ЕС спря 75% от предприсъединителните пари за Турция заради Либия

Съкращенията не засягат плащанията, които Европейският съюз извършва към Турция по силата на споразумението за бежанците

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има най-малко две държави които ще пуснат вето на каквито да е членски заигравания на бившите отоманци. Тези фондове са чисто пилеене на пари.

Турция е ЕС, ще е като ДПС в България - троянски кон!

Милиони за Турция пък българите да живеят на студено , да гладуват и без вода. Ще разберат ли хората че са манипулирани ???

Ти изглежда отказвъш да схвашъш че и Турция я очеква същото ако влезне в ЕС. Ти да не мислиш, че ЕС иска Турция да й прави мили очи, и защо. Требе им територия за икономическото им и банково ограбване, и геноцид на населението. И на теби ти представиха ЕС като златна находка, нале, ама какво стана по-късно? Е те същото чека и Турция.

ЕС е пред дилема: Дали да отреже парите за Турция като кандидат-член на ЕС, ила да заложи на демокрацията срещу миграцията... В Турция има над 4 млн. бежанци. И не спират да се увеличават. Ако Ердоган ги подкара към Европа...

"Съкращенията не засягат плащанията, които Европейският съюз извършва към Турция по силата на споразумението за бежанците, ..."

Акцентът е друг - ако ЕС ядоса Ердоган заради планираните санкции, Ердоган може да избие в друга посока и да накаже ЕС с бежанците. Ердоган е непредсказуем. САЩ и ЕС го знаят и пипат с меки ръкавици.

Турция има страхотна инфраструктура, допреди години влизането от Турция в България беше като в тъмна Индия! Пътищата им бяха по-добри от нашите, а може би и още да са по-добри!

Теза какво ли им ги дават. Турция никога няма да се присъедини към ЕС, а само цоца от кравата. На всичкото отгоре могат да внасят безмитно в ЕС. Само привилегии.

Турция вече 50 години получава европари, без да е член на ЕС.

тоя саюз стаа все по мало умен с инфертилни джендари

Ама и такива пари ли е имало за Турция?

ес като че ли насила иска турция да се присъедини. Нещо от сорта - ето ви кинти, оправете каквото искаме, за да влезете в европейското ни семейство. Това не го разбирам.

82 млн. население/потребители - това разбираш ли го?

А ти с какво мислиш, че строи магистрали и субсидира селското си стопанство, строи летища и инфраструктура.

Ами строят а не ги крадът като нашите за това са наяве и пътища и ниски цени на плодове и зеленчуци.. Дали те се натискат или еврогейския се натиска че такъв пазар за потребление на техните боклуци няма как да изгубят..

Що дири турция в ес? ес какво очаква от турците, като се присъединят освен още по-голямо разпространение на мирната религия?А за спрените пари, очаквам като реванш пускане на гостите държани в турция, няма начин ердо да не се отплати.

И Турция отвори границите си за да благодари на еврогейците..... За еврогейския може и да не засягат тези плащания за бежанците ама пък ''предсъединителние'' вече мина половин век от както ги ''присъединявате'' ама нещо не ви се отдава и там да се налагате...

ако Ердоган реши да пусне 25% беженци към ЕС какво ще стане с нас? Сега е много модерно да се прави ответен удар но разумен?

Ами прекратява Европейския съюз Митническия съюз със Турция,по силата на който турските стоки нямат мита в съюза.50% от турския износ е за Евросъюза.Колко време ще издържи икокономиката им?

Турция няма законово основание да пуска насам "бежанци". Бежанци са до първата сигурна страна, каквато се явява тя. Ако ще пуска някакви пълчища насам, има си решение - охрана на границите. Сухопътната граница е малка, морската тук - също, а ако ще ги пуска из гръцките острови, има си брегова охрана. Какъв е този ЕС, ако една граница не може да опази? Ако турчолята решат да създават пречки в транспорта от и към Азия, и без това стоките идват с контейнеровози, а енергоносителите имат алтернативи. Ама те създадат ли проблем с досъпа да Европа, китайците ще ги катурнат и гражданската война не им мърда. Турция е колос на глинени крака, но рпоблемът е, че ЕК и европейските управляващи са баби.

А за какво въобще се плащат предприсъединителни пари на Ердоганова Турция?

А защо изобщо ще присъединяват една азиатска страна?

Да го накарат като нас да си затрие половината икономика за да се развиват богопомазаните из еврогейския ама той нещо не им подава такава възможност, защото какъвто и да е гледа страната си а не прищевките на другите за начина н живот на народа му.

Ами-и добре дошъл при Владимир Владимирович !

Аз да попитам - Колко време ще плащат щото Турция ще се присъедини някъде на куково лято? Ако се кандидатира Сомалия какво ще правим, пак ли ще им плащаме или преди това ще го кръстим ЕС&Ко, както иска Тръмп за НАТО?

Какви предприсъединителни фондове? Тези в Брюксел не разбраха ли че Турция няма място в ЕС. Ако приемат Турция , България трябва незабавно да напусне ЕС.

Хайде стига толкова националистиско. Защо не излизаш от ЕС, че вече не сме на задна скорост, а направо със счупена скоростна кутия и те разрешават такива като ББ да ни управляват- хепатити и варицели за децата...че и си взимаш сам за минусите плюсове.

Ми циганетата ако се ваксинират и си мият ръцете, няма да имат хепатит и варицела.

Значи ще чакаме бежанци !

Турция ще се грее на газ, а Европа с евро

Дира къде в новината пише за Либия?

И сега султан Реджеп ще натири нагоре толкова милиони орки, колкото милиони евро е трябвало да получи. Той и без това само си търси поводи за дразги.