Евродепутат: Сирената с палмово масло да бъдат обозначени

Държавите от ЕС да следят за стриктното спазване на законодателството относно обозначаването на продукти с палмово масло, предложи Момчил Неков в ЕП.

Обратно в новината

Коментари - Евродепутат: Сирената с палмово масло да бъдат обозначени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Палмовото масло присъства във всички храни с мазнини-бисквити,млечни шоколади ,солети,шокол.бонбони ,както ъв вносните включително и щвейцарските и в българските!Така,че е по добре да се забрани,но усилията на младия евродепутат са похвални и нека продължава докато го разкара от употреба!

А за палмовото масло в солетите "Хрус-хрус" всичко е точно или?

С това палмово масло развалиха и шоколадите. Не е лошо, защото спрях да ям шоколадови изделия, само като си спомня блудкавия им вкус и се отказвам.

Тази година на българския пазар беше открит продукт, които се предлага като сирене, но е приготвен изцяло от немлечни съставки припомни Неков. Това е подвеждащо и дори безотговорно..." Това е престъпление и докато не бъде наказвано като такова ще продължат да ни тровят без да им мигне окото!

Трябва да бъдат забранени. Не знам как се допуска да се хранят хората с отрови, под предлог обозначени, като продукт, заместител и т.н. Това са вещества допринасящи в огромна степен за развитието и мултиплицирането на ракови клетки в организма. Само по себе си това, за мен като лекар е недопустимо. Слагат картинки на цигарите, какво причиняват. Да, цигарите убиват, но веществата, които се използват в направата на тези продукти е канцерогенна в пъти повече от цигарите. Защо не сложат картинки до етикета, за да знаят хората с какво се тровят. Нямам думи хора, не ми остават. Потресен съм от поредната манипулация с нас. :(

ВСИЧКИ продукти, които са произведени не по традиционен начин , да съдържат в името си съответното наименование - "Заместител", "Имитация" или каквото там се измисли.

Нашите експерти все още по стар соц,маниер действат с/у нас под прикритие.Никога не ни казват вида, марката,производителя , за да се предпазим или просто да го знаем.Те водят някаква статистика за себеси.КОГА ЩЕ КАЖЕТЕ МАРКАТА, ВИДА И ДРУГИ ОБОЗНАЧЕНИЯ. в КРАЯ НА КРАЙЩАТА ТРЯБВА ДА ЗНАЯ КОГАТО МЕ ЛЪЖАТ.