Европа може би навлизала в нов ледников период

Идващата зима в Европа ще бъде много студена, предупредиха британски синоптици. Според тях европейците трябва да се готвят за силни и трайни студове.

Обратно в новината

Коментари - Европа може би навлизала в нов ледников период | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе ако дянков беше министър щеше да измете всички тия учени и във великобритания и в югоизточна европа дето пишат апокалиптични сценарии само да вземат някой евро

Преди месец писаха че зимата ще е доста топла. С 6 7 градуса над нормалните температури.

Какво ще бъде времето,ще разберем в други ден,по рисунката на 66 годишния третокласник.Глобално затопляне,глобално застудяване и накрая глобално измиране.Майтапя с,но...

преди малко гледах един клип на НАСА, ясно е показано, че ледената шапка се е стопила и е в ужасяващо малки размери. най вероятно от глобалното затопляне, а стопеният лед е изстудил водата в океана и ето ти Ел Нинята ..като прибавим и разлива на нефт и картината придобива по голяма яснота. ако някой се интересува, моля да види на nasa.gov

Те НАСА ни показваха и ония снимки от Луната с човешката стъпка, пък после се оказа, че Хенри Кубрик ги заснел в студиото на MGM Лондон! Дай друг източник.

Нашият Комитет за управление на ресурсите /съкратено, ... / поздравява най-сърдечно колегите от Британския съюз на републиките за епохалното откритие и им пожелава крепко здраве и по-големи трудови успехи и млеконадой, както и един по-големичък ГЪЗ /Глобално ъпгрейдване на затоплянето/! Благодарим за вниманието.

Ние, живеещите в района на Мексиканският залив, изпращаме запитване към "Комитетът за управление на ресурсите" /съкратено, ... /, имат ли капацитет да изследват какво се случи с "дупката" на дъното на залива, дето уж вече не изпуска петрол? С просто око виждаме, че тази дупка изби рибата. А защо Англия ще е на студено тази зима, нека питат "Бритиш петролиум" и техните си климатолози.

а добър ден ! че нали това имах предвид, като говорех за Ел Ниня. това беше ясно още като започна разлива на нефт в Мексиканския залив. просто водата не можа да се затопли, и сега студения Гълфстриим ще отиде там, където трябва - при Бритиш Петролиум. Дам, каквото си надробиш, това ще си сърбаш .

По-здрав на другарите от Магадан. С оглед на обстоятелството, че сме решили отдавна въпроса с отоплението благодарение на неизчерпаемият и безплатен източник, наречен Слънце, ние им отправяме дружески съвет да използват пълният капацитет на Комитета за управление на ресурсите /съкратено, ... /, за все по-пълно задоволяване на собствените потребности!

За британците ние не сме Европа,а Ориент.Тъй,че тази прогноза общо-взето не е валидна за нас.

Моите уважения за смвислените коментари, но в случая нещо се изхвърляш, друже! По-скромно, и допусни, че може би не тълкуваш правилно знаците...Трябва да се въздържаме (всеки един - вкл. тук и себе си) от това да съдим и да бъдем винаги "прави".

Така е, спор няма. Обаче: Alba (да извинява, че я/го споменавам и че не й/му знам пола, затова ще карам в ж.р., ако греша - второ извинение), която изглежда е специалист, също отрича глобалното затопляне (или поне нашето участие в него), ама го прави с аргументи и знае за какво говори и пише. Ама има други, дето без грам аргументация оплюват учените без дори да са разбрали за какво иде реч. Единственото обяснение на тази диващина, за което се сещам, е в приказката за говедото с брадвата, което разбило часовника. В същата приказка има и едни хлапета, които се опитват да уцелят с плюнка собствения си гръб. Та... Аз може и да съм глупак, може и медиите да преувеличават с новините за катастрофи и да насаждат страх, може дори и учените да са платени и да манипулират с цел Топлофикация да вдига цените на топлото, ама айде да не плюем по принцип, че фърчи навсякъде и става мазало! За потвърждение - съвсем същото става в новината за нобелистите по икономика.

Какво стана с ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ ? Май леда се пропука господа съдебни заседатели ?! Колкото сградите в Ню Йорк поднаха от арабски терористи толкова има и глобално затопляне...

Тея явно и те следят индианците колко дърва събират....

Поне от 15 год. има публикации, вкл. популярни и достъпни (по Дискавъри, например), а не само строго научни, които предупреждават, че глобалното затопляне в началото ще се прояви с урагани, тайфуни, торнада, Момченца, Момиченца, наводнения и падане на температурите в Северна и особено в Западна Европа (дори и последното да се струва парадокс на някого). На никого не му пука, обаче от 7-8 години това се вижда ясно и е едно от най-категорично доказаните предвиждания на учените - Катрина, наводнената Луизиана, цъфналите пустини в Латинска Америка, летните снегове в Европа, редуването на суша и порои в цял свят... Колко примери ни трябват, за да вденем?! Но... необразованият можеш да го образоваш, ама ако се и гордее с невежеството си нещата стават трагични и непоправими. Ако разни мошеници, като Лещански, Алена, овцата на Берлускони или Ванга го бяха казали, щеше ли да бъде по достоверно?!

Ама разбира се! Как не се сетих, в началото глобалното затопляне започва с ледников период, а после се устремява към абсолютната нула.

Само да вметна. Катрина не е най-удачният пример за илюстриране на глобалното затопляне. Там просто се получи злополучно стечение на обстоятелстват т.е. "perfect storm". Глобалното затопляне е факт и доказателствата за участието на човека за това са много. Най-директото доказателство са средногодишните температури. За илюстрация, деветнадесетте най-топли години, откакто се извършват измервания са били от 1980 до сега, като трите най-топли години изобщо са били съответно през 1998, 2002 и 2003. Декадата 1990-2000 е била най-топла за последните 1000 години, а сегашната се очаква да е още по-топла. Доказано е, че продължителността на годишните сезони също се е променила, както и средната продължителност на замръзване на различни реки и езера. Човешкият фактор се илюстрира най-добре с количеството на въглеродния двуокис в атмосферата, който се е повишил от началото на индустриалната революция с повече от 30%, с което засилва парниковият ефект.

Мизантроп

Да, ама някои ще кажат, че всичко това са естествени процеси и цикли. Или че Маргарет Татчър инспирирала лъжите за глобалното затопляне, щото да смачка по-лесно профсъюзите на въглищния бранш. А други просто ще те избъзикат по принцип. Като тоя отгоре.

На Острова ще е студена зимата. Но забележете - на Балканите ще е дори с няколко градуса по-топло. Значи, когато давате апартаментине си под наем на англичани, вземайте на квадратен сантиметър това, което сега вземате на кв.метър. Ако не са съгласни да плащат на тия цени, да си ходят у дома в мъглата и да тракат със зъби.

Ел Ниня, тая малка пикла е виновна. така казаха от другата страна на океана. обаче тя минава около Острова и Скандинавието. Споко, и тая зима ще я избутаме.

Не е Ел Ниня виновна, ами идващият отоплителен сезон. И там кюмюр, дърва, газ и ТЕЦ овете, и разни вносители на отоплителни уреди трябва да си пласират стоката. Малко ли години следя Минчо Празников и сие в рекламите какви зими предсказват, страхотия просто, уджаст! Очаквайте и тук отново реклама на същите!

"Според Би Би Си, с прогнозите им вече са запознати водещите министри от правителството на Великобритания" А неводещите не са информирани, така ли?! Аман от кретенски "новини"...

Застудяване най-вероятно ще има за Англия и скандинавските страни . Течението Гълфстрийм почти е изчезнало а то топли тези държави през зимата . А то е спряло поради нарушения баланс между солена и сладка вода, който пък баланс е нарушен заради топенето на ледовете при полюсите . Самото топене е предизвикано от затоплянето на климата . И така странно но затоплянето на едни места може би ще предизвика застудяване на други . Изобщо прецакахме си климата и ни очакват изненади .

Добре че обясни. На едни места топло, на други студено. Ако не беше казал, то как да се сетиш? Само не разбрах какво му е глобалното тогава, ама то сигурно е понеже на знам значението на тази толкова модерна думичка. Та ако можеш да обясниш де.

Така, ам'чи кЪк!

Светлината гони мрака, но не и мъглата. Погледнете 14:35!

Сергей Станишев е виновен:)

Сергей Станишев и тройната коалиция...

На ви сега ограничаване на парниковите газове!

За това става дума: Оправдание за поредния ценови рекет!

На специализирани межд. форуми и съвещания световните светила в метеорологията и предсказване на климата се признава, че в света текат процеси, които на практика правят прогнозите на времето - в средносрочен , а и в дългосрочен, план невъзможни.

ами те не са открили нищо ново на този форум. прогнозите винаги са били само прогнози. т.е. я стане я не.

мисълта ви навлиза в ледников период журналя истръпнали!

А сега ще поискат ли бившото американско вице да си върне Нобеловата награда? Ще се извинят ли публично за лъжата наречена "глобално затопляне"? Ще започнат ли да стимулират държавите изхвърлящи "парникови" газове?

Понеже тука някои питат, кое последно ше бъде - затопляне или ледници. Да ви светна, И ДВЕТЕ! И за двете ше ви накарат да плащате. :)

ВИЕ ОПЛЕСКАХТЕ ГЪЛФСТРИМА - СЕГА ЩЕ СИ СЪРБАТЕ ПОПАРАТА. В БЪЛГАРИЯ ИМА ЕФТИНИ АПАРТАМЕНТИ- КУПУВАЙТЕ-Е-Е-Е-Е

И кво? Последно глобално затопляне или ледников период. Кое да вадя от гардероба банските или ватенката? Вземете се разберете най-накрая.

НЕ Е НОВИНА!!!!!! ПРЕДИ 2-3 ГОДИНИ ЕДИН РУСКИ УЧЕН ДОКАЗВАШЕ ТОВА, НО ТОГАВА НИЕ МИСЛЕХМЕ ЗА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ.

Нито една прогноза не е вярна.Сега като се разбра,че не светлината е най-бързото нещо на света-всичките им формули отидоха на кино!!

Е, досега не познаваха ли със старите формули?

а стига!! ту зима,,ту лято!! спрете на едно нещо-за да икономисваме от дрехите!!! искам да е лято,,,

Хора не разбрахте ли,че всички писания относно бъдещето на времето е една добие измислена лъжа.Всичко е продиктувано от лични интереси за големи печалби на разливните компании и корпорации.Човешката дейност не може да промени климата на земята.Това са абсурди,които се пишат тук и там.Единственият фактор е Слънцето.и според слънчевите петна и негова активност,климата на земята методично се променя.Всичко останало е само една химера.

До онзи ден беше като лято и синоптиците предричаха топла зима, сега застудя за 2 - 3 дни и веднага се почнаха спекулациите за супер студена зима. И това ако не е платена новина! На някой хора от топлофикация и се иска и лято да няма и вечен студ да настане, за да ни обират паричките.

Тази новина предизвика най-свежите коменари! Благодаря Ви, участници, смях се от сърце - нищо злобарско, нищо политическо! Давайте в този дух - ще се включа по-късно да почета...

На тези британци всяка зима, която е със сняг им е студена!

А бе все едните ще познаят

Ние винаги се намираме в някакъв преход - от социализъм към комунизъм, от тоталитаризъм към демокрация, от глобално затопляне към ледников период. Какво ли друго ще бъде измислено?

Ай сектир - ся ще пукнем ли? Това ще да е от глобалното затопляне - ай стига вече, че станахте банални. Спомням си преди години на 15-ти септември ходехме с якета, а на 1 октомври в София се вееха снежни бури.

А какво стана с глобалното затопляне??? Нещо не се връзва!? Глобално затопляне и европейско изстиване! Вероятно пак ще излезнат с някоя теория, че застудяването се дължи на топенето на ледниците, които пък се топят поради затоплянето!

Е сега е момента северните нации да слязат на юг и да дисциплинират южняците... или южняците да развалят северняците :)

Да праат к'во знаат! Писна' ми от глобалните им тъпизми!

- Муцкааа... пак щяло да вали. - Остави ги, бе! Простаци!

Юни месец като стане 35 градуса, почват да пишат, че имало глобално затопляне, ледовете на Арктика се разтопили, всичко ще потъне и ще се издавим, а цялата Европа /за тях е до Виена/ ще се превърне в Сахара ... А след няколко месеца, като падне първият сняг - край, ледников период, малък/голям, няма значение, според въображението на съответния умник, всичко ще замръзне, пак до Виена, нас изобщо не ни разглеждат, за щастие! Аз вярвам само в 11-годишните цикли - защото помня, че през 2000 година лятото също беше много горещо по Балканите, продължи дълго - до ноември ходехме със сандали, след което изведнъж паднаха снегове и стана зима. Абе, да сме живи и здрави, и да не замърсяваме прекалено Земята, иначе тя си знае работата!

Браво. Писна ми от некви псевдоучени които си сменят мнението според сезона само за да успеят да изкрънкат некоя пара за да продължат да ръсят тъпизми.

Много правдоподобно мнение!

Журналистите пак няма какво да пишат и само с глупости ни пълнят главите. Уж и лятото щеше да е студено, а то се оказа топло и без дъжд, така че пробнози от сорта "след година" не са адекватни.

Кое последно е вярното, че зимата ще е много студена или- ще е с 5-6 градуса над нормата като температури- ходи ги разбери!

Значи да се връщаме към ЕВРО 1 и да махаме топлоизолациите, за да спомогнем за глобалното затопляне да контрираме застудяването :))

Селата ни и без това са празни. Добре дошли, северняци!

Тия фукльовци, те и сега са студени и смразяващо тъпи - един виц трябва да им го обясняваш и него. Те могат да си замръзнат, и без друго са там горе насред нищото. Нас ни топлат горещи страсти и ич ни не пука. Ако искат, мое и тех да ги включим, хе-хе-хе.Загрижили се за света. Моля? Ингилизин и състрадание към друг? Ма вие бъзикате ли се?!

Специалистите отдавна предупреждават, че глобалното затопляне, дето уж го няма, ще се прояви с повече катастрофи, контрасти и заледяване на Северна Европа, ама кой да слуша... Затоплянето топи ледовете и солеността на водата в Северния Атлантик намалява. Това пречи на охладената и утежнена вода на Гълфстрийм да потъне и да се върне на юг, блокира течението и уеднаквява климата в Северна Европа и Канада, които са на едни ширини. И ингилизите получават канадски зими. А ураганите, наводненията, сухите летни жеги и резките зимни студове се виждат и без да си специалист.

Викаш глобално затопляне има само при ледовете и ги топи, а иначе си е глобално застудяване, а?

Мизантроп

1. Не аз. Други го викат. Специалисти. 2. Затоплянето е навсякъде, ама блокира Гълфстрийм, който пък топли Сев. Европа. И Сев. Европа става като Канада. Затоплянето е с градуси, може би части от градуса - не го усещаме по кожата. А Гълфстрийм вдига зимните температури с повече от 10 градуса.

"... глобалното затопляне, дето уж го няма ..." - никой не отрича глобалното затопляне, основателно - според мене, се отрича твърдението, че то е резултат главно на човешката дейност.

Топлофикация точно това чака!!

Може би тя е поръчала на британските учени това изследване?

много си прав

Те и за АЕЦ гадаят. Абе или ще и студено или много студено.Нали е зима.

От написаното някой разбра ли каква ще бъде зимата, или аз съм много тъп?

Споко! Както се казва- проблемът не е във вашия телевизор!

Не че харесвам Слави, но сценаристите му имаха един сериен лаф за магаданските учени. В последно време в нета върви един подобен сериал за британските учени. Британските учени това, британските учени обратното, британските учени каквото се сетите. А бе какви са тези британски учени, бе! Спрете се малко бе, британски учени!

Прав си! Тук не са много учени! Ако Иван е открил топлата вода, ще се събере един Британски Съвет и ще умува върху топлата вода. Накрая Сър Джон ще попита колко ще им струва, за да го наемат този Иван да им топли водата...? Накрая ще се появи съобщение, че е открита вода с името Джонсън Уотър /Джонова Вода/. :):)

Ето на, пак (извинявайте за руския език): "Яблоки, традиционно считающиеся в нашей стране доступными и полезными плодами, вредны для зубов. По мнению британских ученых, этот фрукт в четыре раза вреднее для зубов, чем газированные напитки." Не, това вече е прекалено ... Макар че ...

Който плаща за прогнозата си я гласи както му е изгодно . А иначе зимата ще е преобладавщо мека на отделни места изключително студена,ще вали дъжд преминаващ в сняг после ще се стопи.Денем ще грее слънце само когато не е облачно, луната през 28 дена ще е в пълнолуние и ясно видима през нощта

Какво ви пука за зимата, като идва 2012 и надписа GAME OVER? Ще оцелеят само хлебарките, Костов и Митьо Пищова!

1.А до тогава как да я караме? 2. За годината е ясно - 2012. Обаче - ден, месец? 3. Сигурно ли е? Защото, ако не стане какво правим?

Как "какво правим"? Ти си го включи в семейния бюджет, пък ако не стане, здраве. Ще направите околосветско пътешествие със семейството, за да не пропаднат парите ... А може и по околовръстното без семейството ...

Само за информация на журналистите: ние сме си в ледников период. Имаме си от всички видове ледници, които са съществували през кватернера, и в момента.

Ей това глобално затопляне до къде ни докара.