Брюкселски градушки над България

Седмицата преди доклада на ЕК идната сряда, се оказа особено буреносна за управлението в България.

Обратно в новината

Коментари - Брюкселски градушки над България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Симеон Велики (07:02ч.)! Точно казано! Подавам ти ръка за поздрав, сънароднико-европеец Страната ни могат да владеят, но българската памет и душевност - никога! ДОСТОЙНСТВАТА НА АНДРЕШКО СА НЕПОСТИЖИМИ ЗА ЕДИН ЖАН ВАЛЖАН. Всеки оценява другите, гледайки от собствената си кула. А нашата е древна и висока! Тази, на автора на коментара от Дойче Веле е малка купчинка.

Стига само сме се разтоварвали тук.Всичси крадци имат ИМЕНА.Да им се конфискува абсолютно всичко,да останат със доходи като на пенсионерите,да се изритат от месторабота и да не се назначава на тяхно място друг потенциален крадец,и с него и без него работата ще се свърши,явно работата му не е била толкова много,щом му е останало време да краде.Освен това да се изсели цялото му семейство в Делиормана или където изселваха враговете на народа след 09.09.1944 г.Успоредно с него да се накажат и тези,които са му помагали за краденето - за назидание на другите и ще видите дали ще се краде така яко.Лично аз няма да си плащам никакви данъци,докато не видя ,че крадците са наказани.Омръзна ми с мойте данъци да хрантутя управляващите бандити,а децата ми да бягат в чужбина от безизходица

Статията и с констативен характер и се базира на очевидни истини. За да се реши проблемът е нееобходимо да се изследват причините и следствията. Корупцията е следствие от лошо управление-това го има навсякъде-в по-голяма и по-малка степен. От това живее мафията. Това, което го няма в статията е обстоятелството, че корупцията, мафията и другите разрушаващи обществото фактори бяха стимулирани преди 20 години от запада, за да се разбие социалистическата държавна Машита. -Малка историческа справка- всички са гледали поредицата на дискавъри за Втората световна война и знаят, че руската стратегия е на монолитни части, в това число и за въздушния бой. Немците залагат на индивидуалните умения на пилотите и сражаващите се и разбиват монолитните ескадрили, след това ги свалят един по един. На тази стратегия беше заложено преди 20 години. Хората , които са наблюдателни не може да не са забелязали, че огромни германски компании, чието име няма да споменавам работеха с хора със съмнителен морал и плащаха под масата за големи държавни поръчки. Накратко- имаше ли възможност да се реши въпросът по друг начин? Това го оставам на аудиторията.... Сега, когато сме част от европейския съюз, а не територия свободна за бандитски действия това трябва да се регулира. Какво са криви българите? Все с тях си бършат....

Предлагайки средата на цивилизовано и толерантно демократично общество на своето колониално население от Африка, днес Жан Валжан пожъна размирици, подпалване и чупене на автомобили, с което той се справи по твърде нетолерантен и недемократичен начин, хвърляйки полиция срещу метежниците. Колкото до Андрешко, той никога не е живял в собствената си страна в подобна демократична среда. Въпреки, че си имаше своите протести и барикади, правителството му го продаде на безценица на разни презокеански, азиатски и европейски партньори. Да, България не е влязла, а е натикана в компанията на Жан Валжан, за да му бъде по-удобно да бърка в хазната й. И Андрешко е принуден да търси демокрация и ред по чужди земи. Включително и в страната на Мопасан и неговите герои. И там той не пали и не издига барикади. Не е нужно да се трасформира, защото той винаги е бил европеец. Друг е въпросът с мургавите му съседи, нахлуващи в неговия двор. И, вероятно платили хонорара за написването на този коментар в Дойче веле на един ... съвременен Андрешко:)))

Много си зле! Видяхме докъде стигнахме с Русия и любящите я, които още ни управляват и ни излагат!

Ами раздаваха, ама до нас не стигна, защото обичните ви другари, вашите пътеводни светлини ги взеха само за себе си, а нас ни оставиха да се валяме в калта!

Кои вас ви е слам, другарите дето ни окрадохте и заради които станахме за резил ли? Не виждам с кои очи ще застанеш, пред който и да е чужденец и гордо ще му кажеш, че си българин, като знаеш, че той, ако не ти се присмива се чуди, как търпим да ни ограбват всекидневно! Няма вече с какво да се гордеем, миналото е погребано под сегашната мръсотия, кражби, корупция и наглост на управниците ни и може би най-вече под нашата глупост, слепота и овчедушие!

Защото корупция има навсякъде, но обикновения народ не мизерства, както ние, защото се мисли и за хората, а не само за себе си, както правят нашите другари, защото там никой не иска народът му да се срамува от себе си, както ние се срамуваме от овчедушието и апатичността си, заради които са ни се качили на главите и играят хорце там!

Не на тях сме роби, а на собствената си глупост и на другарите лапнали хубавия кокал, дето ни управляват, ако може така да се каже. По точно изказване за нашата действителност няма! А глупаци, като тебе ни докарват дотам, че да ни е срам от целия свят. Омръзна ми от слепи и самодоволни тъпчовци, които не осъзнават, че това е шанса ни да живеем нормално и да не ни крадат любимите другари, които съсипаха България!

Айде да си признаем сега, в доклада ще има доста истини, т.е. самата истина за България.А до смаян-ЕС не може да ти формира пенсии и заплатите, а политиците които избираш не требва да крадат, а да се тремят да оправят икономическото положение на държавата и тогава и ти можеш да имаш пенсия от 1500 евро.

Хееей!Всички вие,роптаещи и плюещи! Защо заедно с вярата във всичко,което се пише ,не се позамислите!?!?Само малко. - При минимална пенсия във Франция 1500евро същия този ЕС заяви преди година,че 220лв. минимална заплата е много за България!!! - Същият този ЕС смаза стоматолозите с искането за изравняване цените на услугите им с европейските и ходим масово с по 10 здрави зъба!!! - Влезте в bg.sviat.narod.ru,пр внимателно,вижте наглите признания колко милиона долара струва на запада сриването т.н. тоталитарен режим,вижте главните герои от българска страна и запомнете: малка България винаги е била мачкана от чужди интереси и шепа продажни българи!!! С пари могат да направят и ангела дявол.

Hak da ni e-prost narod sme ! Boi,glad i strigane-do posinqvane !

Браво, още един човек които е живял и видял зад границата на бакшиша от стоянката

Аз не живея в България в момента, не защото не искам, а защото имам цел, като я постигна, ще се върна.....!!!! Аз се гордея, 4е съм Българин...и това вси4ки с който работя го знаят , ние притежаваме това което те са ЗАГУБИЛИ завинаги - да имат 4еста да кажат СГРЕШИХ , запомнете добре това - в нито една страна от тези ВЕЛИКИТЕ никой никога не казва аз СГРЕШИХ , те винаги са ВЕЛИКИ, НЕПОДРАЖАЕМИ, НЕДОСТИЖИМИ и какво ли още не, ние българите, обикновенните, не тез бандите дето ни управляват, грешим и можем да простим ГРЕШКИТЕ, затова се понапред от тях ...не се косете ТО ВСИ4ко СИ ИДВА...само не забравяйте, 4е сте българи и 4е ние сме единственния народ по свеата който е може да живее с другите без ПОСТОЯННО ДА ГИ УНИЖАВА....!!!

В десетката!

Коя ли европейска прантия си позволи да сравнява народа ми с най-закоравелият престъпник? Нали от същата среда на цивилизовано и толерантно демократично общество са европейските дипломати, които направиха добра сделка с нашите еврокомисари - България им трябва в съюза, за да търпи санкции, докато не бъде окончателно затрита като държава и изкупена от чужденци от север и от юг. Излезе, че Жан Валжан е толкова тъп, че предварително не знаел, с какви хора преговаря и какво е икономическото състояние на страната ни и се е доверил само на честни сини очи. Андрешко знае, че момчето от романа на Юго съвсем не е глупак, а е находчив, малък хитрец.

zdraveite dragi balgari.1-triabva da gi izritame tezi svine ot parlamenta,do edin,sled tova da slojim na vlast chovek kadaren i sas tvarda raka da opravliava.ec niama da ni opravi ako ne napravim parvite krachki,i kato ne iskat da go napraviat korompiranite politici triabva da go napravim nie-naroda.dolu dsp,dolu komuniagi i drugite,da jivee bg

казах че момчето е кадърно. гатор викни един венец на Левски щом ме уважаваш.

понеже другарката която описваш в момента е на околовръстното отговарям аз - с яйца домати - с гнила революция просто закъсняхме за цветните.

Чудна природа в нечувана кочина!! Язък!

От доста време чета изказвания от рода: Срам ме е че съм българин (българка), За нищо не ставаме, Не народ, а мърша и други от този сорт и това беше поводът за този постинг. До Втория даскал: Накратко, ако не се уважаваме сами никой друг няма да ни уважава и все ще се намира кой да ни яха, стриже или дои. За заплащането - спи спокойно, не всичко се продава и купува. До даскала: Даскале, Даскале, в наше село 56+ :) Не съм съгласен със всичко, което казваш, но не може всички да сме еднакви. Имаме пет пръста на ръката и те не са еднакви, та какво остава за хората. И защо да не те уважавам - уважавам те, нали си даскала, дори бих ти викнал една бира:)

ПИШЕМ СИ. ПИШЕМ. ЕДВА ЛИ НЯКОЙ НИ ЧЕТЕ. А АКО НИ ЧЕТЕ СЕ ПОДСМИХВА, БРОЕЙКИ ПАРИТЕ СИ. 1. ВИЖТЕ ПЪТЯ ДО СИМЕОНОВО И ДРАГАЛЕВЦИ. ТЕСЕН. ПРОСТАШКИТЕ СГРАДИ СА НАДВИСНАЛИ НАД ПЪТЯ. КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА ПЪТЯ. ЕСТЕСТВЕНО В СГРАДИТЕ ОКОЛО ПЪТЯ. КЪДЕ СА АРХИТЕКТИТЕ, КМЕТОВЕ, ПРОФЕСОРИТЕ ПО АРХИТЕКТУРА. ПРОСТОТИЯ, МРЪСОТИЯ И ЦИГАНИЯ. ТОВА Е УПРАВЛЕНИЕТО НА НАШИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОФАНИ. 2. ВИЖТЕ СОФИЙСКОТО КАТ. ГЪЧКАНА. ЧАКАНЕ С ДНИ. ПРОСТОТИЯ И ТЪПОТИЯ. 3. ТОТО КОТУНЬО ИМАЛ САМО 10 АЛБУМА, А СЛАВИ ПЕВЕЦЪТ - 19. ЧАЛГАТА ЗАХРАНВА БАЙ ТИ ГАНЬО. ТЕЛЕВИЗИИТЕ ЗХРАНВАТ ЧАЛГАДЖИИТЕ, А НАРОДЕЦА СИ ТРАЕ. 4. КРАДЦИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗНАЯТ ДА СИ СТРОЯТ ПРОСТАШКИТЕ СИ ХОТЕЛИ И ДА СИ КУПУВАТ ДЖИПОВЕ. КОЙ ЛИ ЩЕ ЖИВЕЕ В ТЯХ. НИКОЙ. ЩЕ ЗАПУСТЕЯТ СЛЕД 2-3 ГОДИНИ. ПРОСТОТИЯ. 5. ПОЛИТИЦИТЕ СА КРЪГЛИ ТЪПАЦИ. ПО-ДОБРЕ ДА СТАНЕМ ПРОТЕКТОРАТ УПРАВЛЯВАН ОТ ЕВР.СЪЮЗ. НАШИТЕ ГАНЬОВЦИ НЯМА ДА МОГАТ. 6. СОЦИАЛИСТИ-КАПИТАЛИС ПЪЛЕН КАМУФЛАЖ. ДО БАЙ ТОШО НЕ МОГАТ ДА СЕ ДОПРАТ ДАЖЕ.. 7. КАКВО ДА СЕ ПРАВИ? ДА ГИ ИЗМИТАМЕ БЪРЗО ИНАЧЕ СИНОВЕТЕ И ДЪЩЕРИТЕ ЩЕ НИ ПРОКЛИНАТ.

Другарко, хайде не излизай с тия номера. Българи писали, ами разбира се, че ще са българи, на които им боледува душата за това какво се случва в родината им. Плюли били България! Не бе другарко, просто показват какъв башибозук е яхнал народа ни. Като виждат, че народа пъшка и няма сили и желание да махне тия кърлежи и глисти, се ловят като удавници за сламка. Вероятно другарко сламка е да си мислим, че Европа с магическа пръчка ще ни помете двора, но я дай съвет как да стане тая работа. Ако не ти е все още ясно защо те наричам другарка, въпреки, че си в чужбината ще ти обясня. Стар блуд на комунистите е когато някой ги плюе да го изкарват родоотстъпник ДРУГАРКО.

абсолютен нещастник си ти!

Вижте какви коли има в България, Мерцедеси, джипове. Вътре разни мутренски физиономии повечето. Такава първенющина, такива комплексари. Разбира се винаги до тях засукана Българка. Може да си на 45 грозен, но парите са си пари. Морални ценности? боже. До там я докарахме мои мили сънародници. Много от нас се изродиха. такива сме си, такива си избираме. Бог да ни е на помощ.

Никой шваба не знае толкова добре българска литература, за да направи подобни сравнения. Статията е писана от нашенец, получаващ заплата в евро за да създава отрицателен PR за станата си.

тест: 1 . от колко години работи deutshe welle 2. на колко езика има информационни предавания 3 . немците хвърлят ли пари на вятъра . 4 някой слушал ли е тяхното радио преди 89 5. не могат да разберат андрешко както и японците защото за тях държава народ и правителство е нещо много близко, нещо което нашия народ и да го види и да го пипне пак няма да вярва - си руча жабетата и ще се облизва...дали не трябва наистина да преместим столицата в търново плюс нова конституция в която да пише че единствените хора които могат да бъдат осъдени на смърт могат да са само народните избранници

Абе тия европеици прекаляват те хранят над 20 млн араби негри турци сега ние 8 млн сме ги окраи Нищо добро не сме видяли от германци французи ангричани Ако бях премиер бих поискал да се запозная конкретно с наличните доказателства на ОЛАФ и ако има дори едно невярно бих пуснал 1234 блок на АЕЦ за назидание и жестока такса за транзит на румънския токпрез нас

BRAVo , to4no taka !!!

Priatelio, ako te poznavah li4no bih ti stisnal rukata. Radvam se, 4e si se izkazal v tozi forum. Niakaksi se 4uvstvam po-dobre ot tvoia komentar. Uspehi!!!

за тия, дето все пилят за тричленката и за триглавата ламя и мрънкат и се оплакват и все други са им криви е моят квадратен тричлен с 2 реални корена. хайде да е хаирлия, не се блъскайте.

какво казва Gator (20.07.2008 г. 17:54ч.): аз съм овца . вие сте овце. някакви си може да ни стрижат доят и колят нно ние гордо че блеем (мееее). има черни овце между вас (аз не съм тука) . знаеме че овните не стават затова не ни е срам че сме ялови. нека сме гордо стадо - някой ден вълците ще станат тревопасни..КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ GATOR - СТИГАТ ЛИ ЗА 1300 ГОДИНИ ИСТОРИЯ

приха ни защото им трябва територия, през която да си возят стоките от и за Изтока. И място, където техните безработни и лумпени да идват и да се правят на велики и на богати, да си избиват комплексите, да се напиват като свине, да ч..кат евтини местни к...ви и да имат чувството че са бели господари. А нашите тука да ги целуват под кръста за всяко евро, дето ще похарчат. Ако някой вярва, че са ни приели, защото много ни обичат и искат да станем богати като тях, да иде и да се обеси по някоя предприсъединителна програма, предоставяща въжета с европейски сертификати.

голем кавал лапни, кавалджио, голяма глупост не казвай. Това поне не те ли научиха в кавалджийското ви училище? Я си виж поста каква е глупост безпросветна. Да беше си мълчал и смукал кавала, за който си мечтаеш, нямаше да се изложиш, а сега всички те видяха. Хайте - лапай и надувай, докато ти текне кръв от носа.

оценка 5 (В сравнение други коментари 6) причини за занижена оценка:1. как съм пристигнал от България в САЩ, а въпросът беше с рейс или влак-това е въпрос който е поставян на кандидатсваши за държавна длъжност в англия в книга на Паркинсън- пак там правилния отговор е - със собствен шофьор - не цитирам. 2. турците и циганите отдавна по мои наблюдения не се занимават с цирка българска политика а работят и в чужбина и носят доход на държавата - е някой ден покрай закон за мафиоти ще им вземат спестеното с пот защото работят в ЕС нелегално.....МАЛЕЕ ЧЕТА ТЕ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ ...ВСЯКА ДУМА - ПРОТИВОНАРОДНА МИНА...сам ли си го писа или ти помагаха приятели..от старото аонсу или сегашно дс..па бива ли така да манипулираш(правиш нещо с ръката си на някого) :) народа - не знаеш ли че е най бедния в европа че не стигат пари за храна и лекарства че тази народ ти е родител ----БОЖЕЕ аз лично не познавам човек да се срами че майка му го е родила някаде..че е българин или турчин или циганин или арменец....и понеже както пишеш сме хора дето не уважаваме себе си кажи... ти мене уважаваш ли ме или не ме уважаваш :).. така де като сме седнали на един форум:( . а иначе си кадърно момче с повече четене и сърце може да стане човек от теб

Ние сме балкански боклуци и андрешковци,но онези на Запад и отвъд океана са същите,само че имат лустро. За тях ние сме маймуни,които не трябва да произвеждат нищо-нито ток,нито сериозна промишленост.Само да им кози руваме на тия мръсни еврейски копелета.А нашите управляващи продажници това го могат перфектно-да лижат задници и да крадат за наша сметка.Време е да им покажем дръвцето!!!

Грьдушка бие слънце пече аз съм си ербаб момче.

Браво!!! Не си сам - има много такива като тебе! Това са истинските българи!!! Вярвам, че рано или късно ще дойде времето когато отново ще се заговори за България но вече положително!

И аз работя извън България и не ме е срам че съм българка защото хората в целия свят имат еднакви грижи и проблеми....и бедните и богатите. Много съм разтревожена обаче от факта че такива деликатни подробности които публикуват чуждите медии се подават от самите българи или статиите се пишат директно от българи...ами нито един немски журналист не може да знае истинската интерпретация на българския литературен герой Андрешко...и съм още по шокирана от това че има хора които се радват на критиките в тази статия....ами моля ви ПРЕСТАНЕТЕ ДА ВЯРВАТЕ НА МаНИПУЛАЦИИТЕ...дока тази статия не я видите с очите си НЕ ВЯРВАЙТЕ...по всичко личи че е написана от българин против родната му страна И според мен Не Андрешковци ТРЯБВА ДА ПРЕСТАНЕМ ДА БЪДЕМ НАНЕ СТОИЧКОВЦИ...освен това има и друг голям колос на българската литература които не се цитира и той се каза Йордан Йовков - в неговите произведения българинът е описан като човек с достоинство, ценящ и обичащ красотата песента труда себеуважаващ се, самоосъществяващ се, мек състрадателен и пълен с доброта както към останалите така и към природата и към страната си.........на добър час и дано този пусти доклад да е в полза на България!!

Отиваите си ...

Като ел.инж. не можах да разбера, защо ЕС ни ликвидира евтиното производство на ел.енергия. А сега пък не ми е ясно. защо му беше на ЕС изобщо да ни приема.

Нъй много мошеници и крадци има в западна Еввропа и САЩ. Как се става богат? Естествено на гърба на наивните народи. Ние също сме един доста доверчив и наивен народ, живеейки по презумпцията не прави на другите това,което не искаш да ти правят на теб. Само че мошениците от сащ ,заедно с наши мошеници масони съставиха планът РАН-ЪТ ,чрез който съсипват България и богатеят , наши и чужди масони и мошеници.

hajde razrovete vashite aferi-che i te sa nainiz ot nashite-tam se borete i ne si vrete nosa tuk-kakto nashite zaspali ne pishat nishto za vashite-pyk ne vizdam i gyrcitye da pishat za 2 miliarfda okradeni-nito pyk brjuksel da gi lishava

СВЪРШИ СЕ С БЪЛГАРИЯ БРАТЯ БЪЛГАРИ!!! ВСЕКИ ДА СЕ СПАСЯВА ПОЕДИНИЧНО! ПРОКЛЕТИ ДА СА ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ, КОИТО НИ УНИЩОЖИХА КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА!!!

Най-меко казано очудваща беше реакцията на зам.министър -председателя Плугчиева.Вместо да се засрами от негативните оценки на Европейския съюз,с озлобление започна да напада медиите ,които изнесоха истината за доклада.Явно нейното място е на не по-високо ниво от това на лесо-технически деец.

Chervenite prestapnici i gionsurati niama da se trognat ot dokladi, Bruxelski gradushki, zakleimiavania i nakazania. Naroda triabva da gi navre v kuchi zadnik vednaga, nezabavno. Vsiakakvi drugi deistvia: parlamentarni, mediini, EUski sa bezmisleni. Triabva da bade progonen i agenta Goce, politicheski hameleon, lazec i mafiot.

Prost narod - slaba darjava.Kazanoto po gore oshte vednaj dokazva, che sme nacia na debili.

Ало, ИЛАФ, ПИЛАФ или УЛАВ си? И, Ж. на 25-и нас ни е срам, че курви като теб са родени в България, но ген, мила, мама ти също сигурно е срамежлива дама с минало?!

aman ot tiq komunqgi prav e bil PINO4ET