Ето го бойния арсенал, който ГДБОП разкри и иззе (Снимки/Видео)

Открити са 65 автомата "Калашников", над 50 000 патрона, 37 автомата "Скорпион" и др.

Обратно в новината

Коментари - Ето го бойния арсенал, който ГДБОП разкри и иззе (Снимки/Видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко несъобразена със оперативните принципи и наказателното законодателство е тази операция! Струва ми се,че преди конфискуването на оръжията е трябвало да разберат кой ги доставя в гаража,откъде ги взима и как става това. Твърде възможно е било и да разберат кой идва да ги взима и къде ги откарва. И тогава можеха да информират обществеността за разбитият канал.Досега няма канал, а част от канала.Извод- Правото не е за всеки!

ндам това е много и малко. само не разбрах: муслиманите навън ли са го получавали или е било са местно въоръжение (да трепят гяурите). казвам го в светлината на двете мизерни присъди на двамата расисти, пребили почти до смърт човек, с крясъци 'гяури ще ви изтребим'. скоро беше.

Леле, това прилича малко на мини - военен парад на оръжия, ползвани от терористите. Липсват само военните.

Супер пиар клип акция за борба с престъпноста с участието на Борисов и охраната му ,Цацаров ,Гешев и др. политически артисти професионалисти. Клипа създаден с пропагандна цел за ,,некачественият човешки материал -електорат " ме убеди ,че този прокур-ор Гешев май не е служил в армията.Той няма и елементарни познания по взривните вещества,след като по ТВ ни убеждаваше ,че 8 кг.барут в торбичка щял да събори 5 етажен блок и резултата от запалването на барута е ДУПКА. Борисов чуваше тези глупости на прокурора и клаташе умно. и замислено глава.Такива акции трябва да се провеждат умно и да се дава гласност при вкарване материалите в съда.Тези полуувни клипове не са в полза на никого.

Май не си е плащал този продавач на оръжие?

Какви са тия закони и съди в България та не може да усъдят еднин Той наистина си работи -продава оръжие-или сигурурно той не е замесен само си седи в скрада и нищо не прави.

Поднасям извинението си на който искате,но ми се струва,че толкова много уреди в това състояние, едва ли са съхранявани в мазе,гараж или синагога. По вероятно е да са тарашили складче на фирма с предмет на дейност "търговия с оръжие и ......" Дано не съм прав,но ми се струва,че някой засегнат сега ще изписка за удар под кръста от конкурентна фирма. Не омаловажавам удара,ако е вярно това,което се изписа.

ами то по подобен начин съществува българската държавност още от 09.09.1944 та до ден днешен,да сме благодарни на валутният борд,членството във Европейският съюз и НАТО,и на българите напускащи и работещи в Германия и Австрия и другите цивилизовани западни държави! ако не са тези фактори които изброих,то България отдавна щеше да е банкрутирала,а днешните властници щяха да споделят съдбата на бившият си господар Тодор Живков,помним и мутренските бандитски времена!

дрън дрън соросоидни диарии ! Продажнико, за 29 г. такива като теб и западните ви чорбаджии ликвидирахте България и българите

ako не е валутният борд на левът към евротро на холандецът Стив Ханке днес щеше да си ядеш подметките на обувките си,а и 20000лева за литър бензин щеше да има поашка побензиностанциите!

А защо арсеналът е незаконен ? Защо продажбата на оръжие не е на свободен режим ? Ако имаше свободна продажба на оръжие и при законни основания за употребата му битовата престъпност можеше да изчезне изцяло до два месеца. Много е просто и ефикасно, след първите 2-3 застреляни мърши щяха да се повишат рязко инвестициите в имоти по селата и като цяло да се оживи икономиката на страната извън големите центрове. Ако към това добавим и декриминализиране на леките дроги можем да станем нещо като Лас Вегас на балканите. Ще вземем огромен туристически поток и свързаните с него финанси. Със забрани не става, колкото повече и по-всеобхватни са те, толкова спада жизненото равнище. Парите обичат свободата.

Го*ната, които Гешев и ГЕРБ натвориха с Иванчева почват да смърдят! Сега ще се нагледаме па ПР акции. Но вече никой не им вярва!

Доколкото разбирам, краде се от "Арсенал-Казанлък" за да се изкара някой лев. Много опасна търговия! Ако въпросните оръжия и боеприпаси се търгуват у нас, то не сме никак добре. И така престъпността у нас е голяма, а сега ще се окаже, че бандитите са по-добре въоръжени от полицаите. Автомат "Калашников" е страшно оръжие. Енергията на изстрела му е такава, че срещу него никаква бронежилетка не помага.

Не пиши глупости. Това са 74-ки, т.е. с мижавия 5,45, дето всяка балистична плоча в жилетката го спира, не, ами не се и усеща. Тези плочи спират пушечния 7,62х54, с който стрелят картечниците от снимките, с тази разлика, че те вече се усещат бая силно.

Искаш ли да се пробваме да ти пробвам балистичната плоча на жилетката с един такъв. Остави почупените ребра, ама ако патрона е бронебоен, гарантирано много ще се мъчиш преди да пукнеш. Е вярно че над 250 метра не дупчи ама за по далечни дистации си има артилерия.

Аматьорите нищо не пробвайте - това не е игра за неуките ви глави и неумелите ви ръце. Балитсичните плочи то 3-то и 4-то ниво са проектирани да спират множество попадения от броенебойн 7,62х51, които са два и половина пъти по.мощни от 5,45х39. Такива приказки от женския пазар си ги дръж за себе си - аз говоря с факти.

..... ще последва "неизвестен" извършител и ще се забрави след две седмици.... айде сега, не е за пръв път. Човекът може и за собствени нужди да е събирал образци.... варианти много....

Известен е извършителя,троле,няколко са!Айде с тези дебилски манипулации ,що така не ви утърва една много,много успешна акция!Червените много сте нещастни!Кога досега се е случвало?Така че успех и да продължават,то на нищо не прилича в днешно време толкова оръжие!

Много се надул вожда на интервютата, тежко, бавно и коремно говори, като след обяд от три части, кат' 'га са разбили цяла терористична група, а нито ше се разбере отде са влезнали тия оръжия и кой ги е пуснал... да не говорим, че силно се преувеличава пак. "Толкова много оръжия 'фанахме, колкото и специалните бригади нЕмат..." Топ жаргон, първо. Второ, ако нямат, кой е виновен, че нямат? Нали ако някой трябва да има, то са те? Трето, каквото нямат спецбригадиде, си го намират по "пазарите" и там има скрито и покрито. Четвърто и най-релевантно, какво нямат, братко? Няколко ръждясали 74-ки и няколко, вероятно "изтекли" от оная оргия "Арсенал" ? Да не вземат тях да обвинят, че са останали няколкостотин работници в меко казано подигравателни условия и правят едни от най-добрите оръжия за масовото оргазмиране на американци. Да не говорим и за всичко друго... "... Скорпиони..." като онова, с което застреляха мутрата, де държеше онези млечни продукти, а какво стана с него разследване? Нищо, ко да стане, как държавата да разследва себе си... а и тия не се правят в Казанлък, поне аз не знам... Бойко хвалил заглушителите - като за специалните части. Кое, бе? Тия за Макаров, от края на 60-те? Дааа, сериозна апаратура за сериозни оператори, направо глобална класа... Преди няколко години имаше такъв "скандал" пак никой не намериха и арестуваха, абе... като не си платиш протекциите - това става. Ама пак... как да виниш, че изтичат оръжия от завода, живеят на 700-800лв, може би по-малко там, някои - със сигурност на по-малко, а продуктите им са по 800-900 долара в САЩ, някои и са на над 1200 долара, румънските почват на къде по-малко, а тия, дето са с равна цена отстъпват пред Арсеналските... Колко ли още такива "групи" има да бъдат залавяни...

Арсеналските за партньорската им фирма - Arsenal от Невада не са такива, ама изобщо. За там се изнасят само образци за цивилния пазар и са единствено в калибри 7,62 и 5,56, като са с фрезовани кутии, сгъваеми приклади собствена разработка - надясно и без да пречат на зареждането и стрелбата. Заради това, че прикладът се съгъва надясно и препечва превключвателя, имат изкаран лост отляво на палеца, за да може да се оперира при сгънат приклад. Единственият сериозен и умишлен недостатък е танкостенната цев. Качествена изработка и материали, добро хромово покритие и всичко е освинено като е тонкостенна и прегрява много бързо. Другата разлика е, че дулният компенсатор е собствена разработка и прилича на този от ПК, докато оригиналният е по-добър. Това на сничките са съвсем обикновени и стандартни АКС-74 - щанцовани, оригинален и неудобен приклад, сгъващ се наляво, оригинален компенсатор и най-важното - калибър 5,45. Този калибър за граждански цели тук не се продава, въпреки че не е забранен. Лично аз Скорпион не видях на снимките - нито оригиналния, нито новия, дето е съвсем друго нещо.

Скорпионите ги видях в едно клипче от друг новинарски сайт, на снимките ги няма. По моя информация, цевта се подменя, правят хромировка на по-скъпите модели, за калибъра на тези не съм сигурен, вероятно е 5.45х39 наистина. Иначе, естествено, че само за цивилния пазар се изнася, кой ше им се довери за друго... прикладите рядко се подменят на пристигналите модели, заради сгъването и удобството им, не са като стандартните тук, някои хора ги подменят и си слагат глезотии. Имат си закони за муфите и компенсаторите, в Аризона можеш да си сложиш оригинален, ако си намериш. Този действително е копие и не е най-добрия, оригиналния компенсатор остава изключителен. В много щати има ограничения и за това и много закони и ограничения има за цевите. Не мисля, че иначе нещо им пречи да сложат качествени такива. За ПКП-тата нямат проблеми... Проблема е като се краде и управниците се правят на не-чули и не-видяли...

Хромировката е на всички цеви. Има разни тези, че са тънкостенни, за да не стават много за автоматична стрелба, защото ще прегреят, но Арсенал прави абсолютно същите за специалния пазар, където са си автоматични, а не самозарядни, както са цивилните версии. Друг варинта да са тънкостенние , за да се пести тегло, защото фрезованите кутии наистина са много добри, но тежат бая повече от щанцованите. Ама какви са тези скорпиони, след като тук такива не се произвеждат? Явно са хърватски, щото и ЧЗ отдавна са ги спряли и сега правят новия модел, който няма нищо общо със стари, освен името.

Се стяга!

са били с АвтомАти.

щом са хванали 1 значи има 10 нехванати , значи си представете че някой има на склад ей така по 100 калаша , сигурно с толкова оръжие и блиц криг може за 1 вечер да се превземе един средностатистически град

Може ли етническата принадлежност на замесените? Щом има иранци, то говорим за тероризъм и много вероятно ДАЕШ. Говорим ли за близък изток вероятността замесените да за от вида на спиртната напитка ром е много голяма..... Т.е. за тероризъм ли говорим?

Толкова много оръжие не е за тероризъм или мокри поръчки. С това количество може да се направи революция. Например етническа(циганска) или религиозна(ислямска).

Aко дойдат мюслитата и спиртната напитка с толкова оръжие да правят революция или тероризъм.... няма да има значение как го наричаш.... това имам предвид! Че се готвят за нападение пък било то революционно или терористично! Никъде не се споменава нищо за замесените, а това винаги се случва когато замесените са с лилав цвят. Освен това, тази находка говори, че има безконтролно прехвърляне на оръжие. Ако има един скад с такова количесто..... то колко ли има още по мазетата? Колко иранци има в България? Колко сирийци? Колко турци? Нещата отиват към сериозни проблеми, а ние си спим спокойно! Щот полицията ни пази......

А сега къде ще ги раздават да си взема един че ми писна да слушам колко богат ще бъда догодина..... да се упражнявам пред Парламента....

Ей управляващите, не ни разсмивайте, освен приближени на властта, кой би могъл да си позволи този арсенал да притежава? ГОЛЕМ СМЕХ!!!

А колко вече са в хората.Сигурно и специалния отряд няма да може да се противопостави.Може би народа се въоръжава, щото му писна само да слуша за баснословните богатства на Ветко ,Маринела, Лидка Скалата , Миню Стайков, Бенчо и Баневци.децата събират пластмасови капачки за кувьози , а тези се чудят за какви изгъзици да харчат крадени пари от разбита държава и беднен народ.Нека този арсенал поне ги накара да се замислят, какво ще стане ако попадне в правилните хора, на които им писна мизерията.

Какви са тия странни автомати бе на 10та снимка?

картечница калашников

Дори и лифта до Казанлък се държи от руснак! Какво да ги коментираш? България продължава да е руска губерния, рай за престъпници, мутри и мафиоти.

ми иди го купи ти... той лудия не е дето яде баницата, а ония дето му я дава /за тях си гласувал/

я пак! И как така точно тази губерния и управляващите са подкрепяни силно от ЕС и САЩ? В САЩ няма руснаци дето държат разни бизнеси така ли, бре? САЩ са руска губерня също ли бре? Иди го кажи на Тръмп или посланика им.

колко полезни дела, можеше да се извършат с тази стока в министерства и парламента... бях писал на Дядо Коледа за такъв подарък, ама май са окошарили джуджетата...

Тая акция прилича, на новия министър на транспорта дето, като пи кафе с машиниста и разбра колко е зле БДЖ, пък от над 20 години служителите, администрацията в транспортното министерство и хората знаеха за тия проблеми. Оня ден въоръжен с пистолет тръгнал да нахлува в президентството, днес медиите рекламират неква акция по иземване на оръжия- та хората и служителите в полицията, като че ли от над 20 години не знаят каква е престъпността в държавата, е оня ден " Евростат" публикува, че сме първи по процент на престъпления. Ама е зашеметяващо тия дни- Домусчиев и Томислав Дончев вдигат двуцифренно заплати на " специалисти, иноватори и висши инженери"- нещо, което те само си знаят кво е, сега спецпрокарутра прави зрелищни акции, тия филми ги гледаме вече 28 години с едни и същи артисти, а в България на ЕС мизерия, масово заплати по 3- 4 лв. на час, 500- 600 лв. бруто, а в ЕС минимална по 10 евро на час. Ама да ни показват нещо си предизборно, нали видяхме с Цонев кво стана, сега ще му плащаме 100 000 за издънките на прокурори, спецпрокуратури, БОРКОР-ве и т.н.

на тях, не им пука, щом ние плащаме сметките за всичко

Акцията е сериозна другарю,и много качествена!И да си пеете ариите за манипулиране си оставате дебили!

Мерси за обидите, личи за кой работиш- " дебилите и лошия матриал" те издават.

ГДБОП пазарува в ИКЕА....пълен смех....нямат пари за чували

Това прилича на акция за отвличане на вниманието от истинската пратка с оръжие, която е многократно по-голяма. Корупцията по високите етажи е причината за занижения контрол, за да върви схемата за нелегален трафик на оръжие, хора, документи, фалшиви пари... Сега очакваме някой самоубит от ниското ниво и оставка на бушон от високото.

Айде не се излагай,какво отвличане на вниманието,това е успешна операция,и нека продължават,какви са тези складове за оръжие в днешно време!Има частни военни заводи контролирани от едно лице беглец в съседна държава!А и трафикантите не са вчерашни,щом са си залововили е похвално!

Тия са си позволили да конкурират Бате в международната търговия с оръжие?! Ами ше ги хванат та, сега ще трябва първо да си платят таксата на Бате и чак след това ще ги пуснат, разбира се, ако си плащат редовно вноската.

Ще пуснат,друг път,вие червените почнахте да се гърчите от завист,ама не вървите!

Много може да се коментира по тази новина, и за престъпниците, и за това как се охряняват производствените обекти, и за това дали е могло това да се пресече по-рано и т.н. Но гледайки приложената снимка се набива на очи, че всичкото оръжие е в торби на ИКЕА. Толкова ли нямат службите в какво друго да съберат оръжията. От ИКЕА трябва много да ги критикуват, а може и по-тежка претенция да отправят.

Няма виновни ?!?!?

По всичко си личи, че това са елементи за сглобяване на трикрилен гардероб, закупени от магазин на популярна търговска марка...

Се бях развикал.

ИМъдрят.

Който се задържи пред блока

Щши

Защо ББ гледа толкова уплашен...

Добре,де, тия са се занимавали с незаконна търговия на оръжие, а ония американци от полигона в Анево, дето единият даде фира и сега е при св. Петър,а 4-ма бяха тежко ранени, те с какво се занимаваха? С новоговишни пиратки? И на кого ги продаваха? На чавдарчетата от детска градина"Митко Палаузов"?

Тоя аресенал , не е ли за ''риболов''?

можах да разбера, тези задържаните преди 2 години ,с обвинения , в затвора ли са или на плажовете на Копакабана...

Стига за едно малко Илинденско въстание ! Можеха да продадат нещо на Северозападнала България тези оръжейници ,преди да ги хванат ! Изплашиха се ГЕРБ , щяха да ги свмалят от власт както Алиенде го свалиха !

Раздайте го на народа, пък да видм после дали ще има - цигански посегателства, корупция - в полицията, корупция в здравеопазването и хора, които си правят каквото си поискат и смучат от народа колкото си поискат....

Сериозна работа!

Все престъпници от специалните части (ДС-ари) на втората снимка! Това оръжие щеше да свърши частична работа срещу престъпниците в парламента, които правят престъпни закони, за министерския съвет, за прасетата и сараите, които всички ни крадат от КТБ и отвсякъде. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Айде пак душевно изпразване. Стига приказки, като ни те харесва тук има два пътя, избирай!!!

На снимките много ясно се вижда опаковка IKEA, т.е. това е купено легално от магазина...

2014-та в Донбас едни миньори с калашници превзеха кметства и съвети. Може би не е лоша идея да се види за кого са били предназначени тия оръжия. Не бих се учудил да има връзка със "спонтанните" протести.

Пунин....Путин стои зад това....Веднага санкции и заявления от еврогейските партвери....

Да му се и не види! Първо подгониха ятаците и прибраха парите им... сега пък на партизаните оръжието, спипаха... е как ще се прави революцията сега а!! Оставка...

Чрез референдум. Връткаме едно допитване и правим независимо самопределение - например отделяме цялата източна част и я кръщаваме ЧЕСТНА БЪЛГАРИЯ! После бързо гласуване за присъединяване към Грузия или Румъния и хоп! Готово!

чАстна България ли? Че тя отдавна е частна, на нечии частни интереси. А робите си вървят със земята.

Предстои седмица, две разтягане на локуми, споразумение с прокуратурата и преко сили една година затвор при първоначален общ режим и то заради рецидив.

България -разграден двор под мутренското управление!

Що Баце гледа стахливо?

че са хванали толкова оръжия и боеприпаси. Това означава, че държавата въобще не си изпълнява функциите да защитава сигурността на гражданите. Каква е гаранцията, че това не е една малка част от хванатите оръжия и боеприпаси, защото по принцип тези, които го притежават не ги държат на едно място. Апропо, а кои са притежателите?

Никой не може да спре Ганьо да краде от държавното. Има 70 годишен тренинг и кражбата е осъвършенствана до съвършенство.

Напротив, гаранцията е точно, че това е само малка част. Да не мислиш, че успеваемостта и разкриваемостта са 100%...

Човекът и няква група.