Съветник на Путин: ЕС губи 1 трлн. евро заради санкциите

Щетите, които ЕС може да понесе заради санкциите срещу Русия, могат да достигнат 1 трилион евро, обяви съветникът на Путин Сергей Глазиев, цитиран от БНР.

Обратно в новината

Коментари - Съветник на Путин: ЕС губи 1 трлн. евро заради санкциите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам ЕС какво и колко губи, ама рублата се срина та се не видя! И така ще продължава докато не се срине и режимът на Путин!

40 рубли за долар! Още малко и доларът ще рухне пред рублата!

Много ще е трудно да се измерят косвените загуби. Жалко наистина, че ЕС се поведе по Вашингтон и не прие по неутрален европейски подход оказващ натиск върху всички страни от конфликта. Факт е, че Русия се обръща на изток което ще и гарантира необходимите средства за задържане темповете на развитие. От друга страна след действията в Либия западният свят окончателно загуби подкрепата на Москва при решаването на ключови световни проблеми.

A колко са загубите на BG-фирмите? :))))))))

А вие др. КАЗАЧОК колко ще изгубите ?

Баварската търговска камара написа писмо до Бундестага- веднага да се отменят санкциите , заради огромни загуби на предприемачите.

Вацлав Клаус: Лъжите на Запада за Русия са чудовищни

Не може винаги да се печели, но в името на демокрацията се налага понякога и да се губи. Но по важна е крайната цел пълна победа на демокрацията (по евроатлантически модел) в целия свят или поне в тази част на света където можем да я наложим.

Гугъл - "Ленин умер от сифилиса, который подцепил в Париже". Друго напишете също - "Сталин: лицето на терора". Това сте вие комуни.

Четете цървули ! Най-големият убиец в човешката история са САЩ и президента им Труман.Хвърлили атомни бомби над беззащитно население. Най-големият износител на насилие в света е моята държава.Аз не мога да мълча.Мартин Л.Кинг Марш у кенефа Боклучарски!!

Защо пишете глупости: 1. За сифилиса на Ленин не е вярно, прочети специална мед. литература. 2. От сифилис действително са умрели много велики хора - и какво от това? 3. И какво общо имат Ленин и Сталин със санкциите срещу Русия.

И к'во само двама руски трола... За повече няма пари, а?! И тези проксита, ах тези проксита от двама двайсет правят....... ;-) Просто сте жалки....

Да, само б.К. и някакъв друг сифилистик :)

не е само за обонговци и путинисти затова минусите ви винаги си ги имате в изобилие

Това му се иска на путлериста, но ви остава само да гледате жадно към запада и да скърцате със зъби, смазвайки измъчените си тела с водка. :)))

За Боинга : Отдавна трябваше да се обявят резултатите от "много сложните" разследвания на западната разследваща комисия, но нещо изведнъж им секна говора, и се обадиха само с несвързани и нищо не значещи тъпизми, след което настана гробно мълчание! Вместо веднага да публикуват разговорите между ръководството на самолетното движение и пилотите на самолета. Както и, кой е наредил на пилототе да се отклонят от курса и да преминат над зоната на военните действия, и защо е наредено самолетът да понижи височината на полета си. Освен това, "съвсем случайно" в същото време са летели самолети АУАКС, които следят и записват всички летящи обекти, вкл. ракети, както и радио-разговорите между екипажите на самолетите и ръководстсвата на полетите!?

И аз сега не разбрах каква е причината....?! Да не се обявяват нито от едните нито от другите.... Би ли ми обяснил защо е така.......?! Ама и двете страни си мълчат имай напредвид......

баце Коко

Тези които обвиняват (запада)трябва да докажат твърденията си - това е принципа )))) ма Що ли тъй нещо се отказаха (западнярите де) да предоставят доказателственият материал (срещу Руснаците) а?????

Защо да не ти обесня?! Това са и лявата и дясната ръка на едно и също Нещо, познато ни като ВСИЧКО КОЕТО Е, КОЕТО Е БИЛО И КОЕТО ЩЕ БЪДЕ. С една дума, Бог. Няма ДОБРО, няма ЗЛО. Имаме си наша гледна точка, която ни представя това КОЕТО Е, в зависимост от нашите интереси. На пример: Смъртта на синът на Митов, е отмъщение на Пейо Яворов и Лора Каравелова, от ... отвъдното. / "Къщата музей на Пейо Яворов е на път да се превърне в нощен бар", Публикувано на 06/09/201410:09;/ НЕВЕДОМИ СА, ПЪТИЩАТА БОЖИИ.

САЩ наложиха на Европа тяхната позиция по Украйна, и се оказа, че влошаването на отношенията с Русия стои по-високо от традиционните европейски представи за добро и зло,. Никой вече и не забелязва престъпленията срещу човечеството в югоизточна Украйна, никой не вижда нацизма и потискането на мислещите по друг начин в Киев. Наистина има сериозен вътрешен проблем в ЕС и дори в САЩ. Този проблем може да се изрази със следните думи: какво се случва с тяхната демокрация? Икономическият, идеологически и стратегически конфликт с Русия се оказа по-важен от собствените им ценности. Демокрация ли????? Всичко е Пунта Мара)))))

Както посочва Zero Hedge: Колкото по-дълго Западът се конфронтира с Русия, колкото повече санкции се опитва да и налага, толкова по-бързо Москва ще се оттегли от системата на търговия, основаваща се на доминацията на долара, ориентирайки се към друга система, в която ще може да работи съвместно с Китай и Индия.Чао доларис)))) На вас протестерчетата в един момент ще започнат да ви плащат със зелена амбалажна хартия)))))

какво им обясняваш.те са тъпи и не могат да го проумеят.

баце Коко

Не са тъпи протестърите уважаеми...истината е че те са два вида ...първият вид това са платените коментатори...те пишат за пари и нямат проблем бялото да го нарекат черно и обратното...вторият вид това са ВЯРВАЩИТЕ...те си имат своята ирационална вяра , че запада е непобедим и КРАЙ дотук))))))

Появи се един материал в The Economist, в който срамежливо се признава : " Запада е принуден вече да се съобразява с политиката на Москва ." Оказва се , че към настоящия момент Запада , виждайки че губи инициативата не само в Украйна, а и в други горещи точки по света , предпочита Путин , отколкото о.з. Стрелков /като събирателен образ на надигащите се в Русия сили на монархисти , националисти, силоваци / да им се яви в Кремъл, някой хардлайнер вместо Путин.

НЕ ЛЪЖИ! НЕ КРАДИ! и т.н. Не дезинформирай! :)))

Аве протестърите кво става с Боинга ве?????? дума не обелвате вече по въпроса)))))

питай путин... те първи стигнаха до него.... и си отговори сам защо никой нищо не казва...

баце Коко

Ааа отдавна съм си отговорил на въпроса аз)))) но вас питам защо мълчите като пос?ани)))))

къде са ти европеиските спецялисти по раследването да дадат отговор.мълчат като п.тки.

От истината някой много ги боли. Скоро Еврогейовете ще изтрезнеят и ще стане това което каза Путин. А платените мажоретки да си цвърчат. За това им плащат.

Много гламав народ има в БГ въздиша по дядо Ваня.И вярва на путлеровата пропаганда .Ще дам малко факти,работя с московчани -оня ден вечерях с тях,всичко е от първа ръка: -всички стоки и най-вече храните са поскъпнали с 20% -средната заплата в Москва в рубли(беше)500€,сега е с 20% по-малко (според девалвацията на рублата) -руснаците това лято ,рязко са намалили почивките в чужбина(от страх и поради спада на рублата)в Крим не е ходил никой!Обичайно там си ходат украинците. -повечето от руснаците (които имат фирми и въртят бизнес)вече са в паника и скрито псуват Гасударя. -лихвите в руските банки са:16-20% Обобщено казано:санкциите(които иначе са минимални)вече им разказват играта на руснаците.След като им бръкнаха в джоба,вече започва да се изпарява любовта към гасударя.Но старъх от репресии е огромен.Ако имаш фирма в Русия-тр.да си мълчиш.Иначе ще те изгърбят веднага.А всичко това отчайващо жалко...

Еми кгб бе пич... Интересното е как путинката един нормален икономист няма около него..... южен поток щели да ми строят... и за колко време се строи такъв проект бе..... Абе мани на тия само петрол, газ и наркотици са им в главата.... И пропаганда....

южен поток EC иска да го даде на сърбите а българия да го духа.както винаги го е духала.като не знаем с кои да бъдем така е.

Ама верно са смешни руснаците... Съветският слон най-големият... Де го съветския съюз обаче?! Същото я чака и русия... Управлението на кгб до това води....

Това сме го слушали! Капитализма загнива загнива! Оказа се че капитализма колкото по загнива толкова по хубав става! Та руските приказки ала СССР и Бражнев ги занем! Ще стоим и ще чакаме да окапе капитализма, но аз предпочитам да чакам на клончето на капитализма да капна с него на земята! Щото от много СССР и чакане да узрее и да загние като капитализма ми мина младостта! АРЕ У ЛЕВО СКАПАНИ РУСНАЦИ!

Това му се иска на путлериста, но ви остава само да гледате жадно към запада и да скърцате със зъби, смазвайки измъчените си тела с водка. :)))

пак се изказа неподготвен.

"Допитване сред студенти от Харвардския университет показа смайващи резултати - че САЩ са по-опасни от джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД, преди Ислямска държава в Ирак и Леванта, ИДИЛ)." ........................... хайде платените от протестна мрежа,вие сте...или и тези от Харвард също са рубладжии?

Това изследване да не е правено в някой град - макет на КГБ, за подготовка на шпиони в САЩ? Те имаха навремето такива - пълни копия на американски градове, барабар с колите, магазините, улиците и т.н. Там ще да е правено, или в кухите кремълски кратуни.

викаш тъпи рубладжии са тия от тоА харвард марвард а?

Допитването е било проведено само сред руско-говорящите студенти, без право на стипендия, деца на руски олигарси. Имало е и един от Венецуела, на име Илич Рамирес. И е проведено от британската гражданка Оля Тимофеевна. Хайде стига си поствал тази глупост под всяка новина, може ли?

просто сте невероятни,платените протестърчета. толкова жалки,смешни и....незначителни.

Откакто съм се родил все чета по руските медии, че Русия е най-голяма, най-богата и най-добре, а Америка, Западна Германия и реваншистка Япония ще фалират и умрат всеки момент. Ама нещо то все напъки става...

кво става що така в новата Г7 ги няма ни гейропата,ни бонгостейт? а?

Между ЕС и САЩ, взети заедно, и Бразилия, Индия, Индонезия, Китай, Мексико, Русия и Турция, общо-взето, няма база за сравнение. То Левски, ЦСКА, Лудогорец и Литекс да се обединят, пак не правят даже един Ливърпул, да не говорим за Реал Мадрид или Барселона.

събудисе изборши очите нещасник

Прочети по какъв показател. То с 10 лева наистина ще купиш повече слънчогледови семки в село Долно Нанагорнище, отколкото в София. Ама никой не се е затичал да живее поради тази причина в това село, нали?

Ама много глупости се пишат тука... руснаците няма да спрат газта НИКОГА. Това е бизнес със стотици милиарди печалба.... И то заради какво да я спират, заради малко житни ниви и няколко мини с въглища?! МУХАХАХХАХХА. А руснаците ако нападнат Украйна, тя ще спре газта... И тогава руснаците са чао чао..... Или всички забравиха "инцидентът" с газопровода на украинска територия.... Интересно ми е само дали могат да обезопасят няколко стотин километра гзаопровод руснаците и да завладеят Украйна справяйки се с украинските военни междувременно.... А пък германците са няма такива тарикати... Ние няма да се месим, ама си ремонтираме военната техника за всеки случай.... Ей така за кеф....

АЛО НЕ ЧУ ЛИ НОВИНАТА, БЕ ШЕБЕК Ю ПОТОК СЕ ОКАЗВА ПОЧТИ 2 (ДВА) ПЪТИ ПО СКЪП ОТ ПРОЕКТНИТЕ ПРОГНОЗИ ЩЕ ТИ ГО ПОВТОРЯ ПАК 2 ПЪТИ И ТО ЗАСЕГА КАТО ВСИЧКИ РУСКИ ПРОЕКТИ - БЕЛЕНЕ, СИЛА НА СИБИР И НЕ ЗНАМ КАКВИ ОЩЕ КО ПРАЙМ?

Ми к'вото правим и сега НИЩО.... Няма строеж няма и южен поток.. Те руснаците могат да си го начисляват, колкото си искат.... Ако не се строи, няма да има и разходи просто е....

ДО КМ-ПИТАЙ СЕСТРА ТИ!!!

нямам сестра да и лижеш сливата когато има гости от червен бряг.,така че можеш да ми налапаш краставицата.

как озверяха тъпите протестърчета хехехеее...

Ами свършиха им рубличките от чичко Путин и сега не знаят кво да праят.

ПРЯСНА НОВИНА ОТ ЛЕНТАТА.РУ: СТОЙНОСТТА НА Ю ПОТОК Е НАРАСНАЛА ДВОЙНО ОТ 10 МЛРД ДОЛАРА НА ПОЧТИ 20 МЛРД И СЕГА КВО ПРАЙМЕ? И КРЕДИТ ТЕГЛИХМЕ! ОЛИГАРСКИ, КЪДЕ СИ БЕ, ПЛЪХ?

АБЕ КОЙ ТЪПАНАР ПИШЕ МИНУСИ НА РУСКАТА ПРОПАГАНДА. Я ДА ВИДИМ КОЙ Е ПРЕДАТЕЛЯТ НА РУСИЯ? НЕЩАСТНИЦИ Ю ПОТОК НЯМА НЯМА НЯМА ДА ИМА САМО ЕДНИ КРЕДИТИ НИ ОСТАНАХА НА НАС ДА ПЛАЩАМЕ

Що не се разходиш из пристанише Бургас и после пак пиши дали има или няма Южен поток

ЮП е в кома във фризера, поне докато за начало Путлер не изтегли любезните зелени човечета от Украйна. И пак не е сигурно, че ще го бъде, защото Русия не ще да се съобразява с европейските правила. Но то си е така - на зла круша - зъл прът.

Нещо му куца на руснака аритметиката. Щом за един месец имаме 1 трилион евро загуби(1000 милиарда), значи в ЕС не са останали и два лева за коледните празници. Я да си провери малко диференциалното този.

От последното си пътуване в европа, видях доста провиснали носове!!!! Не знам колко пари е това, но работата е зле. Лейтенантите от виетнамската война потърсиха реванш, но отново си го нахл...а

Е къде го видя това? Понеже на бир-феста си беше готино, весело и разточително.

Не знам къде си пътувал или само насън? Аз си живея в Гент и не съм чул или прочел поне един белгиец да се е оплакал някъде заради санкциите.

не се учудвай, то комунизма и Русия се базират на лъжи, поне от 100 г. насам.

Глазиев,колко пъти Германия трябва да ви побеждава че да ви дойде акъла в главата

Владо я ми припомни колко пъти до сега Германия е побеждавала Русия, че нещо имам амнезия и не си спомням. Ти като корифей в тази област ми помогни/ако можеш/.

Германия е има,а победителят във Втората световна къде е,МОЛЯ

Къде е победителя, и кой им построи Петембург

Няколко пъти.Дори държавата Русия е основана от германско племе. Провери откъде идва думата рус и руснак

Без САЩ и помощта на целия свят - пабеда, ама друг път :)

Тоя товарищ защо не си гледа тяхната паница, ами взел да брои нашите загуби? Май нещо руснаците не го измериха тоя път както трябва...

Щото те много обичат да назидават другите. Не си видят съдраните гащи, седнали на други да се присмиват.

Като всеки път. Нормално за некъдърници и лево-ръки.

"американския мозък" на евросанкциите този път ще ударят на камък а след време(зимата)ще се върнат като обратен ефект в цялостната евроикономическа политика.тези маневри работеха през 80-те години когато САЩ "подчиняваше" страните от ОПЕК и контролираше петролните доставки,цени и дневно производство.как действаха-спираха и ограничаваха доставките на свежи храни и стоки от първа необходимост и арабите "клекваха" и подписваха всичко в срок и в угода на чичо Сам.Съветския съюз изграждаше "социалистическия възход" а Китай-феодалния комунизъм,но това време отмина и двете държави в момента са чисто икономически партньори и по всичко личи,че ще се справят с "предизвикателствата" на запада.най-лошото е,че ние пак сме от страната на губещите позиции на руски пазар.евро-атлантическата ни ориентация този път ще ни донесе несметни финансови потоци и дивиденти от лоялната ни позиция на коректен партньор за радост на американските интереси в регион.как точно ще стане и кога-скоро-ще ни отговорят евроатлантическите експерти.

На рождения си ден Путин взе почивка и отиде в Сибир. Да не би, за да тренира свикване за постоянно с климата?

не му подари нечия критикуваща го глава на подносче. Или поне не съм срещнал подобна информация. Може би му е омръзнало?

От 1917 год руснаците вземат правилно решение-Путин в Сибир. Евала,ашколсун,тенкю,благодаря, мерси,и т.н.

Съветник на Путин: ЕС губи 1 трлн. евро заради санкциите........ ------------ Oshte ot drevnostta Evopa = zagubena kauza, umriala rabota...... -------------

Единственото със сигурност EMPTY, е главата ти.

А сметнал ли е Глазиев колко струва до тук войната срещу независима и суверенна Украйна и колко ще струва потушаването на зимните бунтове срещу руската окупация в Крим и "Новорусия"?

Имате предвид на хунтата в Киев и на ЕС, която ще трябва да плати някаква руска газ все пак,за да не замръзнат украинците;-)?

Ще се топлят както и на повечето места в света - с евтини руски труженички.

Няма как тази газ да стигне до Крим. Ток, вода, газ и храни идват от Украйна. Спирането на газа, означава допълнителни загуби за режима, които той на може да си позволи, понеже ще погине. Режима печели от износ на суровини, защото Путин не успя да реформира руската икономика и тя остана недоразвита и слаба.

славянската сволач умира. сори.

Умира не християнската ти душица, църву...

комунист християнин - WHAT ?! ХАХАХА . Ходи при чичи Путин да ти даде копейки малко за близалка :))

Значи руският финансист, с този 1 трилион евра смята, че санкциите ще продължат 5-10 години, понеже един трилион износ за раша се прави за толко... Е, нема лошо, може и повече, зависи от ботокса на бащицата.

1 трлн. ли бе байно? МУАХАХАХАХА, МУАХАХАХАХА, МУАХАХАХАХА, МУАХАХАХАХА, МУАХАХАХАХА, МУАХАХАХАХА, МУАХАХАХАХА !!! А един долар вече стана 40 рубли. А беше 29 рубли. Умирате бе рашъни!

вярно ли че протестна мрежа вече се казва безработна мрежа?

ПРОТЕСТНА МРЕЖА ВЕЧЕ СА ПУТИНОИДИТЕ ЩОТО ГИ ИЗРИТАХМЕ ОТ ВЛАСТТА, ХАХАХА

ХАХАХА и кой е сега на власт? Вероятно Баракобамците.

Незнам - ти прецени. По тия, дето за една пица ходеха да пазят белия под масата, и по тия, дето за да видят столицата - за билет до София, гледаха целувката на Станишев и Местан. Да - има и платени, но ти никога не ще разбереш безплатно протестиращите - такъв ти е морала.

Не е един трилион евро, много повече е. Нищо, че целия износ на ЕС към Русия е далеч по-малко. Вие не знаете нищо. Руския финансист визира - ако ЕС обърне всичките си пари в рубли, и утре купи пак евро, то ЕС ще загуби повече от трилион, благодарение на санкциите на велика Русия. Да, ама нещат гадните империалисти!

ЕС губи 1 трилион, Европа в икономически колапс, САЩ на колене. Русия премести слънцето и сега то ги грее 24 часа повече от вчера.

Жалко за Глазиев. Единственото оправдание за тази глупости които е изрекъл е - СТРАХ. Логично е при огромните трудности с финанси и икономика които изпитва Путиновия нацистки режим, икономическите му съветници да се страхуват за живота си. Именно този му страх го е накарал да произведе тези глупости. И още нещо. Огромна е неприязънта между милиционеро-военното лоби в Кремъл което има надмощие в момента и икономическото лоби, което твърдо се противопоставя на сегашната политика на нацисткия режим и дори е срещу украинката агресия на режима. Естествено е да се страхува този славянин - Глазиев, от другите славяни с дръпнати очи.

как не ми омръзва на тия платените от протестна мрежа? ясно че е за пари,но все пак....?

Ти по-добре бягай да обръщаш рублите в някоя стабилна валута, че...

Имам чувството,че тук коментиращите са висококвалифицирани специалисти по финанси!Това напрежение между Великите сили носи загуби и на двете страни,ще мине още малко време и ще седнат и ще се разберат,само че никой от тях няма да се интересува от България!!!!!Хайде да си гледаме нашата къща,че ако Путин ни врътне кранчето не стига че ще стоим на студено в големите градове,ами и част от икономиката ще хлопне кепенците.Тогава от Брюксел ще кажат ами защо не си направихте връзки с другите страни те да ви препродават руският газ - Гърция,Сърбия,Турция........

Вие де-факто хвърлихте БОМБАТА, Колега ! - защото Е Вярно че на Всички Хора им писна от Доказано-Целевите ингилъци на 'наште' !!! .... Адски-Много Адска Ррработа Ни чака !

ТОВА НАПРЕЖЕНИЕ МЕЖДУ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ЦЕЛИ ДА ВКАРА В ПСИХОЗА МАЛКИЯ ВЛОЖИТЕЛ И ТОЙ ДА ПОЧНЕ ДА КУПУВА И ПРОДАВА В СВОЕТО БЕЗУМИЕ .... ... А КОГАТО ИМА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА - ВИНАГИ ИМА ПЕЧЕЛИВША (БАНКА , БРОКЕР .. СПЕКУЛАНТ) И ГУБЕЩ (МАЛЪК ВЛОЖИТЕЛ) .... АПРОПО - ЦЕНАТА НА БАРЕЛ ПЕТРОЛ В ГРАМОВЕ ЗЛАТО Е ПОСТОЯННА ОТКЪДЕ 20 ГОДИНИ :)))

Дебре ще спре газта.... Така се спира един от най-печелившите бизнеси на света. При изградена мрежа и бизнес почти без разходи (разходите за поддръжка не са кой знае какви), т.е. с огромна печалба.....

ТОЯ СЪВЕТНИК НА ПУТИН ДА НЕ ПЛАЧИ НА ЧУЖД ГРОБ,ЗАЩОТО НЕ ЗНАЙ ОТ КОЯ СТРАНА МУ Е ОНАЗИ РАБОТА!!!

защо ти знаеш ли.

Каква загриженост за Европа, какво чудо, разплаках се от умиление... Глазиев, а що вече е 51 рубли за 1 евро, бе?

ПИПО

Русия задмина Италия и Великобритания. Китай задмина САЩ. Напук на всичко вървят на горе. Ние затъваме и затъваме, а ти си плачи от умиление.

А да си говорим след половин година. Ако дотогава не вдигнат санкциите, бедна ти е фантазията какво ще стане в Русия, освен ако не си бил свидетел на Виденовата зима. Знаеш ли колко милиарда долара е интервенирала на валутния пазар руската централна банка, за да държи курса на рублата? Вчера в раздел финанси на дир.бг имаше информация за това - положението там е драматично, колкото и да си затваряте очите и да следвате официалните опорни точки на Кремъл. Вчера еврото беше около 50,4 рубли, днес е 51,05. С това темпо накъде са се запътили?

Другари и другарки, ако изговореното от Москва през годините се бе сбъднало, то днес нямаше да има помен от Америка и щяхме да живеем в утопичния комунизъм.

ПУТЯ ПЛАЩА ПО ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА ДНЕВНО ДА НЕ СЕ КАПИЧНЕ РУБЛАТА В НЕБИТИЕТО.

Да да да... чували сме ги тези позивни. Запада главоломно вече 60 години се срива, сррива , срива... ама толкова се срива, че след още 60 може да достигне нивото на Русия. Аман от глупави изказвания. ФАКТ е че Русия запори вторичния пенсионен фонд на хората. ФАКТ е че руската рубла достигна рекордно ниски нива. Да си гледат икономиката руснаците, да не гледат чуждата паница.

Малко по спокойно. Еврото се обезцени с около 10% спрямо долара. Кризата е ЕС се засилва, въпреки усилията на Супер Марио, който отвори печатницата за пари и намали лихвата на ЕЦБ. Големи компании затварят производствени мощности в ЕС. И сега за капак санкции срещу Русия. За справка DAX индексът се срина от 10200 на 9000. Ако смяташ, че продължавайки така кризата няма да се засили, жестоко се лъжеш.

ако не си толкова късоглед и погледнеш графиката на евро/долар не само за последните няколко месеца, а за 10 години ще видиш че това си е нормална флуктоация. Но ако погледнеш графиката долар/рубла.... по-добре да не гледаш че ще си развалиш розовите очила с които гледаш Русия. Ама нали четете само ИТЕР-ТАСС... какво да се очаква от вас...

Напълно Ви подкрепям, Колега ! ....а в допълнение ако позволите - Нещата в Русия замязват Все-Повече я на есента на 1917та, я на Тотален ГУЛАГ.

Интересно какъв е този втори пенсионен фонд дето са го запорирали ??? Можи би си чул нещо от пропагандните мантри, ама не си доразбрал. Добре е първо като прочетеш нещо, да провериш за какво става дума и тогава да говориш. Става въпрос за фонд Национално благосъстояние (ФНБ) един от двата резевни фондове дето се пълнят от излишъците на петролните постъпления. Този обаче фонд няма нищо общо с пенсионните отчисления. Той както и другия фонд (резервен) е предназначен да подсигури икономиката в кризисни ситуации като глобални икономически кризи , войни, пр. бедствия, санкции и др. За това са и създадени. Редно е и да бъдат използвани по преназначение.

добре че са тези статии,че да има протестна мрежа от какво да се прехранва.

Преди около месец го ласкаеха със статуи или нещо подобно беше, сега му обясняват колко е безгрешен.... Намазали са му ските начи на путинката.. Въпрос на време е вече някои от неговите да му клъцне крилцата.... Чудя се само кога ли ще бъде...?!

най-малко след 3 години! Има време докато му изтече мандата!!!!

Още малко пари да загубят олигарсите и тия три години ще минат за 3 месеца....(примерно)!