Хеликоптери евакуират алпинисти, блокирани под Еверест

Хеликоптери започнаха евакуация на алпинисти, които са все още блокирани по склоновете на връх Еверест след разрушителното земетресение в Непал в събота.

Обратно в новината

Коментари - Хеликоптери евакуират алпинисти, блокирани под Еверест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хеликоптер може да стигне до 5-6 000 м. Това е дори малко под Базовия лагер за Еверест. За никакви "склонове на Еверест" не може да става дума.

Рекорда е 12 000 метра на специален Алует. най разпространените Ми8 в зависимост от модификацията работят и на 6000 метра. На 6 хиляди работи само МТВ модификацията дето е с по- хубави мотори.

За този рекорд не знаех. Сигурно "специалния Алует" е бил специално оборудван с турбо-двигатели за рекорда, но това вече не е вертолет. МИ-8 дори и модифициран се влияе много силно от атмосферното налягане, като всеки вертолет, и 6 000 м е само на теория, въпреки че се води "Практический потолок". На практика редови МИ-8 не може да прелети над Рила - 3 000 м. Дори на вр. Ботев каца и излита трудно. Така или иначе, спасяване на алпинисти блокирани по склоновете на Еверест висок 8848 м е невъзможно с вертолет, тъй като само "поляната" на базовия лагер в подножието му е на 6 500 м. Новината е раздута типично за журналисти.

Не е хубаво хората да си играят с природата и по принцип:)

Ако позволите И-още веднъж към Семейството на г-н Ангел Димитров, Дир.бг ! - Университеът Бреда има впечатляваща мрежа контакти чрез Интернет - хотелът (или хоСтелът) Backpackers - Е основният където отсядат Младежи. Успех !

огромна трагедия. трябва да помогнем на хората от Непал.

ЗА ! ... БАН ? + на база Традиционно-Добрите-Ни отношения с Индия ? + чрез Българ(к)ите които СА там ? Отделно - В Момента в Индия е Основният Глобален Производител на макро-ниво сателитна комуникационна апаратура...като В екипа - Има И Българин !

След струпища вече имаме и алпиниристи- о, великият български език!

Вече няма телевизия, която да не публикува надписи с правописни грешки. Учудва ме, че все още са на кирилица.

:-))))))) (Message Taken ! ;-) - Да, Тиранозавъре !, Съм убеден че Вие СТЕ в състояние да го направите.