”Шалом” поиска България да поеме отговорност за македонските евреи

Организацията на евреите в България "Шалом" поиска правителството да поеме морална отговорност за депортирането на евреите от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Пирот по време на Втората световна война.

Обратно в новината

Коментари - ”Шалом” поиска България да поеме отговорност за македонските евреи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А какво биха казали "Шалом" за това, че през 2-рата световна война еврейски банки (Ротшилд и др.) от Вашингтон и Лондон са финансирали и Хитлер и Сталин. Както Хитлер така и Сталин са избивали милиони невинни хорар сред тях и евреи. Концентрационните лагери са били изградени именно с тези еврейски капитали ! Това много хора не го знаят, но е крайно време да го научат !

След това изявление на Шалом и малкото българи, които симпатизираха на евреите, вече ще ги ненавиждат, но ще симпатизират на арабите. Ако това е била целта на шалом-ци, постигнали са я !

Де да имахме една силна правова държава и един народ горд и сплотен едни лидери човечни и дълбоко загрижени за България ...те хората добрите хора та дори и православната църква спасиха евреите а държавата ... беше на страната на нацистите!

Прочетете интервюто със Самуел Ардити-- потомък на Елиас Канети- единствения Нобелов лауреат роден в България

Нас вече евреи в България не ни интересуват. За нас, вие сте персони нон грати. Рано или късно. ще ви изметем от България.

Защо от нас искат да се извиняваме за евреите от Беломорска Тракия и от Македония, а когато говорим за турско робство цели пет века в България, ни съветват да забравим миналото? Дават ни съвети и как да си пишем и учим историята. А след признаване на вина, поемане на отговорност, идва и искането за изплащане на обезщетения. А няма кой да задължи държавата Турция да изплати обезщетенията за ограбените имоти на българските тракийци.

ДА НЕ МЕ УПРАВЛЯВАТ ЕВРЕИТЕ БОЙКО БЕХАР, ЦЕЦИЛИЯ КАРАГЬОЗОВА (ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА), СИМЕОН САКСКОБУРГГОТСКИ (КОХАРИ), СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, ДЯНКОВ ......

Ами като искаш помисли: Кое обучава морала и съзнанието кое е ценно и как да се държиш като човек? Моралът и съвестта. А сега си помисли , защо там където масата е с християнско или ислямско мислене евреите доминират ? :-)

Атентатът в Бургас бе дело на Мосад (израелските тайни служби). Целта бе само една - да бъдат обвинени арабите и да се настрои целият свят срещу тях. Загиналите по време на 2-рата световна война евреи всъщност са жертва на други свои сънародници, но по богати и с власт. Гестапо е създадена от евреи и много гестаповци са били от еврейски произход. Хитлер има еврейска кръв, хвалебствия за него са писани в книги, издадени от германски писатели от еврейски произход. Садистичните "лекари" в концентрационните лагери също са били от еврейски произход. Накратко - евреи са избивали евреи, за да присвоят богатствата им и да не бъдат конкурирани от сънародници при ограбването на Европа и света ! Евреите приличат на току що излюпилото се кукувиче, което избутва другите пилета от гнездото, за да няма конкуренция. Изключително нечистоплътни са - това може да се види не само на място в Израел, но и в България - нашите български хотелиери по тази причина не обичат еврейски туристи. Не раздухвам расистки страсти, а обяснявам факти - най-големите расисти са евреите, които мразят всички неевреи (както те ги наричат "гои", т.е. добитък). За да прикрият расизма си евреите непрестанно тръбят че са жертва на расистки гонения.

СПАСИХМЕ ВИ ОТ ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА, ДАДОХМЕ ВИ ДА УПРАВЛЯВАТЕ НАШАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА ВИЕ СЕ НАСРАХТЕ ЗАПОЧНАХТЕ СПРЯМО НАС ВАШИТЕ СПАСИТЕЛИ ДА ПРИЛАГАТЕ ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИД И ЕНТИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРИ СЕГА СТИГНАХТЕ И ДО БЕЗУМИЕТО ДА ИСКАТЕ ДА ВИ ПЛАЩАМЕ И РЕПАРАЦИИ. ЩЕ ВИ СЕ РАЗПЛАТИМ КАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО. ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ВИ СПАСЯВАМЕ БОКЛУЦИ НЕБЛАГОДАРНИ.

НЕБЛАГОДАРНИЦИ !!! Винаги когато се срещам с представители на този народ се сещам за стихотворението ЖИДОВ ГРОБ на големия българин Иван Вазов!!! "Издайство, измяна позорна пропусна врага в крепостта и Царевец як след упорна отбрана потъна в кръвта. Бранители храбри паднaха под турския мстителен нож, палатите царски пламнаха, огряха зловещата нощ. На утрешний ден пред пашата евреин се мръсен яви, цалуна му рабски полата и с вид горделив заяви: Преславний войводо, сполучих услуга да сторя на вас: аз портата таз нощ отключих и Царевец в твойта е власт. Паша милостиви: награда! А, ти ли бе хитрия жид? Велика награда се пада на подвига твой бележит. Без теб тез гявури корави не бих ги тъй лесно сломил, пред техните зидове здрави свят много йощ бих потрошил. За туй якоглавство земята с телата им мръсни покрих; сега и на Юда отплата достойна да дам аз реших. И викна на двама войника: Убийте туй куче сега! Изви се ханджар над мръсника, отфръкна глава от снага........

Никога досега не съм изпитвал антисемитски , пардон антиюдейски чуства , даже съм изпитвал симпатия към този етнос, ама нахалството на "шалом" промени това.Искам да кажа на наглите юдеи следното- молете се , да не ви се налага да чакате помощ от българския народ, неблагодарници черни.

Уважаеми Господа ДРУГАРИ от Шалом. Черни неблагодарници. Вместо да целувате ръцете на единствения народ спасил своите еврей, вие се чудите как да поставите под вола теле. Вие сте подли предатели както се знае, слуги на комунистите в България. Защо не поставихте въпроса по времето направителството на БСП. БСП - защото сте техни хора. Как си го представяте долни отрепки да се наложи България при наличието на немската военна машина и окупационна армия. Съжелявам ,че винаги съм ви съчувствувам и приемал вашите беди и страдания съвсем човешки, но сега виждам, че сте долно проклето племе, което не заслужава това съчувствие.

Щом не ви харесва нашата мила Родина, защо не отидете във вашата.Там ви очакват с отворени обятия. Имате си държава отивайте си в нея, ако не знаете как се казва да ви подскажа Израел. Отивайте си там и се радвайте на съвместното съжителство с палестинците. То Хитлер хубаво ви е погнал с циганите ама защо не си е свършил работата докрай, та днес ние да се мъчим с вас. НЕБЛАГОДАРНИЦИ !!!

по-скромно. Щото от много отговорности ни идва в повече. Не натискайте обществото в момент, когато и чалмите ни правят на балами. Идете в БРЮМ и там им разправяйте за онова време, когато след войната, в която дадохме 30 000 жертви на страната на "победителите" нЕкои отрязаха части от България и плащахме репарации на "победителите" десетилетия. По-леко с поемане на отговорностите...

Май вярна е приказката : Вярност и признателност от евреин не чакай , да бяхме спасили всички евреи в света и държава тука да си направят ...то бива наглост ама тази граници няма ...

Жертви на втората световна война от Русия и съветският съюз: над 21 милиона. Жертви на холокоста: под 6 милиона (според най-раздутите числа). Евреите ревът през 2 минути, че трябва "светът" да ги компенсира за страданието и проблемите и какво ли не. Русия празнува всяка година победата и подвига на падналите в бой за родината си. Много показателно за характера на два различни народа...

Не знам дали си мъж или жена и за това ти казвам в не определено лице "Каза им го и дано го разберат! Ама те няма да го разберат,което не променя иститната !" Славянската душа е ОГРОМНА .Ще си празнуваме ПОБЕДАТА ....Всяка година ! И не само тая победа!

Каквото и да ти приказват, знай че става дума за пари. Следващата стъпка е да се искат парични компенсации от България.

Хубаво са го били замислили, всички да ви депортират на о-с мадагаскар. Да признаят евреите за мизерията по света, та излязат и кажат как са я причинили, да излязат и дакажат що продължават да унижават хората. След това няма да има какво да признаваме. А и ШАЛОМ да ходи да поеме отговорност за убийствата по целия свят, без да се прави на ударена. Аман бе, нагли безочливи и безобразни. И целия проблем че някой ги накарал да работят....

Между другото извиняваме се на Китай че ювиги кан Матун е разбил 300 хилядна китайска армия и е влязъл в Пекин.

Ако не позволиш на един евреин да те прецака, биваш заклеймяван като антисемит.

Прочети за андартите преди да почнеш да пишеш срещу Българите .Прочети за гръцкото духовенство и за разлагащата му роля.Бих предпочел да те пипна и да ти набия в главата истината за да не пишеш глупости друг път.Прочети за погромите над българското население от страна на Гръцката държава по време на Балканската и Първата световна.Задай си въпроса защо в Гърция 97% са гърци.Защо по северната им граница не смеят да кажат,че са Българи както и дедите им.Тогава ще можеш да си обясниш някои неща извършени от българи през Втората световна.ЧЕТИ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ!

Другари,Комунисти от Шалом, настройхте против себе си 99.99% от хората прочели материала. В държавата Израел знаят ли какви ги мъдрите? Е вече знаят, всеки който ви симпатизира дълбоко е разколебан.

Ти да не смяташ, че този лица от "Шалом" действат по своя инициатива?!... Нещо много подозрително това вадене на скелети от гардероба съвпада с изказването на Станишевия пред конгреса на БСП!

Де се чуло и видяло някои да носи отговорност за стореното от дедите му! Bсеки носи отговорност само за своите постъпки и донякъде на децата си! Mаи просто си създават деиност тия от "шалом"

Те така искат да лапат пари както от Германия лапат!!За това се чудят от къде и как да смучат и кво да измислят и кой да обвинят!!Това им е в кръвта!!

Извинете!Само малко почакайте!

Уроди за това ви мразят, Германия къде е в дъното на цялата работа, сега е лидер и никой не смее да гъкне срещу тях, козируват, а бедна българия служи за подигравки и тормоз, ами Холандия, Дания и всички други, защо не плюят против тях, уроди да пукенете дано

Теглете им майната на тези евреи!! Стига им играйте по свирката!! Държът се като собственици на света!! Отсвирете ги!!

кво се правят.сякаш сме били шефове на беломорска тракя и дръгите раиони.идва хитлер и разправя на цара \"ти с нас ли си или си срещъ нас? ако си с нас хъбаво ако не си ще изпратим малко воиска да ви изколи. и тя смели меркантилни евреичета сега дет плачкат ли плачкат че сме били нацисти и расисти и хитлеристи щяха ли да са зиви? едва ли.ама те по принцип са си неблагодарници. що мислите господ ги е давил и ги гурчи сус такива добри суседи?и сега и в миналото?а те що не поемат вината за световната финансова криза?горе долъ сущата работа е като една световна воина.а и доста банки за евреиски.. така че е горе-долъ честно. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Започвам да съжалявам,че изобщо сме помагали на това мръсно племе!

Кое правителство?. То онова правителство вече е осъдено. Спасените, обаче, от него още са живи.

Аз искам да се закрие еврейската държава и без това е изкуственно създадена на не подходящо място!

Ако сте чели циониските протоколи, подобна новина няма да ви учуди. Народ който произхожда от държанка на Фараон винаги ще има комплекса че е бил прецакан.

Голям фен съм на евреите. Много са умни, рационални и ефективни. Само че отскоро нещо не ми харесват. Натиснаха ни да кажем, че Хизбула са виновни за атентата. Наши работници живят в мизерним условия в Израел. А сега искат да признаем вина за депртирането на евреи от Вардарска Македония и Беломорска Тракия. Чудя се още ли съм им фен. Ами ако поискат да признаем вина за разпертушинването им от Рим и арабския халифат. Абе евреи ...

Казваш били умни ! в какво! В това как да те прецакат и да се обогатят за твоя с/ка. Я си припомни филма (ако не си го гледал го гледай) "Венецианският търговец" (в гл. роля А. Пачино) по Шекспир! Там всичко е казано без остатък. След това се поинтересувай кой е всъщност Нютон и чия научна теория е обладал (ака присвоил)?! Знаеш ли как наричат Анщайн в св.научни среди? - най-големеят плагиат на 20-ти век. А знаеш ли нещо за проекта Амадеус Моцарт?...

Това е самата истина! Изобщо не са умни,крадци на интелектуална собственост са! Истина е за Айнщайн,и за Нютон,и за всичките им "велики" "гении' - прости плагиати са,които тяхната мафия пропагандира за извънземни и "богоизбрани" !

Тази наглост, мога да я сравня само с това; Евреин комунист= националсоциалист. Едните са забранени със закон след 2св. война, за жалост другите не са, но жертвите само в Русия са десетки мил. Вече се знае, че евреите осъществиха Октомврийската революция и пречиниха всичкия този кошмар наречен 20век. Питам се кой уби чрез "народен съд" спасителите на българските еврей, след 9сеп.1944г? Комунистите разбира се, но защо? За да се скрие благородството на тези хора ли? Ако не може да се ские поне да се омаловажи, като се нарекат фашисти и бъдат убити за да не могат да се защитят ли? България да се извини? Че не е могла "да носи две дини под една мишница", а кой може? Дано греша, но вече започвам да си мисля, че спасителите са убити от спасените, затова е и този алогичен напън от страна на такива като "Шалом".

Я СТИГА С ТЕЗИ ЕВРЕИ.ЗАРАДИ ТЯХ СА ВСИЧКИТЕ ВЗРИВЯВАНИЯ.ЧЕ СЕГА И ИЗВЕНЕНИЯ ИСКАТ.ФИЛМИ ИМ ПРЕВИТЕ.ГОСПОД ГИ Е ПРОКЛЕЛ И ПИСАНО В БИБЛИЯТА.НАПРАВЕТЕ ФИЛМИ ЗА ТУРСКОТО БЕЗЧИНСТВО 500 Г, С НИ КЛАЛИ И КАКВО ЛИ НЕ,ВИЕ С ПЕТОЛЪЧКАДЖИИТЕ СТЕ СЕ ЗАЕЛИ.НИТО ТЯХ НИТО АМЕРИКАНЦИТЕ СА ЦЕ ХАРЕСЖАТ НА МИЛИОНИ ХОРА ПО СВЕТА,СТИГА БАСТА,-ШАЛОМЗИТЕ ДА СИ ЗАМИНАВАТ В -АЛОМИЯ

Евреите, поискаха да обявим Хамас като извършител на атентата в Бургас. Направихме го. Дано да не се подведем и този път. Защото, ако не бяха нашите деди едва ли тези дето го искат това щяха да могат, просто защото нямаше да ги има на този свят, както многото други евреи депортирани от други Европейски държави в лагерите на смъртта. Така че за България те могат да говорят само добро.

Я СТИГА С ТЕЗИ ЕВРЕИ.ЗАРАДИ ТЯХ СА ВСИЧКИТЕ ВЗРИВЯВАНИЯ.ЧЕ СЕГА И ИЗВЕНЕНИЯ ИСКАТ.ФИЛМИ ИМ ПРЕВИТЕ.ГОСПОД ГИ Е ПРОКЛЕЛ И ПИСАНО В БИБЛИЯТА.НАПРАВЕТЕ ФИЛМИ ЗА ТУРСКОТО БЕЗЧИНСТВО 500 Г, С НИ КЛАЛИ И КАКВО ЛИ НЕ,ВИЕ С ПЕТОЛЪЧКАДЖИИТЕ СТЕ СЕ ЗАЕЛИ.НИТО ТЯХ НИТО АМЕРИКАНЦИТЕ СА ЦЕ ХАРЕСЖАТ НА МИЛИОНИ ХОРА ПО СВЕТА,СТИГА БАСТА,-ШАЛОМЗИТЕ ДА СИ ЗАМИНАВАТ В -АЛОМИЯ

Защо се повдига толкова нагло вече изяснен от историята въпрос ли? За да има повод да ни сочат с пръст, да сме без вина виновни , за да завземат българската земя без пари и да създадат Нов Европейски Израел!

Какви са тия фантасмагории на Шалом?Да имало месна съпротива по тия места.Ами защо е нямало като е толкова отворен да попита евреите по това време .Понеже те са били най потърпевши.

Шалом да поеме отговорност за Озоновата дупка в атмосферата.

Целия свят е дал жертви,руснаците 20 милиона!!Но юдеите стават нагли!!Вземат репарации още от германците милиони долари всеки месец!! И в момента те са най големите националисти в света!!Мразят всички освен американците, защото им наливат милиарди всяка година!! Нека се извинят на света че създадоха световната криза,която тръгна от американските банки,който са им собственост!!

Защото господарите им (всъщност невидимият им господар) няма да им разреши. Евреите са само едни подставени лица и слуги на този господар, който векове наред ги използва за мръсните си цели с/у човечеството и ги държи в подчинение чрез страх. Видели ли сте щастлив и богат евреин, който да живее като нормален човек?!

Ние пък искаме организацията Шалом и еврейската държава да поемат отговорност за хилядите избити палестинци и за откраднатите територии. С това не защитавам арабите(палестинците). Те араби и евреи са едно и също. Произхода им е еднакъв - семити, и са първи братовчеди. Езиците им са почти еднакви. Например на арабски салам, на еврейски - шалом. Означава едно и също. И двете групи са еднакво подли и неприятни

Ах как ги мразя ..........................................МНОГО!

Атентатът в Бургас бе дело на Мосад (израелските разузнавателни служби). Целта бе само една - да бъдат обвинени арабите и да се настрои целият свят срещу тях. Загиналите по време на 2-рата световна война евреи всъщност са жертва на други свои сънародници, но по богати и с власт. Гестапо е създадена от евреи и много гестаповци са били от еврейски произход. Хитлер има еврейска кръв, хвалебствия за него са писани в книги, издадени от германски писатели от еврейски произход. Садистичните "лекари" в концентрационните лагери също са били от еврейски произход. Накратко - евреи са избивали евреи, за да присвоят богатствата им и да не бъдат конкурирани при ограбването на Европа и света ! Евреите приличат на куковичето, което избутва другите пилета от гнездото, за да няма конкуренция. Изключително нечистоплътни са - това може да се види не само на място в Израел, но и тук - нашите български хотелиери по тази причина не обичат еврейски туристи. Не раздухвам расистки страсти, а обяснявам факти - най-големите расисти са евреите, които мразят всички неевреи (както те ги наричат "гои", т.е. добитък). За да прикрият расизма си евреите непрестанно тръбят че са жертва на расистки гонения.

Юди искариотски!

Да, жълти звезди са им окачвали, изселили са ги в провинцията, където са живели мизерно, НО СА ЗАПАЗИЛИ ЖИВОТА СИ! За да ни го натякват сега! А да спасиш евреин, и то не един-двама, а цели 50 000, в държава от Хитлеристката коалиция си е равносилно на подвиг откъдето и да се погледне. Такъв е бил единственият начин да бъдат защитени. Какво искате? Да сме ги заселили в дворци? Уважавам евреите, защото сред тях наистина има гении във всички области на живота, но мразя онези, които сключиха сделка с Хитлер за да пусне семействата на най-богатите. Нека не забравяме, че еврейски банкери стоят зад Великата октомврийска революция, чиято цел бе да бъде съсипана Русия, която по онова време доста бе изпреварила много държави. Ами да вземат да поемат отговорност за стотиците милиони, избити през тези мрачни 70 години! За избитите и през ВСВ руснаци, украинци, белоруси, поляци и кои ли още не. Да поемат отговорност за 20 -те милиона руснаци, които загинаха във войната. А сега ни сервират и това, просто не вярвам на ушите и очите си, че е възможно подобно нещо! Но искам да ви кажа, че има и български евреи, навремето изселили се в Израел, като моята някогашна съседка, които не забравят българските си корени, гордеят се, че са родени в България и правят всичко възможно тази връзка да не бъде погубена. Как е възможно да живееш на спокойствие в България и да се чудиш как да ровиш и да създаваш конфликти и да подклаждаш омраза!

Еврейска му работа...малко като българска, ма с повече наглост , цял свят им е длъжен !

И още нещо ако ми позволите. Можеш да превърнеш един човек в убиец, но не и един цял народ. За да започне една напредничава и модерна нация като германската така систематично и с такава увереност да избива евреите, то тя при всички случаи е била водена от справедливи и дълбоко човешки принципи. Та в този контекст на мисли да не стане така след години да ни питат защо сме ги спасили онези 50000 и няма ли да се извиним .

Оставете евреите на мира. Те не могат да бъдат други. Намерили са някакъв начин да цицат македонците и им замазват очите през нас. А македонците вместо да станат като мъже, (за каквито се перчат ) и да кажат Оставете хората на спокойствие и стига с това фалшиво стенание за тези ваши жертви, стоят като путки и се радват и те не знаят на какво. Мърши !

Организацията "Шалом" да бъде забранена, защото проповядва расова вражда! Евреите не са желани в България и биха направили добро на себе си, ако заминат за Израел, защото при промяна на обществения строй - бъдете сигурни грешката от 1944г. няма да бъде повторена!

а не искат ли евреите балгарите да се извинят за ради тях за това че са си клали собствените деца за приношение кам господ едва ли има друг народ с по вече грехове от тия мазни и не окапани гниди