ЕК: България да побърза с интерконекторите

Транзитът на руски природен газ през Украйна за Европа към момента е нормален; България да побърза с интерконекторите, заяви ЕК.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: България да побърза с интерконекторите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много бавно,но все пак се очаква с интерконекторите да се свали цената и намали корупцията. След 27 г.посткомунизъм,най-после но надали ще се отхлабят 1-2 цинта от руския ботуш от 70 г.след Сталинската окупация на България.Ха дано................

имат малко мозъчец в кухите си глави, сега е момента за връщането на въпроса за "ЮЖЕН ПОТОК" и за пропуснатите 400 мил. евра такси от транзита на газ за Европа.

и коя година ще ги вземаш тези минимални такси.....коя..... 400 мил.евра след 20 години и след връщането на петорно по-скъп московски заем /БРАТСКИ надписани разходи/, без собственост върху тръбите и петорни доставни цени на газ. и пак лижеш гъзове въпреки, че си подлога на алчните кагебарски феодали

болната глава! Явно, че шопската приказка "Ке си извадим едното око та тъщата да умре от яд, че има кьорав зет" е в сила за теб! Колкото до лизането на гъзове явно никой не може да е преди теб!

Кагебето не дава България да има друга газ освен руската православна газ, която е на цена 3 пъти повече отколкото за германците.....все едно че руснаците воюваха срещу нас по време на 2-рата Световна, а не срещу немците

Добро Утро ???? това защо не беше направено до сега?

А ЕК даде ли ултиматум на Украйна да си направи предварително плащане?

за себе си украйна не иска путинова газ. ма ти ни си чул, ни видял. това да не са ви българските подлоги дето целуват гъ...ве за петорно по-високи цени

Само интерконекторите ще ни спасят от зловредната руска газ, чрез която като заразна болест се предава руското влияние. Точно стази цел нашите Украински братя намаляват саможертвено нашата зависимост излагайки саможертвено себе си. Най добре е никаква руска газ и да се отдадем на семейните ценности при романтичният пламък на дървата

Какво ще стане? България ще бездейства, докато не се открие наказателна процедура, защото българската държавна администрация нарочно бездейства и саботира всяка една европейска инициатива. Българските власти нарочно не работят и саботират ЕС. Решението е пълна чистка на средния ешелон във всички министерства и агенции, които изпълняват европейски програми, защото те изпълняват повече интересите на Турция и Русия, да унищожават и забавят държавата ни, отколкото на българския народ, който има нуждата от модернизация и подобрение на живота си.

Добре бе, правим връзките, но дали само това е достатъчно. Да предположим, че отнякъде по тях може да тръгне газ - докъде ще стигне! По главния газопровод ОСВЕН РУСКА ГАЗ ДРУГА НЕ МОЖЕ ДА ТЕЧЕ - това е положението, такива са договорите, при които сме придобили собствеността. Без разрешението на Русия няма как да стане, а с тая политика дали ще го получим.

3евзек

По главния газопровод трябва да тече руски газ. Така е договорено. Ако не тече, значи някой нарушава договора.

Горчивата истина

и независими,сега е момента. Преговори с Русия за Южен поток. Преразглеждане на проекта(по суша през Крим+400 км под вода).Цената ще е много по-ниска, а от това и много по-изгодни условия за цената на газа. И ще има газови хъбове и лентички за рязане ...........

С Русия изгодна сделка! Къде си го чувал това?

Бойко ми каза! 'България подписа инвестиционнотото решение за строителството на газопровода "Южен поток" и новия дългосрочен договор за доставка на руски газ в България. Договорът за доставка на природен газ бе подписан на официална церемония в Министерския съвет от Александър Медведев - зам.-председател на УС на "Газпром", и от Димитър Гогов - изпълнителен директор на "Булгаргаз", в присъствието на премиера Бойко Борисов, министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев и шефа на "Газпром" Алексей Милер. "Имаме над 20% намаление на цената на газа от 1 януари 2013 г. Подписваме за десет години, но на шестата година имаме право да намалим с толкова газ, колкото ще произведем", обясни на пресконференцията Бойко Борисов. Той заяви, че не може да бъде конкретно посочена договорената цена за доставка на газ, защото това е търговска тайна, но цената е най-ниската възможна за страни, които не влагат милиарди евро в разработване на газови находища в Русия. Цената е малко по-висока от тази на Германия, посочи премиерът. Цената на доставките на газ от януари 2013 г. е най-ниската за страни от категорията на България, заяви Алексей Милер. Той посочи, че това намаление на цената е направено заради бъдещото стратегическото партньорство между България и Русия в газовата сфера.'

Предложи по-изгодно.Без газ няма как да я караме.

А инфраструктура до Крим плюс компресорна станция откъде?

Разгледай картата,много работи би трябвало да ти се изяснят. И повярвай газопровод с само 400 км подводна част ,ще по-евтин от стария проект с 900км подводна част.

Лицемерите от ЕС ни забраниха Южен Поток, за да може да купуваме отново руски газ, само че не през Украйна, а през Германия, Австрия и Унгария ... познайте дали ще е по-евтино?

Не ЕС а Путлер го спря. Руснаците да се съобразяват със изискванията на ЕС.

я пак! недей отнема на маккейн заслугата. 8 юни 2014 Премиерът Пламен Орешарски е разпоредил спиране на всички действия по изграждането на Южен поток", докато не се постигне разбирателство с Брюксел за газопровода. Това обяви премиерът Пламен Орешарски на брифинг в Министерски съвет след среща с американските сенатори Джон Маккейн, Кристофър Мърфи и Рон Джонсън. "Обсъдихме въпроса с Южен поток и със запитването от страна на ЕК относно процедурите на европейското законодателство. Подчертах, че проектът ще продължи само, след като отстраним всички забележки на Брюксел и уточним начина на неговото изпълнение по- нататък, заяви министър-председателят.

И руснаци и западнюги гледат колкото се може по-вече кожи да свалят от гърба на богатия българин, не че по морето и нашите не правят същото. Ако толкова искаха да ни помагат, защо не ни развиват геотермалната енергетика: ем е еко, ем е безплатна.

А нашите къде са и за какво мислят?

За Европата май ще стане: Гладна кокошка -просо сънува!... независимо какво ще стане с Ръшата...

За какво и за къде са ни тия конектори- Марица ли да пускаме по тях?

Усещат,усещаааат Южния ....полъх от Русия.Ама нашите будали да се замислят малко!

ЕК започна да се държи като циганин разиграващ играта "ТУКА ИМА ТУКА НЕМА" ДА СЕ ЛЪЖЕ ТВЪРДЕЙКИ, ЧЕ ГАЗА ОТ УКРАЙНА НЕ Е СПРЯН Е НЕ САМО ПОДВЕЖДАЩО , НО И ПОДЛО ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ! КАК ПО НАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН ДА СЕСТРОЯТ ИНТЕРКОЛЕКТОРИ И ОТКЪДЕ ЩЕ ВЗЕМАМЕ ГАЗ ?? НА ТУРЦИТЕ УТРЕ СЪЩО МОГАТ ДА СТЕГНАТ КРАНА НА СИН ПОТОК?! В ЕВРОПА РАБОТЯТ НЯКАКВИ ПЪЛНИ ИДИОТИ И НЕДОРАЗУМЕНИЯ!

h 1

БЕГАЙ БЪРЗО в ССС-СЕР/наСЕР , така гАза ще ти е по-близо до гЪза ....

Психопати от ЕК, България с кои интерконектори да побърза, като има само руски природен газ...

41 % от газта в Турция е руска, останалите 69 % ........ виртуални ли са !? Същото е положението в Гърция !

Украйна пак краде от нашия газ!

Розко и Бочко да бягат в Москва и да целуват обувките на Стопанина за Южен поток. Докато Турция не се е измъкнала от руските санкции. Сега е моментът, докато желязото е горещо. Да ги видим, какви политици са нашите клоуни (с извинение към цирковите артисти).

Боцата е прост, ама покрай Тато е закачил и малко селски хитрини. Виж пастирката - там мало.умието няма оправия.

"...няма притеснение за доставките на газ за България=.... Притеснението ще дойде при температури - 10 до - 20 градуса.

То и през 2009 не бяхме притеснени - само измръзнали;о)

Притеснението леко ще дойде като изтече ресурса на Козлодуй. Е те тогава ще горят мебели пред Народното събрание за да се стоплят.