Ето какво пише Путин за свободата на държавите и единния народ на руснаци и украинци

Руският президент коментира спорната си статия "За историческото единство на руснаците и украинците"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Монголоидът пак плещи глупости да му се радват българските нещастни русофили, на които им се налага да живеят в ЕС и Нато. Няма такова нещо като проект анти-русия в Украйна. Просто украинците искат да живеят по европейски, а не па руски. Понял, монголоид съветский?

Э-э- поутихли там, пока к вам претензии не предъявила Казань, как к дезертирам с Поволжья. Раскудахтались лимитрофы.

Създадохме УкраИна, създадохме и Македония. Да, това са измислени държави!!! Чрез това разделяне, ние Владеем малките народи, като правим големи проблеми. А после ги управляваме, като ги скарваме една с друга и още, и още ... Това ни е наложено от висшия ционистки съвет. Няма нищо общо с етноси, държави, народи, сексуални полове и тям подобни. Ние сме слуги на по-висши господари и ще ви командвам когато и както си поискаме! Имате два изхода - левита :) - или с нас, като наши роби, или против нас, но за последното ще ви трябва МНОГО сериозно самоосъзнаване (smiley) А ние няма да го допуснем! Ще създаваме партии, организации, ще дирижираме не само икономиката, ами и климата дори! Нали го усещате!? Но нищо не можете да направите! Май ви остана само първия изход, а? :)

с такива "братски народи" като руските паразити, окупатори, терористи и убийци не ти трябват врагове.

Полностью согласна. Мне тоже не понравилось, что сказал наш президент, хотя я весьма его уважаю - но я однозначно считаю, что у русских ни с украинцами, ни с болгарами нет никакого братства. Я лично вами всеми брезгую после произошедшего.

.

"За Русия не е толкова важна външнополитическата ориентация на Украйна. За нас е важно да не се създават проблеми за нас, да не се създават заплахи за нас"... Може ли някой от русофилите да ни обясни с какво Украина заплашваше Русия 30 години, че накрая Русия я нападна окупира и територия и уби хиляди украинци?

Украйна не заплашва Русия директно. с извършеният преврат в Украйна се смени властта. това доведе до смяна на собствеността на управлението на украинката нефтена компания. за изненада че оказа че това бил сина на сегашния президент Байдън. започна изнудване на преноса на газ. създадоха се условия на украинска територия да се разположат сили на НАТО/САЩ. създадоха се условия пристанището което се използваше от Русия и което е стратегическо за сигурността на Русия. по принцип след разпада на СССР, имаше договорка че САЩ/НАТО няма да се доближава до Русия. в замяна на това Русия позволи на страните които бяха част от СССР да излязат от този съюз и всеки да поеме по своя път. Украйна си работеше с Европа, с Русия и САЩ. Украйна печелеше пари. в един момент зави прекалено много на запад и Русия и спря достъпа до евтини ресурси. Украйна възропта срещу това и тогава почнаха проблемите. САЩ се намесиха умело и направиха преврата. САЩ/НАТО разбира се на спазиха това което се договориха да не доближава границите на Русия. а за това какъв е проблема САЩ да разположат оръжия в Украйна и Крим е същото като Русия да разположи ядрени ракети в Куба. при един такъв опит преди години за малко да стане война между САЩ и СССР. САЩ блокираха корабите на СССР и не позволиха да се разположат ракети в Куба. така че Русия прави същото. не позволява някой да застрашава нейната сигурност. дали имат това право или не е друг въпрос, но всяка голяма държава го прави. правят го и САЩ. какво дава право на САЩ да убива хора в Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, да сваля правителства, да организира преврати, да транспортира дрога, да пере мръсни пари и какво ли не по целия свят. винаги оправданието е че това се прави в името на сигурността на американските граждани и интереси на САЩ.

Предизвикано! По долу един ДЕМОКРАТ /явно слабообразован/ пише , че сме окупирани от САЩ и заедно с турците обсаждаме бреговете на "ОСВОБОДИТЕЛКАТА " ни Русия! -Няма ли кой да му каже да прочете за Тутраканската епопея? -Няма ли кой да го заведе и види гробовете на български и турски войници загинали рамо до рамо в бой срещу руски ОКУПАТОРИ? -Няма ли кой да му радкаже за генерал Колев? -Няма ли кой да го попита - колко са българските възрожденци и поборници за свободата на България които НЕ СА МРАЗЕЛИ Русия? За по - новата история и да му говорите , ако баба му ги е посрещала ДОБРЕЗОРЛЕМ няма да ви разбере!

Вълкът става приятел с агнето.Обикновен фа..пардон,путинизъм.Es liebe mein führer Vladimir!

Като е почнал да пише да включи и Беларус и Куба та да мине с един масраф! Това дето клокочи там е само НАЧАЛОТО на развода по "ЛЮБВИ"!!!

Джуджи ще пише статия - ИСТОРИЧЕСКА!!??!! Това не е за изпускане! Преставете си, възпален комплексиран мозък (милиционерски), бълнувания за световно лидерство, объркана изкривена от соца история, съвременна промиваща пропаганда...Какъв коктейл. Дерзай Вова, само внимавай да не се издъниш, като с българската писменост идваща от Македония. Българите го помним и не сме ти го простили.

Ein Volk, ein Reich, ein Führer

Когато Русия взема Крим, според руснаците това е "възстановяване на историческата справедливост". А когато българите твърдят, че Македония е била част от България, това, пак според руснаците, е "фашизъм". :)

Ами направи първо референдум в Македония, че тогава говори.

_stankow

Навоюва се вече Владимир Владимирович. Старее. На статии го избива. То не бяха две чеченски войни, Донбас, Сирия. Вече няма сили за още една война. А с Украйна друго решение няма. Ще го смени Шойгу или Наришкин и няма да има кротки братски думи. Ще има "заповед по гарнизона". И ще бъде добре за украинците, измъчиха се с тази Европа. Уж ще ги приема, ама само докато им вземе земята, заводите и младежите. После си прави оглушки.

Като се е навоювал и вече за нищо не става защо не спре войните в Сирия и Украйна. Или викате, руснакът не може да живее без война! Вярно е! Ако не е в Сирия, ще е в Украйна. И защо решихте, че с Украина друго решение няма? Има! Разкарват се зелените човечета от Крим и Донбас и да видим дали ще има войната! Искате ли да се хванем на бас?

Поради същата причина поради която американците не си спират войните…. Донра печалба си е…, а и ако трябва да ги приберат тия хиляди убийци, какво да ги правят….

Какво е добро за украинците си е работа на украинците, не на _stankow. С други думи господине, това което си написъл е фашизъм от където и да го погледнеш.

Абе, по физиономия/ако е твоя/ изглеждаш нормален, даже може би интелигентен! Ама пишеш постоянно глупости!

Мисля, че тук може да постигнеме единомислие с руснаците - украинците са техните македонци. Да се разбереме някак, че те не признават македонците за отделен народ и македонския език за отделен език, ние не признаваме украинците за отделен народ, нито украинския за отделен език. Украинците, словаците и разни други народотворчества са дело на австрийците от времената, когато са били империя. И няма да се учудя, ако идеолози на този процес или преки изпълнители са били сърби-католици - демек - хървати по съвременно му.

Православните попове и народи из обширните съветски земи ги преследваха и избиваха червени болшевики от руски етнически произход - славяни! Хич не ми говорете за Православие и Русия! На Руския патриарх на расото 600 години е пишело на арабски - Аллах е велик - наследство от вярната служба на Московския принц в името на Ислямистката Златна орда!

_stankow

Страшен аргумент наистина, сразен съм. Какво пишело на расото на патриарха преди 600 г. И това до днес определя отношенията на Русия с Украйна ? :)

И това, но основно ГОЛОДОМОРА, чадо!

Дай линк към историческите си сведения

ДИРа пак захлебва. Не минава ден без любимите ни мурзилки. Кремъл плаща обяда. Трябва да се пълнят кухите глави на нашите русодебили.

Браво Владимир Путин ! Укрите са от 100 година Държава и никога не са били и укри ! Това е територия на Ново Русия и укрите я пресвоиха ! Всички Укри Вън от България ! Укрите преследват Българите за Православна Вяра и за това че са работен народ и Българи в Украина , а не измислена нация като Укрите ! Укри Вън от България !

А Русиянската федерация е държава на има няма 30 години!

Правописна грешка допуснах - пише се с "П", а не с "Ф"!

Няма значение, кой и кога и как е формулира украинската нация. Факт е, че на територията, която сега се нарича Украйна по Московска воля и заради Московска власт са загинали милиони хора - без значение, как ще ги наречеш. Е тия хора сега са го яли на Москва и вече не щат да имат нищо общо с Москва и не щат да плащата и да биват избивани заради някого в Москва! Ей тъй се разпадат нациите заради идиоти в Централната власт, в случая - Москва!

Миризливко Българите в Украйна ги преследват за Православна Вяра и че земята на която живеят е тяхна лична подарена от Руския Император преди 200 и повече години ! А ти си плямпай като короновиросна Фекалия !

Ти правоверна Българка в Украйна ли си, ма?

и Украйна са отделни държави и отделни народи! И това е така от векове. Просто украинците са били дълго потискани първо от Полша, а когато се опитват да избягат от тях се натрисат на Русия. А Путин най-накрая май е започнал да осъзнава какво губи с Украйна, но "късно е либе за китка"! Пролятата кръв не се забравя лесно!

и Полша е една държава...за последните хиляда години я има двеста години независимост, я не.

е Руската Македония. Същите продажни боклуци като нашите македонци

Македония е проблем и преди и сега именно заради Русия!

Оказав се че Украйна е получила от Русия 182 милиарда долара за преминаване на газта през територията и ! А тези 5 милиарда долара които даде на Украйна за няколко дни преди бягството на Янукович от Украйна ! Сега стана ясно че Украйна са Гювечари и за това в Герба им има ВИЛИЦА , да лапат парички на аванта ! То и едно знаме тъмното отгоре , жълтото отдолу - циганска работа , само едно колело не им стига ! Там сериозно преследват Българите не им дават да говорят български , наричат ги пришълци , а те са първи на тази земя дошли и Укри се появяват след. 200 години ! Правилно казва Путин за Укрите , но те мълчат защото Ръководители са Евреи ! Дано се осъзнаят , то може да вкарат Българите във война с Русия нашия двоен освободител !

Руски бляд, научи първо български и след това се включвай в български форум. Чиба, руска измет!

на кравешка фъшкия на отговарям

Теб пък кой те натиска, че се включваш? Аре чиба при Юрката!

Дира дайте адреза на този Помияр 145 за да го Осъдя поне за 50 хиляди лева , половината ще дам за детски градини ????

До Км Дир. БГ: Съгласен съм осъдтете ме. Съглаен съм и да дам половината за детски градини. Но с другата половина ми обещайте, че ще си купите билет за любимата Русия и повече няма да цапате България.

Юра, най-големите гювечари на съвременния свят са от управляващата клика на Путин! Те ограбват богатствата на Русия вече десетилетия наред и вместо тези богатства да се влагат за развитие на руската индустрия и селско стопанство се изсипват в грозни, нефункционални дворци, яхти, имоти в чужбина или влогове. Затова тази велика държава изостава все повече и повече... Жалко за руския народ!

Абе пийте ги тия хапчета бе. Ставате за смях вече.

Daniela Tsanova

Гледай си българската кочина. Че нашето злато пред очите ни го крадат и Тиквата и такива като него си траят. Русофобите - на стадиона и обиколки с американския байрак в гъза.

Руснаците са напълно негодни да управляват живота си и територията, която нещастно обитават. Заслужават за президент още по-гадно и крадливо недорасло чудовище от текущото.

Руснаците са свещен народ. И пак ще ни освободят.

Ей предателю ти защо не отидеш да живееш В Русия като толкова ти харесва? на никой в България няма да му липсваш нито ти нито желаното ти освобождение.

Идиот!

А - те руснаците на на нас не са се отказали да ни скачат по главите, че на украинците ли ще сторят това велико добро?

зеленски се прави на чукнат в главата и не иска да изпълнява минските споразумения. Е за каво са му краварите и тях да ги включва? Да осмърдят навсякъде с кравешки фъшкии.

Някакъв родоотстъпник тука разправя как американците били окупирали Литва Латвия България и така нататък. Хлапенце знаеш ли какво представлява окупация??? Явно не. Знаеш ли че всички държави от социалистическия блок на практика бяха съветски военни бази? Говоря за целите държави. Самите държави се управляваха единствено по заповедите от Москва. Армиите на тези държави бяха на пряко подчинение на Москва-едно учение не можеше да се направи без разрешение от Москва. Така че хлапенце бих ти препоръчал да говориш за американска окупация единствено в затворените групи във Фейсбук където си говорите само вие дето съжалявате за привилегиите дето са имали родителите ви като членове на БКП и партийни секретари.

Знам много добре. Това е да имаш чужди войски в страната си. И те да дерибействат. Справка дето нападнаха склада .Съветски е нямало в България, но краварски има. Нали? Е какви сме тогава? А?

Спокойно! Ако е нямало съветски войски в България сега нямаше да слушаме твоите и на себеподобните ти наследници на АБПФК лакърдии. Имало е съветски войски и то десетки хиляди, а не като сегашната чичо томова колиба в безмер...

Я ми кажи родоотстъпник какво означава когато цялата страна е на твое подчинение? Защото точно такава беше България докато беше сателит на Съветския съюз. и не само България а също Полша Унгария и всички останали държави под руския ботуш. Така че родоотстъпника американците не са окупирали държавата-това нещо направиха навремето руснаците.

И да пращат български войски до бреговете на освободителите си съвместно с турски войски. Е какви сме? А?

родоотстъпнико кой след девети септември изпрати стотици хиляди български войници да умират ненужно срещу загиващите нацисти? Я ми кажи родоотстъпник кои след 9-ти септември убий без съд и присъда десетки хиляди интелектуалци и по чия заповед? Я ми кажи родоотстъпнико, кой изпрати кубински войници да умират за съветските интереси в Афганистан? Я ми кажи родоотстъпник о защо застрелваха хората от социалистическия блок по границите когато се опитваха да отидат на запад??

"онези, които са започнали "военното усвояване" на украинската територия, да приемат загрижеността на Русия на сериозно" - Дали не е свръх нагло джуджето с такива изхвърляния. Кой нападна Украйна и и анексира Крим? Къде сега воюва 8 гвардейска армия на РФ, в Донбас! Нагъл дребен демагог! Започна войната, уби 14 000 украинци и продължава да убива и говори за братство! НИКОГА няма да го забравят това украинците, презират ви никога няма да ви го простят.

Кой си ти бре, сульо че си толкова категоричен. А кой направи държавен преврат в Киев и го подплати с 5 млрд.долара? Дупедавци! Добре че никой не ви бръсне за червива слива

И какво се промени в Киев вследствие "преврата", че да направи кражбата на Крим наложителна? Я да видим олигофренската ви логика?

Джуджето ги нападна и ограби, а сега седнал да разправя, че са братя! Боже какъв наглец!

Жалко за украинците. Ще разберат скоро какво е да пуснеш америкос в двора си.

Всички държави от бившия социалистически блок и от Съветския съюз отдавна знаем какво е да допуснеш руснак в двора си. И никога няма да го приемем отново.

Какво ограби Великия Световен Лидер Владимир Путин ? Това че Крим доброволно се върна в Русия с РЕФЕРЕНДУМ ? Или че , евреите окопираха Украйна ? Там сега има само две групи измислени народи местни жители , а Българи , Унгарци , Румънци не местни , пришълци ! В Украйна преследват Българите , не им дават да говорят Български , Унгарците Унгарски и Румънците Румънски ? Щом поддържаш Укрите заминавай за Усрандия , България за Българите !!!!

Да ти спретна и на тебе един референдум под дулата на автоматите??

Най голямото зло на света са америкосите. Където те са се появили там се сее смърт и разруха. Жалко за украинците прости.

Спокойно. Путин и Си ще ги поставят на мястото им.

Няма по-мръсна и грозна империя на злото от тази на ватенките окупирали 13 държави и ги държали като в конц. лагер а руснаците си мислят,че украинците ще забравят глада който им наложиха тия "братя" и ще се прегърнат-завинаги са вече само врагове както и с поляците тази мразена от всички нормални хора империя!!!

А сега америкосите като са окупирали Литва. Латвия, Естония, Полша, Румъниа, Украйна и България. Е с Беларус няма да им се получи.

Да, смърт и разруха в Англия, Италия, Белгия, Нидерландия, Франция, Германия и т.н. !? Ти добре ли си? Ходил ли си там? Къде ви отглеждат такива, ето това е необяснимо?

Преди векове, св. Киприян български, обедини двете Княжества Киевска Рус и Московското, ставайки Патриарх и на двете, след това Русите (светло косите), станаха Велика сила, такава са и до днес, но са забравили кой им е Отец. Путин води политиката на империатрицата Екатерина Велика (от немско потекло), за тях България не е праотец а пречка, към проливите. Създадоха фейка "Македонска нация" и език, като вкараха сръбски думи в езика и сръбски политичари в Скопие. Сякаш не са чували израза, каквото правиш ти се връща. Сега Киев и Москва са разделени, защо ли?

Аналогията, която правите с украинци и македонци е абсолютно справедлива! Подкрепям! Как обаче тази истина да стигне до обикновения руснак?

Поздравление за президента Путин...статията е много смислена. Жалко за украинския народ, евреите го разсипаха, сина на байдън открадна милиарди, цари жестока корупция и бедност и за капак президента им смешник по професия...

Щото в Русия корупция ну, ну.... Всички олигарси в матушката също са евреи. Какво по голямо доказателство че са един народ. А да синът на Байдън откраднал нещо. Друго си е да го беше направил Тимченко например. да те окраде брат е къде, къде по добре.

Напомням на джуджето Пу че по време на втората световна война украинците с голяма любов са рязали с бичкия заловените агенти на КГБ.

Все едно просяк да се изказва за ресторант с Мишелин звезди. Не че не може, ама..

Азиатите отново искат да поробят най древната нация на земята и да ползват творческият гений на потомците на древните шумери. Те обаче нямат шанс защото гордите наследници на своите велики прадеди един път усетили вкуса на свободата, демокрацията и евроатлантическите ценности по скоро ще умрат отколкото отново да се върнат отново под гнета на потомците на Ордата

Дърварския ти опит за 'хумор' по Савушкински с нищо не променя факта че Украйна е един от най-големите провали на путинската външна политика - най-значимата за РФ държава от постсъветското пространство като Крим не е дори и утешителна награда.

Hujlo

Украина е създадена през 1991 година от Хенри Кисинджър с идеята да се противопоставят руснаци срещу руснаци.

Това надмина всички глупости . Тогава се разпадна СССР по идея на руснаците , които не искали повече да хранят никой :) . Те са виновни за разпадането на на СИВ и "Варшавския договор ". После определиха всички за предатели и решиха ,че ще станат капиталисти за една нощ . Е не станаха . Сега вървят усилено към модела СССР притоплен с имперски подправки .

Глупости на търкалета!!!

През 2014 Русия подцени подлостта и коварството на запада. Това е една от най-сериозните им грешки след съсипията Горбачов/Елцин.

Какво очакваш от руските подчовеци? Те и Путин продължават да подценяват и да го избират, въпреки, че ги докара до просяшка тояга тези нещастници

Абсолютно е прав Путин. Украинците ще си патят тепърва от превратаджиите. Ние сме им за пример. 30 години псевдо демокрация ни докараха да сме последни по доходи и първи по корупция в Европа. Изчезваме като нация, демографски ни унищожават и ни го обясняват с пазарната икономика, болниците са ни търговски дружества. Нищо добро не видяхме от Запада. С Русия бяхме 9 милиона, сега със САЩ сме 5 и вървим бързо надолу.

Гърция и България 80-те години са по 9 милиона. Сега гърците са 11, ние под 7. Разликата между нас е че тие винаги са били американски съюзници, а ние се мотаме насам натам.

1946 г. - България - 7.2 млн Турция - 20 млн 2000 г. - България - 7.5 млн Турция - 75 млн На турците комунизма ли им помогна. А и 7.2 млн души през 1946г. в България, изключително младо население, патриархално възпитание със задължителните 3 деца в семейство, лесно става 9млн при тотално затворени граници...

Значи 1925-та България е била 5 милиона, а Турция - 13 милиона. Ако България е нараствала за целия комунизъм със скоростта на Турция, сега трябваше да сме към 36 милиона на територията!

Спокойно, руснаците повече си патят. В момента, след 20 години управление на Путин руската минимална заплата е една от най-ниските в света - 80 евро по данни на росстат. Има ли по голямо наказание за жалкото население на Русия от това да живее в такава мизерия? Кажи бе, платен ,,докторе”?

Прав е Путин. То и Мала Азия е била гръцка/римска, ама сега е турска, половин Европа татарска/българска, ама днес не е. Ще ги връщат ли тези земи на предишните "собственици"?

1. Грешката на руснаците е, че проспаха Майдана, изцяло организиран от американските служби. Голям пропуск, Украйна се превърна основен източник на нестабилност и потенциален конфликт за Русия. Трябваше да действат твърдо още тогава. С това марионетно правителство в Украйна американците се подготвят да воюват с Русия до последния украинец.

Че проспива нагли и откровени руски шпиони като тебе. Да дойдат, да те поканят на питие, да ти ударят няколко тояги по мръсния задник и да те проводят по живо, по здраво да ибрикчийстваш на Путин

Цялата олелия е заради парите от транзитни такси, които отиват за издръжката на армията дето САЩ обучават и снабдяват за действия срещу Русия. Е, няма такава държава, която да си отглежда утрешен агресор.

Вече го няма Жив и здрав да е Путин, да управлява по-дълго и да досъсипе Русия

Комунистическото старче с ботокса и параноята пише за Свобода! Удивително!

Квото и да плямпате, Путлер погази Будапещенския меморандум (който си е направо договор за ненападение и гарантиращ територията на Украйна), и за това заслужава само нещастия мизерното Жуже!!!

Укаинската нация за съжаление на войнстващите украинци е продукт на политически инженеринг първо на поляци, после на австрийци и накрая на болшевиките на Ленин. Идеята е да се подрони историческото руско единство.

Какво единство, товарищ? Руснаците никога в своята история не са имали унитарна държава.

Таварищ е на майка ти първопрохода.

Абе те и жителите на САЩ са сбирщина от целия свят , но се мислят за велика нация.

Единната Руска държава с център Киев е била основата на днешните Русия, Белорусия и Малорусия/Украйна.

Четох въпросната статия в оригинал още преди два дни. Изключително точна от историческа гледна точка. Това което ни касае нас е че като заменим руснаци и украинци с българи и македонци получаваме почти аналогичната ситуация.

Защо не питаш самия Путин какво мисли по българо-македонския въпрос? Тогава ще проличи историческата му лицемерност.

С една "дребна" разлика-ние никога не сме убивали "македонци" във официална или неофициална война!! А руските пияндета в рамките на по-малко от 200 годиини са избили милиони украинци!!!

Извинявай ама това си чисти пропагандни глупости. Първо украинската нация е формулирана за първи път от болшевиките на Ленин през 1918 г., така че за стотици години няма как да се говори. Реално великоруси и малоруси никога не са се делели като различни нации. Дори хетман Хмелницки се е наричал в грамотите си хетман на русите.

Няма значение, кой и кога и как е формулира украинската нация. Факт е, че на територията, която сега се нарича Украйна по Московска воля и заради Московска власт са загинали милиони хора - без значение, как ще ги наречеш. Е тия хора сега са го яли на Москва и вече не щат да имат нищо общо с Москва и не щат да плащата и да биват избивани заради някого в Москва! Ей тъй се разпадат нациите заради идиоти в Централната власт, в случая - Москва!

Подбрани исторически факти. Като толкова много уважава Путин историческата истина, защо не върне на Монголия, Сибир и Поволжието. Или който държи тоягата негово е и правото?

Защо да ги връща, те стотици години са си руски.

върни Бълнария на турците ливакр тъпи

И каква е разликата дали са стотици или десетки годините? Кой определя от коя година важи правото върху някоя територия? Който има по здрава сопа? Русия е признала Украйна като независима държава и е право на нейния народ да определя бъдещето си.

Имперското говорене в 21 век пак е на мода, уважаеми дами и господа. Тоя съвсем се е побъркал. Хитлер навремето също си е мислил, че нечисти сили искат да разделят германския народ.

дрън-дрън. Германския народ е бил разделен още преда да се роди Хитлер. Чети историята за немското "обединение" през 19 век!

Путин в самата статия ясно го казва, Украйна в границите си от 1991г. е продукт на СССР. И по принцип е редно кой както е влязъл, така и да излезе...какви са тия "подаръци" Крим, Донбас, Одеска област, Галиция и пр.?

Статията на Путин е неприкрита териториална претенция, базирана на подбрани исторически факти. Очевидно това е държавната идеология на Русия. Частично е осъществена с окупиране територии на непослушни съседни държави.

Абе прав е Путин че украинците са руснаци, дори тези хора са наричали себе си "руснаци/русини" преди да им съзадат нацията комунистите, ама не е там въпросът. Въпросът е дали ние като българи трябва да защитаваме Русия, при положение че Русия веднъж не е защитила България по македонският въпрос, а напротив, точно обратното. Винаги са ни разделяли.

кои са тези "подбрани исторически факти". Може ли поименно!! Кога Крим е бил в състава на УКрайна? Нима Крим не е подарен от Хрушчов на УССР и то незаконно? Кога Донбас попада в състава на УКрайна? Кога Одеса е била в УКрайна и в коя Украйна?

Има договор между Русия и Украйна, в който се признава Украйна в гранниците и от излизането и от СССР. Ратифициран от Руската Дума. Договорът не е денонсиран и досега, значи е юридически валиден. Позоваването на някакви "исторически" права в миналото е довело до безкарайни кравопролитни войни.

Руснаците в продължение на стотици години се опитвалида разделят народите - македонците от българите, молдовците от румънците, карелийците от финландците. Нека да видят сега хубаво ли е това дето са го правили на другите народи. Да живее Украйна!

Освен превода и корекции са нужни, за да освестят Фиромите! В статията Русия може да бъде заменена с България и Украйна с ФИРОМ, пардон Република Северна Македония! Много здраве на фиромците!

Когато САЩ се почувстват някъде застрашени - нанасят удари. Или правят блокада... Защо Русия да няма това право? Ако Украйна се превръща в база за НАТО и заплаха, защо да не вземат военни мерки или икономическа блокада - например да спрат газта през Украйна и да изнасят само през Германия и Турция!??

самата Турция и Израел атакуват Сирия, защото на нейна територия имало техни врагове. Защо Русия да няма право да направи същото с Украйна? Къде е логиката?

Защото никой в Украйна не е предявявал никакви териториални претенции към Русия, нито е вършил агресия към нея. И Русия ще си ги получи натовските бази в Украйна, защото много се постара. Отне украиски територии и продължява със заплахите за понататъшна агресия. Легитимно право на украинците е да се бранят.

ИСТИНАТА

къде се тези "украински територии" ? Крим не е бил никога легитимно част от Украйна!

Принадлежността на Крим към Украйна е потвърдена с междудържавен договор, ратифициран от Руската дума.