Коментари - Кабинетът взел мерки България да не бъде наказана от ЕС | dnes.dir.bg
назад

Кабинетът взел мерки България да не бъде наказана от ЕС

България е заплашена със съдебни процедури в Съда на ЕС, сезиран от ЕК за неспазване на правилата на вътрешния енергиен пазар и енергийната ефективност на сградите; съобщенията и екологията. Българските държавни институции заявиха, че са взети мерки, санкции да не бъдат налагани.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът взел мерки България да не бъде наказана от ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И как ДКЕВР ще изготви наредбите, като именно ДКЕВР е НЕЗАКОНЕН според тези две Европейски директиви! Той НЕ МОЖЕ да бъде ДЪРЖАВЕН! ДКЕВР е НЕЗАКОНЕН, защото не може да бъде ДЪРЖАВЕН! Ето информация, която е публикувана много отдавна и която трябва да се знае от всички граждани плащащи увеличените цени на ток и парно. От 3-ти март 2011 г. е в сила Третият енергиен пакет, което означава, че държавите-членки би следвало да са го транспонирали в националното си законодателство и да са предприели реални стъпки за либерализация на енергийните си пазари. За съжаление България изостава и нито е въвела в националното си законодателство двете директиви- за електроенергия и газ, нито е създала НЕЗАВИСИМ РЕГУЛАТОРЕН ОРГАН, от което следва, че е възможно да започне наказателна процедура срещу страната ни за неспазване на европейското законодателство. Пакетът се състои от две директиви, първата е относно общите правила за вътрешния пазар на природен газ (2009/73/ЕО), а втората директива е относно общите правила за вътрешния пазар на електроенергия 2009/72/ЕО) и три регламента, единият определя условията за достъп до газопреносни мрежи ((ЕО) 715/2009), вторият условията за достъп до мрежата за трансграничен обмен на електроенергия ((ЕО) 714/2009) и третият за създаване на агенция за сътрудничество между енергийните регулатори (Agency for the Cooperation of Energy Regulators ACER)((ЕО) 713/2009). Пакетът беше приет през юли 2009 година. Това означава, че създадения от Костофф ДКЕВР, с цел узаконяване на всички мафиотски монополистки далавери, както и всичките решения и повишения на цените СА НЕЗАКОННИ от м, Март 2011 година насам!!!! А България я чака съд в Страсбург. ЧЕЗтито на победените.

взели мерки,умориха народа от глад е това са мерки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Икономика - нямаме! Здравеопазване - геноцид и мор! Пенсионна система - глад и грабеж! Социални дейности - само за цигани! Правосъдна система - смрад и корупция! Вътрешна сигурност - по два екшъна на ден! ........ Е, какво да кажеш за такова "управление" освен едно - УПРАВЛЕНСКА НЕМОЩ! Ай сиктир!

ЕК вече ни е дала на съд ама нашите умници си знаят своето"чисти сме"..Те си мислят че това е българския народ дето им вярва на кухите приказки..За 4 години се вижда как все "предишните" са виновни..А какво ли още можем да очакваме от "успешната"работа на това управление..

Ето разбивка на финансовия резултат от 5-годишното членство на България в Европейския съюз. Базовите данните, които представяме са взети от НСИ, Министерство на финансите, Евростат и страницата на Европейската комисия. Обработката и групирането е извършено от екип на коалиция Не на Европейския съюз. Този разчет показва, че за пет години след влизането на страната ни в ЕС българските граждани са загубили заради членството ни и поетите във връзка в него ангажименти над 14. 95 милиарда лева. За същия период всички получени от България средства от Брюксел са 9.5 милиарда лева, като към тях сме включили както парите от предприсъединителните програми, тоест това са средства получени преди влизането ни, така и средствата похарчени за Шенген, от които страната ни няма абсолютно никаква полза. Получени от ЕС: - 3.6 милиарда лева по оперативните програми от 2007-ма до сега - 4 милиарда лева директни плащания от Европейския земеделски фонд - 600 милиона лева по линията на Шенген - 1.3 милиарда от предприсъединителните програми Загуби за българите заради членството: - 3.3 милиарда лева вноски в бюджета на ЕС - 7.4 милиарда лева загуби от повишени акцизи /горива и цигари.../ - 750 милиона пропуснати мита / разлика в митата на внесените от ЕС и изнесените към държави членки на ЕС стоки/ - 3.5 милиарда лева преки загуби от преждевременно затворените заради членството ни в ЕС блокове 3 и 4 на АЕЦ-Козлодуй В този баланс не фигурират загубите на българската страна заради повишените акцизи върху алкохол, заради рестриктивните забрани и ограничения, заради повишаването с над 30% на цената на тока във връзка с налаганите ни задължения за не по-малко от 20% енергия от ВЕИ и още куп други загуби. Всички тези пари сме ги платили ние, обикновените българи. А кой има полза от отпусканите по оперативните програми средства шепа политици и псевдобизнесмени.

За мултиплекса разбрах, че конкурсът е бил твърде ограничителен за австрийската ORS. Някой може ли да каже с две думи, какво са искали да се случва на пазара на електроенергия и природен газ, пък не е станало според наредбите на ЕС? В какъв смисъл е трябвало да се промени в нашето законодателство?

"Кабинетът взел...", тъй то, кабинетът взима, НЕ ДАВА ;-)

Хмм, за това ли напъват да строят АЕЦ Белене. Ще забранят печките на дърва и въглища. И ще се топлим само на "евтин" ток. Ега ти монопола.

Хи-хи-хи!!!

7 дни преди да падне от власт Станишев продава мултиплексите, сега друг да му оправя бакиите, а той да мига невинно и да приказва за Белене Хамстер измамен!

А през 2010г. когато се проведе конкурса за шестия мултиплекс, пак ли другаря Станишев го е продал....или другаря Боко?!?!!!

Ама аз да не го защитавам другаря ти Бойко! За него просто не остана нищо за крадене, та трябваше да строи, че намазахме случайно и ние.

Стига с това предишно управление! Имали са време да оправят нещата! От ЕК са ги предупредили, дали са им срок да поправят нередностите, но те НИЩО! Същото е и с всичко останало! Управлението на държавата не започва с ГЕРБ и няма да свърши с ГЕРБ! Всяко управление се поема, както с хубавото, така и с лошото от предишното и би трябвало всяко следващо правителство да работи за предотвратяване на всяка една глоба, на всеки един пропуск и да продължи напред! Досега не съм чувал някое правителство да не плаща задълженията на държавата от предишните; досега не съм виждал правителство като селски оплаквачки, каквито са ГЕРБ! Тези хора съсипаха държавата! Всички вие, които обвинявате само предишните защо не ги обвинявате за оставените милиарди фискален резерв, с които Борисов реже лентички и се дуе пред медиите, без грам лев да даде за нито една прослойка на обществото! Защо не обвинявате предишните за близо двата милиарда здравен резерв, който Дянков незаконно цапцароса? Няма такова понятие това е от предишните - има управление, което трябва да работи, а не да се оплаква като вдовица за ......!

Да твърдиш, че бате Бойко е съсипал България е обида към таланта на поколения политици - Луканов, Беров, Димитров, Костов, Сакс-а, Станишев! А аз предпочитам да се знае кой какво е подписал, защото Бойко е прав, че където и да чукнеш е гнило!

Ние сме перфектни. МОНОПОЛ върху енергоразпределението, МОНОПОЛ върху газта, МОНОПОЛ върху ВСИЧКО. Но нашето правителство реши нещата за един час. Оказа се, че НАШИЯТ ПАЗАР Е СВОБОДЕН ЗА ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ !

"КАБИНЕТЪТ ОТВРЪЩА НА УДАРА" P.S. Нещо познато ми звучи ;-)

НИЕ може и да ги понапляскаме ;-)