ЕК: България е шампион по измами с еврофондове

България е на първо място в Европейския съюз по докладвани нередности и измами с пари от предприсъединителните фондове.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: България е шампион по измами с еврофондове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По скоро сме първи по доноси. Нали се разбра, че Калинка от САПАРД е писала маса доноси/клевети за българските фермери - ето го резултата. костов и той не се е спирал да пише доноси. Колкото по-зле за България - по добре за него.

докладвани не значи реални...измами се случват във всики ес страни....така че тези стъкмистики нищо не значат

Не слабости, а измами има във всяка страна-членка. Преди години в Агенцията по заетостта дойдоха консултанти от Холандия, Швеция, Италия, Португалия, Великобритания по един проект на ЕК за квалификация на безработните. И една от темата беше: как да се учат безработните да сортират дрехи, втора употреба. Бях в потрес. За този "велик проект" платиха на Холандия, като водеща страна по проекта, 300 000 евро, а на нас, България 20 000 евро. Съществуването на Бюрата по труда е безсмислено, защото какво толкова като ме регистрират, че съм безработен. Ще ми плащат няколко месеца, но не могат да ми намерят работа. В България е необходимо да се инвестира в откриване на нови работни места, да има производство, а не само услуги: продавачки, бармани, шофьори, охранители, санитарни, чистачки. Това са основни професии в България.

"слабости в националната система за борба с измамите"?? ами направо си кажете, че няма такава система!

4ak se sramuvam ot tova! jalko za BG!!!stava vse po tamno tam!!!

Звучи много страшно!Смразяващо кръвта. Дъхът ти чак спира... А всъщност всичко ТОВА беше ясно на всички или поне се досещаха...Откъде бликаше този извор, след като минаха години "черните куфарчета" отидоха в историята- изпрани и превърнали се в имоти и лични богатства...Откъде нови за нов лукс и разкош?...Ясно като бял ден!