Германия: САЩ възприемат ЕС като конкурент и даже противник

Външният министър на Германия Зигмар Габриел призова за преразглеждане на външната политика на страната в частност в отношенията й със САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Германия: САЩ възприемат ЕС като конкурент и даже противник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоз е инкасирал някой милион от тролбюрото на големия шахматист с малкото акъл от Северна Азиятия! Европа и САЩ са свързани във икономически,политически и военен съюз!Разногласията между тях нямат влияние върху това триединство! Който си мисли,чи може да ги раздели и победи е глупак!

И сега ли го разбрахте ... ЕС ще се провали ,ако не престане, под влиянието на Меркел, да бъде марионетка на САЩ

Сега ли го разбрахте? И що така дълго мислихте? Ние го знаем вече поне 10 години, а вие през това време кротко като овце вървяхте към американската резачка

Както руснаците, така и американците имат много точна оценка за събитията, действията и бездействията на политиците. Няма как да искаш руснаци да купят опел с всички нови твои технологии и после американците да не те гледат като продажник на руснаците. Няма как половината политици от ЕС да говорят за отпадане на руското ембарго и после да се ползват с американско доверие. Няма как президенти и премиери на Чехия, Полша, Унгария, Румъния и България да връщат комунизма и да се лигавят с руснаците като ги засипват с пари от явни далавери и после американците да не си правят изводи. В Европа дори Турция тръгна с руснаците и няма държава, която да не иска да работи на руския пазар, но американците били недоверчиви видите ли? След като има разминаване между приказки и дела няма как американците да се държат като идиоти. Наскоро имаше немско сумтене относно подслушване на Меркел. Ами американците много ясно показаха, че и нямат никакво доверие. Още по- скоро показаха на Мей, че държавата 'и има проблем с ислямизма, но тя като типична фемина започна да обвинява всеки друг, но не и да се поучи. Като оставим настрана Макрон в Европа няма държава, която да поддържа ясна и адекватна политика с руснаците, които имат ясна имперска политика.

Зигмаре, Зигмаре, много са си добри санкциите. Не да бъде оставяно без последствия завладяването на чужди земи в Европа. При това тези прословути санкции са изключитело щадящи.

Истинската заплаха за сащ е китай, а това че отблъскват естествения си съюзник в лицето на европа е грешка, която ще им излезе скъпо. Колкото до русия. Това е просто един колос на глинени крака, който може да заплашва европа с армията си, но само когато на чело стои някой диктатор. Диктаторите обаче не са вечни. Накрая всички ще го духат китайския. И американци, и руснаци, и европейци.

Анализът ти е точен, освен в частта за Русия. Руснаците са калени и издържливи, видяли са две и двеста, Западът от 300 години се опитва да ги унищожи, но накрая губи той. Послушай стария и мъдър човек - аз залагам на руснаците.

"САЩ възприемат ЕС като конкурент и даже противник" Ха добрутру, "братя" западнало-еврогейци!

Зигмар ще постави началото на Четвъртия райх, който ще бъде независима световна сила.

Спасението и силата на Европа е Русия ! Само така и САЩ и Китай , ще се съобразяват с Европа !

Слава на Русия ! Да живее българо-руската дружба !

Руснаците им простиха ! Германия обаче е окупирана от САЩ ! Германия в съюз с Русия могат да владеят света ! Това е кошмара на англосаксонския свят !

Какъв конкурент на САЩ може да е някакво странно образование наречено ЕС ?? Армия ли имате с кото да се противопоставите на САЩ или ТУРЦИЯ? За Русия да не говорим. Само, че вие ГАБИ не забелязвата какъв бор сте си насадили в задния двор с тези ТАЛИБАНИ идващи от една ПРИЯТЕЛСКА НА БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВА, в която ЦАР и ПЪДАР играха танц със саби. Като знам какви ги вършиха саудитците в АФГАНИСТАН и СИРИЯ, си мисля, че вече сте готови за нещо което ще бъде жив кошмар за вас и забавление за носителите на НОВАТА ВЯРА.

Поредния прост коментатор. Половината от въоръжението на турската армия е немско. 8-те им подводници са немски. Новите подводници са немски също. Германия не случайно е част от Г8. Ама какво да обясняваш на прости хора.

цялото оръжие за турската армия се произвежда в турция под лиценз !

И квооттуй?! Европейците са и ще бъдат унищожавани със собствените си оръжия, намиращи се във вражески ръце!

А кои са САЩ - не съм ги чувал.Рок - състав някакъв сигурно..

Напълно естествено е САЩ да бъдат срещу европейските интереси. Света в който живеем и много от нас хвалят е свят на безскрупулна конкуренция, стремеж към заграбване на всички възможни блага и абсолютна власт на шепа финансови олигарси над цялото население на планетата. Ако разделим сега света на основните очертали се зони на влияние и мощ. То ще се окаже че те са най вече САЩ, ЕС, Русия, Китай. От всички тях за сега ЕС остава с най-добри социални и културни завоевания и като резултат с най-добри възможности за спокоен и по-добър живот. Няма да бъде оставен ! Отдавна съм писал че е необходима ЕВРОПЕЙСКА армия различна от НАТО и все по голямо обединение и защита на интересите именно на ЕС.

ми тя тая европеиската армия я изкла салахадин не помниш ли ? вместо да защитават ерусалим европеиските воини започнаха да грабят керваните на арабите ...

уса са колонизатори и не бива да ги виним - те не възприемат другите страни като конкуренти, а като субект за завладяване, а при нужда - за завоюване; виновен ли е вълкът, че яде сърни?

Затова е време Вермахта да възвърне своята сила. Немците имат технологичния потенциал да направят такава армия, с такива оръжия, че останалите ще се чудят откъде им е дошло. В крайна сметка, кой ще защитава ЕС и Европа, ако не Германия?

Само Русия може да помогне...Както някога...

СЪС САМОВАРИ

два пъти германия се въоръжаваше до зъби...

Германия е от страните, които имат технологичния и научен потенциал да създадат ядрено оръжие за масово поразяване за краткосрочно време. Трябва ли да ти обяснявам, че почти всяка една значима технология идва от немски учени?

А няко някога мислил ли е, че американците НЕ възприемат ЕС като съперник, конкурент или враг ? ИМА ЛИ ТАКЪВ ЧОВЕК НА СВЕТА ?

Американците искат те да колят, те да бесят! Да обират каймака на живота, а другите-псета ги яли! Независимо от всичко-те да са най-добре! Поживяха си добре...Ама изпуснаха Китай, и изобщо вече са други времената... Но продължават да потискат Европа с купени политици. Така, както навремето Европа мачкаше България.

Блицкриг на Полша и Украйна...вече имате прецедент и опит.....Британия е също на ръб с усата.....За францата да не говорим.Така , че вперьод солдатьй

Най-малкото, което мога да кажа по въпроса е, че аз НЕ подкрепям НАТО...изводите се налагат сами с цялата си сила несъкрушима !

мисля че е напълно в рамките на добрия тон и единната политика ес да се оттегли от споразумението за бежанците. сорос да финансира кораби за америките.

ЕС ТРАБВА ДА НАПРАВИ СЕС САИДИНЕНА ЕВРОПЕИСКА СИЛА,АРМИА ПАРЛАМЕНТ САД ПРУКОРАТУРА

ужас...

добро утро селинджъри ама е малко късно да го кажете:)

Хубаво е, че има европолитици, които виждат истинската същност на нещата. Този даже е имал смелостта да го каже. В новата политическа реалност има вече 4 основни геополитически центъра - Америка, Европа, Русия и Китай. Отделно се заформят ислямски мини центрове, всеки със свои интереси (като Турция). Та така. Европа трябва да си изясни приоритетите и са действа съобразно. Ако искаме да оцелеем.

Много правилно! А потенциално, Европа може да бъде най силният играч. Има и количеството (500 милиона народ) и качеството (БВП с 20% по високо от това на САЩ). Потенциално може да има и най силната армия!

Млък! Как смееш така да говориш? Как смееш да не споделяш евроатлантическите ценности? Поредния рубладжия е тоя дето Путин го е купил ;-)

не американците командват в Америка, а тръстовете и концерните. АКо Германия им пречи на глобалното ограбване и Гермнания ще бъде скоро бомбардирана. На това янките доказано са способни.

НЕ РАЗБЕРЕ, че трябва НА ПРАКТИКА да започне ДА ПОКАЗВА СВОИТЕ ИНТЕРЕСИ, без да гледа "одобрението" на американците И СИ ВЪРШИ САМОСТОЯТЕЛНО СДЕЛКИТЕ с други страни, ВКЛЮЧИТЕЛНО Русия, той ще изглежда немощен и васален, ще чака послушно какви "санкции" ще му "пробутат" амер. корпорации в негов ущърб!!

Не само изглежда -той Е! Немощен и васален! Вместо да е сплотен и да върви напред-той е разединен и храни бежанци!!!

Сега разбрахте ли , какъв ''приятел'' на ЕС е САЩ ? Просто САЩ прецака ЕС , като го лиши от СИЛНА икономика , ВОЕНЕН ПОТЕНЦИАЛ , И СВЕТОВЕН АВТОРИТЕТ .

Само Мила Родино, Deutschland, Deutschland über alles и La Marseillaise. Yankee go home !!!

Санкциите са наложени от Обама и продължени от Тръмп. Изборът на германския канцлер винаги се одобрява от САЩ. Последните последователно действат против интересите на Европа, да си спомним ТТИП, но това не пречеше на Брюксел да обвинява Путин. Едва сега, когато САЩ дълбоко бръкна в джоба на конкретни компании и се опита да спре евтиния газ се ококориха. Хайде холан. Лицемери!

Какво стаА бре , Щурев ? Какво каза и Макрон : САЩ , свалете ръце те от Европа!

Ами те братята американци си свършиха работата в Евриопа! Набутаха джагали на Запад, накупиха си правителства и направиха военни бази срещу Русия на Изток, Запалиха война на границата на Русия, направиха всичко възможно да разкъсат максимално икономическите връзки на Европа и Русия и сега могат и да гледат сеир отстрани и да се подсмихват под мустак, гледайки как европейците и руснаците се гърчат, решавайки създадените им от САЩ проблеми. И да се прехвърлят към Китай!

Така е....сраха на метеното....