Европа организира среща на върха, за да предупреди Москва, че Молдова не е сама

Бившата съветска република е разделена от отцепнически регион, окупиран от руски "миротворци", а нейната политика е подкопана от корупция и чужди провокатори

Обратно в новината

Коментари - Европа организира среща на върха, за да предупреди Москва, че Молдова не е сама | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само управниците не са сами хвана ли са се здраво за АС ,,,, а народите никой не го е еня за тях БЯГАЙТЕ КРИТЕ СЕ И МЪЛЧЕТЕ ВИЕ СИ ИЗБРАХТЕ ПАЛАЧИТЕ

Там наскоро приеха за официален език румънския! След Украйна масковските свине ще ходят да "освобождават" и румънците в Молдова.

Хайде сега пък Молдова! Страните,които са в НАТО да плащат процента си,а такива като Украйна,Молдова и не знам кои още ще имат "безплатен обяд"...

Копейките пак ръсят глупости. А фактите са други! Сега защо Крим още бил руски?! Абе вата, за Ламанша се бяхте запътили и още сте в същото блато от 2014. НАТО се разшири и не си играе на готвачи! Нещастници

С тия политици Европа стана смешна.Циркаджии.

30 държави срещу един изперкал психопат. Кой е смешния, по-точно жалкия?

Никакъв ЕС без НАТО! Първо в НАТО и после - ЕС!

А какво стана с великата контраофанзива бе? НАТО превзе ли Крим вече? Или поне да върне Бахмут на древните шумери?

Дано една руска ракета тресне това имение! Та да стане Европа свободна! Venceremos!

Светът е на две части: едни работят, другите викат венсеремос.

Явно след Укромайдана от 2014г готвят втори майдан в Молдова. Трети в Турция, и вероятно четвърти в България - този днешен хаос в България въобще не е случаен. Прилича на контролиран хаос и анархия. Всичко това разбира се дистанционно контролирано от Посолството.

Да, как път все готвят всичко от Запада, а на площадите е излезнал половината град? Защо в Украйна и Молдова няма многобройни протести в подкрепа на Русия??? Най-много някоя платена от Путин група. Рушляците си мислят, че като подкупват и плащат навсякъде, и другите държави го правят. Не е ли очевидно, че няма нужда? Молдова никога не е била в ЕС. И от това, което е постигнала вижда, че сам или с Русия е ЗЛЕ.

Виктория Нюланд лично си призна за 5 млрд. за майсдана.А дали има протести.Не протести 8 години военни действия не ви ли стигат.

Дали искат да покажат, че Молдова не е сама или са намерили мястото с най-добро съотношение цена-качество при виното, е един въпрос който трябва да се изясни. Все бях чувал за големи международни форуми да хоят по разни места, амам във винарска изба за първи път. Но пророкувам, че срещата ще е успешна, пллодотворна и при силно приятелска атмосфера. Истината е във виното! са казали в древния Рим.

А българите и гагаузите какво искат??? ...нищо не казвате?:)))))

"Европа организира..." гейпарад!!!

“Не само в Молдова има гейове ! В ЕС също !”

Най-големия гей е онзи с късата пишка. За да докаже, че е мъж окупира чужди територии.

Ба Дън ли?.......или Обама?

То и Украйна не беше сама....

И все още не е. И блатната империя толкова я е страх, че се е окопала в завзетите територии, защото знае, че повече няма да може да окупира :Д

Владо, как някой не окупира на майка ти путката, че да не беше те изпльоскала на рогозката толкова прост

Явно от собствен опит с твоята майка говориш. Моята си е свободна и неокупирана :) Нищо, на твоята явно и харесва да я окупират различни миризливи чичаци, от където си дошъл и ти :)

Така ще разширят ес, ще приемат толкова нови членки, че западните ще ползват ресурси на укр. да речем, та свят ще ние се завие. Цялото това разширавяна не е от обич, а от интереси.

Да. Интереса на ЕС, на НАТО и на присъединената страна, която се присъединява напълно доброволно! За разликата от руския мир, който разчита на артилерия и заплахи. Защото само това могат (мислят си, че могат. видя се, че и това не е така). Да няма да гледат интереса на Русия, Северна Корея и Пакистан? Естествено, че ще си гледат интереса. Но по мирен и доброволен начин.

То пък щото ватата не краде перални!

Ааайде, и тези явно дадоха фира...

Стъпи ли руски ботуш трева не никне.

кремълски жужаци крадат чужди територии в огромни площи. Откаднаха Приднестровие от Молдова.... Откраднаха 30% от територията на Грузия.... Сега в момента крадат от територията на Украйна

Прибират си тяхното. Виж, САЩ и колективният запад са наистина професионалисти. Крадът като за световно. Последно се пробват да откраднат Тайван от Китай.

Коя западна страна след втората световна война е присъединила нова територия със сила???? Дай ми някакъв пример, че не се сещам, как точно са крали територии. Тайван са автономни с автономо управление не по вина на запада от много години. Чак напоследък Китай станаха малко по-силни икономически и взеха да се ежат. Няма такова нещо, като взеха си своето. По тая логика всяка държава може да има претенции към всяка друга територия, която е владяла някога в историята. Путинофилите сте най-пропадналата и лицемерна сган.

Това го пишеш на копи-пейст и няма смисъл да споря с теб. Но все пак да отбележа - сегашното крадене на държави не става чрез военно прибиране на територии, а чрез назначаване на послушни местна администрация. Която "съгласува" с посолствата, предоставя територия, отдава на "концесия" и дава пари за хартиени танкове, самолети, реактори ... И така.

Викаш, друго си е нашата администрация, дето даде 3 млрд на руснаците за непотребни реактори и още 3 млрд, за да им построи газово трасе до Сърбия :Д Много по-добре е така, отколкото да инвестират в теб с фондове на европейските данъкоплатци :)

Тяхно? Земя, в която хората не знаят руски, тяхна ли е?

Владо, нашата администрация сами си рече "Не ви щем реакторите!" Е все е след посещение на съветници от отатък голямата локва, ама репликата в пространството си е наша.

А, Владо, май за същите пари чакаме от САЩ едни самолети, дето вече колко години ги чакаме и май ще има да ги чакаме.

Много ми е интересно, като дойдат 2025 година самолетите, каква друга простотия ще подхванете :Д Нашата администрация каза не на реакторите на БСП, защото да се постри централата струва над 15 млрд, което ще се изплати евентуално след 80 години. Само че до тогава възобнобяемата енергия отдавна ще е направила ядрената излишна и скъпа.

след дългогодишна окупация е анексиран от САЩ... след Втората световна война;)

Скоро и молдовския народ ще хапне афроамериканския РУК до сливиците... Да им е сладко...

Ами руския РУК се оказа малък, но за сметка на това вмирисън. Очевидно се търси нещо по-добро :)

Приднестровието и Гагаузия ще идат към Русия, останалата част да ходи където си иска.

В Украйна нещата не вървят, трябва да отбележят все някъде победа.... Американските Болшевики в Европа 1917 сринаха Русия, сега сриват Германия, Франция и Италия и като цяло сриват цяла Европа

айде тези и в Молдова ще правят война, решили да предупредят, че Молдова си има нови господари

Молдова не знам как е, но Западът е сам. Крайно време е да го схване, и да спре да блъфира в партия шах.

Ххахахаха Запада бил сам :Д Запада сам по себе си представлява над половината от световната икономика :Д Останалата част от света е фрагментирана и няма никаква конкуренция от тяхна страна. Китай са сами за себе си. Индия са сами за себе си. И двете държави имат огромно население и в огромната си част е изключително бедно и необразовано. Такива държави не могат да са реална конкуренция поне към момента.

една малка част от световното население.

Милиард и половина, колко да е малка :)

... което върти над 60% от търговията и е най-желаният търговски партньор. Благосъстоянието и благополучието се получава, когато започнеш да знасяш и продаваш на другите и да печелиш от това! Няма ли търговия - няма развитие! Верно, може да търгуваш и със С. Корея, но какво и колко и на каква цена?

Май по последни данни вече не са над половината от световната икономика. Около 45% са. Но по-важно е какъв е характерът на техните икономики. Банковите трансфери и маникюрите за по 500 евра не са като производството на храни и машини, примерно.

хаха , и като "произвеждат" храни и машини, руснаците и индииците са цъфнали и вързали :Д Рай на земята :Д Добре, че запада построи в Китай всичките заводи, че да изплуват и да почнат да произвеждат. Щото преди 30 години и те произвеждаха, като индийците.

ще се държат ли за ръце европейските солидарни пръчове и кози

С въвеждането и ползването като официален език в Молдова на румънския език и се игнорират интересите на другите народности като бесарабските българи колективния запад създава условия за възникване на нова Украйна.

Нюланд: Европа да си епе майката. Ясно, кратко, точно.

С това наведено евролиберално управление милата ни Европа е като беззъбо куче - може само да квичи и лае, но не и да хапе. Така наречените евролидери вече никой не ги приема на сериозно.

Все едно казват, Косово е окупирано от НАТО и САЩ

Алчни за власт ,територии ,пазари,ресурси,търсачи на послушни роби.

Молдова е в Европа. Не е в Азия, не е в Тихия океан, на Луната или Сатурн.

Европа организира нарко-алкохолна секс оргия на върха под надслов Молдова ни е следващата Украйна. Специален водещ Зеленски

Те и в Молдова си имат такива, като нашите прошляци - ако не чуят руска реч три дена и ги карат в спешното.

Украйна освобождава и Приднестровието и после свободна Молдова влиза в ЕС и НАТО! Лесно е!

Та молдова вече тръгна към ес и нато ... като територия на Румъния .

Да пробват...

"Огромен проевропейски митинг в Молдова"?! Къде го? В мокрите сънища на Дойче веле ли?

и там ли ще се бият до последния молдованец? ей тея кравари и джендъри няма да се спрат докато не разрушат целия свят

Е какво толкова има да умувате? Молдова изпраща молба за асоцииране към Румъния, след това постепенно се реализират необходимите интеграционни процеси с Румъния. Същото по-нататък се прави от РСМ към Р.България и от Косово към Албания.