Лондон готов да плати на ЕС €40 млрд. за Брекзит

Великобритания е готова да плати до 40 милиарда евро в рамките на споразумение с Брюксел за излизането си от ЕС, съобщава в. "Сънди телеграф".

Обратно в новината

Коментари - Лондон готов да плати на ЕС €40 млрд. за Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

основния проблем на ес е проповядването на мултикултурализъм, че всички етноси са равни, има етноси, които изобщо не мислят така, а те са допуснати да влизат в ес, те ще го унищожат, и ще са новите господари на европа - на англия за какво и е такъв съюз?

Почти 300 години британците живееха конфортно Купуваха суровини от колонийте обработваха ги и пак ги продаваха на колонийте Днес Британия няма колоний Единствения и пазар е ЕС Загубят ли ЕС пазара Британия не я чака нищо добро

На Великобритания и тези 40 милиарда не им се дават но по добре да ги дадат и да се отърват бързо.Тръмп опредили посоката а тя е търговски войни.За Щатите ЕС е Германия.А тя е конкурент.За ЕС предстои КОШМАР.Тръмп неслучайно отиде веднага вСаудитска Арабия

Като гледам - Тръмп нищо не определя вече... Уж е бил против нови санкции за русия, но подписал указ;)) така че май са му обяснили, кой е главен в Белия дом))

Кошмарът предстои на Англия Това не е Великобритяния на кралица Виктория

Орташката работа свине са я яли!Ингилизите са в час!

ПО твоята логика да хванем да се разделим на 27 държави - всяка област- отделна държава. Или още по-добре на отделни общини. А най-добре да нямаме никакви ангажеминет към никого - всеки сам за себе си. И семейство не ти трябва - само компромиси.

а защо не? аз съм от южна българия и винаги съм се чувствал на чуждо в северна българия, освен езика нямам нищо общо с тях.

По моята логика отдавна е така-виж черноморските общини, погледни и Ихтиман например.Да не ти говоря за Северозападнала България.Ба си и свешните "държавници".

Една страна е готова да плати 40 милиарда, само и само за да се махне от ЕС !? И пак е на сметка, щом излиза решително ! А нашите загуби от членството какви ли са ? Ще се разбере, като тръгнем и ние да се махаме от робията.

една страна е готова да плати 40 млрд САМО за да ПОЛУЧИ ДОСТЪП до пазара на ес !!! както за това плащат швейцарците и норвежците . или викаш швейцарците са балъци и се набутват натискайки се за пазара на ес ??

Ми не, това е офецялната постановка, ама всъщност Британия иска да се махне, а не ЕС иска да махне Британия. Демк това е откупа, за който се пазарът. Стари пирати са британците :)))

ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, НАПРИМЕР, ВИЖТЕ КАКВИ ПАРИ СЕ ПЛАТИХА ЗА ЕДИН ФУТБОЛИСТ, ОСТРОВИТЯНИТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ 4000 ТРИЛИОНА ПАУНДА, И ТОГАВА ЩЕ МОЖЕМ ДА РАЗГОВАРЯМЕ

симо

Изходът е ясен...Тръмп КАЗА--Америка / ПЪРВА,Англия /-ВТОРА....ЕС въобще НЕ е споменат.И като видяхме как протече срещата ТРЪМП и г-6,след като усетихме ,,симпатията ,,му към Меркел и Макрон разбираме че ЕС е в пълна безпомощност засега.

китай първи , а за второто място...ами то и сега БВП на ес е по-голям от този на щатите при по-малка задлъжнялост . а англия къде я набута не разбрах

Тръмп КАЗА--Америка / ПЪРВА,Англия /-ВТОРА това той го каза доста отдавна, сега май е на друго мнение. То и Тереза каза, че нищо няма да плаща, и ще преговорят за излизане и търговско споразумение две в едно... но май не й се отворил парашута;)

Бо Бо

ГБ си печатат парите, как няма да са готови да платят. Колкото искаме толкова ще напечатат. Това не е проблем. Проблемът е в кралския институт за международни отношения в Англия, респективно - Council on Foreign Relations (CFR) за САЩ. Това е ръководният механизъм, който контролира правителствата на нациите по света и определят хаоса и страха според нуждите им.

е ти още малко ще кажеш , че англетата решават в каква валута да платят !!!! ами те могат от утре да излезнат без да плащат...просто ще загубят достъпа до пазарите на ес !!!! защо въобще англетата преговарят ако са силната страна???

Заради текиви кату теП, дето требе да им се обеснева..... Искат, махат се, плащат си. Нещо протиФ? Свободни хора, правът кото искат и могат да си платът.

Всеки си гледа интереса, а той клати феса.Ни е ги нямаме и двете.

смешна сума. та това е колкото стокооборота м/у Русия и Китай за 2015та бе... смешници

да кажеш колкото е вноса на китайски стоки в русия и износа на руски суровини към китай ,нали ? иначе излиза , че русия изнася някакви стоки към китай !!!

е то това е ясно. Бензиновата колонка изнася няколко кубика газ само, а през останалото време тръбата се ползва за бягство на китайците към Европа :)))

Търговският оборот между Китай и Русия през 2015г. е огромните $65 милиарда.

т.е. 10% от този м/у САЩ и Китай :)))

а м/у Европа и Китай е 500млрд. та с кой и против кой ще са китайците ?!? :))) 65 млрд за Русия 620 + 500 млрд САЩ+Европа.

Не ви ли е писнало от държави, които искат да имат визи и селективно да избират само каймака, да изпомпват ресурси и т.н. Тази консуматорска политика на деление не може да продължава. Тя е причина за всички войни по света. Единствения път на човечеството е обединяването тип ЕС, което ще сложи край на всички конфликти.

Аз

Да. Има само един проблем - историята доказва точно обратното - всяко подобно обединение в един момент задължително опротивява на обединилите се и те искат да се разделят. Разбира се, вече има банди финансово обогатяващи се от обединението политически мафиоти, на които това е неизгодно, което обикновено води до война. Единственото оцеляло подобно обединение, е Китай. Но и той е минал през огромно количество войни, докато го постигне. Въпросът е, колко войни можем да си позволим днес.

не съм забелязал щатите да се разпадат а са обединение ...дори и вече имат един нов щат който се присъедини след референдум. а за канада какво ще кажеш...кога да чакаме да се разпадне

Я ти от Билдербергите ли си бре, че те отдавна се борят за това да има световно правителство, то не че сега няма но е в дълбока сянка !!!!

пишеш за обединяване на човечеството...но в човечество включваш и мюсулманските страни ли??? щото ако си съгласен жена ти,сестра ти и дъщерите ти да ги третират както е ри мюслитата аз не съм за такова ...обединение . а как тълпата обезглави турските войничета при опита за преврат ...не вярвам , че подобно обединение може да включи дори и всички европейски държави(ако приемем , че турция и албания са европейски такива)

Английски пазарлък,по скоро еврейски или на истанбулската чаршия.Няма да платят и 10млрд. ако ги оставиш да се пазарят още 2 години.Юнкер ги разбира тези работи, люксембург е едно от отличните места за пране на пари. какво търговско споразумение-искат да върнат ЕС поне с 30г. назад когато беше Общият пазар и те влязоха вътре само за търговийка и парички в Ситито. Още волтер беше казал a nation of shopkeepers преди още 300г. а паунда продължава да пада- не ми стана ясно тези млрд в евро ли са или в паунди които вече не са стерлинги. Може 40млрд. в златни гвинеи от 18-19в, имат,не се притеснявайте. Само не разбрах стотиците тонове злато на Кадафи къде отидоха- в Лондон или в Федрезерв.

Държави като Англия искат да източват ресурси и кадри, а в същото време да имат бариери на границата. Те така са свикнали. Не случайно робството там продължава най-дълго време.

Аз

Това, разбира се, са глупости. Великобритания още в началото на 19ти век забранява търговията и вноса на африкански роби в американските и карибските си колонии. През 1833 е забранено робството в цялата Британска империя. На САЩ им трябват още 30 години и Гражданска война, за да го направят.

А то Лондон е пълен с българи които вече работят за тия 40 милиарда €.

Това, което иска Лондон, е неприемливо. Те искат да се възполват само от предимствата на ЕС, но без да приемат негативите и да имат каквито и да било задължения. Все едно да искате да получавате голяма заплата, но без да допринасяте със своя труд. Не е ли нагло?

Аз

Ъхъ. И хората, дето искат да не плащат нищо на Топлофикация, щом нямат радиатори, и те са нагли. Най-нагло искат щом не потребяват, да не плащат.

Май още не можеш да се отърсиш от блоковото мислене. Какво е това ЕС и с какво е по-важен от останалите държави в Европа? Берлинската стена падна и уж демокрацията се настани трайно, но само илюзии и то за кратко време. Границите на запад почнаха да падат, изток ликуваше, СССР разтури доброволно военния и икономически съюз. И големият бял баща от Вашингтон се разтревожи, как ще преживява без студената война и обединена Европа? По нататък историята е ясна - нови държави, нови бази, военно и икономическо противопоставяне, налагане на сила, чрез бомбене и санкции. Какво е лошото на Швейцария без ЕС или на Австрия без НАТО?

Приличат ми на Карибските пирати Дайте 40 мил и ви пускаме Някой да вижда разлика

ми прилича повече на .... а може ли да продаваме английските си стоки на европейският пазар без да плащаме мита и такси ?? може ли да предлагаме финансови услуги в европа без да сме част от ес и да си останем финансовият център на ес без да сме в ес и без да се подчиняваме на правилата му?? НАГЛО нали ??

А в началото на пазарлъка ЕС искаше 100 милиарда евро;)

Аз

Крайният резултат е ясен отсега - ЕС ще се фане за палците. Тая карикатурна организацийка може само да предизвиква смях.

Много или малко, все тая. Важното е, че ингилизите ще се отърват с облекчение. Явно добре са го обмислили. Ние да му мислим, драпахме да наденем ярема и после да ни клатят както си решат. Подлизурковците евроатлантически се намърдаха на постове и поизгребаха меда от кацата. Ако се изнесем от тези клещи, ще искат пари, вместо те да ни компенсират за спрените ядрени реактори, провалените инфраструктурни проекти, изкоренените лозя, разсипаното селско стопанство... Амин!

Щом са съгласни да платят та да бягат- ние какво търсим там ?

lu4ka

А де, че и за еврозоната се натискаме.

Вижда се кои са най-големите търгаши. И едните и другите са еднакви, защото де факто преговорите са между Франция и Германия срещу Великобритания, т.е.все между големи търгаши и колонизатори! Според мен ще е дълго и трудно, но да се оправят.

И това ви е ного....... Предвид държавния тероризъм, който идва от Брюксел, сека договорка мирна с тия терористи чиновниците в Брюксел е лоша и опасна. Само ке им се изрдазни апетита да искат още после пак.

Смешна си. И правописа ти е смешен, и образованието, и името, и всичко свързано с теб. Ти как мислиш се е отнасял Лондон към колониите и други държави, които са били някак си подчинени? Сега заслужават пълен пакет екстри - визи, мита, такси и т.н. Абе, някой от вас сеща ли се защо изобщо съществуват евтините самолетни билети? Заради ЕС! Ама какво да обясняваш на хора, при които селото ще си остане водещо.

Смешен си селенино. Билетите ти ги плаща Брксел с пари, дошли точно от страни като британия, и бизнеса от тия страни. Нале не си мислиш, че сам си плащаш билета, селенино балкански. А който плаща, поръчва музиката, Почни и ти да плащаш на Британяи, пък искай музиката да свири за теб. Сега свири за британците, които плащат, точка по фапроса. Смешен си и си беден лиглю на който не му стиска да погледне фактите в очите......

Тия се пазарят кат пакистански цигани бре!

lu4ka

Пазарят се, защото са в тази позиция. Целият свят си "върти" парите там.