ЕС отпусна 1.8 млрд. евро кредит на Украйна

Европейският съюз и Украйна подписаха споразумение за предоставяне на кредит от 1,8 млрд. евро в помощ на украинската икономика.

Обратно в новината

Коментари - ЕС отпусна 1.8 млрд. евро кредит на Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че нали 30 милиарда им бяха нужни за да не фалират. Все пак Украйна е велика и независима държава. С тия 1,8 милиарда даже свястно погребение не може да й се направи. Това ЕС били големи скръндзи...

Pesh0

ЕС отпуска заем , който Украйна ще върне , веднага след Гърция .

Нелегитимното правителство ще взима кредити,които ще потънат неясно къде,а после кредиторите ще се разпореждат с Украйна.Гнусна схема за поробване!!!

От чий джоб ги взема ЕС тези пари за украинските фашисти!

лично оланд и меркел са се бръкнали в джоба. това за тях са джобни пари ;-)

Роб работещ под слънцето са наричали татарите украинските хохоли

по еднa лимонaдa,е те половинaтa ще ги.открaднaт де ! Aз дaдох нa синa 5 левa дa го подпомогнa в следвaнето !

Кредитите трябва да се връщат.Да не стане после като с Гърция. Наливаха,наливаха пари в Гърция в продължение на много години за да поддържат изкуствено висок стандарт, а после гърците виновни,че не ги връщат.Как да върнеш суми,които не са ти по кесията?Та така и с Украйна. Да продължават да наливат пари,но да не си правят илюзии,че после някой ще им ги върне.Накрая да няма пак рев!

Пари на Хохлите :) Те са по корумпирани и от нас (да, знам че ви се струва невъзможно, но наистина е така). Най много 1 евро да стигне до предназначение :)

Външният дълг на Украйна е 40 милиарда, така че тоя кредит е капка в морето (още повече като се има предвид, че минимум 50% от тая сума ще бъде открадната, както е според досегашната статистика)

че от къде толкоз пари в тоси ЕС ? А защо няма нещо и за нас - а,да ,има, вноски

Крайно време беше! Добре ще ни дойде тази сумичка!

на фона на гласувания мораториум??? Интересно ако да си плащам кредитите, дали ще се надпреварват коя банка да ми отпусне друг?

Не е гласуван мораториум, а разрешение от Радата към правителството да наложи мораториум, когато счете това за нужно.

Истината ! Печатарите на пари заробиха Украйна 1.8 млрд евро!

Откъде-накъде ще им дават милиарди-първо на Гърция,сега на Украйна,от кого са взети тези пари.Сигурно само ние ще бъдем прецаканите

Поредната европедер...астия - Украйна прие закон, че ще налага мораториум на дълговете, та по тоя повод ЕС има дава още 2 милиарда....

Аре, още двама милиардери в Украйна !

Драги, комуноиди, колониални роби, милиционери и слуги на комунизма, колко милиарда даде Тато ви Янко на Ирак например?

милионите на Боко Тиквата в КТБ а?:) Взе ли си ги човека а?:)

Кой после ни накара да ги опростим,а,демократе?

Виж ся, Кончита! Тато Янко (Живков) даде много милиони не милиарди на Ирак. На заем. А после, демократичните правителства от 2003 г. насам (по-точно - когато Младенов беше външен министър) опростиха дълговете на Ирак. Същото направиха и с дълговете на Афганистан и Либия... Така де - от Вшингтон ги помолиха и те ги опростиха.

А кой опрости дълга на Ирак /и не само/ към България?!

Много скоро украинците ще са доволни и на 50 млн, ако някой даде.

Но защо ЕС ще дава пари на Украйна, ако нещо сантиментално има Америка към Укайна да плаща тя. Защо ЕС, как така ЕС Украйна не е член. Нещо не разбираме, защо не ни дадът на нас например, за да не сме с толкова ниски доходи, заплати и пенсйи. Ако бях евродепутат щях да орева орталъка за демографския срив у нас и да поискам пари за детски надбавки.

Аре бе!! Какво се правят на такива мизерници европейците и хамериканците а?! ЗА НЯКВИ ЖАЛКИ 40 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЛИ СА?!!!! ТОВА Е ПЛЮНКА В МОРЕТО ЗА ХАМЕРИКА!! ЕТО ОБОНГО ДА СЪБЕРЕ МАЛКО ДЖОБНИ И ДА ПЛАТИ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА КРАЙНА!!! ФЕД ЩЕ ПОПЕЧАТ ОЩЕ МАЛКО ЗЕЛЕНИ ХАРТИЙКИ НА НОЩНА СМЯНА И ВСИЧКО Е ОК!

Пак путлерастки простотии! Какъв ще бъде урока при такова действие?

Не знам.Теб са те дресирали с бой със зелено по мутрата,ти кажи.

Кви путлеристи те гонят бре брато? Или инструмента на Кончита вече е стигнал до мозъка ти след толкова много усърдие а? Къв е пробелам Хамерика да плати дълга на Украйна а?! Дават по 700 милиарда за оръжия..дададт 100 за Украйна!!

Отделянето на кърлежа Русия е болезнено, но задължително за здравето на Украйна.

Глупак, не мислещ

Искаш да кажеш: Дорбе че русия се отърва от кърлежа Руина Крайна...и го метна на Гейсъюза та Крайна да цоца от него а?:)

Съвсем точно съм го написал. Това че си тъп е отделен въпрос. Най-простия пример. Русия продаваше газа на Украйна за 245 долара. Украйна го субсидираше и продаваше на 100 долара на заводите работещи за Русия. Готовата продукция допълнително се продаваше под себестойността си. Така за всяка рубла от износ за Русия украинците плащаха по 2-3 рубли себестойност. Ти как смяташ че Украйна натрупа дълговете, а? Това им беше и основната болка на руснаците, че вече няма да могат да крадат. Затова извършиха направо въоръжен грабеж.

то мгого пари са дали баровците .Баба ми казваше в такива случаи- няма как ,за Бог да прости

Според Виктория Нюланд, САЩ са налели в Украйна над $5 млрд. с цел демократизиране на институциите на страната. Сега след като вече е демократична Украйна, остава с по-малко от 2 млрд. евро да й се оправи икономиката и ще цъфне и върже.

Не става с 2 милиарда. Украйна е страна във война и е подложена на чужда агресия и анексиране на територии. Това разстройва всяка една икономика.

е, както казал един литературен персонаж, имал си бол пари, дал си...лошото е, че част от тези пари биха свършили и на нас dobra работа, а сега ще отидат може би на вятъра.

Украйна има сили да се пречисти и да изгради достойно европейско бъдеще. Притеснява ме Русия, че бездушието пречи на руснаците да чуят гласът на интелигенцията си, който им казва , че милиционерите и военните начело на държавата са гибел за Русия. Това е доказано в новата руска история.

За Ентелигенцията трябва по-яка палка просто и ще повърнат грантовете.

Спешно ти трябва лечение с електрошок!! Викаш няма нищо притеснително в НАЦИСТИТЕ БАНДЕРОВЦИ ПРОСЛАВЯЩИ ХИТЛЕР И БАНДЕРА А?:) И В ПРИЕМАНЕТО НА ЗАКОН ОТ РАДАТА ЧЕ БАНДЕРА Е БИЛ НАЦИОНАЛЕН НАЦИ ГЕРОЙ А?:) БРАВО БРАВО!!!

За голяма част от украинците Хитлер е бил освободител, след Голодомора през 30те години. За българите Хитлер е обединител, за разлика от Сталин който е убиец на България.

При подписването на това споразумение Порошенко е обещал средната заплата на украинеца да се увеличи с 5% или с 1,6 евро до 37,20 евро.

Е това е заплата! А мислех че ния сме най-зле в Гейсъюза!! Това е повод за оптимизъм!! Има и по зле от нас, значи герберите не са ни завлекли на самото дъно на Европа:)

Да, най -зле сме в съюза. Украйна все още не е приета! От луната ли падаш?

не съ смей и в бг боко така дига пенсиите след много пазарлък и после се бие у гърдите: АЗ ДАДОХ!

Путлерастче това може да е в Русия. В Украйна средната заплата е 290 евро. Минималната е 40 евро.

Къде ги виждаш тия заплати там а? Че аз в укросмите чета друго!!! СРЕДНА ЗАПЛАТА ОТ ПО 30 ЕВРО!!!

Има си табличка погледни я. България и Русия са на едно ниво за минималната заплата и то е НИСКА. Обаче Украйна е в ниво МНОГО НИСКА!

когато се разжда Хохъл евреий заревава:)) Такива са си укронацитата и бандеровците..Впиват се като кърлежи в някакъв организъм-в случая Гейсъюза и му пият кръвчицата докато могат!!! Сега ще изпият и нашата кръвчица която съвсем не остана под мъдрото ръководство на председателя Ким Ир..Тоест исках да кажа Боко Тиквуняка и герберасите:)

Единствените кърлежи в случая са в Кремъл!! Путлер и Ко

Бегеец Еврогеец..Стига се кри като ртгхъ и тнт:)

Другари и другарки, колони5ални роби и милиционери, агенти и слуги на комунистите. България фалира при правителството на Луканов. Защо толкова ви притеснява Украинския фалит?

която дори още не е извадила вурста от устата си?:) Недей така време е да захапеш черния банан за няколко цента:) Но да Краварника е пред фалит..Така че скоро ще духаш ама нищо няма ти плащат:)

От това което пишеш става ясно , че обсебените от девиации не помнят историята на собствения си народ и в тяхното съзнание тя е подменена с различи девиатни епизоди.

Ами пропускаш и фалита при Жан Виденов. В два фалита бяхме 1990 и 1996 г. Благодарение на точно тези боклуци които сега славят убиеца Путлер и плюят по ЕС

+1

"ФИНАНСОВИЯ МАЙДАН" дет са води в КИЕВ!!! Щото пак се горят гуми пред Радата... И за билбордовете в КИЕВ: "ВЪРНАХМЕ СЕ В 90-те! ТИ ДОВОЛЕН ЛИ СИ?"

Какъв потенциал има Гърция и какъв има Украйна?? Какво население имат?? И територия??

След като затварят завод след завод- нулев. Сега продават масово земята на евреите,а поляците се точат за реституция.

Това го кажи на японците. Те не знаят ,че без въглища и стомана , не може да си развита страна. Това се отнася и за половината страни от ЕС.

ЕС много добри знае, че повечето от тези 1,8 млрд. евро ще подпомогнат корупциата.

БРЦК

Споко бе , това е ЗАЕМ. Украйна дължи 40 те и дават 2. Японците още 2 , а хамериканците ще им дадът акъл как да ги изхарчат за бракувани боеприпаси. И скоро Украйна ще обяви фалит. И питам като на всеки е ясно ,че ще има ФАЛИТ защо им дават пари ? А сега и гърците като фалират ?

Добре дошла на поредната Гърция! Дано украинците успеят да съсипят този така наречен "европейски съюз" заробващ бедните до смърт

си набута ЕС. Гърците сега ще ги побъркат. Значи на Украйна може, а на тях не, въпреки, че са членна ЕС.

Гърция са получили над 300 милиарда евро заеми???? Украйна получава 1,8 милиарда заем от ЕС. Гърците да мислят за себе си и после за Украйна, щото там заплатата е 30 евро.

Сега разбирам,защо казвате,че всичко цъфти в Украйна-явно защото народа там е вече на фотосинтеза. Хахахаха!

Гърците са член на ЕС и си плащат вноските в общата касичка, както и са принудени да се съобразяват с малоумното законодателство, регулации квоти и т.н. на ЕС. Украйна са толкова свързани с ЕС колкото и Таджикистан примерно или Камерун.

На Русия никой няма да даде заеми!! И затова пискат русотъпите тука!!

то Русия няма нужда от заеми. Кредитор на САЩ е!

Да ама Китай даде, А Франция се чуди как да си плати "Мистралите" и най-вероятно, ще ги плащаме всички ние

път го начука на Гейсъюза и то отзад!!! Под надзора и мъдрото ръководство на Краварника:) А честито да ви е европедали това заемче от нашите народни парички!!

"In Ukraine, Corruption Concerns Linger a Year After a Revolution".. Разгромна статия за КОРУПЦИЯ, ПОЛИТИЧЕСКИ УБИЙСТВА, СЪМНИТЕЛНИ САМОУБИЙСТВА и ......

Все едно чета за България при Борисов Първи.

На мене ми мирише на нов котел около Мариупол и Минск 3.

На мен ми мирише на още хиляди избити руски спецназовци от ГРУ, дето като ги залововят и реват като малки деца и се молят да не ги убиват!! А те като убиват украинци военнослужещи???

Ти виждал ли си украинец как бега от запас?

И къде ги бе Бегеец Еврогеец а?:) То не бяха хилядите руски танкове пресичащи границата на Руината Крайна...То не беше обстрела на Донецкото летище с атомни снаряди по украинските ПЕДОРГИ там...То не беше навлизането на бурятско калмикската бронетанкова дивизия.....То не бяха псковските десанчици...ДОРИ НЕ БЯХА 15 000 РУСКИ ВОЙНИЦИ ДЕТО ОНОВА ПОСМЕШШТЕ БРАДЛИВ КАЗА ЧЕ СА В КРАЙНА:))) САМО ДЕТО КАКТО КАЗВА ПСАКИ:...ТАМ СА МА НО МОЖЕ ВИ ДАДЕМ ДОКАЗАТЕЛСТВА ХАХАХАХА

Тези пари няма да стигнат само за водката на батальон "Азов" и за втори кат вышиванки за Радата.

Ама Азов като се оригне и руснаците се насират от страх.

Хайде да не казвам на какво се оригва "Азов" след толкова "сеХ".

Не е лоша идея, да се събират помощи за Украйна , защото тя е пречката пред осъществяването на имперските мераци на руските нацисти. По този начин, българските комуноиди и колониални роби няма да пищят като жени, че им взимали жалките заработени като руски тролове копейки, за да помагат с тях на Украйна.

Скоро чичко Шорош ще ви връчи по една пушка и ще ви прати в окопите. Тогава ще си говорим кой е колониален роб.

В никакъв случай. Права беше мама. Тя казваше - видиш ли комуноид или колониален роб, дори и на снимка да е, плюй отгоре му, защото е човек без мозък и България не е негова Родина.

То Русия постигна каквото искаше:) Предостави на Гейсъюза да лапа и духа ЦЯЛАТА ПОПАРА КОЯТО ЗАБЪРКА КРАВАРИСТАН В РУИНАТА КРАЙНА:)) А СЕГА ДА ИМ Е ЧЕСТИТО ОТЗАД НА ГЕЙСЪЮЗА ПОДРЪЖКАТА НА ТОВА РАЗБИТО КОРИТО КРАЙНА:)) ДЕТО НЕ ИСКА ДА СИ ВРЪЩА КРЕДИТИТЕ И СЕГА ЩЕ Я СЪДЯТ ВСИЧКИ ИНВЕСТИТОРИ ЗА 15 МИЛИАРДА ДОЛАРА:)

Америка постигна целта си. Помогна на Русия да се приближи по-бързо към разпада си. Днес Русия е в криза. Дълбока социално-икономическа и политическа криза. На вратата й чука разпад, подобен на разпада на СССР. Третата СВ е икономическа и финансова. Русия не е въоръжена за това.

1,8миларда емитирани от европейската банка рушвети за вярност към паганският (езически) свят и помощ за военните про фашистки формирования, които все още работещите европейски икономики ще остойностят за сметка на креативната част о техните общества.

тука в схрона обсъдихме тази ПЕРЕМОГА и установихме, че тя е ЗРАДА! Такава нищожна сума няма да ни стигне даже за още една кампания в Донбас, пък и как да я поделим? Малок са парите са всички укри! Искат тия москалски агенти да се избием за некъф милиард!

От кои наши пари точно ги отпускате. Кристалинке, американска подлого, как оправдаваш/нали ти си БАШ по финансите/ и за Украйна и за другите републики 200 млн.? Ти си избрана за евродепутат от България, забрави ли-от НАЙ-БЕДНАТА страна в ЕС-а! Докога за американското влияние на континента НИ и за бозите, който ВКУПОМ забъркахте ще плащаме???

На където и да се въртят руснаците, все Украйна им е отзад. Струва си да се помага на Украйна, заради този спектакъл с въртеливите движения на руснаците.

защото Русия си бърше задника с Руината Крайна:) След като си е свършила работата върху Гейсъюза:) Хахахахахаха

Господи помогни му! - колко мъка има в главата ти :-)

Саше, Саше-е-е...толкова ли не ти увира кратуната, че не разбираш- тези пари ще ги платим аз, ти и подобните на нас, а не руснаците? А в Украйна някой доволно ще се тупа па шкембето!

И ЗАЩО НИКОЙ ПОДЯВОЛИТЕ НЕ ПОКАЗВА И НЕ ПИШЕ ЗА ФИАННСОВИЯ МАЙДАН В СТОЛИЦАТА НА КРАЙНА КИЕВ А?! КАК ВЧЕРА ПАЛЕХА ГУМИ И НАХЪЛТАХА В УКРАИНСКАТА РАДА!!! НАРООДА КРЕЩЕШЕ НА НАРОДНИТЕТ ДУПЕТАТИ-ПРЕДАТЕЛИ! И ИСКАХА ВСИЧКИ ЦЕНИД А СЕ ВЪРНАТ КАТО ТЕЗИ ПО ВРЕМЕТО НА ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ЯНУКОВИЧ!! А НЕ КАТО ПРИ ТАЯ ТЛЪСТА ФАШИСКА ПАЧА-НАГЛИЯ БАНДЕРА ПРАСЕНКО!

Щото това е московска пропаганда. В Украйна всичко цъфти... та чак тук мирише.

всичко е на 6!! Мирише не не на маргаритки а на кенефи и повръщано и гнилоч! :) Толкова е хубаво там че милиони се спасиха в Русия:) А другите се чудат какд а избегнат могилизация за да не ги изпратят на война в Донбас..>За да наторяват донбаския чернозем в някоя могила във вид на тор.....

руски неграмотник... азбука ви дадохме, но и нея не можете да използвате като хората.

себе си европедал....То на теб да знаеш нещо друго, освен как да смучкаш вурста на Кончита не ти трябва!!

абе защо все повече руснаци и украинци купуват имоти и се изнасят в геисъюза? що не ходят в московския раи?

за да питат гламавите! не ти ли омръзна да повтаряш все едни и същи глупости, независимо дали имат връзка с темата или не?

да се светнеш а? Чувал ли си нещо за климат....За студове и т.н а? Що толкова западняци германци,англичани,шведи и т.н си накупуваха имоти в БГ а?

"освобождението" си от Русия за ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ на тази година ГУБИ 18% от БРУТНИЯ СИ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ. ГУБИ ЧЕТИРИ МИЛИАРДА ДОЛАРА от намаляване за това тримесечие с 30% на стокообмена с Русия. Губи 17% от износа си за ЕС!!! Към момента - най-големия вносител в Украйна е КИТАЙ!! А изнася най-много - за Турция... ЕС ВИЖДАТЕ ЛИ ГО ДА СЕ Е ЗАТИЧАЛ ДА СПАСЯВА ИКОНОМИКАТА НА УКРАЙНА???

Украйна заслужава да й се помогне. За пореден път руската орда се задави с Украйна и си изпочупи зъбките. Спомнете си кой провали плановете на Сталин за военна експанзия на неговия военен комунизъм срещу съюзниците му след ВСВ? Кой направи така, че най - патологичния убиец на народите не можа със всичкото си въоръжение и войска да се справи с украинските партизани до началото на 50те години на миналия век?

Те избиват собствения си народ. Не бих им дал и 1 евро, но пита ли ме някой. ЕС подкрепя геноцида в източна Украйна.

Само като гледам тая тлъса мизерна еврейско-юдейска мутра на Прасенко ми се доповръща!! Свинята е доволен че за пореден път е взел пари за да избива жени,деца и старци в Донбас!! Избива собствения си народ! И отгоре на всичкото тия пари ще ги откраднат Прасенко,Яйцето,Турчина,Ярош и Ляшко!!!!! А за обикновения народ на РУИНАТА КРАЙНА...КУКИШ!!! ЗА НАРОДА САМО 3-5 ТАРИФИ НА ТОКА ГАЗТА,ГОРИВОТО,ВОДАТА И ХРАНИТЕЛНИТЕ СТОКИ!!!

Чак сега ? Дали защото изчакаха "Украинските железници" да обявят фалит ? Или това беше условието за заема. И сега инфраструктура за 30 милиарда (наистина им е на ниво) ще се "приватиризира" за 1 евро, плюс поемане на огромните задължения от 30 милиона ! Това чака и БДЖ, само да наближи китайската железница до Турция.

Информбюро напомня на ДжонДонович Алкашин,че подобни американски помощи след ВСВ за победените сториха така, че благодарение на немското трудолюбие и предприемчивост, част от руските окупационни войски отказаха да се приберат при победителите и прецениха, че и след 100 години Русия ще бъде полу-азиатска държава с неразвита икономика, докато Германия ще си е все германия и пак ще бъде в Европа.