Коментари - Европа остана хладна към призива на Тръмп да приеме и съди джихадисти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не е в родната страна, но е най-близо до Сирия, където да бъдат прибрани за осъждане, поне според Белгия? А......, май се сетихте.......

Първо, в Европа има достатъчно джихадисти, за да приема още; Второ, за какъв съд иде реч?! Нали Кристалина щеше да ги кани в ООН-то?! Кристалина Георгиева допуска "Ислямска държава" да получи статут на член на ООН И "Боко Харам" може да се сдобият с достатъчно легитимност, че да говорят от трибуната на организацията, смята кандидатът й за шеф Ню Йорк, САЩ 01 Окт. 2016 Кристалина Георгиева твърди в статия, публикувана във „Файненшъл таймс”, че е възможно да дойде ден, в който "Ислямска държава" и "Боко Харам" да се сдобият с достатъчно легитимност, че да говорят от трибуната на ООН. Кандидатът за шеф на ООН твърди още, че когато въоръжените групи дойдат на власт, те стават законни и легитимни. Което означава, макар и да не е казано пряко, че Ислямска държава спокойно може да получи статут на член на ООН. :(((

А тромпета, що не си прибере той отрочетата?!

А техните жертви дали са получили честен процес и справедлива присъда? В конкретния случай решението на проблема следва да бъде чисто финансово и няма да струва повече от 306.78€ изчислено по формулата (800*0.75 BGN)\1.95583

и що тия гадове са живи?

САЩ да ги взимат и карат в Гуантанамо. Доритова са масови ,,убийци и заслужават смъртна присъда.

Брей! Да ги върнели на Асад! Че нали ве го признавате бе? Кой е той? Нали в Сирия нямало правителство? Кой ще ги съди?

Единствените които се оправят и справят с терористите са евреите.Да се последва светлият им пример!

Да ги съдят по техните правила. Откраднал - режат му ръцете или краката. Убил - режат му главата.

Дайте тези касапи на Руснаците те знаят как да се справят с терористите .....

САЩ да ги приемат и съдят - те са юмрукът на правдата и първи в борбата за мир!

Това изобщо подлежи ли на обсъждане?Да ги обесят по стълбовете както те правеха.

Кой от която държава е, тази държава трябва да ги съди. Никой не е признал Ислямска държава, така че няма как тя да ги съди. А най - справедливо е, като не им харесва в държавите от които са, съда да ги изпрати, където ще ги чакат девиците.

принципно това, за което говори Мей е принцип на правото, който се споделя от доста държави по света с изключение на САЩ. Нали има ги и тези изключения, в които местният съд може да е предубеден и токава дипломатическата общност може да изиска международен съд/арбитраж.

Премиер министъра на Дания вече отказа да ги приеме, каза: "Ние тук говорим за най-опасните хора на света. Ние не сме длъжни да ги приберем..." А Тереза Мей според мен е права, престъпниците трябва да се съдят там, където са извършили престъпленията... В крайна сметка да ги дадат на Асад, сирийците имат информация за почти всички, кой какви ги е вършил. Имат и подходящи закони, бързо ще ги утилизират. Според законите на Сирия, всеки, който е участвал във въоръжена не правителствена група, може да бъде осъден на смърт.

Ок, но ако ги предоставят на Асад има голям риск да се самодискредитират. Ще излязат наяве много от мръсните тайни на европейците...

Сирийската полиция бие, не е като нашата. Всичко ще си признаят, даже и това, което не са извършили....:)) Но това са наистина най-фанатичните и опасни хора. Можеха отдавна да избягат от Сирия, след като се видя накъде отиват нещата. Но не, те биха се до последно... Такива като тези, биха прерязали гърлото на всеки неверник, без да им мигне окото. С по-голяма лекота, отколкото ние бихме заклали кокошка или заек.

Абе какво ще се лигавят с тия главорези - до стената и толкоз. Жените - на съд, децата - социалните домове или ако имат роднини притях, но пак под надзор.

Тъжно е да отбележа, но децата са силно увредена психика от пропагандата и промиването на мозъци в ИДИЛ. Още от най-ранна възраст ги вземат за обучение, а 12-13 годишни хлапета ги пращат на фронта. Много от тези деца вече са закоравели убийци. Жалка работа, хем са все още деца, хем са вече убийци със стаж.

А когато Европа ги финансира, обучава и въоръжава ... всичко беше в реда на нещата, нали???

Да ги съдят Кюрдите. Какъв е проблема? Там ще получат Справедливи присъди.