Удължените антируски санкции на ЕС са в сила

Решението за удължаване на санкциите на ЕС срещу Русия за шест месеца влезе в сила днес. То бе публикувано в Официалния бюлетин на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Удължените антируски санкции на ЕС са в сила | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за некои шибаняци санкциите са по велики от НАУКАТА МАТЕМАТИКА

На фона на санкциите аз само и единствено купувам РУСКИ стоки, които превъзхождат в пъти третото качество евро боклуци, с които ни заливат пазара.

колко екзотично!! кажи къде и какви руски стоки има ! и аз искам!

Са ИЗцделани?!

0ще 1 година по-твърди санкции и Путин ще започне да се прави на пацефист с паяжина на задника си!Санкциите трябва да продължават,докато в Кремъл изтрезнеят напълно!

Прав си , дават резултат! руснаците са добре защото субсидират своите производители. При нас цените на ябълки и мляко паднаха с по няколко стотинки. А европейските фермери го подухват малко ... , но тях не мога да ги мисля ... Жалко че американците не забраниха купуването на ракетни двигатели от Русия ... интересно ми е как щяха да си изтрелват спътниците ...

Цитирам: "В този черен списък влизат и юридически лица, с които европейските структури и компании нямат право да поддържат каквито и да е отношения." И още един: "Съгласно този пакет е забранено и издаването на шенгенски визи на кримчани с руски паспорти." Коментар: Въпросът ми е: Путин ли се държи като нацист и забранява на цяла република да посещава ЕС? Забранява се на 2 милиона и нещо да посещават Европа? Ами, че те за ИД нямат таква забрана! Ето тук се вижда истинското лице на двулична Европа! Естествено, не без участието на задокеанските им господари.

Европа си е покрила загубите на фермерите от путиновото ембарго.Импортозамещението в Русияя обаче куца!Освен това заради глупавата си политика на агресия и на ..инат"Путин реално съсипа доходите на милиони руснаци или ги намали силно!По всяка вероятност се шири голяма контрабанда.Контролирана от бандити близки до Путин или грузинци и арменци организират внос от Беларус

Тогава защо бе, бай Х, протестират земеделци в Испания, Гърция, Италия, Германия. Българите си траем по традиция, ама и наште малко са се озъбили.

майстор на краткия разказ, само че си гледал в криво огледало

няма лошо. още 100 години санкции. Тази година тука е пълно в турски плодове и български зеленчуци. И то 30-40% по-евтино от минали години.

за българските зеленчуци малко се съмнявам, ама щом казваш ....

Ти защо си ревнал като краставо магаре на чужд гроб? То и Солун е бил български град и Одрин също, но никой не налага санкции на окупаторите. И до днес има в гръцка Македония стари хора, които се смятат етнически българи, но няма кой да реве за тях. Това е то българинът, който се тръшка като млада вдовица на чужд гроб.

Дреме й на Русия-та от евросанкциите. Страдат западните производители, защото няма кой да им изкупи продукцията. САЩ нарежда, но не купува европейска стока. Санкциите са срещу европейските национални икономики.

нека страдат тия гадни западняци! важното е на русия да и е добре!

Дали точно това е важното?.. Или факта, че Европа, в това число и ние, губи един голям пазар?

Ти българин ли си или руска подлога ? Или активен борец от преди ? Или просто тъп , човек без род и родина

защо всичките сравнявате заплатите като абсолютна стойност? по-реално би било да се сравнява покупателната възможност на тези пари. американците изкуствено привлякоха умовете от соца. как? - най-лесно със заплата. и това е нормално за всеки човек - всеки иска да получава повече. но както знаем цяла Америка живее на кредит. лично за мен това не бих допуснал. това означава ,че съм неспособен да подсигуря парите за живота си. и причината е в мен. изкуствено американците подпомагат чрез кредити своя народ. вероятно не ги интересува кой ще им връща кредитите. всъщност те са наясно - завладяните от тях страни.

руски?!

Умните хора знаят че има индекс за това, наричан индекс на потребителските цени. CPI index или Consumer price index. Измерва средностатистическите цени на кошница от стоки и услуги, които заплаща всеки потребител. Балъците от своя страна си знаят тяхното. Аамериканеца взимал повече долари от руснака а англичанина взимал повече паунди от българина.....

ще кажа така защо и до сега моят съсет получава по 450 $ от русия пенсия а е българин ?????????руските са обеднели че се пишат такива глупости!!!!!!!!!!!!!!!!!!

КОГАТО ЕДИН БЪЛГАРИН ИЗЛЕЗЕ В БАЛКАНА, ДВАМА ИДВАТ ТУК В КОНАКА ДА ГО ПРЕДАДАТ.. Байрям паша, кмет на Пловдив към граф Церетелли, руски консул. Консулът предава това съобщение на Алексдандър Втори, който не го взима под внимание и освобождава нашето предателско племе, което трябваше да си остане потурнаци в потури. Който е направил добро на робите българи, хаир не е видял/Хр.Ботев

какво е това "съсет"? да не е "съсел"? ей... лъжеш, ма лъжеш и неграмотно отгоре на това :))) Русия с малка буква. пред "а" няма запетайки За членуването на думите.... Абе защо нИ сЪ прИбИриШ у рУСИЯтъ... там УбаУ.

Така ще си засилят икономиката че няма какво да ядат

Тук не позна! Всеки гражданин на РФ може да получи БЕЗВЪЗМЕЗНО 10 декара земя и да я ползва за лично ползване доживотно!

Малко по-надолу един много отворен е написал,че една продавачка в Москва взима 35 000 рубли. Това обаче са 500 евро. Сега да видим какъв процент от българите имат такъв месечен доход. Пенсионерите ги изключвам. Сигурно има хора които получават и повече,но основната маса работи за 600-800 лева. Нали сме в Евросъюза; какво става?Защо толкова мизерно?

А извън Москва и 100 евро не вземат

Nikolai Vasilev

уверен че само драскаш като пес по ламарина!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Цитираната продавачка с 35000р е явно преуспяла, не е много обаче какво продава. Извън Москва - висококвалифициран лекар със стаж взема малко на 20000, с подобна заплата е и напр ВПК шлосер. Троловете с езици обаче са особено ценени кадри -над 40000р/месец.

"Удължените антируски санкции на ЕС са в сила" - Ммм, как добре звучи...

Не разбирам защо не се коментира и ответната реакция на Русия.В руските медии пише ,че Путин е подписал веднага указ за забрана на внос селскостопанска продукция от ЕС да края на 2017 г.!?Т.е. С това дава да се разбере ,че игри от типа -тука има ,тука нема-вече не вървят в Русия.Това ,означава ,че се дава рамо на руските селскостопански производители и на ЕС ще бъде вече много трудно да се върне на руския пазар!Може би никога вече!

Ша маат китайско зеле още дълго време!

в русия игра тука има , тука нема няма!! там играта е само нема, нема , и нема и да има!

Що си мислите ,че страни от ЕС не си търгуват с Русия чрез реекспорт? А бе баламурници,само ние сме "стриктни"-нали сме "отличници". Работата по Северен поток 2 си тече тихо,кротко и лежерно.Само ние в БГ "лапаме патки",както се каза в "Мисия Лондон"

На мама умника -как никой не се беше сетил! Ами защото ако например банка е уличена в нарушаване на санкциите - моментално влиза в черен списък и се реже достъпа до капиталови пазари, възможности за клирънс и пр. неща които минават САМО през американската система.

Брех тука , взеха да трият текста на песента на най- известния руски бард Слепаков "Купи говно" осмиваща опитите на Путя да натрапи на народа местните стоки боклуци. Само за справка какво вълнува руснаците е , че най -гледаният клип е за неволите на момиче, което не може да си позволи вносни обувки- На лобутенах - 90 милиона гледания в тубата.

Обувки , внос от Бразилия Япония Италия Индия спокойно човек може да си купи в Москва и другите градове. Идете и вижте? И не лъжете. Наказуемо е.

Може да купи но няма с какво да ги купи!!!!!!!

Русские кучки - самие хорошие кучки в мире!

Санкции до дупка. Според руската пропаганда руския народ се калявал като стомана..ха.ха Тъкмо ще го научат да тладува и ще трябва да го заравят в масови гробове..ха.ха

Стомане еда не нужна! Русские могут только пить водку!

А смееш ли да уточниш до коя дупка, че българските станаха много?

ВсеПоЧесто дискусиите Тук заприличват на Нашия анекдот за Тъпото-СРЕЩУ-Умното... (, онова там с изреждането ... Едно - ..йно... Две - ...натресе ...и т.н.) ТА ! - Десет, Колеги проКремъл. Десет и туй то.

Нещо искаше да кажеш или просто заявяваш, че все още си жив?

За пореден път ще падне цената на руските кучки!

ето това е коментар от клиентите на тези тъй наречени кучки.

Гледах ги на морето мурзилите...гладни ...една пара не вадят за нищо-нямат.С тия рубльоци дето Жужо им дава ,като ги обърнат във валута и се получава средна заплата 3-400$ и то за Масква. Иначе криза -няма!!! Както вика Медведев в Кримм на пенсионерите-деньги неть!

В Москва точно сега е около 50 000р. заплатата.И то не средната,а между минималната и средната....Средната е около 80-90 000п.Ха сега сметни колко е в евро....Москва е много скъп град обаче...За същата работа в провинцията плащат 10-20 000р.

И Отново !: --> Десет ! Средна месечна Заплата Само за В Москва според Руски (Руски !) източници - докъм 1200 щатски. НО ! - според засичане с Реално Харченото/Потребяваното - докъм 750 (Седемстотин и петдесет) щатски. ...а че В Москва Е СвирепоСкъпо - Знаят И в БонгоБонго.

Колко рубли взима една продавачка в Москва? 35 хил.рубли. Сега ти ги сметни колко са. И това "уникално постижение" е при цялото това помпане. Рашата обаче не е само Масква.

Россия ето не СССР. Сейчас у меня Панама - у меня много денег. Я в пользу народу не работаю!

Чичу Сам извади дебелиот салам и тричи наред мурзилкити.ГОЛЕМ ГЛАД ШИ ГИ ГОНИ .Като едно време при Брежнев в Сесесерето

Нащи дърти кумуняги са хитри и са праят че са с рашкити а пък саде ги лъжат и им цоцат парите.За членството ни в НАТО да не подписа Костов -таратанци.Подписа президента Първанов дето са прай на руски кавал

Само се прави на руски кавал, казваш?Възможно е, значи е обикновен кавал..

Само ще заякне още еканомиката на Рашата. Импортозамешчение - това е формулата на успеха.Дебелият Ким успешно го приложи...

АмиАми ! - Всичко В Китай - или Вносна или Крадена технология + заплата ТопСпециалистТам на Тамошен - докъм 150-250 щатски/месец (при де-факто Щатски или по-Високи цени)

Е, може и да Съм Преувеличил - Заплатите !

На кумунягите като са им толкоз мили да си земат снахи и зетьове от тамока

Да ве ще загърбят Запада и ще отиват в Расия кумунягити.Те само са праят че са с блядовете за да цоцат пари

Вместо да коментирате Русия си вижте по-добре вашите насрани български задници. Боже господи, колко заблуден и окъсан народ са българи! Абе вижте вашия Роско, какво недоразомение е! Тръгнали Путин да коментират. Някък не върви да си най-бедния и изостанал и циганизиран народ, а да кометираш велика държава като Русия. Нещастни бълхари.

Руските мекерета отлично знаят,че средната заплата в матушката е по-ниска от тази в БГ.

По изостанали от русия само африка

Колкото повече санкции срещу Братска Русия ; Толкова по-бърз разпад на ЕС !

не думай...

Тъпчи вълната на блядовете.Тая азиатска пасмина нема работа тук.

На червените боклуци им пожелавам руски снахи и зетьови.Да амааа на нито ина кумуняга децата не фащат пътя към Масквата

АБЕ ХИЛЯДА ПЪТИ по-добре Руски снахи и зетьове , отколкото бурки и чалмари за такива ...

Оказа се, че за първата половина на тази година в условията на санкции, германския бизнес е направил РЕКОРДНИ ИНВЕСТИЦИИ В РУСИЯ .... И така дами и господа, 4тия Райх дойде, "по-висшата" раса ви завладя без война и вече ви командва и експлоатира.

Имате БолЬшой късмет че Тук - НЕ е килийно Училище ! --> Само за 2015та ВтораПоловина - Германия -----> е Намалила с Поне ЕднаЧетвърт свия Стокооборот (Стокооборот !, а НЕ инвестиции) спрямо Цялата предходна (2914) година.

Извинения ! - своя...2014та.

Как бе се засили икономиката на Путин? Оти пада минималната заплата на 200 лева?

Шило

възможност за "диверсификация". От руснаците зависи дали ще се справят или не

...и понеже (не разбирам Защо) Не казвате по-Нататъка по въпросите (тук по-преди) : - катеБейщинката ? (докъде 'стигна') - пибщинката на тсеку - Е ли Наред ? - онова със Химко ? - Врътките с ЮП и Белене ? - Свинството на 'наште' Наскоро В Москава ?

Нищо ?! ... Нищо от изреденото НЕ е наред ?! - Опппааа !

ти се долавя мисълта ..... много трудно! Ти самият долавяш ли си я?

То и ти си писанка,ама се пишеш тигър тука :)))

"На Косово не набиха санкции. Хахахахха тогава щеше да е комедия ЕС налага санкции на ЕС и САЩ заради военната агресия срещу Югославия и отцепването на Косово. ЕС да си гледат санкциите на кривите краставици,че Англия си тръгна от ЕС и други ще последват скоро. И в ЕС ще остане само Германия и криви краставици като Румъния,Словения,България,Литва,Латвия и Естония.(все едно годините на Хитлер се връщат)."

TIREX

интересно как разбират кой е кримчанин с Руски паспорт? и как европата допусна косово?

Местораждане ? Косово - т.нар. Допустими/Преимливи Загуби ?

Пробвах да си направя резервация за хотел в Крим. Оказа се, че няма свободни места, всичко било заето до края на септември от богати германци, французи, англичани и прочее. Ужас някакъв, как да мина без почивка в Крим?!

За агарод Висит верблюд...

Всичко е празно в Крим, тук-таме само е заето, недей да заблуждаваш хора, Сигурно от лилипуткин е твоя информация.

За Протокола : Имайки предвид Очевидните Сигнали откъм Вовката/Кремъл ЗА поповразумяване - поведението на Колегите проКремъл Тук - е ОпределеноСтранно.

Те по принцип загряват бавно, колега. Или може би още нямат опорни точки, пък и не са се отърсили от шока и ужаса, че Турция отново им стана приятел и ги направиха въртоглави с пируетите на Кремъл и опорните точки по темата.

а нема невъзможни неща. кой е вервал, че цела источна Прусия ще стане полска,а Кьонигсберг - Калининград и руски през 1936-та? никой.Та така и с Крим.

Ами хайде да отидеме всички българи да живееме в Крим като е толкова хубаво там? Да ама не!?Що ние не им пращаме рокери а те идват у нас?

щото немаме пари за бензин , у бг-то криза безработица от де пари ве момко , а и власта само тя :усвоява : милиардите кредити на нас не дава

Поискай от руснаците те ще ти дадат пари.Матушка Русия тя за патриоти ще намери пари.

Бе не е важно и крим толко да е украински, може и независим да стане па после да иде към Расия ако ще. Ама не така нагло с окупация и в разрез със секакво устройство на света след Втората световна война.

така е според хелзинския договор подписан от 28 европеиски държaви + сащ границите след всв са нерушими те за това трябваше да помислите преди да нападнете Югославия и да я разпарчосате

Бюрократите от Брюксел пак изсраха едно голямо говно, което и Сергрй Бубка няма да може да прескочи.

"Бюрократите" от Брюксел наместват разбърканите чаркове в главата на Путин и на голяматъа част от руските пияндурници. Бой по главата със санкции и гледай чудеса! - Лилипутин почва да се умилква, да се ослушва дали няма да му простят и да слушка даже. Понеже намали цената на водката (срам!), но трябват пари и за сельотката, а парите станаха наполовина. Мошеникът от Кремъл, нарушил международното право и завзел територия от съседна страна, си получава заслуженото място в историята - "героят", взел един скалист полуостров като империалист, набута цялата нация да плати за каменяка и змиярник с доходи наполовина. Мисля, че всички зрящи видяха оплитането на краката на КГБ-ейското джудже в танц, който не му е по ръста и по интелекта. А руснакът е вреем да спре да си избира тъпаци за лидери. Говрят за нивото му.

Вместо да коментирате Русия си вижте по-добре вашите насрани български задници. Боже господи, колко заблуден и окъсан народ са българи! Абе вижте вашия Роско, какво недоразомение е! Тръгнали Путин да коментират. Някък не върви да си най-бедния и изостанал и циганизиран народ, а да кометираш велика държава като Русия. Нещастни бълхари.

Ако днес кажат, че няма да искат компенсации от Русия, утре Крим ще бъде техен и Путин ще целува Порошенко, където последния поиска.

xaxa ( нерегистриран ) 02.07.2016 15:12 ти можеш ли да се изтеглиш от вас ? не можеш как тогава русия ще се изтегли от крим ? ами никак няма да стане . така че свикваи между другото в крим е супер . Фири Ми ние се изтеглихме от егейска и Вардарска Македония. западните покрайнини, Северна добруджа от 1/3 от България се изтеглихме- както виждаш-може.

Защо никой не попита тази артисти на мотори, къде карат моторите си в руското безпътие? Как се придвижва този подвижен театър из Русия?

Със санкции и без санкции срещу Русия, Крим си остава руски.

Все още. Но няма винаги да е така.

не мога да разбера защо еврогейовете могат да пробутат на руснаците техните коли и техники , а не ни дават на нас да им продаваме плодовете и зеленчуците си? май санкциите се отразяват по-зле на нас. което е и целта на гейовете.

КОГАТО ЕДИН БЪЛГАРИН ИЗЛЕЗЕ В БАЛКАНА, ДВАМА ИДВАТ ТУК В КОНАКА ДА ГО ПРЕДАДАТ.. Байрям паша, кмет на Пловдив към граф Церетелли, руски консул. Консулът предава това съобщение на Алексдандър Втори, който не го взима под внимание и освобождава нашето предателско племе, което трябваше да си остане потурнаци в потури. Който е направил добро на робите българи, хаир не е видял/Хр.Ботев

Грешите. - В Русия а. Има Дори заводи на Мерцедес, БМВ, ДжиЕм, Деу...Нещата С Рено - отделно б. Се ползват Всички технологични Комуникационни продукти .... Друг е въпросът че : - Са Само за Локален пазар/ползване И ! - че са Затихващи.

Щото Путята забрани вноса от ЕС на плодове, зеленчуци, сирена, риба и прочее хранителни продукти, затова.