Европейски нюзрум: Ера на нова геополитика

Русия непрекъснато атакува Запада, в търсене на приятели, Пекин пък търси приятели срещу американския хегемон

Обратно в новината

Коментари - Европейски нюзрум: Ера на нова геополитика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мислещите и образование знаят, че това са глупости, но останалата част безумно вярва на всяка глупост, произлязла от Русия. Все едно тук не изживяхме Руский жизнь, след който стигнахме до държавен фалит и купонна система. Пак по идея на Русия, вярват безропотно, че настоящото им окаяно положение се дължи на западния империализъм и планът Ран Ът. Нищо, че дори не са чели тоя план. (мораториумът върху плащанията по външния дълг е практически фалит на държавата) бел. ред.

Поредното разочарование отново сме на грешната страна

Тоя Запад все загнива, все е пред падане, и пак не ще и не ще. Пратиха му и диви варварски племена от всякакви забутани кътчета на света (включително много и от БРИКС), и той пак не се гътва. Реално, населението на БРИКС иска да емигрира на запад (доколкото изобщо собствените им страни ги пускат да избягат от „земния рай“). Но емигрантите в посока към БРИКС са незначителни, и са само от още по-пропаднали страни.

“американската валута е била употребявана за едва 28,7% от общия оборот на търговията между петте държави от БРИКС.“ Абсолютно нормално, предвид факта, че руските просяци бяха изключени от swift и за да се задържат над повърхността трябваше да приемат плащания само в рубли :) Тъжното е, че хората са страшно необразовани и въобще не осъзнават, каква мизерия чака Русия в следващите 20-30 години. Не че преди войната не са били бедни игладни, ама сега ще са и боси :)

Ясно вече признаваме че че го ядеме.... Пазете си ябълките и андроидите че скоро нема видиме чипове за телефони...

Тия с доларите да му мислят :) Впрочем американците сами , ще ги прецакат , като му дойде времето ! Намислили са нова валутка , втори шанс за далавери !

Най-умните, най-надарените, най-богатите, най-бързоразвиващите се, най-населените, най- не знам си какво. Сигурно е така, щом казват... Обаче, нещо ме гложда. Защо няма наплив от желаещи да живеят там, да емигрират в тоя БРИКС? И особено в перлата на бриксовата корона – Русия?? Какво липсва, за да е пълно щастието в този нов и прехвален геополитически полюс??? Всеки достатъчно интелигентен човек лесно може да си отговори на този въпрос!

Всички знаем, но се преструваме на забравили, че такива широкомащабни радетели за нов световен ред е имало многократно и преди – например Хитлер и Сталин са измежду последните. Риториката им бе същата – стария ред бил загнил, неудачите на хората щели ги решат те, понеже са гениални, напредничави, неповторими и прозорливи водачи… И народите като овце им се хващаха на сатанинските лъжи, славословеха ги и ги подкрепяха. А резултатите от тия омайни приказки пак добре ги знаем – смърт, войни, омраза. И същите тези народи бяха клани като добитък от любимите им сатрапи… Пак ли искаме по много от същото? Толкова ли сме глупави?

Русия е права да защити свойте граници Америка кадето е пуснала пипала повече нищо не расте.

Диваците ще учат Запада, как функционира светът, който той е създали и развили?:)) Айде да ходят да правят социалистически революции, имат опит и във фалити те ... :)))

еврейчетета им идва края, идея си нямат

Претенции за ера на нова геополитика и световен ред с лидер поръчител на политически убийства, държащ на имиджа си на сатрап??? Предшественикът му Ленин и той имаше претенции за нов ред ... ама що така фалира ...? :))

Нк страни встьпиха в Брикс - примерно Саудитска Арабия ( която в пустинните войни беше рекетирана да пусне на своя територия американски войски без нито една стотинка и те забравиха да си трьгнат .....ОАЕ, Иран, Египет и др.) Понеже живея в едно от емирствата по собствен избор, искам да напомня, че всички тези страни, бьрзащи да излязат от сянката на САЩ и да отидат на сльнчевата страна под егидата на Китай и Русия, развяват среден прьст на Байден и Клинтьн))))))))))))

Защо всички в един глас повтарят че Русия е нападнала Украйна? Това не е вярно. Донецка и Луганска области се обявиха за независими от Украйна. Русия отиде в Донбас да помага на рускоговорящите там и да ги защитава от геноцида който Украйна 8 години безчинстваше по тези земи. Така че Украйна напада Донецка и Луганска народни републики. Когато Косово обяви независимост от Сърбия САЩ бомбандира Сърбия в защита на Косово както и България. Сега същите тия от САЩ подкрепят Украйна , а не Донбас. Защо? Така че г-н т.н журналист не пиши глупости. И БРЕКЗИТ е повече и по територия и по население от ЕС и всякакви там обединения, и 25 нови държави са поискали да се присъединят към този съюз където всички са равни и никой на никого не казва как да си подрежда къщичката за разлика от ЕС.

можеше да подкрепят и донбас, да подкрепят империята да завземе още територии, въпреки че е най-голямата. Никой дори китай не би направил такава глупост да подкрепи най-големият си конкурент.

Материалът ни занимава с всякаква статистика, но не и с най-важната. Примерно - в момента БРИКС вече притежава 90% от световните запаси на петрол. После - РФ еднолично притежава между 80 и 85% от всички световни богатства /тези в Арктика вече са достъпни/ и най-, ама наистина най-важното - 75-80% от ненаселените и ставащи вече годни за живот и производство на храни земи и 90% от годните за пиене и поливане на хранителни култури води. Някой да ми посочи начин, по който изброените активи могат да бъдат "изолирани" и "заобиколени" от Запада... Г-да западняци - чака ви яко бъркане в джоба и плащане! Осъзнайте го... По повод заплахите с ядрено оръжие от страна на Путин. Ами отдавна е измислено - "Имаш крава-пиеш мляко!" DW дали някога е ревала, когато САЩ заплашваха другите държави с оръжие?

..сигурен към че западняците са осъзнали много неща и то много отдавна,и едва ли чакат някой като теб да им ги осветли,а като е толкова гадно там защо бе бугарчетата тичат към лондон и мадрид ...а..

Си ги вземи с теб и заминавай за Русия!

Няма никаква "климатична криза". Има изменение на климата, което обаче е естествено и трябва да се призспособим. Това, което правят в момента не е това, което наистина трябва да се направи. Залесяване, управление на водните ресурси, атомна енергия и по-технологично земеделие.

...светът се дели на страни с изградена канализационна мрежа и страни с неизградена такава...пък ако и да имаш спътник на луната....

Пълни глупости! Явно не знаеш колко е зле канализацията на американските градове. Също не знеш, че докато тук е имало канализация, а Англия са изливали нощните си гърнета през прозореца на улицата!

...интересно...темата с каналите сработи....а който иска да полива зеле.може да замине за ...брикс

Ъхъ...а които да бере ягоди ...на евронивата...

Съпоставка между Г7 и БРИКС накратко: 1/Площ от Земята: Г7 - 16.1% БРИКС - 36% 2/Население от земното: Г7 - 9.7% БРИКС - 45% 3/Промишлено производство от световното: Г7 - 30.5% БРИКС - 38.3% 4/Запаси на нефт от световните: Г7 - 3.9% БРИКС - 44.4% 5/Запаси на алуминий от световните: Г7 - 1.3% БРИКС - 79.2% 6/Запаси на паладий от световните: Г7 - 6.9% БРИКС - 77.4% 7/Запаси на злато от световните: Г7 - 12.2% БРИКС - 30.7% 8/Пшеница: Г7 - 19.1 БРИКС - 48.7% Посочените данни са към днешния момент, с приемането на всеки нов член на БРИКС везните все повече ще се накланят в полза на глобалното мнозинство! Почувствахте ли кардиналната промяна, която настъпва в света???

у вас средства ест, товаришч! у вас ума нехватает!

И ум има не бой се! Най-добрите математици са руснаци и индийци ... Факт!

БРИКС ще победи Запада когато смени мерцедесите с москвичи. Хайде давайте да ви видим.

Китайците имат своя представителна марка, руснаците също ...

...представителна марка...каруци бол.мерцедес е един и е германски!!!!

"Украйна е АМЕРИКАНСКИ ПРОЕКТ" Помпео ... АМЕРИКАНСКИЯТ проект забърка СВЕТОВНА криза. С ГОДИШНА загуби: 5.9 ТРЛН. долара ЗАГУБИ за САЩ; 5 ТРЛН. долара ЗАГУБИ за ЕС; 600 МЛРД. долара ПЕЧАЛБА на Русия. Чичко ДОЛАР отива в ИСТОРИЯТА... А САЩ-исаните ЩЕ СЕ ХРАНЯТ с УСЛУГИ / услугите в САЩ съставляват 80% от БВП /...

Лошият Запад е виновен, че ти си такова леке. Муахахаха.

Ера е...ера...Ма вие си гледайте хохлите...е с Аржентина става цяла Южна Америка почти... А с Египет, СА, ОАЕ и Иран си бетонират Близкия изток...персииския залив и нефта...Суецкия канал е бонус Вместо Етиопия само трябваше Нигерия..ма следващия път...поне тия са православни

Пак сме на грешната страна. Най-опасният ни съсед Турция играе по-умно, ние сме с продажно правителство.

Пропускаш, че Турция отдавна иска да влезе в ЕС и да се присъедини към "грешната страна".