Сръбският премиер към ЕС: Искаме пари, а не семинари

Сръбският премиер Александър Вучич каза днес на икономически форум в Тирана, че страните от региона очакват от Европейския съюз по-добра и по-голяма помощ.

Обратно в новината

Коментари - Сръбският премиер към ЕС: Искаме пари, а не семинари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ не са приятели на никого,гледат само да подчинят и направят зависими ЕС.

"американски приятели"които потрошиха сърбия със бомби и ракети ?! готини "приятели",дай боже всекимо !!

всики се оказаха помияри. Ще копаме за шистов съз

Досега ЕС каквото ни даде 30 % си взема от него минимум като консултации!

СЪРБИТЕ СА УМНИ, ЧЕ РИТНАХА КАНЧЕТО НА ПУТИН, ХАХАХА

а ние сме робски народ Крадлива продажна мафиотска държава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

БРАЧАТА СЪРБИ ГО ЗАБИХА НА ПУТИН, ХАХАХА

Злата империя няма работа вече на Балканите да се омита. Балканските народи не я искат вече.

даа и сърбите са по умни от нас

Тоя се прави на селски хитрец или си е такъв. Рибата е още в морето, той вече слага тигана на огъня. Явно и той е тръгнал да си продава държавата за пари. Опитва се да играе на два стана, ама бързо ще му намерят цаката. Много е прозрачен!

С такива "приятели" врагове не ти трябват.

Явно сръбският премиер не е запознат, че за да вземе някакви пари подопечните му чиновници ще трябва да си присъстват на доста семинари. ЕС пари не дава ако не са по неговите изисквания и в един момент може да се окаже, че е по-добре да не са влизали. Защото тъмните балкански субекти трудно ще минат процедурата. В тази връзка може и ние българите да запитаме къде са ни парите за жп транспорта, на какво дередже е и има ли въобще някаква перспектива да се оправи с европари или ще трябва да го фалираме и да правим нов?

Тоя явно е многа млад и още не знае, че пари не се дават, а се печелят, но за това трябва малко акъл, а както се вижда на него точно това му липсва.

Сърбите искат хем к.. в г..., хем душата в рая!

Срамна е историята на Сърбите, хем ги бомбардираха и убиваха, хем се предадоха, хем сега станаха и приятели. За долари човек сам се продава, ама сърбите продават и майка си и баща си!

Да вземат пари от Русия. Нали са нейни почитатели.

nobody

вече не са :) Искат си в ЕС, а не в болшевишка Путландия :)

Колкото и добре да звучи просто е невъзможно да влезеш в ЕС и да си запазиш отношенията с Русия на този етап. Не може да си безмитно и с ЕС и Русия, освен ако Русия не се откаже от нейния евразийски проект. Не отричаш ли изцяло политиката на ЕС не можеш да си политически приятел на Русия.

НЯМА страна от Балканския регион "влязла" в ЕС и просперирала!!!! Всичко е САМО "сладки приказки" , сбирки и семинари!?!?! Пари- ЙОК!?!!

Сърбите вместо да вземат акъл да работят усилиено на Стените и на Рововете, които ни защитават от Запада!

Върете марширувайте при путя на 9 май,па после искайте от ЕУ пари за ляб,да ви ЕПМ сърбосвинарска!!

Кога ви станаха приятели тия боклуци, май скоро не са ви бомбандирали.

Е тоя сърбин как ще му го вденат още веднъж руснаците и американците понеже се опитва да щиба дявола във въздуха, няма да ви казвам! Никой от големите не позволява с всички едновременно. Хем искаме с ЕС, хем слушаме американците и ще режем руснаците- това погребва окончателно Южен поток, но със сигурност Сърбия ке си плати за гяволука. От друга страна ми се струва, че това е едно деликатно направлявано пренасочване на ресурсите от Русия към Западна Европа и от Азербайджан към Южна и Източна Европа. Руснаците не са много стока, но пък кой разбира азерите? С рашаните ще се напиеш и нещо ще се разбереш/каквото те кажат/, а после ще догодите, а с азерите приказка? Кой ще ги съди в Азия за разрешение на търговски спор? Все не си е работа това с газта, по- добре е да развиваме електрическата енергия- това зависи от нас самите и е собствен капитал.

До вчера ви бомбадираха, разбиха ви държавата, а вие - "От друга страна, той подчерта, че за Сърбия са много важни и добрите отношения със САЩ"

Явно и боя помага. Жив пример!

"Нашата стратегическа цел е пътят към ЕС", набийте си го в главата "другарю" Путин! Путин подви опашка и се изниза като пр..ня из гащи! Щото Сърбия не граничи с Русия и няма как да се пратят там "пияни зелени човечета"!

акъл не щем, дайте парите

ПАри нЕма. Действайте!

от последните 200 години

виждам че преди родолюбец си НатоЛюбец, За мен в момента по голяма опасност от русофобията няма. Аз доколкото съм в час с историята на последните 300 години (от Наполеон 1812 г. насам) Русия не е била нападател а само се е мъчила да се запази от агресорите). И благодарение на волята и малко и на зимата е успяла да се съхрани. 3/4 от сушата на планетата е извън Русия. 1/4 е Русия. Краят на Русия е край на цивилизацията. Аз не съм уверен и не вярвам че Русия иска да причини края на Човечеството. Но не мисля че някой може да е накара да клекне на колене. Още пвече при управлението на Путин.

пич, аз съм руснак, но не си прав. справка - за 4 века има 12 руско-турски воини, и като резултат русия се разширява, не защото само се отбранява. не казвам че са несправедливи, но не са отбранителни (като тази от 1877-78г).

Вучич, у ЕС работите стават като у Туркия - или сос пари, или сос дупе. Пари нема, действайте!

Шило

Пичове, кой каквото и да говори, Европа без руски газ не може да мине. А проверете количествата от Азербайджан, и потреблението. Май около 16 млрд куб. метра годишно трябваше да са за поне едно 10 държави по трасето. Казвам поне- до Източна Европа. А големите клиенти са вързани с Газпром посредством друг "поток". Май наистина не толкова газа, а влиянието върху определени територии играе в момента. И извиването на ръце. Е, малките ще го отнесем вероятно, ама...Да не ни пука. И без това нищо не зависи от нас.

- Не "семинари" бе, Вучич - О-СЕ-МЕ-НЯ-ВА-НЕ! - А - а -а -а !

Вучич, какво да се прави, европейски стандарти: "Чрез семинари към прогрес". Свиквайте! Пари нема, а и да има не са за вас. :)

Крайно вгеме е за действия, а не за празни приказки, кой бил зависим от руски газ и кой не ! Ако Германия се откаже от руска газ, ще даде личен пример ! Но да престанат да ни говорят ГЛУПОСТИ !....

гладна кокошка просо сънува

И тези ще ги гони гладната мечка! Няма да вземате газ от Русия, но ще вземете газ през Турция, който е от Русия! Малоумници!

има една мишка дето искала сиренцето от капана и получила урок ,но било късно да се поправи

Ами те много глупав са си го избрали сърбите!

Избрали са ИМ го.

1000+;)

Мда май не минава летвата за "приятел на американците". Виж при Путя има място там Медведев, Асад, моториста, чеченския Рамбо отбор юнаци. Не особенно интелигентни, но лоялни.

с българите не се различаваме в управлението последните години

Да последните години да. Преди това обаче ние влезнахме в ЕС. Сега поне за магистрали не ни се налага да просим пари от американците.

Къде са сега коментарите на путеноидите за 'нациналните предатели' дето ни предали на американците!? Или политиците на Сърбия, а и всички източно-европейски държави са такива...

Не, бе. Всички соросоидни политици, сън не спят в мисли за добруването на народите.

Вучич щел сам да немаери пари. Ако си мисли за Путин да забрави. Питай Ципуракис, ако не ми верваш.

Шило

Ама аз си мисля и за още нещо, Митак. То е ясно, че руски тръби ще има само до Турция, и всеки ще трябва по някакъв начин да стига до тях. До тръбите в Турция. Ясно е, че по тръбите ще тече всякакъв газ, вкл. и руски. Та се замислих, сърбите да не искат някой друг да им направи тръбите?

Чакай, че турците нещо отлагат газопровода за след 2017. А Сърбите все за тръби ще намери финанси. Ама по тръбите ще тече газ за плащане, а не пари

Шило

А бе какво количество ще се доставя по този газопровод, та всеки мисли, че той е разковничето? И защо се мисли за диверсификация, при положение, че трасетата минават през Турция? Голяма независимост, няма що.

ИСКАМЕ ПАРИ Сърбия май не е в Гърция. Да не съм изпуснал некой урок по география БА МА А МУ

Шило

Митак, всеки иска, пич!

Многооо, така некакси директно. Звучи странно

Американските си приятели? Сега следващата стъпка е американците да ги изнасилят да им направят паметник на пилотите бомбардирали Сърбия за отцепването на Косово (както изнасилиха нас да направим паметник на техните загинали пилоти в центъра на София).

И къде е тоя паметник? Звучи ми невероятно и искам да го видя с очите си.

Англосаксонците са по-опасни като "приятели", отколкото като врагове. Това им предстои на сърбите да научат тепърва. А, ние, българите, най-добре го знаем - от бомбардировките им през ВСВ се възстановихме бързо, но след 25г. "партньорство" сме пред изчезване като държава и народ.

Добре примера дето го даваш не е актуален. Втората световна обявяваме война на Англия и САЩ. Тоест да твърдиш че сме били не врагове а приятели е малко демагогия. Та бомбардировката не е била самоцел. Просто българския народ е бил разпределен като част от блока на влияние на съветския блок. Същевремнно руснаците тормозят финландците. Просто Чърчил и Сталин са си стиснали ръцете да подготвят почвата.

Не бе, главата ти не е "актуална".

Украйна падна, Куба падна, сега Сърбия пада, Иран и той сменя посоката. Само Северна Корея остана вярна на малкия Диктатор от Кремъл!

големия от България и малки работи не може да свърши за страната си

Тоя много бързо забрави бомбардировките, да не вземе сега да каже,че Русия е бомбардирала Белград!

Ама, не е ли?

Ко рече г-н премиер? "американски приятели"? Ония дет ви сринаха със земята за да отцепят косово ли бре? Верно че са ви "приятели"

заговориха за "нашите американски приятели" значи региона се предаде без бой.

"Сърбите" друг път, колкото Станишев или Даниел Митов са "българите".

Газопроводът от Азебеджан ще доставя 10 млд. куб.м и за кого ще стигне по-напред. И някои защо смятат ,че азербеджан са в лоши взаимоотношения с Русия.

навързаха се около този съюз ,че ще стане така ,че да не може да се размине от глупаци в тази проклета Европа

Е не си прав. Винаги може да отидеш в Албания, Босна, Турция. Ако побързаш Молдова и Беларус.

Бягай в Русия

И колко струва един балкански премиер!?

за премиер не влязъл в капана на ЕС и НАТО цената е доста висока колкото на Костов навремето

"Висока", "висока"... колко да е висока... Не вярвам политическата "класа" на някоя балканска страна, да струва повече от един футболен отбор от английската Висша лига.

Питай Путин. Там цените са по добри. Работят с директен превод в швейцарска сметка (справка Янукович) или просто с кредит от банки пред източване (справка КТБ и българските политици). ЕС плащат с магистрали и заеми. Там е скъпо.

"Досега сме внесли 5 милиарда и 144 милиона, а сме получили 4 милиарда и 790милиона!? За 2014 г. се предвижда вноската за ЕС да е в размер на 904.7 милиона лева, информира Зинаида Златанова!" Да не говорим колко изсмукват ес-ките монополи.

Косово знам ,че е позволило на премиера да произвежда амфетамини ,на този като за начало са му дали канабис