Берлин призова за засилване на връзките със САЩ

Германският външен министър настоява за възстановяване на силните връзки със САЩ и предупреди за "сериозна опасност от война" през 2018 г.

Обратно в новината

Коментари - Берлин призова за засилване на връзките със САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз си мислех , че само Меркелицата е изкукуригала , а то имало и други кухавелници в тази Германия ! Както са я подкарали , май пак ще вдигат стена !

Истината е, че националните интереси винаги са водели до войни! Историята е изпълнена с множество примери! Не трябва да има национални интереси. Това е остарял и неработещ модел. Трябва да има чисто човешки интереси. Тоест хората трябва да живеят и мислят като една раса, да се грижат едни за други, а не да се крадат, убиват и експлоатират.

САЩ били носители на "демокрацията, мултилатерализма, международното право и свободната търговия." Този или има развинтено чувство за хумор или не иска да изпусне кокала, подаден му от "началниците"

Путьо трябва да е луд да започне война с тая бутафорна парадна армия.Рашанските идиоти ще мрат като мухи.

Нали искате война идва хак ви е.

а и на китаи не е обходимо да влезе във воина с запада. изпразваики хазната ( 5 трилиона $ в кеш ) си в центъра на атлантическият океан ще се преобрази черна дупка която за броени часове ще атомизира континентите USA-EU. аноним. това вярно ли е !!

..без източния фланг нато е с едно крило!

Залагат на очеВадно губеща карта...

Дойчовци, май мечтаете по бързо да отидете при чичко Ади!

Русия винаги е изглеждала колос на глинени крака за запад.Наполеон и Хитлер така разсъждаваха,но руснаците направиха военни паради на победата в Париж и Берлин.Мой приятел казва,че не са правили военен парад в Лондон и никога няма да направят,защото радиацията щяла да бъде убийствена.Аз съм за мир,категорично!

Може да са правили,но Франция и Германия са велики сили със силни икономики ,висок жизнен стандарт и са водещи във високите технологии!А Русия си остава една феодална кочина пред разпад!

Вековната мечта на запада,Русия,ако я не победим военно,дано се разпадне,за да владеем нейните ресурси .Спи спокойно,няма да се разпадне!

Опасна работа сте разпалените тъпунгери. Добре че я има Русия и дано ни спаси отново.

Руснаците , винаги са били мечтаната хапка за алчните глупаци от запада , и всеки който се е опитал да я глътне се езадавял ! Задавени ще има и този път - поне докато я контролира Путин !!!! Ако имаш поне малко мозък в главата си , опитай се да го запомниш !!! Не забравяй също че и Руснаците не са съвсем сами в това !

Съжалявам, но САЩ нямат нужда от Европа. САЩ са огромна държава, с огромни природни и финансови ресурси, привличаща най-големите умове в света, в следствие на което има и най-силната армия. Европа е разпокъсана на много държави, които са със застаряващо население и стават все по-незначителен фактор на световната сцена. Вместо да вървят към обединение, обща армия, обща гранична полиция и т.е., европейците започнаха да строят огради помежду си.

КОЙТО ГОВОРИ ЗА ВОЙНА Е МОЙ ЛИЧЕН ВРАГ ! АЗ НЕ ИСКАМ ВОЙНА !

Грух, грух грух!

е като са толкова егбап руснаците, защо не обявят воина на запада и да си решат проблемите? :::)))

Щото видяха кво стана с ВАГИНЕРИТЕ в Сирия! Касапница!

Тъпанар!!

помияр.

Грух, грух грух, май копанята е празна!

ДА КАЖЕМ "НЕ" НА ВОЙНАТА ! ДА НЕ ПОЗВОЛИМ ДА СТАНЕМ ПУШЕЧНО МЕСО ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ! АЗ НЕ ИСКАМ ВОЙНА !

Пропусна грух, грух, грух!

грухтиш, пък си катър - явно си зооджендър.

Фашизоидно трансджендърна капиталистическа измет опитва да управлява света.

САЩ и Европа трябва да се върнат към историческите си връзки. Този педерунгел да го каже на онодените германки в берлинското метро през 1945!!!

оди да си пасеш патките, цървул!

Пропусна 2.5 милиона немкини изнасилини от азиатските орди, някои са и разстреляни с куршум в тила! В Интернета е пълно с такива снимки!

катър, преди това немците размазаха от престъпления руския народ.просто не си прав.

Ела,избий моето семейство,а аз на твоето семейство ще благодаря!?Така ли!?

Като се наредите всичките с розовите гащички и начервените джукички и ще стреснете някого

Никой не подлага на съмнение,от западните анализатори,че Китай ще господства икономически,а след това и научно и военно на света.Въпрос на време.

Правилно! Въпрос само на 100 години! БВП на Китай - 12 трлн.$ БВП на Запада 45 трлн.$ БВП на Русия 1.26 трлн.$

БВП на Запада 45 трлн.$ Германия?

А тогава защо се е разтревожил германския министър от Китай?А и само той ли?Въпрос на 10 години!!!!

От статията се разбира само едно, че ако не е статуквото на така нареченият Запад, то алтернативата е война. Или НИЕ, или НИКОЙ .

Джендърската конвенция от Анадола?

Можете да поканите американския президент и да го разходите по улиците, да видите как ще го посрещне народа.

Щом този германец не разбира, че в момента върви с пълна сила преразпределението на света на сфери на влияние от великите сили, какво разбира? Разпада на соца даде началото. ЕС не го броят въобще в сметките. Играчите са Китай, САЩ и Русия. Индия набира сила. Англия колкото и да се дели от ЕС, никога повече няма да е велика сила. Франция, Германия, просто са встрани от играта. Времената се менят, промените са неизбежни, дори и с войни.

Русия не е велика сила !Нито пък Индия!Русия е само бензиностанция на великите сили САЩ,Европейски Съюз,Япония,Китай!

"Е, па нема такова ...!"

Едно изакано нещо, не може да дава мнение за велики сили, за силите на напън може!!!

Тъпо говедо, а кой напомпи китайците толкова много, че да ви дишат вече във врата, извънземните ли??? И този е един от..."най-личните"европолитици, които са готови дори на сделка с довчерашните си врагове, само и само да не им се наложи да слизат от влака!!!

Мартинчо, китайците преди и сега учат в САЩ и са супер студенти. Те могат и крадат от най- мощната армия и най-развитата икономика на САЩ. Да Китай е далече и дори по вътр.продукт стези 1,5 милиарда от тях 2/3 са изостанали селяни. Предишния на Си преди сдаване беше в САЩ и плака като вдовица САЩ да им даддат НОУ ХАУ,но янките не са от днес. И така само с крадене както руснаците не став!!!!!!!

Габриел , ти си стар КОМСОМОЛЕЦ. Взе ти страха Лавров като ти напомни да си влезнеш в ролята на ЛАКЕЙ Пак. Да това е без значение за нормалния свят. АГРЕСОРА трябва да бъде ДОВЪРШЕН. Санкциите явно яко го НАХЪРКАХА на бедна и безперспективна Русия. Путев ще е до Фризера а това значи няма спасение на мужиците................

Победителят е Русия. Точка по въпроса. Мошенниците се намесиха едва през есента на 1943 г. и то със 150 000 армия която при Ардените беше хваната в чувал. Ако Сталин не се беше отзовал на молбите на Чърчил и Рузвелт западняците щаха да бъдат в пълен капут. Грешката е на Сталин. Трябваше да кара до Ламанша и тези колониални крадци крали 600 г. света и разпърчосали България на 8 части да бъдат под руски ботуш

СССР победи със огромната материална и военна подкрепа на САЩ!Във Ардените американците имат огромно въздушно превазходство и огромен военен ресурс а третият райх няяма нужните ресурси да задържи завзетите позиции!Сталин и Червната армия не играяят никаквва роля за победата на американците!Голяма част от моделите на самолетите,камионите,средствата за комуникация още се използват под други имена във руската ,а преди това във Червната армия!Използват се и много от поточните линии,заводи и лицеензи предоставени от американците на СССР!Мога дда спомена заводите за камиони,емблемата на УАЗ-ките,портативните радиостанции моторола които под друго име се използваха,а може би още се използват!Камионите влекачи на които са разположени руските континентални ракети!И мноооого още неща!И не напоследно място милионите консерви,сухари и тонове пшеница за изхранване на червената армия и населението на СССР,както и милионите литри спирт за войнишките дажби преди атака!

Нямаш си представа,колко далече си от истината!

Само да те попитам дали си имаш на представа, ако Путин наистина е до...фризера, то къде ще са такива като теб тогава???

Репликата ми е към Русов-18:03,така,че предизвиканите от мен дуплики ме радват!

Още един слуга на Сатаната.

С американците не знам, но с Китай трябва да има съюз с Европа. Американците ще наджапат през Аляска и пак ще са с Руснаците в съюз, та не и вярвам много.

"Китай... Русия ... национализъм... са опасност" А разширяването на НАТО на Изток и войните на САЩ по света - не са! Така ли?

Нали Иран беше, обаче САЩ удариха Сирия, които са най-светската и демократична държава в региона. Саудитска Арабия, пък, които са най-нетолерантната и фанатизираната държава са им първи дружки. ??? Ирак също им беше приятел - и просто го съсипаха. Въобще , преди да се нанесат незаконно в региона , нямаше нито ислямска държава, нито полудели хора се самовзривяваха. Пози боже от такива приятели!

Най-големите националисти са американците.Дори си избраха диктатора Тръмп със слогана чужденците вън и Америка на първо място.

Каква опасност, дори папата призна официално през лятото че, III-тата световна е в ход. Китайците, междувпрочем, дори не са и помирисали от нея. Но това прасенце, което добре се е нагушело от хранилката, както се вижда, явно знае какво да грухти за да му сипват по-ситно. Дали останалите германци са във възторг от окупацията продължаваща 3 поколения вече ?

ЕС и НАТО са американски инструменти за контрол върху Европа. Агресорът НАТО нападна Сърбия на Великден и уби 2 800 души, от които 482 деца. Хвърли 15 т. обеднен уран. 6 пъти е завишението на онкоболните там, в Трънски и Видинско. България даде коридор на агресорите, а Турция и Гърция, стари членове на НАТО отказаха. Така България окървави ръцете си срещу православни съседи. Признахме от първите джихадистко Косово.

Германия и Европа са окупирани от САЩ. Само в Германия има 37 военни бази. Германия казва това, което и кажат чорбаджиите. А България и Украйна са най-протритите американски изтривалки. Даже наеми не плащат фъшкиите, ронеже са собственици на територията ни.

Фрау Меркел да не забравя, че от Сталинград до Берлин са само 2 700 км.

Забравяш за милионите избити руски войници докато стигнат Берлин ,а и там дават половин милион жертви в бой със фолкщурма!17000 редовна армия все пак си пробива път и се предава в плен на Американците! Сега няма да има желаещи да мрът за русия!Пък и никой няма да ги допусне по далеч от руската граница!Видяхме колко са изостанали във военните технологии във Сирия оня ден!

Нато се командва от САЩ.Нато не е носител на мир.Разрушен Близкият Изток.Турция е член на Нато,но това не и пречи да напада сирийските кюрди,да хвърля бомби по иракските кюрди.Германия имала нужда от САЩ. След капитулацията на Германия,президента на САЩ,натиква над 2 милиона и 250 хиляди немски военнопленници в концентрационни лагери и е пряко виновен за смъртта на половината от тях. В лагерите след войната, те са били изтезавани от палачи евреи с ток, кастрирани и убивани по най-варварски начин; включително чрез извършване на медицински експерименти над тях и убиване с отровен газ!Това не се нарича помощ.Новото не могат да донесат тия,които воюват.Просветени хора има по света :германци,англичани,французи,руснаци,сърби,българи и др.По върховете точно такива да се поставят.Така ,че народите не бива да воюват по между си Сега нещата в другият район малко са поутихнали,заради олимпиадата в Южна Корея.Но след това ,пак ще почнат съвместните учения на Япония,САЩ,ЮК до границите на СК,то СК не може да стои безучастно,ще мисли за своята защита.Международното право-Това е наднационално право,съзнателно ограничение на някои свои права и делегирането им в наднационални ограничения.САЩ имат около 800 бази в различни страни,защитаващи корпоративните си интереси.Да си изтеглят базите,да спрат да демонстрират сила,непрекъснати учения до Северна Корея .Да се започне разоръжаване,а не войни.

Това сам ли го измисли или е новата опорна глупост от Масква! Германия благодарение на помоща и великодушието на САЩ стана трета световна икономика и първа в Европа,а СССР се разпадна и на мястото му се пръкна уродливата путинова Русия която е на светлинни години изостанала от ,,победените" германци които междувпроччем са най големият инвеститор в Русия!

Доста цинично и арогантно е точно германец да предупреждава за опасност от война.

Германия няма право на мнение, защото е окупирана и сега от САЩ! Най-добре е да си арбайтват и да си мълчат, защото "сериозната опасност от война" през 2018 г." може да бъде разпалена само от господарите ѝ САЩ.

Да обявим война - срещу ментетата. Дори повечето мартеници скоро пак ще са оттам.

тия пак гледат към богатствата на Русия в Сибир. Не си научиха урока. И пак сме с тях и пак ни чака национална катастрофа.

Богатствата на Русия а в ръцете на путиновата банда която за да ги продава главно на Германия ще строи Северен Поток2!А за да продава повече на европа строи и Турски поток и продва нефт на цени подбиващи тези на Сауди!така,че Руските олигарси продават ресурсите на Русия и никой не е тръгнал да води война за ннейните богатства.Напротив!Русия води война с Украина за да може да експлоатира Черноморското и крайбрежие и още по кървава война в Сирия за сирийските национални богатства!

алууу кухара чети историята не си брой доларите

И от какъв зор ??Сякаш са ни съседи???Нека си гледат там своята територия и да не се набъркват на чужди територии и континенти

След ВСВ Германия става пръв приятел с врага си - САЩ, интересна работа. Япония - 2 атомни бомби и сега и те са приятели със САЩ. Защо Русия не успя да стане с тях приятел е тайна

Ами защото и на територията на Япония, и на тази на германия има американски окупационни войски и до ден днешен. А руски няма. Та толкова за "приятелството".

Русия още не е сключила мир с Япония и държи окупирани Курилските острови!Които на практика е превърнала в пустиня! Обаче руската пропаганда твърди,че черното е бяло!Освен това Япония и Германия са световни сили,а Русия е изостанала свръх корумпирана сатрапия ръководена от престъпна групировка неспазваща международнотп право!

Ма гледай колко са развити Германия и Япония, направо цъфтят- дъвки, дънки, телевизори, коли, техника! А Русия и Китай, тц " нищо", ама си нямат американски военни бази да ги защитават от Северна Корея и Иран! Германия и Япония от 1945 г. процъфтяват, както Ирак и Афганистан чакат да процъфтят- вече над 14 години и те са със силни връзки със САЩ!

Щеше ми се да попитам пича от снимката.... И ти ли се попикаваш, като чуеш понятия като Първи и Втори Украйнски фронт?

Русия води на САЩ с 4:0 на хокейния турнир на олимпиадата. ------ Не можеш да ни излъжеш, тролче! Това не е раССия, а едни сиви човечета без флаг! ;-))))))))

хахахаха Мйоре, а баба Жечка пред блока е генерал- майор! да не са марсианци бре тия хокеисти? и кво стана тая марсианците и те говорили руски! А Мъск уж прати анимирана американска тесла към Марс!

този,както и подобни нему политици чрез говоренето си натягат и предизвикват войни тактично.....

да се гласува закон с който да се задължават при военен конфликт политиците и техните семейства да бъдат изпращани най отпред на фронта , гарантирам ви че всички военни конфликти рязко ще намалеят , дори ще се прекратят.

до ГЛОБАЛЕН СВЯТ, Истината е, че Китай има да яде много хляб докато стане първа сила! Сега е много модерно да се говори и пише за това, но фактите са си факти! Икономически, културно и политически Китай все още е доста зад САЩ!

В каквото и да ни убеждават западните политици, най-опасна за Европа е конфронтацията с Русия. Другото са словесни еквилибристики, насочени към определени цели и може-би най-основната - вместо справедливо разпределение на земните блага, харчене на все повече пари за превъоръжаване. Точно Западът се държи агресивно към онези държави, които не се подчиняват!

Целия Свят е един организъм- всички сме части от едно цяло./ както тялото се състои от отделни органи, които работят в хармония за целия организъм. Докато Световните лидери не го проумеят това - винаги ще има опастност от война. Не може 1 % от хората на Земята да притежават 90 % от нейните ресурси. Докато се занимават със санкциите срещу Русия, най-после видяха, че Китай ще бъде доминиращия фактор. Китай държи най-голям дял от външния дълг на ФАЩ.

отличен коментар

Опастността от война ВИНАГИ идва от тези 1%! Но те по фронтовете не са умирали и няма да умират!

вместо да изгоним амариканците от европа и да прекъснем свободната търговия с китай...която НЕ Е СВОБОДНА понеже китайците изкуствено държат йоана обезценен и не зачитат интелектуалната собственост тоя пак за краварите плаче !!!

тои кадафи беше изгонил американцитре от либия...

за чужди войски по земите им и "обновяване генофонда им" чрез чужди мъже, войници?! Голяма е вероятността от война през 2018 година звучи като обработка общественото мнение на хората от европейския континент да бъдат готови за война, която може да се предизвика от действията на политико-военния съюз в който немците са едно от главните действащи лица по европейските земи. Преди да пристъпят към каквото и да е да вземат немските политици да се справят с последиците които има обществото им от поканените от Меркел пълчища от "бежанци", защото това са воювали и свикнали да боравят с оръжие млади мъже, които няма как немската държавна машина да ги включи във войските си и оставени на свобода неминуемо ще се превърнат в бандитстващи паравоенни формирования които със силата на оръжието ще започната да налагат над немското население своите вяра и начин на живот! Е, многоуважаеми немски политици, как съюзът и засилените ви връзки със САЩ или с която и да е държава ще ви помогне да се справите с тази армия от обръгнали на кръв и калени в бойни действия млади мъже ("бежанци" и мигранти, те и криминални елементи и ислямисти), която ще остане зад гърба ви и няма да може да бъде контролирана от властите?!

Защо да се възстановят " силните връзки със САЩ", те кога са били скъсани:)! Връзките със САЩ са доста силни в Германия- 120 000 американски военни са разположени на територията на Германия, не са си тръгвали от 1945 г. и както изглежда не мислят да си тръгват! Руснаците( СССР) се изтеглиха от Източна Германия преди 28 години!

Японците също имат силни връзки със САЩ от 1945 г. Иракчаните и афганистанците по отскоро се сдобиха със силни връзки със САЩ вече над 14 години! Не знам защо Северна Корея и Иран отказват силните топли връзки със САЩ? Русия, Китай, Индия също отказват силните връзки със САЩ, Китай и Русия не виждат ли колко са развити Германия и Япония, та се дърпат от силни връзки със САЩ, що не искат военни бази на САЩ на териториите си, да ги пазят от ракетите на Северна Корея и Иран?

"Може би с това може да се обясни защо ние германците в частност сме толкова обезпокоени, когато погледнем към другата страна на Атлантика - защото вече не виждаме НАШАТА Америка", каза Габриел, БИВШ ЛИДЕР на младежката организация на Социалистическа Младеж на Германия Сокол (Sozialistische Jugend Deutschlands Die Falken)...

Този е типичен политически плазмодий ! Има такава категория които винаги плуват отгоре като пяна !

Само за информация на соросоидните тролове Русия води на САЩ с 4:0 на хокейния турнир на олимпиадата.Какво да говорим повече.

Глупости-за соросоиди е фалшива новина.

Да така е в техните издания медяпол, канибал, дневнич, клуп зь сигурно ще отразят това като поредна груба намеса на Русия.

Абе като срещне Канада ще видим с колко ще води Рашка

Това слабо ме интересува, по ще се радвама теб да те срещне някой мигрант-манафин от приятелите на баба Меркел с голяма паламарка!

разгара на Купата "Стенли" и най-добрите американци и канадци не участват на олимпиадата.

Докато Раша не се затрие, винаги ще има напрежение и опасност от войни. Тия са такива двуличници и само интриги търсят, защото по честния начин не могат да си извоюват място сред световния елит и са отритнати от всеки. Само погледнете, че за Раша всички ислямски държави са приятели и всички християнски са врагове....Какво да кажем повече....достатъчно кристално ясно е по кой път е поела а както знаем, ислямистите са агресивни

Докато кравата не бъде заклана- няма вир на планетата..сега се готвят за ядрена война така че край на човека радвайте се.

Ако някога Русия / или тъпото англосаксонско "Раша"/ се затрие/ не дай боже/, ти и всички ние на балканите ще сме със фесове и с ръзпрани отверстия отзад! Щото прехвалените ти кравари няма да дойдат да ни спасяват от султан Ердоган....

A,защо не се затрие Cорос и троловете да умрат от глад,а???

Брой минусите си бе амбреаж!!! /това е долен ляв педал/

Много си умен бе канадецо. Би ли ми казал кои християнски държави са врагове на Русия (имам предвид народите, а не разни временни. политици). Аз бих казал по друг начин - докато има такива родоотстъпници като теб, ще има и опасност от войни и общочовешки трагедии. А, забравих. Нали си наясно какво се случва с всеки, осмелил се да затрива Русия.,