Прогнозират $1.25 за евро до месеци

Пазарите очакват нови мерки от Европейската централна банка, която в четвъртък ще проведе редовното си заседание и според прогнози може да понижи с още 0.25 процентни пункта лихвата си до 1%.

Обратно в новината

Коментари - Прогнозират $1.25 за евро до месеци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пет години наред медийте и хората по форумите ревяха как долара си заминава и как обединена Европа ще измести САЩ от водещата роля в света....а сега се оказа че Еврото е затънало до ушите и утре я го има я го няма.

Много екперт, много нещо, брат'чет! Искат да кажат, че доларът ще стане 1.60 лв. демек, юруш на маслините!

1/ В България всичко е възможно... 2/ Тук в Дир-а има едно матреалче, в което се цитира мнението на трима видни бълг. икономисти, от които човек просто не може да не изпадне в умиление : Хърсев, Хампарцумян и Владко Каролев. Обърнете се към тях за компетентно мнение!

Имам един въпрос.Тъй като в момента получвам заплатата си в евро-означава ли това,че следователно ще започна да взимам по-малко пари в левове?

Банковите лихви (по кредитите) в Б-я са най-високи , защото така е наредено... В случая размера на лхв. по депозитите и олп не играят роля , както на други места. Ние винаги сме били едно лошо изключение, защото така е отредено да бъдем (звучи тъжно, но е така).

Ще стане тя от 2 към 1 на 4 към 1 от евро за лев. Такава е реалната стойност на лева. През следващата година ни очаква. По-лошо ще става, по-добро не.

Като нямаш идея какво да кажеш, може да пробваш да си траеш, ревльо!

След като ФЕД новосъздаде 2-3 трилиона долара , колко евро трябва да се напечатат че последното да се обезцени в $ ? Излиза че финансовата криза е най-обикновен балон - балон на хартиената валута, който прикрива реалната икономическа криза.

Иска ми се 0,5$=1€! Хубаво би било за износа...

ПЕЧАТНИЦАТА НА ЕВРО ДА РАБОТИ БЕЗ ЗАДРЪЖКИ!!! КАТО ФЕД!!!

как да постъпя? Имам следните опции: Буркани в лева. Буркани в евро. Буркани в долари. буркани асорти от трите. Буркани в нещо друго.

Ако искаш стабилност - асорти. Аок искаш риск и печалба/загуба - избери евро или долар.

Виж как са ти тапетите, ако са за смяна лепи еврото/доларите/левовете. Шарките по твой избор :)))

Купи земя. По-добра и надеждна инвестиция няма.

Добра идея, но и при земята вече има спекула - 80% от предлаганото е пез агенции, арендаторите обират всичко евтино и качествено и се предлага твърде неизгодно...

А буркани с кисели краставички как звучи? Добре май. :)))) И ракийка!

КАКВИТО И ФИНАНСОВИ ЕКВИЛИБРИСТИКИ ДА СЕ ПРИЛАГАТ, ПРОБЛЕМА ОСТАВА - ЕС не е държава и не може да има смоя собствена валута, своя СЪКРОВИЩНИЦА !!!! С тези малоумници стоящи навърха Европейския съюз е обречен на разпад. В ТОВА НЯМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ.

Нкадърниците са не само в България а и в Европа. Тези младоци нищо не разбират! Политиците са прости във всички държави - правило!

Защо лихвите само в Европа ще падат? Ние извън Европа ли сме? Имаме ли правителство да накара банките да свалят лихвите и у нас? Ако не може да направи това - да си ходи!!!

Мери, лихвите не са това, което са! Срещат се лихви по кредитите и лихви по депозитите, както и основен лихвен процент и т.н. Помисли си сега кои лихви падат и кои не...

лихвеният процент за който става дума в статията е лихвата, която ЕЦБ налага при даването на кредити на големите банки. Тя не е за обикновените хора. Освен това решенията, които ЕЦБ взима са до голяма степен независими. И на трето място лихвите, които банките слагат по кредитите на 50% се оскъпяват заради застраховките по риска, които не се определят нито от българските банки, нито от българското правителство. Не че България не може да влияе на въпросната "застраховка", но това става бавно и с налагане на реформи, които водят до финансова стабилност и икономически ръст. Така, че ако се чудите защо ББ и Дянков си строшиха устите в мантри колко сме финансово стабилни - ей за това е - за да се намали степента на риск за кредитиране и да паднат лихвите. За съжаление за момента не хваща дикиш.

Страхувайте се,ако доходите ви на член от семейството са под 400 лв на месец, защото и у нас цените ще скочат с 10 до 20 %. Ако сте Хърсев или Хампарцумян въобще не се страхувайте, а с усмивка приемете нещата, даже когато бъдещето на еврото(лева) в телевизионно студио на най-бедната страна в ЕС.

ТАКА!

В момента е 1,344213.А като се създаде еврото съотношението евро/долар беше 1,16. Да се страхуваме или да се радваме!? Не разбрах...

+1 .Най-мъдрото мнение тук!

долара се е обезценил.. това е ЛОШО за европа (респективно България) и добре за САЩ. ако нещата тръгнат на още по-зле американците ще удвоят усилията по печатане на нови пари, щото иначе никога няма да се оправят.