Най-силно поскъпнал бензинът в България и Кипър

През първото тримесечие на 2013 година цените на бензина са се увеличили в 24 държави в Европа. Най-висок е ръстът в Кипър – 5,2%. В България цените на най-масовия бензин А95 са се увеличили с 4,4%.

Обратно в новината

Коментари - Най-силно поскъпнал бензинът в България и Кипър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква средна заплата слагат тия 300-400 евро, аве аланкоулу, София не е България, масово в страната ни живеят хора с под 100 евро, стига с тия глупости, от тия 2 мил. работещи не ми се вярва 1,5 мил да получават 400-500 евро , не може заплатата на управителя на електроразпределителните дружества да ми вдига средната за страната, защото данните са ГРЕШНИ!!!

ТАКА ЩЕ Е КАТО СМЕ" НАЙ-БОГАТАТА"ДЪРЖАВА В ЕС И ИМАМЕ НАЙ-СКАПАНИЯТ -ЗАСПАЛ НАРОД В ЕС.мили БЪЛГАРИ СТОЙТЕ СИ ОЩЕ ПО КЪЩИТЕ И ВИЛИТЕ И живота ДАНО ВИ СЕ ОПРАВИ!!!!!!!

в Кипър бензинът е под 1.50е за литър при заплата от 800 до 1500е като за чужденци, а кипърците вземат най-малко двойно и до петорно на горепосочените заплати. Де такава криза и в България!

купувате си коли втора употреба,гуми втора употреба,дрeхи втора употреба а няма ли от каде и бензин втора употреба да си купите?

Тази територия ще се оправи, когато потомците на кумани, печенеги и татари, докарани тук от "братска ръша" по времето на османията, ги натоварим еднопосочно на ферибота варна - иличовск.

Не е проблемът само в цената. Наглостта става още по-голяма, когато сравним и качеството на горивата, които се продават в БГ. Излиза, че си плащаме по-скъпо за по-ниско качество.

Лук оил от бившата братска страна ни продава горивата като на приятели тоест най скъпо. Време е народният протест да се понасочи и срещу тези монополи,които не са по малко вредни от чез и другите.

Бензиностанциите на "ШЕЛ" като са английски , защо бензина и там е на същата цена .Мафията няма цвят и мириз ,брат и сестра.

Шел са на борчето Ганчев. Купуват от нефтохим. Аман от тъпаци. Боже, защото ме наказа така, да се пръкна на тази територия от олигофрени.

В строителството се вижда търговия с влияние, поради огромния икономически необясним ръст в продажбите за избрани фирми, независимо от регистрирания срив в отрасъла, като е налице и диспропорция в ръста на продажбите и декларираната печалба. В преработващата промишленост също има ръст в приходите и срив в декларираната печалба. А в търговията на дребно - значителен ръст в продажбите едновременно с увеличаване на загубата от стопанска дейност. В добивната промишленост, парк се забелязва същият парадокс - увеличение на приходите от продажби и срив в печалбите. Подобни "патологични", според БСК изменения при най-големите предприятия, формиращи структурата на българската икономика, са показателни за пълзящо развиващите се негативни процеси.Продължава в широк мащаб закриването на дейности с висока добавена стойност - развойна, проектантска, търговска, инженерингова и други.

В преработващата промишленост също има ръст в приходите и срив в декларираната печалба. А в търговията на дребно - значителен ръст в продажбите едновременно с увеличаване на загубата от стопанска дейност. В добивната промишленост, парк се забелязва същият парадокс - увеличение на приходите от продажби и срив в печалбите. Подобни "патологични", според БСК изменения при най-големите предприятия, формиращи структурата на българската икономика, са показателни за пълзящо развиващите се негативни процеси.Продължава в широк мащаб закриването на дейности с висока добавена стойност - развойна, проектантска, търговска, инженерингова и други.

В Австрия съм и имам дизелова и бензинова кола.Дизела на ОМВ е 1.29 а бензина 1.32 ч.Тея с проучванията да се гръмнат!

Дружбата ни с Путкин е така жизнено необходима, както слънцето и въздуха за всяко живо същество

"ШЕЛ" - каква дружка ни е а , на Камеранчо ли.

Какво ви е виновен Лукойл за цената на бензина? В почти целия ЕС, горивата са на по-високи цени от в България.

Не ви ли направи впечатление, че тъй наречените "протести" нито в един момент не включиха в целите си разрушаването на монопола на руската рафинерия Нефтохим/Лукоил?! Ха сега си направете извода коя чужда сила плащаше парите на задкулисните тартори на протестиращите. И защо псевдо-националистите от Атака спечелиха най-много от безредиците. Жалко, че хилядите искрени участници и до сега не разбраха от кого и срещу кого бяха употребени

Много ти ходи името, наистина си един голям Смешник. Значи който е недоволен от цените на тока, е комунист. Да те таковам и манипулативната платена куха лейка дето си!

А бе "Смешко" , защо цените в бензиностанциите на "ШЕЛ" като са английски цените са пак същите високи ,бе умнико.

Онзи ден се върнах от Кипър. Дизелът по бензиностанциите е 1.04 евро. Който може да смята!

да ама това е нафта за отопление.за автомобнили е с около з0% нагоре

Мутро - милиционерска държава !!!!!!!!!!!! И безумно глупав народ !!!!!!!!!!!!

Не е толкова глупав, за да не разбира, че такива като теб се опитват да прехвърлят вината от болната глава (Лукоил и Русия) на здравата (ГЕРБ). Те бяха първите и единствените, които поставиха измервателни уреди на рафинерията. Е, не довършиха работата, но тези преди тях, дори не се опитаха да я започнат.

Приятелю, и ОМВ и Шел напускат България. Никой не може да устои на алчността на политическата ни върхушка. А да питаме Лукойл колко данъци плаща (но не ДДС и акцизи), а корпоративен? Колкото едно средно предприятие, защото се източва от швейцарската си структура.

Лук Ойл извършва нелоялна конкуренция, но от Шел и ОМВ си траят и сучат народни пари. Иван Костов хариза Нефтохим- поздравете икономиста,който даде структуроопределящо предприятие на чужденци! КОСТОВ го направи и сега иска пак да е на власт! Интересна е статията, която ни пробутва поскъпване в момент,когато злато и петрол падат главоломно злато 1386 долара , суров петрол 87,38 долара.. България е харизана на Руснаците и турците и който не го разбира има основни пропуски при съставяне на преценката си.

Не са нито руснаците, нито турците.

като на всяка гума главата ти е пълна с въздух,без налягане!

Не е харизван Нефтохим, а е продаден и то за много. Герберастите обаче приеха лобистки закони и сасипаха конкуренцията, като облагодетелстваха Лукойл. Допълнително чрез шантажи и корупция беше пресечен насила вноса на бензин от малки вносители. Така от тъпотия или нарочно създадоха монополно положение на Лукойл.

Някак бързо и безвъзвратно заглъхнаха протестите срещу цените на горивата в България. Успешната методика се ползва и сега с цените на електроенергията. Разликата е, че по-евтин ток ще е за сметка на държавните предприятия, т.е. пак от нас ще се плати, а горивата ... е, не, не ... рафинерията е свещена крава.

Тепърва не сме достигнали изискваните от ЕС минимални нива на акциза.. Но да припомня как ни помпеха от ЧокоБоко Корпорейшън как бихме загинали без рафинерия. На Ви сега рафинерия. В момента, в който тръгне внос към България на по-ниски цени, Лукойл получава информация от митниците и сваля цените, за да убие конкуренцията. После майка ни жална...

Еми не е зле, тук А95 струва1,52 €. Аз лично за по евтинко зареждам в Австрия, там е 1,43 €.

23 години,монопол и грабене от нас.Нефтохим и стари бандити,горко ни.

И на мен ми е интересно - доларът пада, петролът поевтинява, а горивата у нас не мръдват. И нямало картелни споразумения. Да бе, да!

А помнители, когато цените на петрола бяха около 150 долара, цените у нас се вдигнаха главоломно и от тогава не са падали забележимо.И между другото Лукойл бе продаден за 1 долар.

Абе не разбрахте ли, че с парите от акциза на горивата се пълни бюджета и че което и правителство да дойде на власт на тази прокъсана държава няма да намали цените. Друг е момента, че от контрабанда на горива в тази държава определени лица близки до политическите партии правят огромни пари, а ЛукОЙЛ спонсорира предизборната кампания както на ГЕРБ така и на БСП. Единствения начин да се промени статуквото е народа да излезе на протести или да спре да зарежда с горива. А сега познайте кое от двете ще се случи - никое. Защото не сме народ а стадо, а на стадото му трябва овчар, да го подкарва.

Алчността на 'Българската' държава измерена с цените на А95 се качва най-бързо в Европа. Тъпунгерски европростотии. Течни горива, като транспортни разходи има във всяка стока. Как искате бе европростаци такива да ви е ефективна икономиката, като в цените на горивата най-голям дял имат паразитните държавни разходи.... Явно тази евро-държавна алчност, закопава Европа и е един от стълбовете на кризата...

Направо сме си екстра на фона на останалите държави.Стабилна макроикономика и средни европейски доходи (според Дянков). Та дано ГЕРБ да спечели втори мандат и да ни направи доходите не средно-европейски а западно-европейски!!

Много странно.Когато бяха протестите горивата поскъпваха и в този период,но никой не скочи срещу Лукоил,а се бяха вкопчили само в енергото.Има нещо гнило да протестираш,че ти удрят дясната буза,а за лявата нямаш претенции.Мирише на нагласена работа с тези измислени протести.Както се казва в песента:8 милиона джуджета и 8 милиона ченгета.

Всеки месец плащам около 150 лв. за гориво и средно около 150лв. (1800лв годишно) за отопление и топла вода. Общо 300 лв на месец. За ток плащам средно 30 лв. на месец, така че лично за мен има доста по - голям проблем от ерп - тата.

На хората проблема им е, че им остава много малко, като си платят вноската за ипотеката за месеца. Държавата им е виновна. Да.

ааааааааа нямали някой с мустаци да сложи ред най накрая.а...ф,с....н,п.....т например

ще ви представя една таблица която я правя от известно време. 1 03 барел 85 01 евро бензин2.61 11 03 84 53 2 60 20 03 84 13 2 59 4 04 83 50 2 58 16 04 76 71 2 58 днес барела е 74 89 колко би трябвало да е бензина.т.е. при спадане с 10 евро цена барел цената е по ниска с 2 стотинки . но никой не скача срещу този монополист

Изравняваме заплатите с Европата, изравняваме бензина. Да ама НЕ. Това го беше казал някой.

Много си "умен" бе мушмурок.Възхищаваме ти се.

да ви споделя и малко други факти за страни, които не са в класацията - Туркменистан - 120 л/безплатно на месец, а ако ги превишиш можеш да си купиш 40 л/1 щ.д.... Вътрешен полет - билет - 1 щ.д. ... Азербайджан - със средна заплата 600 щ.д., при цена на бензин - 0,50 щ.д. сметнете колко може да се купи. И моля Ви не ме пращайте да живея там и не ме убеждавайте какви кръволоци са им диктаторите и т.н., Тази информация е само за Ваше сведение

Ами айде да не те пращатаме, заминавай сам.

Нещата си струват парите, а доходите са нещо лично. Май го казах вече по надолу...

Значи, че сме стабилна държава колкото Кипър.

Ами, че то си е логично - в най-стабилната икономически страна в европа (по думи на бб,цц,дянков) цените ще са и най високи.

цената на петрола в момента е сущата както през 2007г - колко струваше бензина 2007 година? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цената беще 1.90 - 1.96 лв. през 2007

Седя и си мисля, седя и си мисля.... По едно време усещам, че само си седя...

Крайно време е да се прекрати спекулацията с цените на стоки и услуги в ЕС. Сравненията имат смисъл само ако доходите у нас са сходни с тези в ЕС!!!

Погледни нещата от другата страна. Ако продаваш сиренето за 10 лв в Европа, то защо тук трябва да бъде 2 лв? Какъв е финансовият ти смисъл да продаваш у нас?

Арно говориш, ама за висш пилотаж. Човечеца не може да го види това от неговата си камбанария.

кое е най-скъпото нещо формиращо цената на произведения продукт в Европа - сещаш ли се а??? Ако не - подсказвам ти - работната заплата + осигуровки и т.н. Само че един Българин получава в България 10 (десет) ПЪТИ по-малко... Не е ли редно и цената да е поне няколко ПЪТИ по-ниска от там - но не 2, а поне 5???

Половината от цената на бензина е данъци! Или с други думи, бензина може много лесно да е на половин цена, ако държавата, този ненаситен змей, не беше толкова лакома.

Не е ли по-добре да махнат субсидиите на партиите представени в Парламата?

Субсидиите са 50 млн. лв. годишно а горивата са за милиарди - пак годишно

Дирчо

Едното не изключва другото. Субсидиите за партиите са много вредни и трябва да се премахнат веднага!

Половината от бензина струва пари, които изтичат зад граница и аз и ти надали ще видим пак и стотинка от тях. Ако цената падне наполовина, то повишената консумация ще източи още парична маса от така или иначе бедната ни държава и ще нахраним Лукойл за сметка на хазната. Може да се поспори какво количество данъци е най-добро за всички.

ФРАНЦИЯ МИН.ЗАПЛАТА-1350 ЕВРО. 1 ЛИТЪР БЕНЗИН-1.6ЕВРО 1 ЛИТЪР ГАЗ-0.8ЕВРО ИЗВОДА СИ Е ЗА ВАС!

Анкета: - "Как ви се отразява поскъпването на бензина?" - "Никак - аз винаги сипвам за 20 лв!"

А най малко се е повишила заплатата в България!!!

Цената на петрола пада и цените на горивата из Европа падат постепенно. Това е за момента и не виждам причина в този момент за поскъпване.

Ако си направиш труда да следиш цените в ЕС ще видиш ,че цените навсякъде се вдигат и падат едновременно,което говори за картелизация.Защо ли ЕС не казва нищо по въпроса.Ясно -Висока цена-висок ДДС,акциз повече пари в хазната.

какво да се коментира, сравнявайте покупателна способност, не цени

Сиренето си струва парите. Доходите са нещо лично.

Ако се поставя на мястото на арабски или руски шейх, не би ме интересувало къде точно продавам петрола си. Дреме ми за покупателната способност, имам си отдел, чиято работа е да казва как бих могъл да взема най-много пари.

Е сяя вике ке се гръмиме.

Спрямо средната заплата е най-скъп.