Идея: Европа трябва да вложи милиарди евро за мира в Сирия

ЕС може да накара враждуващите фракции в Сирия да спазват режима на примирие, като им обещае помощ от много милиарди евро за възстановяване на страната.

Обратно в новината

Коментари - Идея: Европа трябва да вложи милиарди евро за мира в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то европейските политици излязоха по алчни и тъпи и от комунистите ни

Европа ли създаде и обучи Ислямска Държава? Европа ли започна войните за дестабилизиране на арабския свят като се започне с Ирак и се свърши със Сирия? Мисля че цялата отговорност за случващото се е единствено и само за САЩ! Имало още 250000 жители в Алепо, ами факта, че не преминаха "зад браздата" през седмицата на примирие, означава, че това са семействата на разбойниците от Ал Нусра, които продължават да стрелят из развалините. Мисля че тук руснаците трябва да приложат система "Слънце" и да изчисти остатъците от Алепо от муджахединската гмеш! А след това ЕС може да влезне като инвеститор и да изгради напълно унищожените инфраструктурни и жилищни комплекси.

След като съсипахте живота на хората в тези страни сте им длъжни ... ако ли не тези на който съсипахте държавите и живота на хората ще съсипят вашия живот . Ама какви изиграха американците само , разказаха играта на целия Е.С .

помогнете право на евро гражданите и тогава на cирииците или бог знае , на терористите

Европееца първо трябва да разбере за какво служи гъза и после да дава акъли.

Европейците се провалиха преди всичко в Европа!

Европа се превърна в дойна крава за орките - плащаме да си стоят в кочините, плащаме като се намъкнат тук, плащаме на Турция, раздаваме дебитни карти на калпак! Няма начин цялото световен циган да не хукне насам!

Е браво за идеята ви господа германци.Да не ви е опряло нещо около задните ви части?Обещание за милиарди,но то не било като завещанието.Сигурно няма да ви се вържат,нещо и с Турция не ви се получава.Още ли си предете кошницата за пълно подчинение на останалите страни от ЕС с измисленото евро?А колко немци не се родиха Г-Н ШОЙБЛЕ от 2011 до сега,заради вашата тъпа вътрешно финансова политика?Новата марка подготвихте ли я,че така щедро обещавате милиарди евро на тия мюслита?Жалко за ЕВРОПА!!!

И аз тука враждувам със съседите. Искам и на мен да обещаят поне два милиона да спрем да се караме. Е, след два месеца може пак да почнем, но поне ще си вземем парите де.

Американците и западните им подлоги спечелиха милиарди от раздуханите от тях арабски безредици, от продаждаба на оръция на подържаните от тях джихадисти срещу бая петрол на безценица ама сега гламавите европейци ще дават милиарди за да се спре дейността на сащ???Значи както винаги Европа дава а сащ взема?????

Туй е кауза пердута... Сирийската опозиция се яви на избори и за президент и за парламент... само че целта не е демократично управление в Сирия а нейната "демократизация".

САЩ поръчва, ЕС плаща! Айде стига де!

ЕС са най-голямата мафия в света, подчинена на евреите от САЩ!

Някой знае ли тези в ЕК на какви хапчета са?!?! Все по-неадекватни са към действителността

Шило

Парите за Ердоган, постигнаха ли това, което се целеше?

Кои пари? То обещаното не е като даденото!

А ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ БЕДНЯЦИ И БЕЗОМНИЦИ ОТ ПАРИЖ ДО СОФИЯ ЕДИН ГОЛ ОБРЯЗАН ХХХ :))))

Ами като не им харесва Асад,да си платят за премахването му.Защо аз трябва да плащам.Който забърка тази попара-да си я сърба.Ай с,,,,р.

От цялото послание на т.н. цивилизован Запад най-важното словосъчетание е: "да им обещаем..."! А от придобита мъдрост от живота ще довършим: "... светло бъдеще"! А всъщност: "Да ги насадим на пачи яйца"!

В банковото дело има едно понятие мъртви пари. Към днешната дата парите са не само мъртви, ами дори не са напечатани. Просто цифри в компютрите. Предвид стагнацията по всички фронтове в ЕС, ТЕЗИ пари трябва да се влагат, но не в същата икономика, където са "токсични", а като "подаръци" навън. И колелото пак ще се завърти....

Т.е. в корупция навсякъде по света, което после ще се обърне в живи активи за корумпиращия?

Туй дето ЕС ще ти го обещае, никой не може да ти го осигури !

"Демократичните" джихадисти се крият зад гърба на цивилните, това е единствения им шанс да оцелеят още малко. След като бъдат разгромени, от дупките в земята ще бъдат извадени оцелелите, и ще е много интересно да се разбере какви са, на бас, че повечето ще са радикали от Тунис, и малко йорданци. Изпратени там на заплата от СА и Катар.

Проблема в Сирия е елементарен и това е че САЩ и ЕС искат Асат да напусне власта. Те създадоха конфликта в Сирия поради тази причина, а зад причината има дълбок замисъл който крият. Дали е газопровод или развиване на военния бизнес във САЩ няма значение. Така проблема е ясен и причините също, остава САЩ и ЕС да си приберат ръчкачите от Сирия, парите и оръжието което се продава там дори и от България която я използват за заобикаляне на законите в ЕС и САЩ за изнасяне на оръжие. Спира се изнасянето на оръжие и финансирането на ИДИЛ и всичко ще приключи за по-малко от седмица. Но няма да го направят, защото кой бяга от пари и завладяване? Парите които САЩ и ЕС включително и Русия хвърлиха са достатъчни да няма нещастни деца и намиране лек на рака.

А САЩ нямат интерес от намиране на лек за зловещите болести, напротив патентова все по-нови (пример Ебола патентована в САЩ). Няма да споменавам за различните грипове които са все по-нови и редовни през годината, целта е унищожаване на бедното общество което вече не е необходимо, защото се замества вече от машини и роботи. Това ще бъде все по-очебийно а продажните простаци в България които защитават интересите на върха на пирамидата да бъдат проклети във всяко отношение.

Дълбокият им замисъл става плитък, когато се замислиш за какво иде реч. ВЛАСТ-TTIP-NWO-MONEY.

Напротив, Европа не трябва да влага нищо! Достатъчно е САЩ и НАТО да престанат да поддържат Даеш и останалите умерени и неумерени канибали и мирът в Сирия ще настъпи своевременно. Почти веднага след руската военна намеса срещу създадените от САЩ и НАТО терористични групировки в Сирия, сирийците започнаха да се връщат по домовете си, както писаха западните алтернативни медии като Резо ентернасионал например: "Повече от един милион бежанци са се завърнали в Сирия благодарение на Русия" ("Plus dun million de réfugiés rentrés en Syrie grâce à la Russie", 18 janvier 2016, Réseau International). Известно е, че всички останали нашественици в Европа не са никакви бежанци, а фанатизирани ислямисти, млади мъже в боеспособна възраст, организирани в масов поток към Европа по нареждане на САЩ и в изпълнение от послушните им слугувници Меркел, Ердоган, Оланд и пр.

Не си лумпен след като имаш реален поглед на нещата.

С никът си "ЛУМПЕН", форумецът се противопоставя на платените, всякакви тролове.

Благодаря, но предвид повече от четвърт вековното разорение на България, вече мнозинството от нас са фактически лумпени! Лумпен (от на немски: Lumpen - парцали, дрипи) е лице, което не притежава собственост и преживява от случайни доходи.

"Цената на седем арабски питки се е качила от 350 сирийски лири (70 цента) миналата седмица, преди щурма, до 500 лири (един долар)." С тази новинка направо изкарахте оркестъра на бис. Че то излиза имаики предвид заплатите у нас и цената на хляба, че в Алепо се живее по-евтино.

Е ти що мислиш сириеца, дето му казали че ще го "върнат в България предпочел да се взриви? От двете злини избрал по-малката...

Сред загиналите са 20 деца и 9 жени, 36 мирни жители са били убити в селските райони на провинция Алепо. Броят на ранените доближава 400. Направиха им коридори и пуснаха листовки да се изнесат от мястото на бойни действия. Следва че тези които остават искат да правят халифат. И следва бой по кратуните. Не ми е приятно да гледам как 10-14 год. деца играят в пещера на лов с заловени войници от сирийската армия.

по причини аналогични на тези за разпада на някои от страните в СИВ, където олигархията си спретна имение в лицето на държавата.

Да плащаме на тези които искат да ни изядат туршията ида ни изпият ракията, за да не го сторят ли? Няма. Няма да плащаме. Със спестените пари от плащането ще си купим още ракия и туршия. На, на, на, на,на, Меркел.

Мирните жители отдаван емигрираха, радикалните комшии отидоха в ИДИЛ, остана само умерената опозиция. Е,стреляме сегиз-тогиз, режем по някоя глава, ама това са си културни и етнически особенсоти на ислямската цивилизация!

Еми провали се. Всичките калашников на бандитите от "опозицията" в Сирия са от източна Европа, част от ЕС и от Украйна след преврата. И е купен с кредити с отложено плащане срещу земята, дето се предполагаше че ще я отвоюват умерените бандити и ДАЕШ. Ама Даеш станаха лоши бандити и терористи, защото се отметнаха от плащането. Така че пари и кредити хвърлени в пустинята и в мъртви длъжници. Единственият, който може да спечели от инвестиралите в терористи е Турция, като си вземе кюрдите от Сирия и ги анихилира. Най-много ще загубят кюрдите. А това че искат да наливат за възстановяване -- е искат си, ама ще е възможно само чрез правителството на Асад, Русия или Турция.

Предлагам най-сериозно, европейските пари да не се дават на никого, а да се разпределят по точкова система между българските комунисти, националисти и патриотари. Само така българските ватници могат да бъдат доволни поне за часове, докато си преброят парите. Омръзна им да броят рубли и копейки. Искат нещо истинско, а не бутафорно.

МЕРКЕЛ КАНИ МИГРАНТИТЕ В ЕВРОПА /АМА НЕ В ГЕРМАНИЯ....НЕМСКИ ДИПЛОМАТ И ФИНАНСОВ МИНИСТЪР СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С ПАРИТЕ НА ЕВРОПА..... ОЛЕЛЕЕЕ

Ха ! Той хляба тук е по-скъп, пък няма война! Защо така?

Сещате ли се че пак ще сме сред най помагащите Последно харизахме 300 000 на Македония сега поне 500 милиона ако не дадем Бойко ще го е срам да погледне Меркел в очите

А колко милиарда ще дадат държавите, които разбуниха и разрушиха Сирия: САЩ, Саудитска Арабия, Катар и Турция или те както и досега ще си останат с доставките на оръжие и финансиране на въоръжените групи?

Откъде накъде? Такъв безсрамен рекет не е приемлив за никой от европейските народи. Ако искат да се примиряват и в Сирия, и където и да е другаде. Нито стотинка не трябва да се дава на нежелаещи да живеят като разумни хора.

Егати Европата, винаги трябва да се откупуваме. И никой не пита европ. граждани дали са съгласни парите им да отиват за арабеските.

хм.. САЩ предизвикаха кризата в Сирия, а сега Европа да плаща? Баси логиката.

Европа да плаща за бежанците в Турция. Европа да приема бежанците и да го настанява ... Европа да плаща на групировките Сирия за мира ... Европа да не би да ги печата тези пари?

да, печата ги!!?? да не мислиш, че им ги печата фед??;))

Защо трябва да се инвестира в страни като Сирия или в Африка, а не се инвестира в Русия? Толкова ли е непривлекателна Русия за инвестиции, че вместо да се инвестира там, се изтеглят инвестиции направени преди? Накъде върви Русия, след като Африка е по-привлекателна за инвестиции?

да, ама първо се разоряват страните - Ирак, Сирия, Либия .. .и чак после се инвестира там. Тоест на голо място се купува на безценица природните им богатства, щото тези страни са вече в безизходица. Я се опитай да вземеш без пари нефтени находища в русия, да видим какво ще ти каже путин!

Ще се радва. Китай успешно купува сибирската земя и Путин се радва.

Тежко е положението на цивилните в Алепо. Нека ООН да организира нов конвой , но този път да го прекара само през териториите, които са контролирани от правителството. Защото помощи на ООН за Моадамия, Забадани и Мадая пристигат без проблеми, и там има обсадени опозиционери, а за Алепо конвоя бе спрян на територия, която е контролирана от опозицията. Факти!

БРЦК

Еми много ясно. Какво прави 'хуманитарен конвой' в село контролирано от ИДИЛ ?

Там не са ИДИЛ, а едни други джихадисти-Джейш ал Фатах(обединение от няколко групи). Но те спряха и си присвоиха помощите от ООН , оставиха ги там в зоната на военните действия и като стана белята, гледай и слушай какво е чудо .

Ама те не искат да дават милиарди а да ги взимат!!!То от там идват проблемите съпътствани от хиляди жертви и емигранти!Кога са давали та сега ли?

колко пари!? САЩ наливаха купища пари в опозицията - само през 2015 отделиха 500 милиона долара за да обучат 200 души. ЕК даде на Турция за бежанците 2 млрд. евро. Сега дава 480 млн. евро за дебитни карти.

"Когато имаш две ризи, дай едната на другаря си." Руска православна и славянска поговорка.

На "другаря си" а не на този дето иска да те коли и изнасилва!

Паисий

да, богатият бълг.напод от пенсионери ще плаща за войните на САЩ. Много християнско!!!

Това са глупости и далавери за брюкселските чиновници. Ще инвестираме и в близките години нещата ще се успокоят, те да предположим ще се оправят икономически и социално, като в резултата ще продължат да се въдят с още по-големи темпове. В един момент пак религията ще излезе на преден план и още повече люде ще тръгнат към Европа. Това не е решение, а отлагане на проблема с 10 тина години да кажем. Проблема може да се реши на границата и никъде другаде /мрежи , огради, стени,минни полета ако трябва и безплатни полети в обратнапосока/ за съжаление съм го гледал това в няколко филма.

Идея: Европа трябва да вложи милиарди евро за мира в Сирия Абе тази Европа стана , като тоалетната хартия, великите сили си бършат насраните задници с нея.

Ми вие луди крави и еврофагове...Нали наливахте купища пари в крайните джихадисти, само и само те да станат "уж" умерени Ислями Джота!!! А тя каква стана?! С тия купища пари и оръжия, те почнаха да трепят еврофаготите в Гейсъюза! Но така става, като не знаете мъдрата българска поговорка: Храни мюсли куче, да те лае......И да хапе, ръката която го храни!!! Сега ще им дадете пак пари..та те да си купят още повече оръжия...И да почнат да вършеят още по масово в Гейсъюза,а ?!

Въпреки технологичното развитие, в политически план човечеството не се е развило много през вековете. Затова да погледнем аналогиите - когато една сила изпраща налага с войска своите интереси, тя е във възход, когато използва пари и не може да използва военно решение, тя обикновено е на прага на упадъка. Справка - Византия през 13 и 14 век. Какъв е изводът за ЕС?

Има един лаф за човека и разума: "Човекът започва да действа разумно, само след като е изчерпал всички други алтернативи" ЕС от няколко години действа абсолютно инфантилно!!! Дори и не разбра, и не реагира, когато ни пратиха милиони "бежанци"!!! "Бежанци" с хиляди долари??? И никой не запита откъде е това финансиране, и никой не се опита да отстрани главната причина!!! Има много бедни разорени страни по света, в които се води война и не само ЕС, а и всички по-богати страни трябва да положат усилия, защото иначе се вижда какво се получава!!! Да, много приказки се изприказват по тая тема и в ООН, и в ЕС... Действия- 0, нула, зеро!!! Правилно, инвестиции, повечето хора искат честно да си изкарват хляба и няма да правят щуротии! Но това е утопия, знам, с пари може да се разруши добре уредената държава, примери много, знаем и кой, и как...

Да, трябва да се инвестира в изостаналите райони на света, за да не генерират свръх миграция. Не, не трябва да се плаща на никого в Сирия. Освободителната гражданска война в Сирия е и религиозна битка между сунити и шиити и намеса в такава религиозна война е грешка. Грешка подобна на руската. Освен това ако се плати на едната страна, трябва да се плати и на другата страна, тоест на Ассад и на руските агресори за да спрат. Няма гаранция, че ако опозицията спре бойните действия, това ще сторят и наемниците на Ассад. Нещата в Сирия отиват към своя логичен край. Руската авантюра логично търпи поражение, Русия е изтощена от нея и се чуди как да се измъкне и да предаде неуправляемия военнопрестъпник Ассад. Краят на режима на Ассад в Сирия и на непредизвиканата руска агресия там са на дневен ред.

Това Псаки ли ти го каза?

Имам чувството, че решението на Европейския съюз за всеки световен проблем е да хвърлят милиарди евро.

след САЩ, сега и ЕС се провали в Сирия! Така ли да разбирам изказването на немския дипломат?