!Всеки да си бере гайлето!Америка не може повече да плаща за чужди интереси!Идва ново време.Този батка не се шегува-сиренето е с пари!А къде сме ние след като 30 години плюем по Русия!?На времето Европа спря турците до Виена и ни остави 500-тин години под тяхно робство.Нещо да ви навява това?Просто питам късогледите ни "политици"!?

Липсата на принципи и забравянето къде си бил стига до тая точка в която сега Меркел рони сълзи.Какво иска Германия ...И вълкът сит и агнето цяло!Не става така.Искаш солидарност и дружба ще допринасяш и ти.Европа съвсем полудя по тоя либерализъм.

.."Затова мога само да кажа, че ние, ....." ----- Аиде Тръмп! все напред и все направо! Бутни рвропата! потопи островите! Разтури евеята! Потопи натотото! Направи Балканската Федерация около кирилицата, българския и руския! Направи Стената по 13-тия меридиан! ..... Бъди иноватор и революционер! Сега вселената само тебе гледа!!!

САЩ НЕМАТ ПО-ОМРАЗЕН ВРАГ ОТ РУСИЯ И ПРАВОСЛАВИЕТО. Който си мисли обратното е пълен кретен. ако требва 9 ше се съюзи със остров тасманиа срещу православето.....но нема да действа с него срещу тасманците. НИКОГА. БАЛКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ? МОЖЕ! НА ОСНОВАТА НА АЛБАНСКАТА ПЛАТФОРМА И РЪКОВОДНАТА РОЛЯ НА БОНДСТИИЛ.

Къде сте, приятели..? Страхотна носталгична песен беше. Много навреме. А после следваше песента "Нека да е лято". Все по темата.

да... поумнява тая баба та и вие разчитайте на нато....а вие разчитайте на нато да ви защитава...

Безспорно, че ще разчитаме на НАТО да ни защитава! Да не би Б-ИЯ да има ресурс и сили сама да се справи или ще разчита на Русия?! Та нали Русия е една от най-големите заплахи за Европа!

изхвърля нагли рашистки дипломати !!!

провеждат военни учения за отразяване на руската заплаха.

мърморкел се светна. Ма како, нали затове САЩ прават бази у новите съюзници в източна европа и албаниа. Че са по-послушни и са им по-отскоро.......Базите им в германиа чудесно ше ремонтират такива кат теб - дет са си забравили местото у слугинската стая. И съюзници към щениата си не мож да привлечеш. Скарана с русиа, върсъс сащ и великобританиа. МЪКА. ГЛУТНИЦАТА ШЕ РАЗКЪСА ВЪЛКЪ ЕДИНАК.

Литва, Латвия, Естония, Полша, Румъния няма предатели рашофилистици и затова са далеч пред България в своето развитие.

и Полша върви по план.

Черна гора официално обвини Русия, че силно се намесва във вътрешните работи на страната !!!

ПРЕВОДАЧА БАЯ Е ИЗВЪРТЯЛ ПРЕВОДА ПО СОРОСОИДСКИ- МЕРКЕЛ Е ДОСТА ПО СЕРТ В ИЗКАВАНЕТО : БИБИСИ ЛОНДОН Europe can no longer "completely depend" on the US and UK following the election of President Trump and Brexit, German Chancellor Angela Merkel says. Mrs Merkel said she wanted friendly relations with both countries as well as Russia but Europe now had to "fight for its own destiny". Европа вече не може да "напълно зависи" от САЩ и Обединеното кралство след избирането на президента Тръмп и Брексит, заявява германският канцлер Ангела Меркел. Г-жа Меркел заяви, че иска приятелски отношения с двете страни, както и с Русия, но сега Европа трябва да "се бори за собствената си съдба". ПНЕ ПОЛЗВАЙТЕ ГООГЛЕ ТРАНСЛЕЙТ :))

Да са живи и здрави исламистите - новите приятели на Яга Меркел. Такива хора като нея ще убият и децата си само и само да останат по дълго във властта.

ТРЪМП "отказа да се ангажира изрично с колективната отбрана на страните членки"!!!!! НАТО ТОВА Е САЩ!! Другите са някаква забавачница. Нямала дя плащат 2% от бюджета си за отбраната !! ИЗКАЗВАНЕТО НА ВОЖДА ОЗНАЧАВА, ЧЕ Е ОСТАВИЛ НЕЩАСТНАТА ЕВРОПА ДА Я ЯДАТ БЛЯДОВЕТЕ. ПРАВ Е ЧОВЕКА - тези европейски педали искат да ги ОХРАНЯВАТ без да си плащат за това!! САУДИТИТЕ СИ ПЛАТИХА 110 МЛРД. ДОЛАРА ЗА УДОВОЛСТВИЕТО ДА СПАТ СПОКОЙНО, А МЕРКЕЛ СЕ СТИСКА. КВО ПРАЙМ НИЙ КАТО НЯМА КОЙ ДА НИ ЗАЩИТИ? НА КОГО ДА ПРИПАДАМЕ? Йелдаръм казва на Бойко : ГЕЛ БУРДА да ти дръпна ушите, че зад гърба ми снабдяваш с оръжие КЮРДИТЕ!! ЗА РУСНАЦИТЕ ИМА МАКЕДОНИЯ , А БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО НЕ СЪЩЕСТВУВА. НЕЩАТА СТАВАТ МНОГО ТЪЖНИ!

сега притежават 100% една от най-големите им бензиностанции, и интересно - в бележката, която ми дават, като си сипя бензин НЯМА такси....иначе в Щатите на всичко, което си купуваш се добавят различни такси, в зависимост от това, какво купуваш.

приятелството си е приятелство, но американците и англичаните си имат интереси ..

очевидно доналд се е разбрал с някой някъде, с кой е публична тайна и... сеа дискретно си маа по споразумението

Тази "ангела" Меркел такива каши забърка, че не знам дали го осъзнава изобщо или я е хванала вече старческа деменция. Тя обърка цяла Европа и създаде този хаос, който в момента съществува. И за какви други партньори изобщо говори, хората вече се осъзнават и ще изритат и партньорите й от властта, ако продължава това безхаберие към населението ти и приемане на емигранти-терористи, с довода, че горките в страната им има война.

бих искал да кажа на меркел,че от всичките ес каши дето ги забъркаха ,все повече нараства песимизма ни към такива нещастни и тъпи политици като сегашните .само дето не знаем как да се отървем от тия лицемерни влечуги .надявам се Господ да ни съжали и направи необходимото !

Все пак, въпросът е по-сериозен от този за безплатен обяд. Какво значи Европа да си вземе съдбата в ръце? Кои ръце - германските ли? Ще има ли обща армия и кой ще я командва - внучката на Хитлер? Германия не може и не бива да се оставя безконтролно защото последния път така загинаха над 60 милиона души. Ако САЩ и Англия вече не са в състояние да изпълняват съюзническите си задължения, то тогава да се намеси Русия и да разположи войска там.

Този ако не го докладвате и съдите Ще ви съдя аз Очаквам да публикувате извинение и да оповестите предприетите действия До 48 часа ще ви докладвам Не ползвам ТОР за да видите кой съм и къде съм

"Меркел гледа песимистично на старите приятели" Баце към кои приятели го слага, той си е слагач, май към новите?

Ал

Кофти е да се подмазваш, да угодничиш, да гъзоблизеш, а той, Тръмп, да ти бие шута...

Германия е окупирана страна. Страна бод ботуша на американската окупационна армия, която седи там вече повече от 70 години. Дори римляните не са окупирали Германия( и то само малка част от нея) толкова дълго.

а сега погледнете добре снимката и кажете не ви ли прилича на сенатор палпатин (императора) от Star Wars ?

Изключително дебилски исказвания на диванни малоумници, които си мислят, че разбират нещо от политика и геополитика. Колкото е по-прост индивида, толкова изказванията му са по-категорични - направо са от последна инстанция. Така мисля аз.

За това ли напоследък ЕС все по-често има шушу-мушу с Русия?

Господа на евробюрократите им го казаха в прав текст " приятелството си е приятелство а сиренето с пари " . Заради това Меркелица гледа така лошо. Свършват парите свършват и евроценностите.

Да разбираме ли, че искаш да заменим евроценностите с азиатските, диктаторски такива.

Време ти е за пенсия бабо Меркел, достатъчно грешки допусна.

Нищо , че Тръмп го изкарват луд, но той знае как се печелят пари и безплатен обяд за Европа няма вече!

Всяко начало си има и край!

меркел е в депресия след срещата с путин и сега тръмп .напълно я разбирам .

Не може Западна Европа да богатее, а Америка да ги пази...играта свърши...НАТО е към своя край!

ДОЙДЕ ВРЕМЕ И МЕРКЕЛ ДА ПРИЗНАЕ ИСТИНАТА,ЧЕ ЕС НЕ СЪЩЕСТВУВА В ПЪРВОНАЧАЛНИЯТ МУ ФОРМАТ!!!ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ СЪЗДАВАТ НОВИ СЪЮЗИ!!!ЕВРОПА ЩЕ СЕ ПРЕФОРМАТИРА!!!ГЕРМАНИЯ АКО ИСКА ДА ИМА БЪДЕЩЕ,ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОРИЕНТИРА КЪМ РУСИЯ!!!ЗА НАС ВАЖИ СЪЩИЯ ПРИЗИВ!!!

Свърши вече с лапаницата на Германи, Франция и другите европейски гейове и друг да ги пази...ойде коня у ряката!

1.За Вашингтон западът свършва с източната граница на ФРГ. 2.53% от немците са за не намеса на НАТО в евентуален конфликт между Прибалтика или Варшава с Москва. 3.Тръмп не потвърди действието на чл. 5 от устава на НАТО. 4.ЕС бавно но сигурно бива маргинализиран, не без активното действие на Вашингтон Е, остава да изчакаме срещата между Тръмп и Путин, за да бъдат договорени бъдещите параметри на зоните на влияние в Европа....

Хахаха, а някои отказваха да повярват, че Тръмп беше поставен на поста, за да го играе контра на ЕС и НАТО! Тъжен, много тъжен ден за атлантизма!!! Уикендът е просто превъзходен!!! :))

Да не бързаме на тази ПАЛАХУРА Тръмп ще му скроят шапка в САЩ. Там не търпят ПРЕДАТЕЛ и ще стане. После яко им дупе на много дупета. а за увеличаване бюджета на НАТО е правилно и то ще стане. тогава новите технологии ще турят ред в поизпуснатото положение..................!

Приятелството си е приятелство сиренето е с пари

Еврогейския съюз има по-голяма икономика от САЩ и население над 500милиона ,а иска САЩ да се грижи за отбраната му и да казва на еврогейските чиновници ,какво да правят !? Що се отнася до ненормалната Меркел...тя сега се чувства самотна в лудоста си !

A теб те хапят лудите ми се струва.

Празни приказки на един празен човек ...

Г-жа Меркел иска Тръмп да й дава пари за колективна отбрана, а тя да профуква парите за бежанците. Тази жена направо разби Германия.