Канада: Визите за българи и румънци остават, нищо че са в ЕС

Канада не споделя гледната точка на ЕС относно визовата реципрочност, е заявил министърът на имиграцията Джон Маккалъм, цитиран от кореспондента на БНР.

Обратно в новината

Коментари - Канада: Визите за българи и румънци остават, нищо че са в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Можем да ви изпратим малко талибани без документи, за тях не е нужна виза, нали?

КАНАДЦИ И ХАМЕРИКАНЦИ,ЧЕ НИТО СЪМ ВИ ИСКАЛА,НИТО ЩЕ ВИ ПОИСКАМ НЯКОГА ВИЗА!!! НИТО ПЪК ДЕЦАТА МИ!!! ДА СИ ЗНАЕТЕ И ДА НЕ СЕ ДУЕТЕ ТОЛКОЗ! СНЪТ МИ БЕШЕ НА 16Г.КОГАТО ГО ПРАТИХМЕ НА ГОСТИ ТАМ ПРИ ПОЗНАТИ И КАТО СЕ ВЪРНА КАЗА: ПО-ТЪПА СТРАНА ЕДВА ЛИ ИМА В СВЕТА !!!

Толкова са жалки канадците и американците, че дори не заслужават този пост, дори и аз не знам защо се занимавам с тези подли, лъжливи и жалки простаци! На лъжите им лъсна голият задник и толкова с правото на свободно придвижване, то важи само за ИД!

решението е елементарно,за тези държави които въвеждат визи за българи, е необходим реципрочен отоговор тоест да се ограничи бизнеса и влиянието им унас, в момента им правим само поклони

За българи и румънци визите остават, а за муслим материала сте с разтворени обятия и задни бузи (пардон за сравнението).

че са расисти, но просто не ни искат циганите!!! А сега да видим БХК с какви твърди стъпки ще поеме по своят трънлив път за правдини ?

Нерисков значи бял, иначе канадските свине хич не са расисти. Много се възмущават от расизма.

Като че ли някой е хукнал във вашите малоумни държави на гъза на географията, убийци такива.

БРАВО!!! Не им искаме нито ,,ценностите,, нито фалшивият просперитет!

Визите за българи и румънци остават, Вие сте нищо в ЕС!

това е за да има възпиращ елемент, кандидатсваш и си българин - нямаш проблем, цыган ли си - няма виза. А и още нещо, че и да те заболи - много вежливые получиха български пспорти.

Тия ги разправяй на баба си! Няма, значи -няма! В личните документи не пише циганин ве смешник, ти да не си мислиш че в Канада и САЩ ще се занимава някй с тебе да ти търс 9тото коляно къв си, праскат ти едно големо -НЕ, и това ще ти е};-)

има полза да печелим от визи.

Заявлението на канадското правителство е завоалирано. То трябва да се тълкува така: за да получат право на безвизов престой в Канада, българи и румънци трябва по-напред да се научат да спазват установения обществен ред (закони) и най-вече да уважават частната собственост....а след това "ще видим".

и какво не спазват?

Качи се на колата си и пошофирай в населено място, или извън него. След това отиди и пошофирай из Канада.

Какво искаш от един либерал! Интересно защо така съчувстват на мигрантите в Европа!

Канадците не искат българи, защото българите са от един много малък, но в замяна на това - много прост народ. Всеки българин трябва да си отговори на въпроса, дали е прост, защото е беден, или е беден, защото е прост :)

ти си помисли дали си педал, защото си обратен, или си обратен , защото си педал?

Знаеш ли колко ме боли оная работа, че визите за некво си място на глобуса оставали? Направо сън не ме лови! А бе къде беше това Канада, че не мога го намеря на картата. На коя държава е столица

Един ден ще има съд над тези две терористични държави от Северна Америка включително и за миграционните им политики.Някога хората са завличани като роби в разни полиси,а сега се избира икономиката на определена държава,унищожава се,заграбва се каквото е ценно за американските пирати,а най-апетитната част от населението се взема наготово.

Канада щателно си подбира брой имигранти за година и от кой континент (регион). Канадците не се напъват да вземат българи по няколко причини. Ако оставим настрана множеството криминално-мафиотските елементи, с които сме прословути, те са: 1. Българите нямат традиция да уважават законите. Това е лесно обяснимо - имали сме съвременна държава само някакви си 50 на години (до 1944 г.); 2. Българите са опасно бедни, т.е. представляват риск за масова имиграция. В за разлика от българите, арабски и китайски имигранти масово започват собствен бизнес (обикновено търговия). На българите това не им се отдава. От България няма какво друго интересно да се изнася, освен злато, което "Дънди Прешърс" си го вземат безплатно и т.н ... Така, че работете над себе си. Спазвайте законите (напр. при шофиране). Настоявайте, избраните от вас правителства да подобряват жизнения ви стандарт и да получавате по-високи заплати. Възпитавайте себе си и децата си в уважение на другите и собствеността им.

te zatova sa tolko zle BG-to, shtoto chakat nqkoi da im opravi standarta.

Маймуно,знаем ги чистичките и подредени западняци.Като излязат от законовите си държави, стават по-големи говеда и от мангалите.Що не-нали може да им се размине.Ама иначе дават акъл...

на теб някъде си там, по колко пъти на вечер ти оправят стандарта, че си забравил и да се хилиш на български!

А нашия женчо Външен Министър какво чака да направи с визи влизането на канадци и американци ! На удара с удар , не сме 3-то качество !

Браво! поне едно кътче на света да остане без айдуци, крадци и измамници. Ще гледате Канада през крив макарон!

Точно така, за такива като нас място няма там, браво за коментара!!!

а ти къв си бе , хубостнико?

Канада ще бъде ислямска страна след десетина години. Учи Корана още от сега. :)

Да така е но БГ-то вече е ислямска държва и маи ви взривяват арабите от време на време

И СЛАВА БОГУ!!!

ти какъв по народност педал се явяваш?

Ако си българин с английски паспорт, няма органичение нито за САЩ, нито за Канада. Ако си ром с английски паспорт, отново няма ограничение. Но ако си с български паспорт, тогава има ограничение. Това какво е, ако не най-висша форма на дискриминация?

Българин с канадски паспорт съм. за мен няма ограничения. Мога да отида кадето си искам :)

Това е дискриминация и цигания. Няма реални демокрация и свобода. Но ще им се върне тъпкано много скоро. Чалмите ще ги накажат. :)

Те чалмите са в България Ве не гледаш ли новини?!

prosto e - horata s angliiski passport pravqt po-malko narusheniq na statuta si ot horata s bulgarski passport, vypros na spazvane na pravilata

Едните ни искат в шенген -уж сме се били отървали от престъпност,корупция и кражби,а другите зад океана не ни искат,защото сме корумпирани престъпници и крадци! Ай ся кой е прав и кой са прай на луд?

Ако имах власт бих сложил бан на всички канадци и американци докато не махнат нашите визи , да им се отказва всякакъв достъп до тук по какъвто и да е повод. Само брутална реципрочност може да накара тези тъпи говеда да преосмислят политиката си.

като гледам са се наредили на опашка да ходат в булгаристан

булгаросииии,ако вместо канада беше името на русия в новината,какви щяха да са коментарите отдоло,а??яд ли ви е,че не ви искат в цивилизования свят ха ха

мозък си требва тука

Визов режим за американци и канадци. Като искат специално отношение, нека си го получат.

Имах много по-добро мнение за Канада , но след тая глупост какво да кажа! Отделен въпрос е как съм се "затичал" за там:) .Не трябва да се чудим обаче ,след като видяхме ,че кметът на Дуйсбург предпочита сирийци вместо българи и румънци

Никой не се е засилил да ходи в Канада ,канадците слагат визи защото така са им наредили от щатите ,защото граница реално няма и който се докопа до Канада си е влезнал и в щатите без проблем ,иначе кандидати да живеят в студа няма много.

БХК защо мълчи? Кво в устата си държи? БХК защо мълчи? Кво в устата си държи?

За дружинката от продажни лапачи ли говориш?!

България трябва да наложи визи за канадци

Ето за тези двойни стандарти на запада говорим и за тяхното абсолютно лицемерие. Същото го виждаме и в Европа. Имат ни за 3-та категория хора. Не сме желани никъде. Предпочитат да прибират всякаква друга измет, но не и нас. Ние повечето сме с образование, професии, стаж, християни и т.н. Отиваме повечето да работим и да изкарваме пари с честен труд. Да, ама не! Предпочитат арабеските за които думата работа е мръсна дума. Предпочитат мюслита, които отивайки там започват моментално да вземат социални помощи, да точат социалната система, да строят джамии, да правят зулуми и да искат повече права от местните. Такива предпочитат глупавите управляващи, а не образовани хора. Бедните, ограничени и необразовани маси най-лесно се управляват и манипулират. Не случайно у нас образованието го смачкаха, за да могат да излизат не умни и образовани, а глупави, манипулирани и зомбирани, които да бъдат с лека ръка управлявани. На къде върви света само...

ЕС задължително трябва да въведе визи за Канада и САЩ . Ако не го направи - България задължително да гласува против ТАТИП , докато визите не паднат.

БХК мълчи. защо не реагират. ??!!!

БХК мълчи защото не става въпрос за тъмнозелените.

Може да се страхуват от нас. Не случайно един от най големите богаташи в Канада е българин. Роден в България. Но им е свил сърмите там. чрез своята предприемчивост и неуморност.

абе странна работа е демокрацията и взаимо-изгодните отношения.....само, че къде са правата на българите и изгодата за тях ???....няма нищо по-унизително от това да се молиш, да ходиш по интервюта и в крайна сметка да ти откажат, без да ти обясняват защо .....сега ще видя къде е европейската солидарност.....

България трябва да наложи специално визи за Канада. Канадски терорист извърши атентата в летище Бургас

Това е добре - те ако ги махнат никой няма да остане в БГ. Те и сега едвам издържат хората да не запалят на някъде.

има доста странни хора, които си намират причина да се върнат в България и след това със съжаление да обясняват как било в сащ или в канада, а пък тук било не както там....ама са тук вече, а не там........

Ами иди в Париж или Брюксел, бе човек! Там е по-хубаво - може да попаднеш някъде на доброжелателно настроени към християните европейци трето поколение. Уверявам те, че тук вече е по-безопасно от други държави, за които доскоро мечтаехме.

Пълни глупости пишеш. Който е искал е заминал. Който е искал е останал. Не си мисли, че някой ще тръгне ей така до там, за да емигрира. В Европа може да го направи същото и ще има права за работа и т.н. Там, като отиде и остане какво? нито права, нито работа и ще бъде нелегален. Рани или късно ще го гепят и ще ни го върнат. През 90-те можеше да отидеш там и да останеш, като ти дадат статут на емигрант. В момента не може, а и там се е напълнило с тарамбуки, латиноси, арабели, китайци и какви ли още не. Да си намериш работа е много трудно. Всъщност има, но с нея трудно можеш да се издържаш. А на черно ще бачкаш и ще ти плащат, ако изобщо ти платят, колкото да не умреш от глад. В момента единствените добри дестинации с малко чернилки, работа и добро заплащане са Австралия и Нова Зеландия. Там да отидеш обаче е малко трудно. Най-малкото трябва да знаеш езика над средно ниво.

Браво на Канада! Всички европейски кочини със специален режим на придвижване в цивилизования свят!

на су гамисо малака

Аде на пате на гамитите олюс ке олес гамоти елинес.

Слаба ни е демокрацията още: - бием бежанците - не строим достатъчно джамии за тях - продаваме свинско пред очите им - хомосексуалите са дискриминирани - Не сме разрешили браковете им Все съображения от естество !

Само за джамиите може да се поспори, че сме на челно място в Европа по този показател. Но колкото и да се построят, все няма да са им достатъчно.

Защо увжаемата Канада не каже истината за отказа за безвизово пътуване на няколко страни от Източна Европа? Нали по едно време бяха разрещли на чехите? Но ОТМЕНИХА безвизовите пътувания заради циганите. Защо какво против имат циганите? На нас ни набиват само едно - вие дискриминирате циганите! ТЕ в Канада вместо да им знае голямата уста, защо не ги интегрират? Нали са много компетентни? Лицемери.

Не е заради циганите. Веднага ти казвам защо. Ако паднат визите . Малцина цигани биха имали пари за билет до Канада, както канадските власти имат право да ги връщат директно от летището. Второ. Ако отиват там да крадат. Не става, защото има полиция и силна държава и ще ядат дървото. Просто ни имат за втора клатегория хора. Да не забравяме, че до преди година се водеше кампания в УК против бг дето сме уж в ЕС .

А чалмите ще ги посрещат с хляб и сол. Нещастници!

БХК да изрази немедленно съжаление, възражение и да ги даде на прокурор, да се жалва където свари, нали е много за правата на човека , къде са сега да се жалят , а ????

Сегашното правителство на Канада нямс избор освен да играе твърдо с България. Трябва да си възстанови обруления имидж след историите с сириците и отказът да екстрадират Вилануева.

Научен съм, че човек трябва да нарича нещата с имената им. По повод статията: 1. Когато 2007 година нас ни приемаха в ЕС, някой дали сериозно е мислел, че сме съпоставими с останалите членове на съюза? 2. На всички е ясно, че нашето приемане в ЕС и това, че още ни държат там е плод на компромис и натиск и то натиск именно от САЩ. Просто им трябше територията ни, а така като членове на ЕС, пък и членове на НАТО изглеждаше по-престижно и не точно като чист слугинаж от наша страна. 3. В Канада и САЩ политиците им са недолюбвани от мен, но в никакъв случай не са тревопасни относно това, какъв наш "материал" би се юрнал на къмто тях... Така, че са си прави.

Абре . Марко КОРЛЕОНИ. Държат ни в ЕС, защото сме пазар. Западните вериги никнат като гъби и са препълнени, лятото роми и българи им берат плодовете от полетата, а получават завършили лекари и кадри директно от университета. електроразпределителните дружества изнасят печалбата на вън.Ако се имаш за лош материал. Личен проблем. За мен сме колонизирани, чрез икономика.

Ето какво казва Канада: "Ние ще поставяме една демократична държава на визов режим, защото сме британски протекторат и така смята за добре британската корона. Освен това българите и румънците са по- ниско качество хора от арабите, индийците, латиносите и китайците, които ни чистят кенефите, а българите очевидно ще ни вземат работата. " Канада, която е дала пълния монопол на търговията с цигари и коли една група хора за сметка на всички останали граждани не е способна на демократично мислене. Но в същото време канадската икономика е силно зависима от американската и е до толкова обвързана от Британската корона и Американския конгрес, че си мисля, че зад това изявление стоят САЩ и Англия. Мисля, че е редно да ни кажат какви точно са им критериите щом вместо нас пускат всякакви ислямисти, индийци и китайци. С какво сме по- лоши от тях. САЩ и Канада първи приеха нашите комунистически изчадия, които се бяха посрали след промените, чудно какво точно имат против нас?

Буря в чаша вода.. Едва ли става дума и за 10 хиляди българи годишно, ако изключим студентските програми. Хората със сериозен бизнес отдавна имат 10 годишни визи и пътуват с тях. Ама защо да не се поджавкаме, а?

Въпроса е принципен. Военни бази има ли? Има. Български военни бази има ли в С. Америка? Няма. Те имат ли визи? Нямат, ама искат за българите.

Пропуснала съм нещо... къде точно има американска военна база в България? Но сте прав - защо да не ги натиснем за нещо, което не ни трябва, а пък за важните неща, като например цените от ТЕЦ-овете им да не?

"...нерисковите групи българи и румънци", а ко става? Ало, БХК де си? Дайте да видим ко е туй "рискова група българи"?

Другото понятие за цигани и крими елементите.

Това не е вярно. Аз имам приятел, който не получи виза за Канада, а е завършил СУ информатика и е на 24г. Сестра му живее и работи в Канада, а на всичкото отгоре е юрист към тяхното мин. на транспорта. Подобни хора щом влизат в статистиката на отказите, познайте кога ще паднат визите.

къде е БХК, защо не протестира пред международните правозащитни организации за дисцриминация и нарушаване правата на българите ...

след като сме така сериозно дискриминирани и нежелани от тези две държави и UK, а навсякъде има българи , които честно живеят и работят, и са уважавани , в същите тези държави, аз лично искам да видя статистика , която да подкрепи това им решение , за да разбера защо те са прави , а не е чиста дискриминация. Наи - вероятно ще се окаже ,че проблема се създава от определено малцинство , което живее в българия и румъния. Тогава какъв е изхода за останалите граждани, защо трябва солидарно с малцинството да страдаме от санкциите на тези 3 държави...наи-малкото е обидно

Be da ti kaja za UK i US specialno, ima chitavi bulgari, povecheto ne pravqt koi znae kakvi pari, no sa dobre integrirani, no dosta po-golqma chast sa kapsulirani v edni obshnosti, v koito sa si slojili nqkakvi limiti (primerno nikoi ne se opitva da si tyrsi rabota razlichna ot tazi koqto bratovched mu moje da mu nameri) - mnogo e tyjno, zashtoto ot edna strana prezirat ostanalite, trese gi ogromen rasizym, no ot druga sa otchaqni da bydat prieti, vyrtqt se v edno limbo - ne mogat da se integrirat, zashtoto ne spodelqt cennostite na mnozinstvoto, a ne mogat da gi priemat zashtoto se chuvstvat integrirani.

Канада се страхува де не препуснат някой путев джхадист...

Затова ли забраната важи и за теб?

Абе защо сте против сирийските и афганистанските мигранти, а ревете, че Канада и САЩ не ви щат безразборно да емигрирате?

А защо САЩ ще приемат само 5000 бежанци за 2016-та, докато в Европа има милиони? Кой разпалва военните конфилкти по света и после не иска да си приема бежанците?

Съвсем различни са нещата, не си уцелил грам! Притрябвало ми е да имигрирам в САЩ - далеч е, семейството ми е тук, а и сърцето, но защо да не мога отида да видя поне страната - някоя забележителност или близък човек, който е там не защото му харесва, а защото по стечение на обстоятелствата е създал семейство с американски гражданин, без да ми се налага да ме разпитват преди това все едно съм престъпник и да им плащам за виза и да чакам одобрение от хора, чиято политика и поведение на всемогъщи аз не одобрявам! Да си гледат работата и канадците и американците! Ще е голям жест на ЕС към нас, Румъния, Полша, Кипър и Хърватско да въведат визи за тези хора и дано да стане! И ние сме хора все пак и да имаме и цигани и каквито и да сме ние самите, но не сме терористи и вярата ни не проповядва "свещени войни" и разни фанатични глупости, да не говорим, че не сме и от най-вярващите, но това е друго - ние вярваме в това което виждаме, чуваме, усещаме и разбираме, а именно в реалността, която за съжаление е жестока към нас, но все пак се борим за да оцелеем. Това е.

Посочете български политик, който защитава интересите на България.

А после ми кажете защо от 5 или не знам колко милина не могат да се съберат едно каре барем свестни? Нещо да ви говори това? Генофонд, ала бала?...