Евросъюзът удължи с година санкциите срещу Крим

Ограничителните мерки по отношение на Крим и Севастопол на ЕС са удължени до 23 юни 2018 година.

Обратно в новината

Коментари - Евросъюзът удължи с година санкциите срещу Крим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много,ама много ще им накривят на шапката ,просто ще ги накарат да мислят и да работят по-добре .

НА КРИМЧАНИ ХИЧ НЯМА ДА ИМ ПУКА!!!ПРЕД ТЕРОРА НА ФАШИСТИТЕ,ПРЕДПОЧЕТОХА СИГУРНОСТТА!!!

че какво да им пука?? какво са някакви си абстрактни европейски санкции пред реалността русские алкаши да ти се разпореждат в къщичката?!

Е, нали уж хората в Крим бяха жертвите, които уж гласували "под дулата на автоматите", а руснаците - "агресорите". Защо тогава наказваме жертвите? За кримчани визи за ЕС няма, но за останалите руснаци има. Фирмите, регистрирани в Крим не могат да правят бизнес с ЕС, а тези, регистрирани в Москва или Санкт Петербург, могат. Е, нима това е нашата съпричастност с жертвите на "руската агресия"?

Санкциите срещу Русия са в три потока. Санкциите срещу кримските участници в окупацията на полуострова са единият от трите потока санкции.

Защо са тези емоции, бе? Човек ще си помисли, че са наложили санкции на семействата ви. А нещата са прости и логиката е, че причината за санкции не е отстранена и е естествено санкциите да останат. Тук няма място за емоции.

Смешници...Евросъюзът си удължи санкциите и поддържа фашисткото правителство на Украйна ...Сложете безсрочен срок ,не само да демострирате дейност !Тъпанари !

Фашистко е правителството в Кремъл - начело с БЪЛГАРОФОБА Путин!

след тези големи санкции руските намериха нефт в арктика на 2км дълбочина и запаси на 70 г0д напред е това са санкции а в европа ще се возят на лоени свещи и на конска пръд.....я и ко праим ние ревем като магарета санкции санкции а те се запасяват сче дори си имат всичко в таблицата на менделеев голем американец които дори нее познавал такова място като говедария

В Арктика има специални правила за добив. Нещата не са толкова елементарни - Бодем и точим нефт. Освен това, не разбирам как нормален човек може да се радва, че място девствено, сравнително девствено и запазено, ще бъде изцапано и отровено от технологични кроманьонци .

Според теб, американци и руснаци, другите народности не ги споменавам, за какво изследват Антарктида? Само за да видят как пингвините се размножават или да изследват какво могат да извлекат от там като полезни изкопаеми?

Кой от България гласува санкциите ? Ако Мария Габриел да и е........ майката в устата !

Ако го помислиш само, ще го сторим на най-близките ти роднини.

ББ да внесе предложение за още повече санкции, да им светне ит къде им дошла азбуката, кат не са разбрали, да им дойде отзад! И отзоваване на оня алкохолик - посланик!

Браво на ЕС. И България подкрепя. Не може безнаказано да си присвояваш територии и да държиш местните в робство.

Чичо Томе на тебе Хариет Бичер Стоу ли ти е авторът ?

Роби са в кратуната ти. Има 2 преброявания в Украйна. 1991г. с примерно 10.5 милиона определили се за руснаци. И през 2001г. с 8.8+ милиона определили се за руснаци. По-точният въпрос е, от кога Крим е част от Украйна, както и целият излаз на Черно море? Щото май до него никога не са стигали. Поне аз не видях такава карта.

И защо само до 23.06.2018 г.? Да не очаквате на 24.06.2018. Русия да върне Крим? Направо ги удължете за още 100-200 г., да не си играете всяка година.

"На Сърдитко Петко - празна му е торбичката". Дано някой от нашите евродепутати го обяснят на останалите в Брюксел.

Рошняка ще седи с празна торбичка и ще гледа гладно през витрината.

Маймунчо Укропетечко не знам рушняка както го пишеш неграмотнико дали ще стои пред витрината , но Усранците точно от зимата гледат на витрината ! Защо изцапахте Паметника на Българските Опълченци в Болград , кажи бе Мангал ????

след като и европейска украйна наложи сакнци /същите като на ЕС-хартиена декларация/ и спря тока и водата за Крим ,две и половина години покъсно /изминалата зима/, Украйна заяви покупка на ел.енергия от Крим и въглища от Донбас.Дори се стигна до бой в тв студията на укропитекия -бой и псувни .Пълен смях.

да летува в курортите на Крим, а...

руски отпускари за миньори в Донбас..Нема ли да ги пуснете в домашен.

аз удължавам санкиците срещу русия крим туризма и световната извънземна организация.Забранявям износа на високехнологични кравешки лайна.Нъц нъц -русия не може да купува еврофекалните кравешки лайна.

сирийски домати. Нема какво да риве за търговия с ЕС и САЩ.

Русия остави единствено забрана за доматите от Туриция,щото парадоксално стигна 65 % от обема на турското производство и то за 3 години.А Турция е един от най големите производителна домате.

нивото- мн ниско! амине купувайте бе, що ревете от санкциите? нали нищо ви няма?

фейсбука ще забраните ли? А ще откажете ли уиндоус? Нали са кравешки лайна, А? А западните коли? В Москва снощи по Время даваха - ми те все западни коли...

Стига бе! И догодина пак . Ако ще са санкции праснете им петилетка....ватниците имат опит с петилетките

Гогол , Достоевски , Тургенев , Лермонтов и да не продължавам , все ватници , нали. Изброй ми поне толкова говедовъди в областта на културата , ама натурални отгледани след избиването на индианците на местна почва , не привлечени от други държави. Аз поемам ангажимента да ти изброя десет пати повече знатни конекрадци ,банкоразбивачи , крадци по влакове , гангстери и пр.

Защо не върнеш още по назад? Някъде къде 1201 година примерно!

Хемингуей, Фокнър,Фицджералд,Твен,Стайнбег... и краварите са тъпи като ватниците , така че хващайте се за гушите и се самоизяжте с краварите

че Тургенев, лермонтов, Мусоргски, и т. н. , горки са българи, нали? Както и ген Суворов ( Сувар).

Дреме ми на балалайката! Крим е руски!

+20 гласувай -1 гласувай ( нерегистриран ) 19.06.2017 13:21 *Коментарът е скрит, защото съдържа обиди, цинизми или накърнява доброто име Е моди с 20 одобрение и един неодобрение как точно ти накърних доброто име ?

Затова трие. Примерно под статията за педераското сборище в Киев почти всичко е изтрил. Съблюдава инструкциите на Министерство на истината в Брюксел.

Министерството на истината е в Санкт Питерсбург

След 1974г. Кипър е разделен на две северна турска част и южна кипърска. Някой да е признал северната ? Защо днес ЕС да признава Крим, който го вкараха в състава на РФ ? Естествено, санкциите срещу Русия се пренасят и върху Крим и кримчаните приели руските паспорти.

И къде са санкциите на ЕС срещу Турция заради Северен Кипър?

Пидалите от Брюксел могат ли да посочат някакви правни основания Крим да бъде считан за Украински освен водка и Хрушчов? Ако това е правно основание тогава Украйна да става федеративна република в състава на РФ.

Подписания от Москва Договор за Ненарушаване Териториалната Цялост на Украйна, според който Украйна бе принудена да махне ядреното си оръжие.

''Такова съгласие е било оформено от страна на двете републики във вид на постановления на техните Правителства (Президиум на Върховния съвет). Обаче в чл. 33 от Конституцията на РСФСР, в който са изброени пълномощията на Президиума на Върховния съвет, липсват пълномощия за промяна на границите на РСФСР, но пък е посочено пълномощието, че има право да инициира провеждането на референдум. Референдум не е проведен нито в Крим, нито в РСФСР, от която е отделен полуостровът.'' Те така е станало едно време , те така с референдум се коригира днес.

За твое сведение, и колкото да ти е странно, Украйна е единствената от бившите СССР републики, която все още не е обявила официално границата си с Русия след разпада на СССР. Това дори Ба Ки Мун го каза преди 2 г. Така че Украйна фактически не може да претендира за никакво нарушаване на границата й, след като такава няма. Тя излиза, че е част от СССР и по-точно от наследника й - Русия. Смешно е, нали?

Крим е дал тържествено обещание, че от година 2020 ще се самоиздържа и няма да тежи на бюджета на РФ. Дали?

ще ще ще ще. Нещо друго да са се научили от Русия ?

Тебе това кво те грее. То и Украйна требеше да се самоиздържа, но взима Милиарди заеми, щото е Фалирала

щото 2020 е годината в която ще усети дебелия

Е, те това са евроатлантическите ценности за свободно движение на хора, идеи, стоки и идеали, за наши хора обаче. Например, за Турция, Косово, Саудитска арабия, Украйна и други .

В Русия свободни хора и капитали няма !

Шило

Извод: Като налага санкции и на Крим, на практика ЕС и САЩ го признават за руски. Защото санкциите са насочени срещу Русия.

а деюре?

и дефакто

Путин поправи грешката на Хрушчов.

Санкциите не са срещу Крим,а срещу Русия.

Шило

А защо ограничават икономиката на Крим, в която са заети кримчани? Защо има забрана за посещаване на туристическите обекти на Крим? Върху кого рефлектират?

Напротив! Жителите на Крим не получават визи за ЕС, но за останалите руснаци визови ограничения няма. Това са точно санкции специално срещу Крим.

Крим е трън в лапа на крадливата руската мечка.

Шило

Гроздето май е кисело?

Ето така се постъпва с народи, които не провеждат демокрацията по "единствения и правилен" път !!

Kрим е руски, както и Cевастопол.Eвропа да го духа,сега аз купувам там терени.

у НАТО, а не духаш на Путин.

Тотални и безсрочни санкции срещу тоталитарната империя на злото Русия!

Шило

Последно- Крим руски ли е, или украински?

въпросче. Нали Крим е в състава на РФ ? Какво питаш ?

Pуски чадо мое.

Жопократ!

Познайте кога Крим, ще стане Украински? Мухаххахахааа

Шило

Никога. Западът изгуби хората съвсем.

колко съвсем?

Повече резон има във въпрос ''Кога 60% от Украйна ще стане , ще се възстанови към Русия , другото към Полша , Румъния , Унгария и некоя друга съседка ако намаже.

Когато Косово се върне в Сърбия...

Крим е символ на истинската демокрация и свобода.

да видим какво ще стане като поискат нов референдум догодина.

То това не е новина... новина ще е ако европейците започнат да спазват в пълен обем наложените санкции;)

Нямало да се допускат европейски кораби. Ами в Крим именно за това гласуваха хората - за да не допуснат европейски фрегати и американски самолетоносачи!

Шило

Добре де, някой може ли да отговори на два въпроса: 1. Според "цивилизованите" държави, Крим е окупирана територия. санкциите удрят точно Крим. Защо наказват жертвите? Томи въпрос го задават и други. 2. Крим стана руски поради избора на хората. Хубаво, ама що ги наказват заради избора? Правото на избор, не е ли залегнало в основите на "евроценностите"? Май, отговори не могат да бъдат дадени.

Крим е част от руската икономика сега.

Шило

Блестящ отговор! Хахахах. И все пак- жертви ли са кримчани, или са направили своя избор?

"правото на избор " го имаш само тогава когато този избор е "правилен" , тоест про американски .

Украйна без визи в ЕС. За Крим санкции. Ганъо да си научи историята.На шахматиста шут в г..а и обратно на самолета.

В Смисъл?

Шило

Какъв смисъл, при положение, че липсва мисъл?

Тепърва започват да идват Братушките, а Кравундерите да бягат

Това е расизъм. ;) Ограничаване на права по етнически принцип. Освен това имат много различно отношение от подобни случаи. Крим бе АВТОНОМИЯ! Нещо като Украйна в СССР или страните от Югославия. Там бе договорено да има руска военна база с не повече от 40000+ военни. Русия и Украйна имат много объркана история, като дори произлизат от една държава - Русъ, Киевска Русъ, Киевска Русия. Местното население на Киев е русъ. Имат народности малоруси и великоруси. Украйна не влиза в СССР! Влизат 3 държави Украинска Народна Република, Западноукраинска Народна Република, Украинска Социалистическа Република, плюс части от Хетманат. Онези републики се образуват през 1917г. след Първата световна война. Просъществуват едва 4 години и през 1921 влизат в СССР. Така и не открих на карта Украйна някога да е достигала Черно море преди СССР. Ленин веднага им подарява огромната Новорусия - изласа на Черно Море. Цяла Молдова е мъничка част от нея. При Сталин получават западни части и към Полша, компенсирана от Германия след ВСВ. Украинеца Хрушчов им подарява Крим през 1954г. по случай 300 годишен съюз. Реално от подаръци от тогава на Русия, Украйна е увеличена примерно 8 пъти. Та въпросите са: 1. Защо въобще Украйна излезна така, а не примерно на 6-8 държави (както са влезли)? 2. Защо признават отделянето на автономии като в Югославия и СССР или разделянето на Чехословакия, а не признават за Крим? 3. Защо не се противопоставиха на подаряването на Крим? 4. Не е ли противозаконно подаряването на Крим? 5. Защо признават държави, които не са били автономия като Косово? 6. Защо не налагат санкции например на САЩ за окупирането на Гуантанамо Бей, за когото някога е плащано наем? 7. Защо признават сливането на Германия? 8. Защо гласят цепенето на Сирия?

А срещу Косово удължи ли ги?

Предполагам, защото не се провеждат ГЕЙПАРИТА, както в Мукрайнъ.

тука пак еврогейски... едно си баба знае... апропо всички империи имате проблеми - едни са гейове, други алкохолици... Но всички сте еднакви мас кар ри!

" """"Демокрация"""" баце,ко да се прави! Ама що ли не бомбардират Русия,както Сърбия???? Що не тръгнат със самолетите да освобождават Крим,както Косово???? Щото принципа на демокрацията е " бомбардирай и убивай по слабия и слаборазвития" или " му изпрати НПО-та за да го разрушат отвътре чрез """"реформи водещи до корупция"""" "."

Значи някакви си ''посланици'' вземат някакви решения дето народите им никой не ги пита и си налагат някакви санкции защото видите ли така си решили без дебати без аргументи..Питам се само с чие жито се изхранва голяма част от еврогейските дебили?????след като Крим се води към Русия?????Нагли надупени на сащ дебили си играят със съдбата на милиони хора защото такива са им интересите..

да ама не , според про европеиско украинската версия Pусия е окупирала Kрим нали така ? A защо тогава EC налага санкции на окупираните ,тоест на жертвите на окупацията ? не че нещо ама тия съвсем се оплетоха в лъжите си , само не ми е ясно колко дебилен мозък трябва да имаш за да вярваш на тая версия ?

да не би някъде да си прочел, че санкциите срещу Русия са отпаднали ?

Ами бая руски газ употребяват евродебилите, бая жито внасят за да си изхранват гъзовете а и още колко други неща изнасят от Русия може да се види ако човек се задълбочи в годишните им отчети..Русия си разви селското стопанство и други отрасли благодарение на тези ''санкции'' и сега ние дем биклуците от еврогейския а не руснаците..

явно ти не можеш да четеш или се правиш че не можеш ? ясно и точно пише санкции "срещу Kрим " това как да го разбираме? тоест ако някои те ограби , окупира или отвлече и т.нт . по пътя на логиката ти си жертва и би трябвало да получиш защита, а не да те наказват за това че си жертва .

Ердоган няма ли да почерпи?

Щом има ембарго, значи курортите им имат свободни места. А какво правят руснаците , та почиват в България, а не в Крим?

Имат ПАРИ, почиват където си поискат. Даже си купуват имоти.

но защо в покварена Гейропа, а не в нравствения и православен Кримнаш?

Имат кинти и шенгенски визи - НДУ, за присъствието им на нашите плажове.

Народен наблюдател, абе излезни малко от кенефа си, разходисе поне малко в ЕС за Русия не говориме, че на теб няма да стигне пари да отидеш до Русия.

Шило

Хм, да наказваш хората заради направен от тях избор. Това ли е демокразията?

Дъртите скопци и гейското им обкръжение от Брюксел толкова си могат да раждат.

Точно към 'избора' има легитимни претенции.

Претенциите към американците които направиха този ход на Русия неизбежен , ако обичаш.

А защо журналята ни мълчат за съкрушителния удар на Иран върху ИДИЛ???Чакат да им кажат как да го представят - като триумф на коалицията,като руско престъпление,като геноцид на "невинни цивилни"или като нищо значително?Няма демократични инструкции,бе!

удължи санкциите и срещу себе си

"Европейските кораби нямат право да влизат в кримски пристанища, с изключение на извънредни ситуации". А кримските пристанища дали ще признаят тези изключения?

Майтапа е че Крим се води към Русия т.е. забраната би следвало и да е към руските пристанища....Дебилните недоразумения дето хората им гледат бая дълго сеира май идва време да слезнат на земята и да опитат твърдината и...

Кучетата си лаят, керванът си върви ...

Ммм И КВО ОТ ТОВА?

Джуна не познала че санкции падали.

Ми добре. Това ли е?

Това изобщо нито новина, нито нищо. За Русия и Крим изобщо вече не дреме за тези смешни санкциите. Нека маломни политиците в САЩ и ЕС продължават да играя в смешни санкциите си. Крим това е Русия и тачка.

Я как хубаво се научихте да пишете на български, независимо че Византия ви е дала азбуката - хахахахахах

Дълбока вода е това , а главето ти е малка шамандура не мое те задържа на повърхността , че утънеш.

С тези санкции ЕС, поради собствена глупост, се изолира още повече от цивилизования свят!

и как по-точно?

Е кой е "цивилизованият свят"... :)))

Не обръщайте внимание на "браво" и на "баба". Той е трол. Ще познаете трола по това, че ви отклонява от темата и ви въвлича в безсмислени спорове. Така ги учат. За това им плащат.

Та, да попитам, как точно?

Баба ти е трол, аз съм си пенсионерка :D. За разлика от теб мисля с главата си, не с "опорни точки"...

Смешните кухи зелки защо не наложат и санкции за Косово нали и техните марионетки от там направиха референдум и се отделиха от сърбите ? Е, какво е по различното на тяхното от това на Крим ?Значи за едните може а за другите не, поредната еврогейска тъпня, и двойни и тройни стандарти !

Бъркаш!!!! Там референдум нямаше !!! Гласуването беше в парламента. Разликата е огромна !!!

удължи санкциите и срещу себе си!

За кое става на въпрос за Косово или Крим ? Може и аз да греша ако е за Косово !

удължи санкциите и срещу себе си!

К'ъф пърлъмент? В чий пърлъмент, бре, в югославския ли?