ЕС отхвърли ултиматума на Техеран

Съюзът заяви, че иска да избегне ескалация на напрежението по ядрената програма на Иран

Обратно в новината

Коментари - ЕС отхвърли ултиматума на Техеран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината е, че сащ от край време си играят на една стара игра - монопол!!! Искат да си оправдаят изключително високото потребление на нацията им без реалното икономическо покритие за изразходваните средства!!! При предходната икономическа криза (2008)муриканците бяха с 1 трилион долара външен дълг! Тогава изключително "интелигентните" им финансисти решиха, че изхода от кризата е в принтирането и вкарването на още пари в икономиката?! С тях играят ЕС, Израел, Япония, Емирствата, до някъде Китай и някои други! И какъв е крайния резултат - продължиха с охолния разточителен живот и задлъжняха многократно повече (над 20 трилиона външен дълг)! Та балона отново взе да се пренадува и какво друго да направят, освен да нападнат някого?! Съсипаха почти целия близък изток!!! Крадат им ресурсите и въпреки всичко балона продължава да се надува!!! Решението - целия свят да се обедини срещу сащ и израел и да има нов световен ред!!! Стига с псевдо демокрацията и псевдо равенството!!! Макар, че никой не споменава, само от България сащ крадат милярди годишно под формата на злато и други метали, както и скъп ток от мариците. Сега шел сондират и черноморието за газ и петрол!!! Крайно време е света да изолира икономически фащ и да се презапаси с защитни ракети и всичко необходимо за защита!!!

"продължават да държат на опазването и цялостното прилагане на ядреното споразумение" Тези ръководители на ЕС са невероятно нагли. Хем се надупиха на САЩ и без да отричат споразумението започнаха да се съобразяват със санкциите на САЩ, хем искат безусловно Иран да спазва споразумението. Крайно време е да се разбере, че един договор или споразумение има няколко страни и те ВСИЧКИ са длъжни БЕЗУСЛОВНО И ИЗЦЯЛО да спазват договора или споразумението. В противен случай всяка от страните има право да отговори огледално и да се прави че изпълнява поетите задължения или изобщо да спре да ги изпълнява. Изглежда само ние българите непрекъснато се опитваме да се изкараме по-католици и от папата.

Това се нарича шизофрения. И цялата световна политика е подчинена на този синдром. П.П. може и двоен стандарт да го наречем.

ЕС най-накрая започна да осъзнава, че когато подкрепи инвазия от страна на САЩ, впоследствие винаги съжалява! Не е необходимо да споменавам, че бежанците от държавите в Африка и Близкия Изток в които имаше "посевки на американска демокрация" идваха в ЕС, а не в САЩ.

Целта на тия чалми е да станат лидер на ислямските държави с притежанието на ядрено оръжие - отдавнашна мечта. Обаче има и други - Турция, С. Арабия - скоро и те ще поискат такова оръжие.

Ми що САЩ дадоха на Пакистан да имат ядрено оръжие? И те носят чалми и Бен Ладен го бяха приютили.. ама щото Израел иска да САЩ да нападнат Иран! Простичко е, но не е за прости хора!

Въобще не е мечта ядреното им оръжие! Ако беше само мечта, нямаше да си пишат споразумение! А на американците им трябва война в региона, щото всички се напълниха с оръжие и вече не искат да им го купуват. А като се насити пазара, трябва да се предизвика разход на продукцията за да продължи производството и да растат печалбите. Съвсем елементарно е! Не можаха да накарат Европа да нападне Руссия, и сега минават на вариант Б - да скарат Иран с Израел. :)

НИКОЙ ЛИ НЕ РАЗБИРА, че става дума да не се допусне едни фанатици да притежават ядрено оръжие, и не се знае къде ще го насочат. В света вече има достатъчно такова оръжие - Тръмп предложи да се премахне, но другите се ослушват. Сега Иран, после Турция и т.н. Накрая и Албания ще поиска - просто няма смисъл - има много безядрени държави, които си живеят добре и нямат проблеми със Щатите.

Е нали за това беше цялата договореност от 2015 година! Иран да спре разработката на ядрено оръжие срещу отмяна на санкциите! Друг е въпроса защо на циониските фанатици в Израел и на ислямските фанатици в Пакистан им се разрешава да имат ядрено оръжие .. а на Иран не се разрешава!

Ало разбиращия ... явно не си на ясно с Американската позиция! Тръмп обяви че иска ново споразумение с Иран което да обхване не само разработката на ядрено оръжие .. а така нареченото спонсориране на "терористи" в Сирия и Ливан.. т.е. да се спре финаннсирането на шиитските милиции които се бият срещу Ал Каеда и ИД в Сирия и да им се даде възможност да смъкнат Асад .. Вземи се образовай вместо да вярваш сляпо на западняшката пропаганда!

ЕС то ще бъде доведено до разспад от бездарните си Евробюрократи! Абсолютно ясно е че САЩ искат да изолират Европа от евтините енергоресурси и пазарите на Русия и Иран! Начина да се борят с Изрело - Американския рекет е много ясен и прост! Треснете реципрочни санкции на Израел, всеки който търгува с Израел да няма достъп до Европейския пазар и САЩ ще клекнат на момента! Но разликата е че САЩ се управляват от бизнесмен който знае как да се преговаря и да се постигат резултати..а ЕС се управлява от импотентни бездарни чиновници! Мъка...

Поведението на ЕС ми напомня много за това как норвежците понад 20 години поеха разходите на Палестина за да се поправят там отношенията- Резултатът беше, че израел си спести тези пари за тези години, палестинците разбраха, че са загубили понад 20 години и къщите им и земята им беше взета. Та тези общи приказки, че ще подкрепят договори, а същевремено нищо реално не става са направо лаладжийство от страна на ЕС.

Според това което прочетох - ЕС са отхвърлили ултиматома на САЩ ... Дали заглавието пасва на написаното ?

руско-турско-иранскако-сирийската гей-манаф дружинка рИве до небето.

Ами не, като гледам не реве. Само си сглобяват ядрени ракети и току виж някой друг изревал!

ами че продавайте на други бе? какво толкова сте се вързали за тази САЩ. Всеки друг ще ви купи продукцията на цените които искате... или може би не? Е като не ви изнася - не продавайте на САЩ. Какво сте се размучали като крави.

САЩ налагат санкции на всички, които търгуват с Иран.. Демокрация и свободен пазар, а?

имат избора. ДА търгуват с Иран или да търгуват със САЩ. Никой не ги кара да си спират търговията с Иран. Избора си е техен. Не може хем да цоцаш от едните, хем от другите когато те са се скарали. Когато атовете си мерят.... не си слагай задните части са казали старите хора.

Голям ''избор'' няма що:((((Или да си правят търговията или да си видят блокирани парите из краварските банки, или пък да ги споходи някакъв ''подарък'' от американска ''демокрация''... Подложения му еврогейски съсипва икономики като нашата с тези санкции и ни пробутва боклуците си след като ни затри производствата..

Ми те сички китайски деца са грозни, сигур се раждат приличащи на размазани полуразложени плужеци.

Ами човека точно и ясно им го каза - ще излезна от споразумението докато подпирате сащ в инвазиите му за да не се чувстваме незащитени щом вие неможе да гарантирате ненавлизане на краварите на наша територия. Прав е човека като Северна Корея - явно само ядрено оръжие спира краварите от инвазии...

Накратко - надупиха се на САЩ!!

туриха го здраво на приятели на каПутин.

Тия като си направят ракетите, ще видим кой ще им се перчи. Напоследък взеха да не се перчат на Северна Корея. Доколкото се знае Сев.Корея си направи ракетите с иранска технология, така че всичко е проверено - за няколко месеца са ги сглобили! Още повече че Иран има и разработки накосмически ракети и не е проблем да достигне всяка точко на света, което засега корейците все още не го могат.

много рев , няма го вече кенийския ислямист хюсеин обама и няма финансиране за ислямофашисзма а бай Тръмп им бръкна в задника с боксова ръкавица на амуджите

ТАЗИ НЕ ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ИРАК И ИРАН ! А ТРЯБВА !

Кажете си, че ви е страх от САЩ...

Не, Жоре, хората казаха,че искат да се разберат. Тебе, когато жена ти иска да се разберете за нещо, страх ли те обхваща? Ако е така, прав си в изказването си.

Ми, че колко пъти да се резбират бре?? При Обама уж се разбраха, сега при Тръмп требе пак да се разбират?! При следващия мурикански рунгел сигурно пак ше требе да се разбират?!!! До кога алчна, замърсяваща и подтисническа мурика ще играе ролята на хулиган в света???!!!

имайте милост! Престанете да показвате снимката на имбесилката Мародерини