Евродепутатите решават за отпаднето на лятното часово време

Европарламентът ще решава ще отпадне ли лятното часово време. За предложението настояват предимно балтийските и скандинавски страни.

Обратно в новината

Коментари - Евродепутатите решават за отпаднето на лятното часово време | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ли човек,който да иска през лятото да грее слънце в 5ч. сутринта?А има ли някой, който да не иска да грее в 20ч.вечерта?Как е по-добре децата да играят и карат колела вечер по светло или по тъмно?

Още ли заседават?

Четох в сайта на евро парламента, това заседание (май) е предвидено за 8-ми февруари, не за днес.

На северните страни им е все тая. Бил съм в Талин през декември-там съмваше в 10:30 и се стъмваше в 14:30. Но тук не е така. Най-гадно ще е през лятото да те напича в 5:00 сутринта, когато най ти се спи, а вечер да се стъмва по-рано. Затова съм за лятното часово време.

аз съм.бил в тромсø декември- там като се мръкне и не съмва до февруари

Да го премахнем цялото време. То и без това няма никакъв смисъл! Да броим милисекундите както правят в Unix/Linux и т'ва е.

Пардон, изказа се!

Дали сме за зимно или лято всеки може да прецени по това дали 12:00 е средата на неговия ден. Аз лично ставам в 7 и лягам в 23. Средата на моя ден е 15:00. Т.е за мен "стандартното" време не е никак стандартно! Освен това слънчевата кулминация в България (по стандартно време) е 12:30-13:00 и ако ще сме напълно стандартни, то трябва да се сменим на UTC+1:30

Доказано от учените глави, че смяната на времето вреди на организма на хората. Въведено заради бизнеса, но се оказва, че и това е безполезно. Има си природни закони. Ние, хората сме длъжни да се съобразяваме с тях.

И кое мислиш, че ще му е природното, ако сега изцяло ни подменят времето - т. е. ако ни оставят лятното за цяла година? Вече няма изобщо да сме по астрономическото. И гледам, че има горещи привърженици. Има да ставаме през зимата като сомнамбули в 5 часа, пък те ще ни казват, че е 6.

Да няма кавги, предлагам петдесет на петдесет 30 мин. по средата да се регулира времето. А сега де

Голяма тъпащина. Това си е психологически тормоз. Нарочно се чудят как да ни държат в непрекъснато напрежение. Тъкмо свикнахме със смяната на времето. Научихме се. И сега отново някаква въртележка се завърта. Боилогичният часовник ще се настройва наново с новите правила. Никакво спокойствие за обикновения човек. Докато свикнем, че няма лятно време, нещо друго ще измислят и т.н.

НЕКА ДА Е ЗИМАААА ! ДА СИ ОСТАНЕ ЗИМНОТО ВРЕМЕ, А БРАТОЧКИ ?;-)

Е ГОЛЯМ КЕФ , А ? ЛЯТНО ЛИ, ЗИМНО ЛИ - ЗАВИСИ КОЙ КОЛКО ДАВА !! ЕБАТИ И ЕВРОТЪПАЩИНАТА :-/

Каквото и да решат, на 24 с/у 25 март ще минем към лятно часово време. Смяната (ако има такава) не може да стане от днес за утре. Ако гласуват да се прекрати смяната на часовника, то ще влезе в сила от 2019 или 2020 г.

Да остане лятното. То е много по-подходящо за съвременните условия на живот.

Сега сме по астрономическото и то трябва да остане съвременнико

Корнелий

Астрономическото да не е въведено от господ?

Като сменим часа пак ще сме по астрономическо само че лятно :D . Или си мислиш че Слънцето ще се расърди ако когато е в зенита си казваме че е 12 или 13ч. ?

ПО-ПРОСТО като за теб. Да не се сменя отсега нататък. От днес натам да не се сменя.

Някой да обясни или да напише статия какво точно означава това за БГ! Объркахте ме с това лятно и зимно време.

Има едно време - астрономическото. Лятното е измислено. Едно време на село боцваш една пръчка и си правиш слънчев часовник, като дойде пладне -12 часа правиш каквото трябва - разбра ли бат Бойко. А с въвеждане на лятно изместват разписанието с един час. Това го разбра дори Путин - че крави и друг добитък не разбират от смяна на времето, имат си биологичен часовник. Ама наште говеда в трите сгради в центъра не могат да го разберат и да си оставят астрономическото, по което сме сега,а не да ми говорят за шенген, Ес , евро, по времето на не смяна на времето левът за кратко е бил златен и дедо на село си е купувал вършачка от САШ в левове, па му я и закарали на село.

stan_posta@

Биологичният часовник е по-близък до лятното време, отколкото до астрономическото.

За твое сведение те се управляват от кравар, а не дистанционно от републикански център.

С тези темпове дали ще остане още нещо, което да могат да решават суверенно националните правителства в ЕС?

Какво решават бе? Това ще го реши ТОЙ,след,като се посъветва с Tante Merkel,но сега е зает....ОБРЪЩА БОКЛУДЖИЙСКИ КОФИ....

Можете да разпознаете най-лесно един луд, като му заговорите за лятното часово време. Ако реагира негативно, значи нещата са много сериозни. А в случай, че реагира бурно и гневно, просто има необходимост от спешна психиатрична помощ. Ако това е ваш роднина или близък, веднага го настанете в най-близката лудница. Утре-други ден може да ви нападне с нож. Защото примерно сте оставили за малко вратата отворена и вътре е влязла муха, която го побърква. Лудите са раздразнителни, въпреки че умело се прикриват. Но ако започнете с тях теми като тази за лятното часово време, бързо им избиват сачмите. Губят самообладание и проявяват агресия към околните. Пример за което са голяма част от писалите в тази тема. Словесната, вербална форма на агресия е също форма на агресия, каквато е и физическата.

Определено на теб ти трябва терапия с професионалист психотерапевт!

Не ме дразни смяната на часовника. И нямам никакъв проблем с това. Теб те дразни. И останалите като теб, които си изливат агресията по тоя въпрос. Сам си направи извода,кой има нужда от специалист.

трябва му една по-дебела тояга...

Според мен няма значение кое време и истинско/астрономическо и кое не е! Има значение какъв е начинът на живот и определено начинът на живот в днешно време е по-различен от този преди 100 години, когато се е ставало по изгрев и се е лягало по залез, защото не е имало осветление и/или е било недостъпно! Не сме във времето, когато 80% стават в 6 и в 7 са на полето! Та нека всяка страна си прецени дали иска в зимно/астрономическо или лятно.

Представи си хаоса, например при полетите. Времето трябва да е уеднаквено, като при мерните единици например. По-лесно се живее така.

Корнелий

Интересно сега самолетите как се 'оправят' с различните часови зони. Даже има и такива, които летят от и до Индия с часова зона UTC+05:30

И част от коментиращите, нито са запознати с това, какво е реалното астрономическо време, нито могат да сметнат с кое време, кога щяло да им се стъмва, нито знаят какви са причините да се иска отмяна. Има и такива, които не знаят дори в кое време живеят. Ноооо, трябва да се коментира!!!

Въпроса за реално и нереално астрономическо време е доста смешен!

И понеже сега ще излезе туристическия бранш - при измисленото лятно време така наречените туристи по морето, като захладнее по-рано, по-бавно ще се напиват при оставено астрономическо време, а светлото и тъмното се ползват не по часовник.

За журналистите, водещите всякакви измислени блокове, астрономическото време и часовите пояси се определя по Гринуич, меридиани, ама култура, култура. Та от векове сме оцелели по това астрономическо време по което сме сега. Другото е измислено за повече печалби на малко хора. Да остане астрономическото, не сме само в ЕС, а все още ни има и по света, добър или лош.

С какви простотии се занимават. Скандинавските държави им е все тая по какво часово време са. Все си е мрак в голяма част от него. Лятното време е много по-добро. Винаги човек се радва много повечен на него. Късно да се стъмнява. Трябва да си остане СЕГАШНИЯ ВАРИАНТ! Която държава искам да не си го сменя, си е за нейна сметка!

да им имаме проблемите на евродепутатите и заплатите

зимното трябва да отпадне нали имаме глобално затопляне

как ще сменяте времето бе това да не е като да си смените пола

Можете да разпознаете лудите, по това че местенето на часовника два пъти годишно им пречи. Два пъти е свръхголям брой! Хората работят на смени, пътуват със самолети до далечни континенти и не им пречи това. Много от лудите остават незабелязани и неразпознати от околните. Прикриват се много добре. Обаче когато стане въпрос за местенето на часовника сами се разкриват. Избиват им сачмите. И това е най-лесният начин да идентифицирате някой луд, по това че лятното часово време му пречи. Лудите са раздразнителни. Много често ги дразнят случайни наглед незначителни неща, на които един здрав мозък не би обърнал внимание. Но не така стоят нещата с болните мозъци, за които примерно отмяната на лятното часово време е идея фикс. Лудия не се успокоява и не си сяда на задника докато не осъществи своята идея фикс или докато околните не приемат неговите налудни възгледи по различни въпроси. Лудостта е агресивна.

Наистина липсата на мозък ти се отразява отлично!

Ей много съм луд да знаеш ;) Пътувай си, сменяи часови пояси, щом не ти пречи и ти харесва. На мен не ми е добре когато ми бутат часовника. И това ме влудява.

По точно самоопределение и характеристика не би могъл да си направиш!

какво са ти виновни лудите, та чак половин страница изписа да ги кастриш? Или просто не знаеш, че това, което мразиш у другите, най-вероятно е личният ти проблем. А смяната на времето няма нищо общо с лудостта, а с нормалното психично състояние на хомо сапиенс, което при някои е просто по-чувствително.

лудостта е точно промяна на психичното състояние, психично заболяване. Така че грешката е вярна както се казва.

Ако се премахне лятното време през лятото вместо да съмва в 6 часа и да се стъмнява в 21, ще съмва в 5 часа и ще се стъмнява в 20. Което за туристическите страни от южна Европа едва ли ще е много добре. При нас през септември за плаж ще става до 15-15.30. Скандинавските страни и другите около тях са ясни.

Най-големият спор е кое точно време да се избере - лятното или зимното. навремето комунистите май нещо са объркали при сменянето на времената

Не са комунистите. Фюрера...

в русия и полша нямат икономика, на тях смени на времето не им тр1ябват. Ама в белите държави...

чиба бе,соросоид!

през вековете е доказано, имунната система е стабилна, само глупостта блуждае...

Това е пример, че не сме задължени да спазваме и слушаме другата Европа. Отдавна Правителството трябваше да запази това време и е задължително единствено да уведомим Брюксел, че си оставаме на нашето си българско време. Без никакви санкции, четете директивата. То така ни лъга и др. Кунева, дето отваря, затваря глави, оправи като еврокомисар стандартите на зареждачките за телефони и др. Та мислете, четете и ползвайте, режима е уведомителен, и си оставаме на това време. Акт на Правителството го урежда, както на времето правителството на БКП въведе с акт измисленото лятно време.

Изтриха ми поста, защото казах, че за нормалните хора има АСТРОНОМИЧЕСКО ВРЕМЕ... И бях против декретните простотии. Ама и модераторът, явно не ги знае тези работи...

няма такива времена, значи това е зле. да си остане сегашния вариант. Без смяна да си останат само руските калъфи, щот са прости!

прост си ти,защото не знаеш по каква причина си се родил!!!!!

Финландия, Полша и Естония - кой ги бръсне за слива тия бе?

но знам, че на държава, която е като петънце на фона на техните размери, това не й отива никак, ама никак!

Поменяли время По часам на глобусе Раньше х.й вставал в постель А теперь - в автобусе.....

га га га га га га!

разбрахме гледната точка на Кремъл. А това, че сте простаци също го знаем....

не са простаци а поети и са възпели мъжествеността!

От векове България е в нормалното време, както е сега. Пак от БАН измислиха тази простотия. Само че: ЧЕЗ в измисленото лятно време сменя тарифата в 23:00 до 7:00, сега е от 22:00 до 06:00 нощната тарифа. Тия които ходим нормално на работа, през лятото не ходим с един час по-късно, а и всичко останало си върви от до от до, не барайте нещо доказало се през вековете освен ако целта е още да се намали населението. Режимът на приема на лекарства (не гроздомицин) също е пагубен при смяна на времето. Нека си остане както е сега, но това е последен тест за управляващите!!!

А с кривите краставици - ко праим?

Ще взема да го заобичам този ЕС, ако премахне великата глупост с местенето на часовниците!

Ето сегашното зимно време е било истинското от едно време, ако го оставим на лятното.....тогава летните месеци ЩЕ е ден до 22:30 часа, което е лудост......

Това е астрономическото време в България. Времето по което сме живели много много поколения наред. Кой то иска повече светлина за работа, да става по рано. На компютрите времето не им пречи!

Можете ли да ми обясните какво значи истинско и неистинско време?! Времето си е едно и също, само глупостта с местенето на часовниците е велика!

Лятното часово време ми харесва повече. Ако остане, през зимата сутрините ще са доста тъмни, но все пак няма да се мръква в 16.30 ч., а един час по-късно. А през юни до 22.00 ч. ще е светло :)

Няма значение, кое да е лятно, или зимно, ВАЖНОТО е един път като се постави и да не се ПИПА

Да,така погледнато изглежда ок,но сутринтв 4часа ще изгрее слънцето,и вече в 7 часа сутринта ще е задушно и горещо,а трябва да се ходи на работа по това време.

Ако човечеството не се унищожи в термоядрена война, то нарушаването на равновесието в природата ще го довърши.

"Най-големият спор е кое точно време да се избере - лятното или зимното." Някой ще обясни ли какво точно значи това?

това е последен шанс да ни обединят около обща кауза :)))

Крайно време беше! След всяка смяна на времето съм като болен по цял месец. През лятото съм вечно недоспал, пренастройката ми е трудна, и не съм само аз . Как да сложиш дете да спи в 29ч. лятно време след като слънцето свети като по обяд, а и с възрастните е същото. Изкуствен стрес за организма, сякаш останалите сресиращи фактори са ни малко. Та аз съм ЗА!

По твоята логика ,как ще се чустваш сутрин ,като изгрее слънцето в 04.45ч.

Ще ставаш рано сутрин. Тичай в парка преди работа! Не се наливай с бири вечер след работа.

Ха дано да спрат тази мъка за работещия човек защото за паразита час по-рано или по-късно няма значение .

Айде, че догодина се прибирам към БГ, махайте я тази простотия!

Последствията от постоянната смяна са ужасни! Ще е добре да се сложи край на това безумство! Обаче се съмнявам, понеже мнозинството там работи за разбиване на човечеството...

"Балтийските и скандинавски страни" са на север и там зима-лято разликата в осветеността на Слънцето е сигурно по-малка. Не случайно има бели нощи. Може би противници трябва да са южните държави в ЕС, като нас. Това едва ли не трябва да е физикоматематически анализ. От там и икономически.

Когато Медведе се зае да прави часова реформа му се смееха. Но сега отчитат, че това е било за добро. Оптимизираха си часовите зони и премахнаха смяната на зимно/лятно време. Но оставиха лятното. Испания също практически е с лятно часово време. Навремето е въведено по политически причини (да е еднакво с Германия), но си е останало защото им е по-удобно от географското.

Русия въведе лятно и зимно часово време след нас, дори ни даваха за пример колко ток пестим. А относно това, че бяха с един час напред с нас и с време еднакво с това с Германия, е там е "виновен" Сталин! С декрет изравнява часовото време с това с немското за да могат да се координират бойните действия и да се водят повече в светлата част на деня през време на войната! После просто "забравили" да го отменят, а Медведев въведе астрономическото време, просто защото е било трудно за хората вечер да е светло до 23 ч, а сутрин да е тъмно до 9-10.

ОТ Галилий се знае че ТЯ СЕ ВЪРТИ.

и няма никакво значение лятно или зимно, само го махнете...