Доклад: Икономиите изправят пред риск от бедност милиони европейци

Близо 25 млн. европейци рискуват да се изправят пред бедност до 2025 г., ако техните ръководители продължат да следват пътя на бюджетни икономии.

Обратно в новината

Коментари - Доклад: Икономиите изправят пред риск от бедност милиони европейци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стиглиц ли, бе? Ми той е на заплата при Сорос и сие. Каквото казва Щирлиц, пардон, Стиглиц, трябва да се прави точно обратното за просперитет.

Още един нобелов лауреат - това, че на "социалната" държава в условията на криза й е трудно, не ознаава, че не нетолкова социалното - ориентираната държава й е лесно. Като не предлага нищо, дори като идея -да си навре паричките от нобеловата премия някъде..

Хайде да спрем с тези икономически теории,че инономията води към мизерия...Много по-вярно е ,че пътят ким благоденствието минава през икономията!В добрите икономически години нарояваме администрацията,а в лошите - не можем да се освободим от нея....Защо е така?Дядовците ни едно време са секли 1/20 от гората която притежават и така след 20 години пак са имали гора, а ние илскаме всяка година да сечем 5-10% повече и пак да имаме.Ресурсите са крайни!Популацията -едва ли!

Малоумни приказки. ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПЕЧАТАТ ПАРИ И ГИ ПРОДАВАТ НА ПАЗАРА, чрез обменни курсове. САЩ продават стоки и услуги срещу трилиони долари и до скоро бяха едноличен лидер в това. Общо напечатаните доларите по света са около 4,5 трилиона долара. Американските компании на Нюйоркската фонодова борса са настойност 15 трилионадолара.

Фондова борса... Make believe... Това нали осъзнаваш, че е една тотална и абсолютна спекула за привличане на натрупаните печалби, така че да се прикрива хиперинфлацията... От това което си написал обаче смятам, че не си наясно как работи системата.

ДАВАТ АМЕРИКАНСКИ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА "ДЕМОКРАЦИЯТА В АМЕРИКА"....:)

совецка телевизия пък дава американски филми? Вие мужикистанчетата сте на всеки нанометър?

Икономическата в света като цяло не е розова и ще става все по-малко такава. Няма защо да се заблуждаваме; при съществуващата икономическа с-ма и политика не ни чака нищо хубаво. Планетата може да изхрани два пъти повече население, но какво означава това? В един момент ще стигнем до задънена улица, т.е. нарастващото население ще се превърне в явна пречка и безмислие за еволюцията на човечеството. Няма място за емоции. Човек, който не може да отгледа качествено поколение , за да не се превръща то в тежест на себе си и на останалите, не би трябвало да се възпроизвежда, като осъзната позиция и воля. Какво например смятат да правят държавниците с циганската популация?! Проблемът, който тя поставя, може само да взриви социалния мир и да доведе до сътресения, които ще засегнат всички без изключение. Обаче се провежда политика за толериране и едва ли не насърчаване на "мултиприцирането" на циганския казус! Явно някой има интерес от това... В крайна с/ка пробуждането ще бъде болезнено и ще доведе до планетарен хаос, за който се говори отдавна.

"Икономията е майка на мизерията!" /Тодор Колев в "Опасен чар"/

Ако развържат кесиите, ще изядем париците на богатите!

Икономията-майка на мизерията.

wtf

дойдох точно това да напиша...have my like!

Ще ви разкажа една прясна новина от вчера от Испания... На кратко историята е такава... В Испания всяка година книгите, тетрадките, учебниците за учениците се сменят... Сменят се само фиктивно, т.е малко корицата за цвят, няколко страници се преместват и един два листа като много им разместват словата... Правят го примерно от 20 години и всяка година ЗАДЪЛЖАВАТ родителите да купят новите учебници, не могат да ползват от други деца, не могат да вземат дори и от предишната година... НЕ... Колкото и разни дребни политически мижитурки да се свалят, че трябва да пазим гората, колкото и да говорят за самосъзнание, рециклиране, намаляване на газове, чистота, природа... Значи за да може някоя политическа партия да смуче милиони, се задължават родителите примерно да дават едни 400 е на година за учебници... Та сега една жена, майка на 2 деца, направи подписка по Интернет, събра над 200 000 подписа и само ЕДНА партия се осмели да пусне тази молба в Парламента и то една от малкит партии... Значи политическите мижитурки, които трябва да се борят ЗА интересите на гражданите, За природата и т.н. всъщност се борят само за КИНТИ по най безочлив и мизернически начин.... Сега тази молба ще се влачи с години по разни парламентарни комисии, ще я одритват, отхвърлят и т.н. А молбата на тази майка е да се направи библиотека и да се дават старите учебници... предлага няколо форми за това нещо и то съвсем елементарни и човешки Лошото е, че тези на които плащаме огромни заплати просто не са човеци

В България е същото. Не мисля, че учебното съдържание за децата може да се променя толкова често или по--точно има нужда от каквото и да е пренаписване. Ето един начин за намаляване на издръжката на един ученик: Всеки първокласник получава за първия ученбен ден един 7" таблет, който е около 100 лв. и в него се натъпкват всички учебници до 8 клас, държавата издава учебници само с Creative Common License и спира "творчеството" на псевдо даскалите и издателските къщи. За тази година ще има около 64 хил. първокласника, т.е. 6,4 мил. лева за таблети, доста поносима сума.

Ама таблетите се чупят и развалят и ко праим тогава? Все пак това са деца, които си хвърлят нещата на всякъде

Така е на всякъде където имаме неокапитализъм внесен от САЩ. Където важно е не качеството и ефективната употреба на ресурсите, а само оборотът на парите и консумирането. Бързото натрупване на печалби поне на хартия.

За първи път от много време със съгласен със почти всички изказвания до тук, изключая обичайната простотия за ББ и друти такива, поднесени с обичайния малоумен тон недопринасящ за темата... Съгласен съм с> Да демокрацията е мъртва или мъртвородена Да, има форма на диктатура която става все по явна, все по нагла, ненаказуема и безочлива... в европата Да, диктатурата затвърдява своето статукво със закони, които се публикуват по нощите във Държавен вестник ( не говоря за Бг. ), вземат се заеми заробващи за населението за да се спасяват частни банки а след това се обявява, че няма да се връщат от банките а от населението ( в Испания тези заеми са около 70 000 000 000евро само за банките и испанските политици обявиха, че все по/малка била вероятността тези заеми да се върнат от банките, които обаче започват да печелят пари... парадокс) Да, съдебната система е пропита от поразителната способност да играе с политиците на власт въпреки цялата си уж независимост... Да журналята са за и със властта и ще играят с тях до смърт. Да, манипулацията е страшна а населението се води към масово изтрещяване, неграмотност, безволие и безизходност... Да, цените се вдигат необосновано и притискат над 80% от хората навсякъде по света и така и ще бъде, никога няма да се живее спокойно... и т.н и т.н. и т.н.

Демокрацията не е форма на диктатура. Защото няма диктатор. А изборът на човек винаги може да доведе до изненади за уж задкулисните играчи. Всъщност интересите са толкова много и разнопосочни, че няма как да има такива задкулисни играчи, но пък те са перфектно обяснение за търсачите на конспирация.

Значи в случай, че няма игри си прав... Има едно голямо НО... Децата на политиците се превръщат в политици... заемат креслата до тях и ги сменят... Политиците изковават двуполюсна система която прилича демократична но както и в Испания, законите се ковът по такъв начин, че ако не е БКП е СДС... които са все същите и уж се сменят... Политиците си изковават имунитет... последния случай в Испания е един тип от Андалусия, които се изсмя на всички обвинения в корупция, защото знаеше, че ще получи имунитет като сенатор и толкова се разбързаха да го направят, че няма на къде... Съдиите които не играят по свирките на политиците изчезват... случая със съдията Гарзсон и т.н. и т.н. Т.е. те създават една каста, която винаги е във властта и единствените и напъни са да се задържат и укрепят... огледай се около себе си

Ха ха - добро утро ! И колко милиарда са взели тези "учени" за това малоумно потвърждение на очевадното ?

му е очевидното ? раздута и неефективна администрация ,неефективно здравеопазване с излишен персонал-не медицинският а административен ,образованието неориентирано към реалността със зле подготвени учители които гледат да отбият номера...в тези сфери икономиите са болезнени но необходими просто избирателите не искат да ги приемат и сами си избират политици които отговарят на очакванията им.

Според Дейвид Айк съществуват два вида диктатура - открита (фашизъм и комунизъм) и скрита, маскирана като свобода, и представителна демокрация.Понеже хората не въстават срещу това, че са свободни, когато мислят, че са свободни, тази форма е много по-опасна, защото тя манипулира съзнанието на милиони хора по света и ги превръща в послушни роби.Основната сила, която решава кой да спечели на днешно време при представителната демокрация, това са насилието, парите и свобода (средствата за масово контролирано осведомяване-медии).С тези инструменти работят алчните и болни мозъци "представители" на преДставителната демокрация.С една дума - Представи си демокрация, защото Демокрация има само в Мислите Ви, но не и Реално!

Освен това Динамиката на Общественото и международното развитие Поставя непрекъснато нови въпроси и Налага Вземането на Решения, от които Гражданите са Практически Изключени, а би Трябвало да се Произнесат, защото те ги Засягат! Няма никаква Гаранция, че представителите, които са избрали, наистина ще ги представляват. Тази система оставя практически Неограничена Свобода на депутатите и почти Нулеви възможности на Избирателите за Контрол върху тях в периода между изборите.Гражданите Управляват чрез своите политици, а не Обратно! Следователно - за да е Вярно това твърдение, трябва да има Постоянна Обратна Връзка и Проверка - Задължително над политиците трябва да има Пълен, Постоянен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите - в противен случай, Демокрацията е Безсмислена! У ЕС няма Демокрация, а има просто Мутрокрация!

Нищо ново под слънцето. Хуманитарни организации се заиграват със страховете в западните общества. Някаква донаторска акция ще да се подготвя вероятно, та тряскат популизъм на голямо. И то на фона на гръцката криза, предизвикана от същия популизъм, и поета от същитете донатори.

У ЕС има ли Демокрация? Всички решения се вземат от избраниците - в действителност от една Шепа индивиди, продукт на партийните йерархии, зависимостите и връзката им с деловите кръгове, с финансовия свят, с различните отечествени и чуждестранни лобита.Но най-тревожното в този вид управление е очевидния конфликт в изборния механизъм. Ако приемем, че всеки пълнолетен Гражданин притежава някаква частица политическа власт, то той с пускането на бюлетината в урната автоматично прехвърля тази власт в други ръце само срещу Обещания от Предизборната кампания. С други думи, чрез Гласуването Гражданина не Упражнява Своята Власт, а се Отказва от нея.

Че то няма как по друг начин да се реализира тази частица власт. Може и да с отказва от своята власт, но все пак я делегира на тези които се обявяват в защита на неговите позиции.

Обществото е Изобретило три способа да се държат хората в робство: Насилие, Пари и Свобода. Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Политиците умеят да говорят дълго без да кажат Нищо, служейки си с много Лъжи, които представят за Истина.В парламента половината от депутатите Говорят за неща, които не разбират, а другата половина не разбира за какви неща се Говори.Обещават ли Ви да превърнат Мечтите Ви в действителност, очаквайте да превърнат действителността Ви в Мечта.По-добре е да Паднеш на лешоядите, отколкото на политици.Първите ядат мъртвите, а вторите Живите.В Индия никой Не Знае броя на свещените крави, а у Нас броят на свещените говеда.

Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.На бедните хора не им достига много, на алчните - Всичко.Няма значение дали сТЕ се продали или са Ви купили - все ще трябва да си го отработите Като проститутка.Когато Ви набиват нещо в главата,обикновено Ви изкарват Акъла.И Важните Клечки са от дърво.Утре, утре, винаги Утре и така минава Животът за Теб.Търговците и Политиците продават това което не са Направили,крадците и Политиците - това което не е Тяхно,проститутките,Политиците и Журналистите - това което Не Би Трябвало да Продават.Кой още Твърди,че светът не се крепи на Търговията? Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!

изчакам коментара на родния велик микро-макро и мутро - икономист бат' Бойко Велики :))

Абе вие ли ще кажете? Да не би да сте по-големи макро и микро икономисти от БеМеБорисов и от верния му пинчер СимеДянков? Вижте как чрез икономии вече живеем по-добре от германците! А за гърците направо не ми се мисли.

кажи дали не дължим по-малко от тях! кой ти пречи да живееш като гърците-теглиш заем и го харчиш иииии го плащаш но лично ти.защо искаш държавата т.е другите да се заробват заради теб ? а на немците им трябваха 40 годиня як труг за да стигнат до тук.

Щом е така да започваме да харчим, а държавата да взема заеми и да раздава. Болен обещаваше и по едно кило злато от резерва. За циганите с предимство, защото те много си падат по златото. За другите ако остане

"пожарникарчето", родния корифей по всичко не е коментирал - тцъ, не може да е вярно :)))

Пишете в Гугъл: Дянков, Трайков и Прокопиев ощетили държавата с 87 млн. лв. И вижте ТЕХНИТЕ икономии как са довели до ТЯХНОТО обогатяване.

Доклад: Икономиите изправят пред риск от бедност милиони европейци Тези откриха топлата вода. Има си една много точна българска поговорка,че икономията е майка на мизерията.

Това "Икономията е майка на мизерията" го е казал другарят Ленин...

Е значи тогава не са чели трудовете на Ленин.А е необходимо.Поне за доклада.

Изводът е ясен - Да пробваме до какво водят огромните разходи без никакви приходи!

Естествено че с разходи без приходи далеч няма да идеш, но не бива и да си "на триците скъп, на брашното евтин" или на всеки разход да казваш "Няма" което сочат като главно достойнство на Дянков Това с "нямам " за каквото и да му поискаш го правеше и старшината на нашата рота, начи с Дянко да са на един акъл. Номера е и да няма достатъчно, да направиш така че да ти стигне.

"Агресивните съкращения в социалното осигуряване, здравеопазването и образованието, по-малките права на работниците и несправедливото данъчно облагане хващат милиони европейци в капана на бедността, което може да продължи поколения"... Това все едно за нас е писано;о(

на Европа няма как да не се отрази негативно. Много социалистически икономики се вляха в ЕС и това неминуемо сваля като цяло ЖС в общността.

Какво толкова му трябва на един човек. От средновековието до днес едно и също количество храна. Вече не му трябват един куп неща като хартиени книги например, защото има интернет. Е кое е това, което ще купуваме толкова, че икономиката да има неограничен растеж? Не може да се търси потребление заради самото потребление. Иначе всички знаем как са свършили на великденските острови.

Ръста на кономиката е като ръста на бюрокрацията в "законите на Мърфи" - тя се възпроизвежда в пирамидална структора. Сега икономиката произвежда неща, чрез които да се произведат други неща, с които се произвеждат неща за производство примерно на храни. Отделно че минават през няколко ръце на препродажба. Реалният ръст в цифри идва от там. В крайна сметка един краен брой хора консумират един краен брой храни, енергия, дрехи и още каквото се сетиш

Точният коментар-.извод о тказанот о твас, друже, е че все повече излишни неща се произвеждат, което води до изчерпване на ресурсит на планетата и служи най-вече като средство за съсредоточване на тези ресурси, т.е. тяхното стойностно изражение - парите, ака богатството, в ръцете на самопровъзгласилия се елит! Схващате ли колко хитро е измислено всичко...докато се редите да си купите поредния излишен хай-тек продукт?!

Щом Дянков не е сред писателите на доклада няма да го чета.

Като изчезнат европейците ще дойдат други народи.

те вече идват. за да изчезнем! в Норвегия бягат от столицата си защото е пълно с африканци и азиатци

"Икономията е майка на мизерията" -към тая народна мъдрост ще прибавя: "Невежеството е бащата"

Хеле нашата. "Управлявана " от децата и внуците на червената буржоазия сложила ръка върху всички ботатства и изцеждаща до последна капка наличното. Да изнесат в странство всичко, където са им имотите, парите в чужди банки, децата им в американски и британски пансиони и университети. Булгаранине отърване нема. Патиш си от глупостта. Това Боко, Станишко, Лостов, дашното Наде, Куневица са техни маши и крадци. Ще го музицираме. отвори си блендите !!!

Що пропусна постната пица бе мърша? Нали той е идеолога на икономиите.Нали за това го изпратиха да експериментира колко ще устискаме без пари.

ГЕРБ също е фракция на БКП.Не знам защо се засягаш,че човека казва истината.От 1945 насам комунистите са на власт.Третират хората като роби,за да могат техните деца да живеят като крале.Това е една дяволска секта унищожила българския народ.

Това едва ли ще е вярно! Щом "най-големия икономист на ББ" твърди обратното, това едва ли ще е вярно! Нека бат'Бойко да се произнесе, нали разбира от всичко!

Икономията е еднаква и за разходите и за приходите. Ако един икономисва разход, друг не получава очакван приход. Това води до нова икономия от втория и загуби за трети и т.н. Икономията е спирала на унищожението.

Те за това Гърците понеже не икономистват са цъфнали и вързали - основното е ресурсите да не се разхищават. Т.е. когато се разхищават кинтите - по-добре да се икономисва - т.е. краде се по-малко :)

Вместо да плещиш глупости и клишета за Гърция, по-добре помисли малко върху написаното от хора, които разбират повече от теб. Написаното по-горе от Свредел е 100% точно, но трябва малко да вникнеш в нещата преди да коментираш. Нещата във всяка икономика стоят така - РАЗХОДЪТ на един (Пешо примерно), е ДОХОД за друг (Иванчо, да речем). Това е фундаментален закон. Ако някои от субектите в дадена икономика свиват разходите си и никой друг субект не компенсира това (не харчи поне толкова), то въпросната икономика СЕ СВИВА с ТОЧНО СЪЩАТА СТОЙНОСТ. Намалява т.нар. СЪВКУПНО 9ефективно) ТЪРСЕНЕ. Именно търсенето е това което кара фирмите да произвеждат нещо и да наемат служители. Ако намалява ЕФЕКТИВНОТО ТЪРСЕНЕ, икономиката се свива (рецесия), а безработицата се увеличава. Ако процесът е траен, или се задълбочи, икономиката изпада в рецесия/депресия. И понеже даваш глупави примери с Гърция - би ли ми казал защо, след като Гърция съкращава държавни разходи вече 6 години, икономиката и продължава да е е дълбока (и задълбочаваща се депресия) с 28% безработица?. Именно защото разходите, които държавата съкращава, представляват пари, които хората/фирмите не получават, съответно не могат да харчат и да вкарат в икономиката. Това е спирала към бездната и има само един начин за излизане от нея и той е добре известен още от края на 30-те години на 20 в. Нарича се фискално стимулиране. Казано по-просто, държавата трябва да налива пари в икономиката и да продължава да го прави, ДОКАТО не се възстанови нивото на ефективно съвкупно търсене отпреди рецесията.