ЕС натисна за незабавен старт на преговорите със Скопие

Ако не се намери решение, това ще бъде подарък за Русия и ще й даде повод да протяга ръце още повече, заяви Жозеп Борел

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А проблемите на може би половината население на Латвия кога ще се разгледат? Аз, като европеец, не мога да разделям хората по произход! Нали СССР беше приключен? Нали стената била паднала? А вие даже успяхте да измислите няколко вида Балкани!

За пореден път се убеждавам, че ние нямаме работа в ЕС. Ние да се махаме, а те да си приемат и занзибар ако искат.

Понеже оказване на натиск "с всички възможни средства" е де факто рекет според закона, сега България трябва да подаде жалба за рекет към Европейската прокуратура или да заведе дело срещу упражняащия рекет администратор. И докато трае делото, да се замрази процеса на влизане на ЕСМ в ЕС. Става дума за оказване на натиск върху субект (Бългаската дъержава) да вземе решение против съвестта си, което противоречи на смисъла на вземането на решение, заложен в Закона на ЕС. Ако гласуването трябваше да е според мнението на администраторите, то тогава ЕС щеше да гласува чрез администраторите си. Но според закона не е така. Според закона е по съвест от всички членове, всеки поотделно. Имаме нарушение на закона и това е вече юридически проблем, а след като той се изясни, може отново да се мине към политическия. Убеден съм в това.

Понеже оказване на натиск "с всички възможни средства" е де факто рекет според закона, сега България трябва да подаде жалба за рекет към Европейската прокуратура или да заведе дело срещу упражняащия рекет администратор. И докато трае делото, да се замрази процеса на влизане на ЕСМ в ЕС. Става дума за оказване на натиск върху субект (Бългаската дъержава) да вземе решение против съвестта си, което противоречи на смисъла на вземането на решение, заложен в Закона на ЕС. Ако гласуването трябваше да е според мнението на администраторите, то тогава ЕС щеше да гласува чрез администраторите си. Но според закона не е така. Според закона е по съвест от всички членове, всеки поотделно. Имаме нарушение на закона и това е вече юридически проблем, а след като той се изясни, може отново да се мине към политическия. Убеден съм в това.

Македонските мекерета не в ЕС.

България прави всичко възможно в полза на Русия

ВЕТО, гадни посърбаци !

И ЕС се борел с корупцията! По корумпирани държави от Македония и Украйна има ли? Сменете незабавно смотаната външната министърка с някоя секси напориста танцьорка - да фокусира ЕС комисарите да работят с Македония, за изпъбнение на договореното. Щом в ЕС вървят курвинските номера на македонците и Слави да покаже класа!

Но не и за сметка на България, нейната история език и идентичност. Не и когато правата на българите в рускосръбската кочина РСМ, системно се нарушават. Северномакедонците не изпълняват европейските принципи за човешки права и добросъседство. Накрая, имено западът направи огромен подарък на Путин, като повярва на циганскоазиатските му лъжи и го направи приказно богат, и въоръжен с ядрен арсенал

Скопските путинисти и сърбомани си купиха европейските политици. РСМ е похарчи почти милаард за реклама на антибългаризма. За взаимно изгодни сделки...Европейските политици приемат с удоволствие разточителните обеди, партита, облечени в благородния формат на "срещи с европейските лидери". А нас обвиняват в корупция. Както леваците от запада повярваха на лъжите, на Путин, сега вярват на сръбскомакедонскине лъжи. Отглеждат си нов Франкенщайн.

Европейските дебили да се стягат, че скоро влизат американски фирми да възстановяват Украйна и ще имат нужда от свежи милиарди европейски пари.

Какви копелдаци са тези западняци. 2 национални катастрофи ни докараха на главите, а сега искат и да се отрече от българщината в Македония. Майната Ви! По-добре да умрем като свободни и горди българи, отколкото да вегетираме като безлични консуматори в ЕС. Да живее България!

Отговарям от няколко години за пазарите ни в СМ, СРБ и БиХ. Наблюдавал съм ги като българин предвид деликатната ни позиция, говорил съм и с не малко колеги македонци. С нивото, на което се намират ментално и социално, тези хора са не години , а декади далеч от ЕС. Самите те си споделят , че са Колумбия от 80 те на Балканите. Огромна корупция ( нас ни бият поне 3 пъти ) на всички нива. Шиптърите им разкзват играта допълнително и до 20 години Скопие вероятно ще е по-малко от 40 % християни. Македонците са комплексирани хора, предвид съдбата, която са имали и това, че са докачливи е съвсем разбираемо. Политическият им елит по най- безцеремонен начин се адаптира накъдето духне вятъра, отново поради този дълбоко корумпиран скелет. Те са единствените които движат въздуха, движение, което ние виждаме тук. Обикновените хора страдат пасивно, като ако у нас поляризацитя на про американци или про руски ни дава енергия да се палим при тях това липсва. Освен това и сърби, и българи, и гърци ги имат за 2 ра ръка, и те си го знаят. А инвазията на косоварите тотално ги вкарва в патова ситуация. Изплашени са и донякъде отчаяни , така мога да ги опиша от това, което съм чул и видял там. Колкото до казуса с нас, смятам, че съм усетил повече респект към България като по-голяма и по -силна държава отколкото обратното. Но, това е моя опит. Със сигурност не трябва да отстъпваме, а да сме хладнокръвни в тази фаза на преговори. Аз по-скоро виждам не руснаците, а щатите да говорят с устата на ЕС лидерите, но това е друга стара и интересна тема в тази част на Балканите.

И това са ни европейските партньори!!! Жалки корумпирани марионетки. Вместо да защитат България и да натиснат Македония да си изпълнява договора с България (ако наистина ни смятат за партньори а не за слуги) Но не, те чрез лъжи се опитват да ни маниполират. Русия щяла да протегне ръка към Македония идиоти, та нали Македония е в НАТО. Тези съвсем ни взеха за прости както средностатистическият европеец.

Между сутеньор и проститутка партньорство не може да има.

Предлагам, нашето членство за Северна Македония, и ще видим кой печели???...

Със всичките клекане на канадския педераст почнаха от ЕС да ни изнудват за вдигане на ветото,тоя буклук Киро гея е виновен за за цялата неразбория със макетата

Просто Киро ще но продаде и ще забегне към канада.

Както винаги, Жозеп Борел говори пълни глупости. Щяла Русия да протяга ръка към кого бе, нещастний лъжецо? Към Северна Македония, Черна Гора или Албания? Как ще си протегне ръцете към страни от НАТО, бе? И как ще стане това? Ако НАТО не може да си защити членовете, за какво изобщо е тогава, бе кукундрелино? Глупости и прости лъжи. Къде ви намират такива некадърници бе. Или и ти броиш македонските пачки? Те милиард евро дадоха за пропаганда онея скопци, явно и ти си се облажи. Корумпе лъжливо и нагло!

Трудничко ще им е на еврогейците с ,,македонските земи,,!?

А Борелчо знае ли, че през юни завършва учебната година? А докато макетата пренапишат учебниците по История - отиде септември месец.

Е, майната ви! Подаръкът отдавна у сторен. Сега Русия си потрива у....

Боже,Боже като ги гледам тези какви утрепки и грозници са направо ми става мъчно за ЕС.Сега използуват войната и на всичко проблема е Русия.Те северномакедонците ако знаят какъв К.Р ги чака няма да помислят за ЕС.Такива като тези олигофрени на снимката ще ти казват какво да правиш у вас,какво да ядеш ,какво да правиш,в колко часа да ходиш в тоалетната и т.н.

Всички директно да бъдат препращани при макетата! Те са на ход ! И ние чакаме и губим търпение!

ЕК що не настоява РСМ да изпълни поетите от нея по договор ангажименти?

Ако РС Македония влезе в ЕС, то България излиза от ЕС и ОТ НАТО. На България, педерастки организации не ѝ трябват!

НЕЗНАМ ЗАЩО Е ТАЯ ИСТЕРИЯ -ТЕ ОТДАВНА СА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ !!!! ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Е ИЗМИСЛЕН И ОСНОВАН В СКОПИЕ !? ПИШЕ ГО В УЧЕБНИЦИТЕ ИМ ПО ИСТОРИЯ !!!!!!!!!!!!!

тоя борел болен ли е нещо или просто си е малоумен...?? начи ако не приемели македония и албания в ес, руция щяла да протяга ръце..... да не го е шубе че русия може да анексира албания или че албания може да се приседини към руската федерация...

Аз искам да попитам този сплескан испански .уй Жосеп къде беше когато гърците 20+ години клатеха северномарсианците.Защо тогава не оказа натиск ами си траеше като помияр. Ако трябва и ние ще чакам 20+ години докато на тези твърдоглави марцианци им уврът кратуните че до 1944 година тяхната теритоия е била населявана предимно от българи и че поне една трета от днешното население в Македония е с български корени. Сред българите няма две мнения по този въпрос така че всички западни политици да си траят.

След като официално доста български държавници говорят за силен натиск, то е редно цялата политическа българска класа на възможно най-високото ниво да покаже официална реакция! Няма начин да се мълчи и да се влиза в дребнави разговори. Заявяваш ясно и на висок глас, че има натиск и ти като държава протестираш!

Какъв е този натиск? С какво и къде ни натискат, с преса по главите ли? Нека някой да обясни на хората точно и конкретно какво означава "натиск". Аз не се усещам натиснат от някакъв французин и смятам, че ако зависи от мен ще издържа словесния им натиск. Какво ще стане, ако не се огънем? Ще ни спрат тока, водата и въздуха ли?

Не ти ли писва от непрекъснатите им съвети, очаквания, подмятания към нас, а РСМ ни лук яли, ни лук мирисали!

Искам на тези, които оказват този сериозен натиск и дори признават, че ще го продължат (ами да продължават, като толкова им е акълът и си нямат друга работа…), да им разкажат един кратък виц, а после може и да им го обясним, ако се налага: “На туристическа обиколка в Скопие екскурзоводът обяснява на туристите: _ Това е македонски фонтан от 17 век, а зад него се строи македонски храм от 8 век.”

Сега, след като вече имаме публичното доказателство - (само)признание за сериозния натиск да приемем безусловно Северна Македония, градяща идентичността си на основата на антибългаризма (провокиран и вдъхновяван от Москва и Белград) като ДЪРЖАВОТВОРЕН!!!, трябва да получим и много важните отговори КОЙ и КАК оказва този сериозен натиск от ЕС, и ВЪРХУ КОГО? С какви средства и прийоми? И защо този сериозен натиск бе толкова дълго и старателно Крит - и от българския народ, и от македонското население?!? Ако не е имало нищо нередно в него и мотивите му са били изцяло легитимно защо го държаха в тайна? И защо ни обясняваха, че не разбирали същността на проблемите ни с антибългарскатй политика на Скопие?!?

“Той заяви, че ще продължи сериозният натиск от страна на Съвета на ЕС върху България и западната ни съседка за решаването на двустранния спор, предаде БНР.” Съветвам критиците на Кирил Петков по въпроса за Македония много хубаво да прочетат това ЗАКЪСНЯЛО (САМО)ПРИЗНАНИЕ на ЕС, че са оказвали СЕРИОЗЕН НАТИСК! И да се запитат КАК и ВЪРХУ КОГО са оказвали този сериозен натиск, и от кога, имайки предвид множеството сериозни кризи, които връхлетяха България в края и след управленията на Мутрата! А към Слави Трифонов с патетичните ву Фейсбук постинги и критика има един прост въпрос - защо този, като е такъв голям патриот и толкова ангажиран с проблемите с Македония дори а дума не обелва да този сериозен натиск и прилагащите го? Защото така са го инструктирали ли?

Някой беше казал : "Fuck the EU!" !

Разбира се ,че ще клекнем,пори и ще се надупим

Не, няма! Този път няма, за ПРЪВ ПЪТ! А ти си клякай и се насупвай, но не говори за мен и за другите!

_stankow

Е Русия пък какво общо има ? С Македония и Албания ? Особено последната. Ако не я приемем в ЕС и Русия веднага ще я приеме като субект на Руската Федерация !? :D :D :D На ЕС и външната му политика, и тя като икономическата ...

Приликите между Рус/Укр постановката и Мак/Бул сценария, стават прекалено много ... Подозирам, всъщност съм сигурен, че кукловода е един и същ!

разбирам, как държава, създадена от Русия се покровителства от ЕС и САЩ?

ЕС да натиска Македония да спазва принципите, които самата ЕК е дефинирала, а не България.

Натискайте Турция да пусне Швеция и Финландия в НАТО. Натискайте Скопие да изпълнява договора. Не се занимавайте с нас.

Да признаят българите като съществуващи и да спрат да ги дискриминират и тормозят, тогава. Иначе - на куково лято ЕС.

Копелета европейски, натискайте Севмак, да си изпълняват договорите и спазват човешките права, не нас, да преглътнем гаврата ! Българските управляващи плазмодии - не го приемайте този евро полит-комисар. Вече многократно му казахте нашата позиция. Да ходи в Скопие. У нас няма работа. И да не спекулират с войната в Украйна.

ИЗГОНЕТЕ МАКЕДОНЦИТЕ С ШУТОВЕ И БОЙ И ДА НЕ СА СТЪПИЛИ ТУКА.

Да не се напъват,при това са членове на НАТО и опасност от Русия няма.Да престанат да говорят небивалици.Трябва да построят магистрала коридор до БГ и един АЕЦ който да се закрие след това от Франция.Това е само половината цена.

За отворено граници, единна минимална ставка и край на двойните стандарти. И така. Аз ги натискам, те ни натискат и си караме по старому.

" Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел поиска преговорите за присъединяване на Северна Македония и Албания към ЕС да започнат незабавно. Той заяви, че ще продължи сериозният натиск от страна на Съвета на ЕС върху България и западната ни съседка за решаването на двустранния спор, " Само за това изказване ес-есовеца Борелтрябва да бъде съден за геноцид и нарушаване правата на българите...Този еврейски късопишльовец в прав текст казва , че ЕС упражнява сериозен натиск върху България, която е пълноправен член. Това ли е свободния демократичен свят, това ли са европейските ценности ??? Много спешно излизане от фашисткия ес и нато...

Защо искаш да определяш съдбата на македонците? Защото и ти като путюо,защото мислиш,че ти принадлежат.Нека да се договарят.Стига сте брали грижа за българите там,ако не им харесва да дойдат в БГ.

никога не трябва да видят ЕС! През крив Макрон!

Струва ми се, че ес се управлява от идиоти, или нас ни смятат за идиоти, или и двете! Т

на България й е останала единствено славната история!Политици гадни и продажни деситилетия наред крадоха и крадат настоящето ни. Ако позволим на някой и Историята да ни открадне съвсем сме категорично показваме ,че не сме народ!

Сега да видим нашите управници начело с Простият ще смъкнат ли гащи ? И да питам ЕС защо селд като сме изпълнили всички условия за Шенген, няколко държави се е бават с нас и не ни пускат.

НЕЗНАМ ЗАЩО Е ТАЯ ИСТЕРИЯ -ТЕ ОТДАВНА СА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ !!!! ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Е ИЗМИСЛЕН И ОСНОВАН В СКОПИЕ !? ПИШЕ ГО В УЧЕБНИЦИТЕ ИМ ПО ИСТОРИЯ !!!!!!!!!!!!!

ЕС и НАТО искат всички да са под крилото им и те да диктуват условията на света, обаче......