Коментари - Домоуправителите стават професионалисти | dnes.dir.bg
назад

Домоуправителите стават професионалисти

Професия "домоуправител" предвиждат промени в Закона за етажната собственост, приети на първо четене от парламента, които бяха внесени от депутата от "Атака" Николай Пехливанов.

Обратно в новината

Коментари - Домоуправителите стават професионалисти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще намерят начин да задължат хората,а това значи падане на последната българска крепост,няма да може никои да се противопостави,единственото е да падне от власт и това илюминаторско правителство

да приемат всякакви безумни закони. Въпросът е, кой им е казал, че ние ще се подчиняваме на тези закони?

ЗАПОЗНАТ СЪМ СЪС ТЕЗИ ДЕЙНОСТИ ОТ ГОДИНИ. МНОГО МУТРИ И ПЕРЯЩИ НА ДЕПУТАТИ ПАРИ "МИЛИОНЕРИ" СЪЗДАДОХА ФИРМИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ. ТЕЗИ ФИРМИ НЯМАХА КОЙ ЗНАЕ КАКВА РАБОТА И ПРАНЕТО НЕ ВЪРВЕШЕ! СЕГА ЗАКОНА ЩЕ ИМ РАЗВЪРЖЕ РЪЦЕТЕ! ХОРА НЕ СТОЙТЕ! ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО! ЩЕ ВИ ПОТОПЯТ В ДЪЛГОВЕ И ЩЕ ВИ ИЗПОВЗЕМАТ КЪЩИЧКИТЕ ЗА ОНЯ ДЕТО ДУХА! ВСИЧКО Е САМО И САМО ПЕРАЧКАТА НА ПАРИ ДА СЕ ЗАВЪРТИ СЪС ПО-БЪРЗИ ОБОРОТИ И ДА ГЕНЕРИРА ПО ГОЛЕМИ ПЕЧАЛБИ!

ЗАКОНА ОБСЛУЖВА МУТРИТЕ! ЗАЩО: - ИМА ОТДАВНА СЪЗДЕНИ ФИРМИ ОТ ХОРА , БОГАТИ И ПЕРЯЩИ ПАРИ НА ДЕПУТАТИ, КОИТО БЕЗДЕЙСТВАТ! ЛОБИСТКИЯ ЗАКОН ЩЕ ИМ ДАДЕ КАРТБЛАНШ , ДА ВИ ВЗИМАТ ПАРИТЕ ДИРЕКТНО ОТ ДЖОБОВЕТЕ БЕЗ ДА ИМАТЕ ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРАТЕ! ХОРА ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! ВСИЧКО СЕ СЪЗДАВА СРЕЩУ ВАС! СРЕЩУ МИЖАВОТО ВИ СЪЩЕСТВУВАНЕ! НЕКА В ПЕТЪК СЕ СЪБЕРЕМ И ПРОТЕСТИРАМЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИ! ГЕРБ СА ЛОБИСТКА ПАРТИЯ! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БРАТЯ И СЕСТРИ!

Целта на управляващите от ГЕРБ и Атака е да ни вкарат в гето в което ще плащаме и на капито наречено от тях профисионален домоуправител. Задачата на този профисионален домоуправител е да събира от коопериралите се часници парите които дължат на монополизиралите пазара топлофикационни дружества , ЕРП - та , ВиК и разбира се тези на фирмите които ще изпълняват строителните мероприятия предвидени в Закона за енергийна ефективност. Не легистрирайте тази кооперативна форма на собственост защото ще загубите жилищата си !

Професионални домоуправители може да има само ако сме богати като турците и европейците.Там наистина е така,но в жилищни блокове,където живущите могат да си го ПОЗВОЛЯТ,а не окрадени мишоци като нас.В съседна Турция тези т.н.домоуправители се наричат"капъджъ".Те са бедни и живеят на партера/не плащат наем/,грижат се градината около жил.блок и всичко -дори пазаруват,купуват вестници.Но там животът е друг!Тук е поредният опит да се доограби народа,но е антиконституционно!!!

герб- долу

угари от парламента / не казвам господа/, комунизма и фашизма се провалиха многократно и повсеместно, не достигна ли това до съзнанието ви ?! Престанете да застрашавате частната собственост, престанете да тормозитге населението с бюрократизъм, норми, кодекси, правила и всякакви извращения ! Научете се, че в нормална страна не сте нищо повече от администратори на система, която се развива не по вашите правила, вие само прилагате правилата, измислени и приети от обществото. Дълг на всеки гражданин е да се бори срещу всички форми на държавно-мафиотска репресия, монополизъм и политици с вродена умствена недостатъчност. В кюпа влизат и еврокретените.

Само една поправка - именно "провалилия се комунизъм" построи всички дети жилища - ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРИН! И сега изгрелия капитализъм иска да ги вземе, както обра всичко друго, построено допреди 20 години. Тъй че - по-полека в обобщенията.

изцепки бре, Джаки! Я, свести се! Комунизмът и фашизмът нямат абсолютно нищо общо - още повече, че комунизъм никъде и никога не е имало. Сега, ако не знаеш, управлявата ГОСПОДАТА - такива са и така се наричат помежду си. Можеш да ги наричаш другари само ако си един от тях - започвам да се съмнявам, че наистина си. Системата за етажна собственост, която се опитват да ни натрапят е чисто капиталистическа, взаимствана е от капиталстическите страни. Само че там 2/3 от жилищата са под наем, поради което е приложима при тях. Тук е обратното. Капиталстическа ни конституция защитава частната собственост, но не я защитават управниците, защото така им е наредено, и изгодно. Целта на този закон е гражданите да бъдат поставени в условия на наематели, а чрез тежестта на издръжката на жилищата им, да бъдат вкарани в дълг и да им се отнемат домовете. Е, такова чудо при социализма беше изключено. И накрая държавата е такава каквато всички ние я създаваме. Това поискаха преди 21 години - това получиха.

Противоконституционен проект! Не че е само той, но срещу този трябва да се протестира наистина. За 20 години взеха всичко, което родителите ни построиха в тази държава. После, като ни набутаха на сила, БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ, В ЕС и неслучайно промениха Конституцията, направиха така, че не само построеното върху земята ни да бъде взето от чужденци, А И САМАТА ЗЕМЯ - на безценица, защото успоредно с всичко разоряваха народа. Сега останаха личните жилища на хората, пак построени преди. Тия искат да вземат и тях. И какво ще остане от държавата, която имахме: унищожени, изкупени или просто иззети от чужденци средства за производство, почти безплатна земя, която също може да бъде изкупувана без всякакъв проблем от кой да е пенсионер-чужденец. И накрая - жилищата ни, готвени за отдаване на разпореждане на някакви неясни субекти. Това, което варварите са правили с войни, завладявайки чужди държави, днес българите се оставят да им направят "доброволно". Както е тръгнало, всеки обикновен милиардер би могъл да си купи най-официално собствена частна държава - нашата, в оято ние ще сме голи и боси наематели.

БРАВО !!

А ЗАЩО ДЪРЖАВАТА НЕ САНИРА ПЪРВО СВОИТЕ ОБЩЕСТЕНИ И ДЪРЖАВНИ СГРАДИ , А ПОСЛЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С НАС. ОТКЪДЕ ЩЕ ИЗВАДИМ ПО 10 000 ЛЕВА ЗА ДА НАПРАВИМ ТОВА КОЕТО ДЪРЖАВАТ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ СЪС СВОЯ СГРАДЕН ФОНД.

ЦЕЛТА НА ДВАТА ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГИИНА ЕФЕКТИВНОСТ И ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ Е ДА НИ ЛИШАТ ОТ СОБСТВЕНОСТТА ВЪРХУ ЖИЛИЩАТА КОИТО ПРИТЕЖАВАМЕ. ВЛИЗАНЕТО В ТЕЗИ ПОДЛЕЖАЩИ НА РЕГИСТРАЦИЯ КООПЕРАЦИИ СЪС ПЛАТЕН ДОМОУПРАВИТЕЛ Е ПЪРВАТА И НАЙ ВАЖНА СТЪПКА С КОЯТО ВСЕКИ ЧЛЕН НА СДРУЖЕНИЕТО ИЛИ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ СЕ РАЗДЕЛЯ С ПРАВОТО СИ ДА УПРАВЛЯВА САМ ПРИТЕЖАВАНАТА ОТ НЕГО СОБСТВЕНОСТ. "Профисионалистите" домоуправители ще са тези които от ваше име ще подписват договори по които платците ще са членовите на това ТКЗС. Естествено, че те са "профисионалисти" от ГЕРБ и Атака, които са решили с вашите имоти да направят майчин помен, сключвайки договори с фирмите на Цветелина Бориславова, която инвестира точно в тази "енергийна ефективност". Това ТКЗС ще се налага да си прави автономен източник на енергия, който ще захранва всички апартаменти. ТУК ОТНОВО СА НАМЕСЕНИ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕРП-та КОИТО НЕ САМО ЩЕ ДОСТАВЯТ ТОЗИ ИЗСТОЧНИК НА ЕНЕРГИЯ , НО И СРЕЩУ ОПРЕДЕЛЕНА СУМА ЩЕ ГО ПОДДЪРЖАТ. Ще се наложи да се живее под наем в собственото ви жилище. Ако се стигне до прилагането на чл. 49 от ЗУЕС собствениците на кооперацията наистина ще се разделят с част от имуществото си. РЕЖИМА ЗА УЗАКОНЯВАНЕ НА ТКЗС -то НЕ Е САМО ЛИБЕРАЛЕН , НО И ЗАРОБВАЩ ТЕЗИ КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА УЧАСТВАТ В ТОЗИ КОЛЕКТИВЕН ОРГАН НА УПРАВЛЕНИЕ НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ. Тези от ГЕРБ и АТАКА са вредни и опасни защото обслужват корпоративни интереси.

Трябва да се протестира срещу този закон. Той е опит да се ограби народа. Частната собственост е гарантирана от конституцията и никой не може да ми я управлява. Затова има общи събрания. Ако искам ще си избирам домоуправител и ще се регистрирам, ако не искам - никой не може да ме накара. Не преча на никого...

Проблема е мнго сериозен и касае пряко управлението на притежаваната от нас частна собственост. Да те задължат пряко волята ти да влезеш със собственоста си в посочените в ЗУЕС кооперативни форми на нейното управление (сдружение и общо събрание) е нарушение на Конституцията. ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ ОТ АТАКА И ГЕРБ те лишават от правото да управляваш собствеността си по избран от теб начин. Влизайки в това ТКЗС ти делигираш права на някакъв "ПЛАТЕН ДОМОУПРАВИТЕЛ", който сключва от твое име договори с фирми които ще изпълняват мероприятие за десеткихиляди левове. ТЕЗИ СА ЛУДИ И ОПАСНИ. ДЕЙСТВАТ НАГЛО И БЕЗКОМПРОМИСНО. Трябва да се вдигнем в защита на правата си на управление на притежаваната от нас частна собственост !!!

тия са луди за връзване...................

Понеже малко им беше да роят държавната администрация та решиха и при гражданите да нароят малко. И какво ще прави този домуоправител че и заплата да му се плаща?? Друг е въпроса че няма и кой да му я плати...

Болен - президент, а пехливана Пехливанов - вицепрезидент. Но в лудницата!

а може ли за домоуправителка да си назначим некоя професионалистка от околовръстното и да си я онождаме на смени? пък болен лидеров, пърдон фюреров, ще й плаща хонорарите.

е СБОРИЩЕ НА ГЛУПЦИ, които живеят в някакъв техен си, измислен свят и изобщо нямат представа от живота на избирателите си. Изкатерят се по стълбичката, лъсне им голия задник, но те са доволни, защото над тях е небето!

Айде да регламентират случая в който пияницата от горния етаж ме наводнява и не иска да си прави ремонт,дори не иска и аз да му оправя тръбите със собствени средства.

ЧЕТИ ДВАТА ЗАКОНА - ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ - ЧЛ.49 И СВЪРЗАНАТ С НЕГО ПРОЦЕДУРА ЗА ВАДЕНЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНАТА В СЛУЧАЙ , ЧЕ ОБЩИТЕ СЪБРАНИЯ ИЛИ СДРУЖЕНИЯТА НЕ ИЗПЪЛНЯТ В СРОК ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ РАЗПИСАНИ В ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ !!! Чел ли си Закона за енергийна ефективност??? Знаеш ли цената на мероприятията, която трябва да плаща ТКЗС -то в което пряко волята ти другарите от ГЕРБ и АТАКА те задължават да влезеш ???? Мероприятията посочени като ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ по този закон струват на член кооператор взависимост от собствеността му от 11000 до 18000 лева. Предполагам , че не си чувал и чел тези два закона. Ще разбереш когато те набутат в ТКЗС -то с управител някой гербер, които от ваше име без да ви пита се разпорежда със собствеността ви подписвайки договори с фирмите които ще монтират втория източник на енергия и ще отговарят за неговата експлоатация . От вас се иска само едно - да плащате , дори и вноските на тези които не могат да правят това. Иначе кооперацията фалира и сбогом апартаментче.

Хапчетата,драги! не ги спирай,че гледай какви сценарии халюцинираш..

Хапчета трябва да пият лудите-негодници от герб и атака, защото глупостите, които измислят са с космически размери!

бе, ще почнете вие да халюцинирате като ви почнем и ви подгоним към белене

В Русия има такъв закон и са пропищели. Общината дава на разни фирми, които назначават домоуправители. Те после сключват договори за поддръжка и ремонт и хората плащат като попове. Заеми и такси.. Не могат да се оттърват. Пълно мошеничество. Гледайте по руските телевизии за проблемите на ЖКС-тата.

почти всички жилища в Русия са под наем. Тук целта е да ни вкарат в дългове, за да ни ги вземат едно по едно, тихо и кротко, щото знаят - посегнат ли открито ще има революция.

Колко ще е минималният им осигурителен праг?

Защо не вземе някой вестник или телевизия да разровят откъде тези кухари от Атака намериха толкова пари да спретнат ремонт сигурно за милиони на щаба ис на последния етаж на сградата на БЗНС на Раковски и Врабча. Спретнали са си и климатици на всеки кабинет, за да охлаждат болните им мозъци. Тази креатура на ДС Воленчо е първият пациент за лудницата. Целият водевил, който този шут разиграва превръща парламента в институция с абсурдни функции.

от бюджета:(

По-добре да въведат в сегашния ЗУЕС такива поправки, чрез които да е възможно домоуправителя чрез общината да събира парите на длъжниците-тарикати, а не да се налага да ги съди и да пълни гушите на адвокати и съдии. Сега, за да си прибере някой парите, които е вложил за ремонт на общи част - например покрив, трябва да изпишеш една купа бумаги, да снесеш на съда и да чакаш да се произнесе. Общините да не се правят на моми англичанки, ами да си влезат в ролята!Сега домоуправителите имат само задължения и подлежат на административни санкции, а некоректните длъжници - почти на никакви такива!

пълна глупотевина. Домоуправтелят трябва да живее в сградата, която мениджва. Наемниците няма да са в час за нищо от проблемите на жилщната собсвеност. А пари за заплата откъде? В София и сега над 80 на сто от жилищните сгради не могат да събират нормален членски внос, защото хората просто нямат пари. Може да да се очаква, че пенсионери ще плащат непосилни вноски, за да се даде заплата на някакъв навлек? 100 на сто от членския внос отива за някакъв вид поддръжка. Това е поредната идиотщина на депутатите, които живеят в свой измислен свят. Някой попитал ли какво мислят по въпроса самите собсвеници на жилища? В България демокрацията се стеснява, вместо да дава повече възможности за самоуправление.

Всичката Мара втасала.

Тази идея на атакиста е поредното потвърждение на това, че за да си дупетатин в България трябва да си пълен ИДИОТ!

Професионалистът ще се кандидатира за домоуправител във вход,който 99% собственичките са мажуретки,танцьорки и гимнастички на креватна гимнастика.Ще им гостува всяка вечер за справки и ще "надува стомни".Най-благодарен ще е на законотворците от атака.

След 9-ти септември 1944 година земята на дедите ни бе насилствено отчуждена като, собствениците и бяха принудени да влезнат в ТКЗС-та. Сега ситуацията се повтаря. Вземат имотите ни, които са частна собственост и ни задължават искаме или не да влизаме в тези новообразувани жилищни кооперации които ще се управляват от някой човек на ГЕРБ. На този "профисионалист" не само, че ще му плащаме, но и ще подписва от наше име договори касаещи управлението на частната ни собственост с която сме влезнали в това ТКЗС. Скъпоструващите мероприятия по енергийната ефективност са разписани в едноименния закон. При фалита на ТКЗС-то се лишавами от собсвеността и започваме да живеем под наем в жилището което обитаваме. НИКОЙ НЕ НИ ПИТА ИСКАМЕ ИЛИ НЕ ДА ВЛЕЗЕМ В ТЕЗИ ТКЗС-та !!

Къде го видя това, бе? чета само че е задължително да имаш домоуправител и да му плащаш.

Абсолютно со прав! Но хората не четат законите и не знаят какво ще им се натресе с тази "енергийна ефективност". Отдавна си мрънкам по темата, ама никой май не го интересува. За задължителната паспортизация на сградите да не говорим. Какво ще паспортизираш на панелен блок, строен по типови проекти, които трябва да се пазят в общината ?!? С огнехвъргачка трябва да ги изчистим тия лекета в парламента. Крадци.

плана ран ът

капитализъм и мерките са капиталистически, добре обмислени, така че с финансови и дългови инструменти да ти отнемат не само пустеещата земица, но и покрива. Щото, за да станеш истински роб, трябва да ти бъде отнета всякаква частна собственост, трябва да бъдеш изцяло зависим от олигархията и корпорациите. Всичко ще ви отнемат, докато подкрепяте безумно тази античовешка система. Иначе коперативите (ТКЗС и пр.) не са измислени от комунистите - те са капиталстически, а за пръв път са се появили в скандинавските страни.

Xstasy е платен милиционерски агитатор, пратен тук да брани този безумен и идиотски поректозакон

Да, подкрепям идеята да се плаща на домоуправителите, защото иначе никой не иска да е такъв и съответно никой не поддържа сградата. Това се наричат ДОВОДИ. Сега малко и на твоя език - Ти очевидно живееш в катун и нямате такива проблеми. Всъщност основният ти проблем е, че изборите са чак след месеци и до тогава никой няма да те почерпи с кебепче ;))

Поредните пълни глупости.Пак искате да накарате съседите да се изпокарат и избият.Не ви ли е ясно на какво дередже са обикновените хора.Само това им трябва.Това безпаричие ги е озлобило до такава степен, че много малко им трябва.А тоя парламент май няма повече какво да прави щом се занимава с неадекватни неща.

Това ще накара ли съседа да си оправи теча най-накрая!

Не!

Сега започва цирка:)) В тая държава лудниците функционират ли? Има доста луди за връзване. Не е нормално за щяло и нещяло да ти искат свидетелство от психодиспансер, а когато ставаш законотворец такъв документ не се изисква.

В кооперацията ни един апартамент струва най-малко 200 хиляди лева. Повечето хора са много заможни. Въпреки това е невъзможно да се съберат пари за чистачка, ток и асансьор и 5 човека плащат за всички. Другите също имат пари, но са тарикати. Аз от 3 години си чакам едни 1500 лева, които дадох за ремонт на покрива, нищо че живея на третия етаж. Не ни трябва платен домоуправител, а Диктатор, щото без сопа няма акъл по нашите ширини. Като гледам повечето хора тук протестират против всякакви форми на ред.

Така е щото общите части ги смятат за вечни. И си мислят че не се нуждаят от поддръжка. Асансьора примерно би трябвало да надживее блока 5 пъти. Новодомците пък си мислят че влизат и хоп почват да живеят. Без да им е еня за нищо. Проблема е че всеки който реши да живее в общо жилище трябва да знае че, за 1 год ще се бърка за текущи разходи след 5 ремонт асаньор, след 10 ремонт покрив, ВиК. Ама те гледат да си внесат някое куче или котка и си мислят че това няма да ги натовари. После за по-евтино наблягат на камионите с дърва и въглища.

Ми то в нашия блок само аз съм си собственик. Жената се нанесе после, всички останали апартаменти са със заеми и нотариалните актове са в банките. Аз си деребействам както си искам. Предупредил съм ги кучете, котки , цигари не се допускат който не му изнася вън! Предплащат си 3 месеца напред за чистачка, асансьор и осветление.

Много е яко да се изфукаш как си дерибействаш. Мечатата на българина

Ех как ми се иска да пострелям по малоумни депутате и министри! Ма като знам, че ще съм само аз, и ще ме изкарат луд ... абе нищо пак ми се иска да пострелям пък каквото сабя покаже !!!

Какви са тези платени домоуправители и касиери? Хората не могат да си платят сметките за асансьор и чистач сега да плащат и на домоуправители. Не можете да управлявате.

така е било по времето на Сталин и Хитлер - домоуправителите са били хора на НКВД и на Гестапо

пубер!

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИТЕ ТКЗС-та С ПЛАТЕНИ ДОМОУПРАВИТЕЛИ. Никой не ви пита искате или не искате да влизате в обречените на фалит ТКЗС-та чието узаконяване се налага от ЗУЕС. НИКОЙ НЕ ОБЯСНЯВА НА ВЛЕЗНАЛИТЕ С ЧАСТНАТА СИ СОБСТВЕНОСТ ЧЛЕНОВЕ НА ТЕЗИ КООПЕРАЦИИ ( общо събрание или сдружение на собствениците) КАКВИ СКЪПОСТРУВАЩИ МЕРОПРИЯТИЯ КАСАЕЩИ ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВАТ !!!! Става въпрос за АВТОНОМНИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ които ще се експлоатират от частни компании лицензирани вече от г-жа Цветелина Бориславова. НЯКОИ ГЛУПАЦИ ОТ ФОРУМА ЩЕ ЗАБЛЕЯТ , ЧЕ СА СИ САНИРАЛИ ВЕЧЕ ЖИЛИЩАТА И ТЯХ НЕ ГИ КАСАЕ ТОВА ТКЗС !!! Сори момчета. Ще се наложи интересите ви касаещи управлението на частната ви собственост да бъдат поверени на тези платени ПРОФИСИОНАЛНИ ДОМОУПРАВИТЕЛИ !!!! Тези ще са лицата които ще сключват от ваше име договорите с фирмите на кака Цветелина. На вас ще се налага само да плащате. КАТО НЕ МОЖЕТЕ КООПЕРАЦИЯТА ФАЛИРА И ФИРМАТА ИЗПЪЛНИТЕЛ ПОЛУЧАВА ИДЕАЛНА ЧАСТ ОТ ВАШИЯ ИМОТ !!! Разбира се срещу наем който ще се наложи да и плащате. В този наем няма да се включва 10 % данък дължащ се на общините !!! Да ви е чистито предложението направено от Атака и безумника Сидеров.

Въвежда се длъжността платен доносник на милиционерската хунта , най-често - или обикновено и по правило, това ще е пенсиониран милиционер или някои член на ГЕРБ и по съвеместителство от новите доносници на хунтата Хем ще ни ковладят и съсипват, хем ще им плащаме

Конституцията на Република България изрично забранява принудителното сдружаване

Абсолютно вярно, никой не може да те задължи да влизаш в съдружие с когото и да било. Важна е конституцията.

има един страхотен филм - "Щурите съседи" ..

Официално ще ни крлюкарят, а? Вашата ...., искате всичко да знаете за хората и давате хляб на нещастниците-простаци с болни амбиции да се доразвихрят. Та, нека някой има неблагоразумието да ми звънне на вратата непоканен....Гледай ти чудо и вакханалия.