ЕС започва преговори с африкански страни за създаване на мигрантски центрове

Едно европейско споразумение за създаването на такива центрове изисква партньорско споразумение със страните от Северна Африка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още от пръв поглед е видно, че италианските власти, не искат нищо повече от спазването на законите. Защо тогава НПО отказват да го подпишат и спазват? Единственият възможен извод е, че те се поставят НАД закона и всъщност техните „спасителни операции“ не са нищо повече от своеобразна „фериботна връзка“ за мигранти, като при това те ги съгласуват не с Италия (където стоварват мигрантите), а с трафикантите на мигранти от Либия - без изобщо да се занимават с „дребни подробности“, като прекарването на терористи и криминални престъпници сред мигрантите, а също и с това, че реално стават съучастници в криминално престъпление – подпомагане на трафика на хора. Нека сега да видим, КОИ НПО отказаха да подпишат Кодекса: • Лекари без граници (Médecins Sans Frontières) • Open Arms (Испания) • SOS Mediterranee (Франция) • Jugend Rettet (Германия) • Sea – Eye (Германия) • Life Boat (Германия) • Sea Watch (Германия)

Интересно, от кога наричат купуването на правителства за преговори? Ма може и така да го наричат в западните държави- звучи по- демократично.

И понеже тая работа няма да стане безплатно, уважаеми европейци, пригответе се да хрантутите още няколко десетки милиона скакалци!

драги азиатецо ти няма да ги храниш-пий си боярыщника

А ти драги пий си злобата- по- лесно и по- доходно е.

Господа евролидери, не се правете на ощипани монахини.Миграция е имало и винаги ще има. Въпросът е, че в момента тази миграция е в огромни размери. И причината за това е само една – разбиването на арабските държави – та Афганистан, та Ирак, та Либия, та Египет, та Сирия. Та арабска пролет, та демократизиране на някоя държава, та либийска пролет, та не знам си какви политически измислици, които доведоха до разпадането на много държави. Е, сега ще сърбате попарата на тази колонизаторска политика, водена от така наречените европейски лидери, по заповед на американските служби. Единствения начин, да се спре миграцията е да се нормализират условията на живот в тези държави. Но американците, не са съгласни на това и затова сега, продажните европейски лидери, обсъждат всякакви измислени и неработещи варианти, но никой не назовава проблема с истинското му име.

А защо не в Норвегия и UK ?

Щото не щат.

А бе, няма ли сред тук списващите, хора от Харманли, да ни усведомят, какво е положението на място? Цялата страна е настръхнала. Мнозина гадаят, какво ни се пише. Тихомълком и зад гърба ни управляващите ще оставят да ни окупират и безчинстват африканци и мургавелници.

Грешните хора питаш. Ако бяхме парламентарна република, ще извикаха Премиера и ще го разнищят. Но ние сме ПРЕМИЕРСКА РЕПУБЛИКА и не можем да му търсим "сметка".

Няма нищо тайно, което да не стане явно. Справка - книгата на книгите. Ама тежко му и горко на този, който крие нелицеприятните тайни.

Настръхнал ти е оскъдния мозък на теб:) И гигантската неграмотност:)

Като цяло идеята за приемане на бежанци е да се помогне на хора бягащи от насилие, войни. Но се оказа че преобладават икономическите мигранти.Добре, Европа така или иначе има нужда от работна ръка. Но повечето от тези хора не са образовани, нямат трудови навици и тн.т.Но не в това е проблема. Те идват с идеята не да работят, а да се възползват от облагите на социалната система на съответните държави. Но каквото и да говорим в основата на всичко стоят политически игри по добре подготвен сценарий. Затова сега си отивам от питието и размишлявам. Седя и мисля, седя и мисля. По едно време усещам че само си седя.

Стари лафове ползваш. Единственота и оригинална мисъл е, че СИ ОТИВАШ ОТ ПИТИЕТО. Не знам, как го правиш, но съм сигурен, че това ти се отдава благополучно.

Боко да излезе и да каже: -истина ли е че в легерав харманли са започнали да пристигат бежанци на малки групи -истина ли е информацията за безмер и ако да какви са тези нощни полети. Тези неща се проградват из разни коментари. Журналистите да не спят, защото онези като се рвзвиленят не правят разлика между журналист, гербаджия или друг подобен елемент. И какво европа да плаща за лагери в северна африка, демек и ние. А кои бяха инициаторите да се свали либийското правителство, кои разручкаха сирия и ирак с единствената цел да грабят блага, под предтекст човешки права. Яжте си попарата, а боко да внимава и да си припомни стотиците хиляди по улиците на София през 1997 год. Европа ще мму се види тесна.

Те стотиците хиляди от 1997 година вече не са тук. Ще си протестират в Западна Европа като почернее там съвсем. Ама каква полза ще има от протестирането никой не знае.

мили модерни, енпаурнъти, борбени, еманципирани жени. драги всичко друго, но не и майки. затрихте ни. заради това, че допуснахте да е СРАМНО да имаш деца, особено повече от 1-2. дам, доказахте, че въртите нещата. огледайте се, и кажете: добре ли го правите...

Току що в немските телевиз. медии изтече новината, че Меркел на европейско ниво е намерила разрешение, което обаче не удовлетворява сестринската християндемократична партия. Представители на партията на Зеехофер изрично посочват, че техните изисквания са били съвсем други, а именно 1. контрол по немската граница, 2. лагери , където новопристигналите пребивават до получаване на бежански статут и 3. връщане на всички лица без право на статут. Натискът върху Меркел продължава да е голям, този път вътре в страната. Баце да си опича акъла, на кого прави услуга. Бабата до половин година може и да е наритана.

Комисарите от Съвета за последно проявяват краен дебилизъм. В Африка и Азия има свръхраждаемост, войни, страдания, бедност и изоставалост. Комисарите не могат да решат тези проблеми с някакви попикани евра, голяма част ще бъдат надлежно окрадени от самите комсомолски активисти.

Най добре да обявят цяла Африка за мигрантски център и цялото и население да мине на европейска издръжка, от шебеците се иска само да си лежат и да се плодят за да получават по големи помощи. Ако плана проработи може да включат и дивашките части на Азия.

Те не си искат своите, пък Европа ги събира. :(((

Искахме да сме в Евросъюза, сега ще си носим отговорността. Някои ще кажат:никой не ни е питал политиците са виновни. Тези политици кой ги избра? А тези които не гласуват са също толкова отговорни.

две статии...едната в Дневник за мигрантската криза,другата в 24 часа ..за това че Меркел не изключва вот на доверие.....не ставам по-голям оптимист.

Елемантарно Уотсън. Тиквата усеща "всенародната любов" и подготвя почвата да измете преди да го окошарят в БГ, което ще е първо задължение на слевдващото правителство. С други думи : услуга за услуга. Сега приемаме гостите на Танте, които тя и ги покани, но й дойдоха в повече, спасява Танте от гнева на германците, който знаем не е мног здравословен за опонента, а след това , когато дойде време за призовката, Танте ще си го прибере като заслужил за стабилността в Германия.... Проста игра за прости хора ...

Ама тия центрове предиодично трябва да се изпразват, че в африка има 1 милиард детоискат да дойдат в ЕС и да живеят на аванта. Това просто трябва да са центрове, къдетода ги събират и да ги връщат. А не да ги возят на територията на ЕС и после да се чудят какво да ги правят.

Нещо гнило има в Брюксел.На Черните от Африка ще правят мигрански центрове/лагери/ в Африка.Кой им даде на Брюкселските еврочиновници тази тъпа идея.? Да не е наш Бойко?Черните искат да са във Франция,Германия и Англия.Решението е само една ,за да спре инвазията от Африка към Европа. Качват ги на кораби или самолети и откъдето са ,там пак да ги закарат.Хем по-ефтино и хем урок за тези ,които ще си купуват със стотици евра или долари маршута до Англия,Германия и Франция.Тези мигрански центрове в Африка , може да измисли и приложи само пълен тъпанар и глупак от класа.

Харманлии са си завряли главите в зад... ците и мълчат? РобЕто се страхува.Ееее. ПРЕДАДОХМЕ СЕ БЕЗ БОЙ.

за харманлии не знам, ама ако го побарам това гейче (писал е и прогейски неща) дето спрейва 'солидарност с 22мата (незаконни паките изгонени от съда) от Харманли', ще му покажа как и колко. ТРЯБВА СПЕШНО ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ФИНАНСИРАНИТЕ ОТ ЧУЖБИНА ИДИОТИ.

Какви мигрантски центрове,бе. Да разкарат тези скакалци,откъдето са дошли. Опоскаха Европа.

Дават на Турция 3 милиарда евро,на страни от Северна Африка -500 милиона евро.От това следва ,че Турция не трябва да допуска бежанци,Северна Африка също и ако допуснат ,логично е те да се връщат в Турция или в Северна Африка.За това и получават пари.

проблема е с 4ифитските фамилийки койито командват света и икономиката 9рокфелер ротшилд сорос шиф.

В Русия като страна с африкански стандарт ще има няколко

А Кадафи искаше само едни 5 млрд. А тия лицемери го убиха. А неговото пророчество се сбъдна.

Типичен западняшки цивилизован и ценностен подход съм проблема , като се ус...еш да прехвърляш изпражненията в чужд двор , в случая друг континент , за да си спасиш задника.

Изпражненията са си от там...не са от тук. Там си им е мястото, дебиле!

И Афганистан и той е в Африка и Пакистан и Сирия , се африкански бе.

не знам кой е тъпак, но 1) от Сирия емигранти НЯМА по тези маршрути (Турция и Северна Африка) 2) да, не са африканци, но минават през Турция и Африка. Иначе са 80% пакистанци-муслимани, и въобще не са емигранти от Сирия или военна територия. и останлите 20% не са 'бежанци', но поне са от държави, 'демократизирани' от НАТО, та може и да са.. отчасти.

Меркел: Постигнахме споразумение с 14 държавио за откриване на бежански центрове.. Сетете се от три пъти едната от 14-те държави коя е. Помагам: Започва с Б, завършава на Я и се управлява от тъпа мутра-гъзолизец, която не отказва нищо , което е вредно за държавата и му носи дивиденти пред началниците му в чужбина

Тъп си като г.ъз:) Чети , бе чугун! Чети! АФРИКАНСКИ страни! задачата ти на трол е ясна - да плюеш и квичиш за всичко, ама малко се съобразявай...другите четат все пак:) Кретен прост:)

В Африканското градче Харманли , започнаха да пристигат автобуси с първите бежанци , депортирани от Германия

Е, то това се очакваше! Само правителтството ще се брави на ударено, че нищо не се случва. Очаквам даже да прати БТВ да направи репортаж и да ни покажат празни спални от Харманли. За достоверност все пак!

Близко до турскоафриканската граница започват да строят голям център с много молове,да има къде харчат парите новите Афроевропейци. Недалече от Е-лх-о-во

Ура!Хакуна матата!Рефюджис уелкъм!

русофилистичен прост трол:) пристигат ти автобуси в тъпата лартуна русофилстична..по нареждане от ГосТролПром:))) да ви ева у тъпаците недокалтени

Да приемем, че се навият няколко страни да се изградят лагери. Първо, планини от пари се изливат от ЕС бюджет-защо и откъде накъде да сме длъжни да хвърляме тези пари в пустинята? Второ-лагера е построен-какво следва от това? Какво ще стане с тези лагери-ще се напълнят моментално, после нови лагери и нови и нови. Можем ли да заселим всички нещастни души от Африка в лагери? Какво като се заселят там, ще ги храни еврооейския данъкоплатец доживот ли? Това е равносилно на построяване на нови африкански градове, за чиято издръжка има грижата ЕС. Откъде накъде? Ако ще отглеждаме хора в нови зоологически градини, тъй като са неспособни да се отглеждат сами, защо да им строим този нов зоопарк-те и сега си имат градове и села. По тази логика да се раздадат по една дебитна карта на всеки африканец и аз и ти, балъците, лишавайки децата си и майките си, да имаме грижата да захранваме тези карти с по 700€ на месец, отглеждайки чужди и далечни майки и деца, както и техните заплождачи. И не е само Африка. Всички арабски страни и половината азиатски са нещастни и бедни, милиарди хора. А Южна Америка защо не нахраним? Там също е мизерия. Аз също съм беден и нещастен, мен кой да ме храни, па и некой лев за харч да ми дава. Не разбирам тази логика. Ако съм африканец, моментално ще се излегна в някой такъв лагер и ще се заема с ядене и спане. Защото тъпите бели стават рано, бачкат, плащат кредити, треперят върху правила и умеят да стискат зъби. ЕС се ръководи от напълно ялови и безпомощни хора. Да попитат Путин като не могат, сигурен съм че той би намерил сто работещи начина.

е то ти личи, че си беден цървул...иначе едва ли щеше да плещиш такива тъпотии няма да ти се промени живота никога...

А ти от тролене ли забогатя? От хвърляне на говна ден и нощ. Мизерна отрепко буахаха муахаха.

забележка: 95% от тях не са африканци, а пакистанци и афганистанци, минали през Африка. почти 100% мюсулмани. и ги карат с водни таксита.

Ами в момента има такива лагери,ако не се лъжа единия беше в Кения ,с бежанци предимно от Сомалия ,200 000 -300 000. Храни ги ООНето и Червения кръст( със сигурност и фондации помагат допълнително) В такъв лагер работа няма да намериш. Ама иначе бебета има,не скучаят. Става въпрос за лагер над 20 години . Смятай цяло поколение,което нищо не прави ,нищо не е направило и нищо няма да направи. Извинявам се, предполагам ще направи няколко бебета.

Да, бе, в съседната статия се вижда как от Кайро до Варшава умират да полегнат в краката на ЕС/Меркел...

Поредната лудост,Европа помагаше на САЩ да съсипе арабския свят с преврати и революции и затова хората побегнаха на сам и се получи кризата,а сега ще прави лагери в съсипаните и ограбени страни!?

В България и в този момент се превозват орки от Германия.

Никой няма да иска лагери. По-скоро ще искат колкото се може повече мигранти да се изнесат в богата Европа. Пък и знаят, какво става в такива центрове, за какво са им тогава. Най-добро и гостоприемно място е Германия.

Аз искам да знам какво е обещал мутрата. За Гърция и Испания попрочетох, че ще има як кеш. За Гърция 15 милиарда плюс разсрочване на дълговете и редукция на лихвите. За Испания не можах да открия параметрите, но няма да е нещо по-различно. Предполагам нашия ще се подложи за без нищо.

Не вярвам да е толкова тъп, да се съгласи за без пари. Сигурно ще клекне за много евра. Ние да му мислим, ако ни цъфнат нови съседи.

България получава потупване по рамото,привилегията да ги обгрижваме с наши пари,а вожда ни да продължава да управлява докато "началника"не го свали.

Аз не съм съгласен!. Мен никой не ме е питал и ще протестирам!

Първи ден австрия европредседател и веднага промениха великите приоритети на портиера. Толкова са тъпи всички че едни приоритети не могат да измислят нормални

Представяте ли си лагер в Либия. По принцип реално такава държава няма. Има формално правителство, но армията не е поднегово ръководство и ген. Хавтар си е отделил част от страната, други части са под диктата на разни племена. Първо парите ще потънат, второ не искам да съм на мястото на тия бежанци - представяте ли си няколко десетки хиляди роби в условията на бандитизъм.

Това НЕ СА БЕЖАНЦИ, спрете да повтаряте тази 100% измислена мантра. Това са икономически мигранти, терористи и обикновени муслимански вярващи, които са подтикнати да емигрират, за да разнесат семето на исляма. И не, не са африканци, макар да минават през африканския бряг, после с водните таксита до Италия и Гърция... Айде... вляво.

Докато "преговорите" завършат, половин Африка ще се е изсипала в Европа.

Вместо да ги събират с кораби, да пунат 10 лодки.... други няма да посмеят ако смърността е 100%

"Никоя северноафриканска страна не е дала сигнал, че би желала да приеме на територията си необходимата инфраструктура. Няколко страни, включително Египет, Либия и Мароко, отхвърлиха идеята." Абе как така няма да сте съгласни? Ние нали решихме след като заседавахме цели 10 часа! Ядохме, пихме и гласувахме, а сега вие не искате да помогнете на собствените си жители? Ама то и ислямските държави не искат да помагат на ислямските си нуждаещи се, а за САЩ да не говорим. Те и без да са се събирали да решават 10 часа са решили, че Европа ЕДИНСТВЕНА е длъжна да дава пари и да отглежда всеки, който каже, че не може да се издържа сам.

Защо от няколко дни в България пристихат"бежанци"от Германия?Настаняват ги в Харманли и идеята е да бъдат заселени на малки групи от 50-80 човека в Странджанският край

Защото това крият от онази договорка, която трябва да спаси задника на Меркал! Ей за това! И за това ни казват, че имаме много жилища. За да ни ги вземат и да ги дадат на тези човекоподобни. Не само това, но ще им плщаме да живеят в нашата страна, в нашите домове!

Да му мислят тези с по повече от едно годно за живеене място!

И не само. Има информационно було и какво става в Безмер.

И коя разумна африканска държава ще приеме бежанци от Африка. Това е един добър метод да ги откажат да тръгват.