”Хамас” призова палестинците към интифада

Лидерът на палестинското движение "Хамас" Исмаил Хания призова своите сънародници към интифада.

Обратно в новината

Коментари - ”Хамас” призова палестинците към интифада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на янките. След тоталното насиране в Сирия, решиха че е време да се преместят в Палестина...

Става вече абсолютно ясно, че слепият ислямски тероризъм в Европа постигна поне един невероятен резултат: Прокара израелската политика на неприязън и отвращение от исляма, сред самите европейци. Никой обикновен, немюсюлмански гражданин на Европа не излезе по улиците, този път, за защита на изконните права на палестинския народ. Само политическите върхушки предъвкаха тезата за "решаването на проблема с Йерусалим с преговори между израелци и палестинци" Твърде вероятно е даже, ако утре Нетаняху започне пак да трепе с бомби жени, старци и деца на ивицата Газа, реакциите в Европа да бъдат като бледа сянка на неотдавнашните експлозии на гняв на съпричастното, до неотдавна, към палестинската кауза европейско обществено мнение. Експлозиите на лудата сляпа мъст на надрусаните от отмъстителните текстове на корана "правоверни" в сърцето на големите европейски градове, постигнаха цел - мечта за Израел: -Апатията на европейското обществено мнение по отношение на палестинската национална кауза. Фанатизираният брадат малоумник от снимката, обаче, живейки в налудничавия свят на промитите ислямистки мозъци, продължава и умножава подаръците към Израел, обръщайки се срещу християнството. Без дори и за миг да му минава през главата, че точно там, в християнството на обичта към врага, се намира и неговото спасение. Господ (не Аллах) видиотява онези, които иска да погуби.

Добре, ама целта на Хамас е унищожаването на Израел и създаването на държава Палестина. ХРИСТИЯНИТЕ НЕ СА И ВРАГОВЕ. Не отъждествявай израел, сащ и подчинените им ес институции с християнството въобще.

Християните не са врагове само за светско настроените мюсюлмани. Те не познават или, ако познават, не приемат проповядваната в корана ненавист към иноверните. Ислямистите на Хамас не са светско настроени мюсюлмани, следователно няма защо християните да имат илюзии, че не са мразени.

тия какво искат пак ли да се появят карикатури с въшливият им педофил мохамед и уродливият им алахчо.

" ка ( нерегистриран ) 07.12.2017 1з:з5 Талмуда е само тълкувание на Стария завет (същия Стар завет, който е и в християнската Библия). " не е вярно . Hовят завет ( библята ) няма нищо общо сас вехтя завет на евреите. састои се от 27 книги, парвите 4 са евангелята ( от маркус , от матеюс , от лукас и от иоан , като парвите 3 са синоптични евангеля). 5"тата е деяня на светите апостоли кадето се расказва предимно за мисионерството на св. павел ( савел , паулус ) а останалитер са предимно писаня до различните народи от апостолите. вапреки че сам турчин-муслим , зная поне малко както за сепугинта така и за новя завет.

Сирия позалези и евреи и американци си търсят ново място за печалби разрухи и убийства..Като какъв тоя ми мелез тръмп ще да определя кой град на кого да е столица??? Май май не арабите а ''великите''израелски християни са поредните идиловци и както винаги с подкрепата на сащ

"Eврейски" митове и лъжилегенди!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, писна ни от тези лъжливи легенди и измислици за "евреи", които дори генетично не са истинските евреи, а са хибриди и самозванци и натрапници!!!, генетично палестинците не са пришълци и това си е тяхната си земя, а фалшивите "евреи" са окупаторите, които са пришълци и са "основали" израел. нека им направят днк тестове на тези "евреи" и се види от къде идват, генетично носят гените на селджуците и са се нарекли евреи, за да живеят вече векове наред на гърба на истинските евреи, които са интелигентни и имат благородство и нямат нищо общо и тези лъжци и самозванци, които изтребват палестинците и не само тях, а и много други народи включително и нас, защото ние генетично не само сме свързани с истинските евреи, а сме като братя близнаци("сиамски"),(може да пишете минуси колкото си искате, един ден ще разберете за войната на хибридите срешу българите, евреите мюсулманите и как са ни разделили с различни религии за да ни манипулират едни срешу други и да живеят на наш гръб) и ако убиеш единия ще умре и другия, а хибридите (R1b и R1a) знаят това много добре и работят неспирно това да се случи, за да завладеят света!, използват и Pотшилд(който е генетично свързан с нас) и го манипулират и му изсмукват милиарди и правят всичко, за да го държат "свързан" с тях и далече от нас, за да се облагодетелстват от негово богатство и влияние, да им строи заводи за скъпи производства, които после да продават на нас и да им прави други скъпи подаръци а те да мамят света вече векове наред като паразитират и да разтягат само локуми и лъжи с които са постигали целенасочено винаги всичко.

Не се безпокой, ще получиш доста плюсове от доста хора тук. Само че това, което пишеш просто не е вярно. Няма и смисъл да ти обяснявам или доказвам каквото и да е- очевидно е, че си взел всички тези доводи от "теориите за световната конспирация", които, макар и да се разминават с действителността, имат особената обаятелна способност така да пленяват вярващите в тях (придавайки им омагьосващо чувство за "просветеност"), като наркотик, така че е трудно да възприемат нещо за истина, ако е в противоречие с тези теории, не са в състояние дори и да си помислят да се усъмнят в достоверността им. :) Но, както и да е, нещата се случват така или иначе, и никого не питат. На кого му се привиждат лъжи, измами, конспирации, все тая.

Последни стъпки до идването на Антихриста . Това трябва да се прочете. Някои неща стават...наистина.

нови и нови упражнения по даване на мнения, болшинството от които са лишени от всякаква логика и трезва мисъл. Първо, на тези, които плюят Израел - абе, кретени, може ли да прегръщате идеята да живеете като скотове, в мизерия и мрак, както това е в арабските радикално ислямски държави? Нима не знаете, че Израел е супер модерна държава, с демокрация и технологии, които са мечта за повечето страни в света? Нима искате вашите жени да са зачулени, да нямат право дори да излязат сами на уличата пред дома си, а вие да сте с бради до кръста и мрачни от дрогата погледи? Нима ще ви е хубаво да ви карат насила да се дупите по 5-6 пъти на ден и да крещите несвързано Аллах Акбар, без да знаете защо ви карат да се борите против свободата и демокрацията на модерните държави, Израел от които е в първа линия? Удивен съм на нелепите дрънканици и на омразата, която сипете против евреите и милозливо милеете за исляма!!! Какво ви е дал този ислям, освен тероризъм и нищета? И обратно, огромните постижения на Израел във всякаква посока на развитието на човечеството, техника, медицина, култура, селско стопанство, образование... - не са ли пример за подражание? А що се отнася до Ерусалим, какви претенции имате към абсолютно резонното му признаване за столица, след като там евреите честваха неотдавна 5778 нова година, все там, и все те!!! Арабите са гости на тези територии едва от 3-ти век преди Н.Е., а палестинските племена, които арабите заварват там, са насилствено ислямизирани от тогава, та до днес. Спрете с простотиите и вижте реалностите!

а бе евреиски цървул , я вземи малко и прочети история ... ами и америка е богата нали , но за сметка на мизерията по света нали ... когато една бомба падне и унищожи един град в америка и хората видят страха от воината с милиони жертви и разрушения , едва тогава ще се озаптият с мръсната си политика ... а кои стои зад тази политика ??? твоите евреи !!! ти си един засран слепец , които можеш да купиш само с един смартфон ...

тичай в джамията да се дупиш, кретен! Не стига, че си полуграмотен, ами още и нагъл, та и циничен! Такива като теб са бремето на човечеството. Ненужен, некадърен, неграмотен, носещ само вреда на себе си и на околните.

Защо арабите да са гости, Исмаил не е ли син на Аврам ? Евреите когато са били на гурбет в Египет, кой е населявал тази земя?

приятелите му са богати,но за сметка на мизерията на две трети от населението на РФ!А във Америка доходите и стандарта на живот са несравнимо по високи от полупустинното царство на корупцията и алкохэлизма!А във Близкият Изток безспорно най силната просперираща и иновативна демокрация е Израел!Заобиколен от забогатели от глобализацията и техническият прогрес изостанали в средните векове държави и племена!Някой от тях подържани злополучно от също така изостаналата фашистка по своята същност съветска и понастоящем руска държава!

Абе тоз да не е роден на о-в Крит, в Ханиа, че така му е фамилното?

Не знам кой е по-луд - Ким Чен Ун, или израелците, но все си мисля, че територията на Израел в скоро време ще се поразшилри доста, за сметка на съседни територии ?!

Тъй като капиталистическата система може да прокопса само ако има от кого да се краде, американците искат да започне война независимо къде, стига да е делече от тяхната територия. Тази тактика се играе вече 50 години. Ако има война печелят тези дето продават.

начи мюсюлмани и юдеи се скарват и за наказание спират лампичките на християнската коледна елха......

все пак според Християните синът Божи е юдей..

готино е когато някой сложи минус на доказан факт, евала !

Напълно лишено от реален смисъл е признаването на Ерусалим за столица на Израел. Практически градът е тяхна столица от 50 години. Цялата администрация е там. САЩ отдавна са признали този факт. Сега Тръмп отново обяви, че мести посолството, което бе направил още Картър! Разлайват кучетата и търсят размирици в района с тази пропаганда. Загубиха инициираната от тях война в Сирия и сега тъсят реванш.

Сега Турция ще напусне НАТО. Това еповече от сигурно. Ердоган обяви вчера, че Ерусалим е червена линия за исляма и ако САЩ я прекрачат Турция ще излезе от НАТО. Ердоган както знаем си е ислямист.

Такъв вой на умряло се излива, за това, че една суверенна държава обявявява един свой град за столица, че надминава в пъти всичко което би могло да се определи като женска истерия! Като оставим на страна факта, че Израел е в правото си да определя кой град ще е столица, я обяснете какво толкова това /по/бърка арабите-мюсюлмани?

Поредното доказателство, че Ислямът е вечно мрачно средновековие. Хамас, в типичен за ислямистите стил, реагира превръщайки християните, които са съграждани на палестинските мюсюлмани, в заложници. Нещо подобно бе направил и Ердоган, в отговор на арестуването на неговия ирански авер от американците, с когото са въртели далаверите със иранското злато - арестувал американски пастор, който от 20 години живее в Турция, за да го размени с иранеца(!?). После преминал и към четене на корана в църква Света София. Тъпи, мракобесни умове, самозванци - представители и тълкуватели на Божията воля, забравили че дори пълният с противоречия коран, признава на Христос ролята на специален и върховен Божи пратеник, та не се знае дали като се гаврят с раждането на Христос, няма да разгневят самия техен бог - Аллах. Иначе е добре, че с "гнева" на ислямистите, в Запада ще стане още по-ясно че няма как да се живее мирно с тях, т.е. с исляма.

се "отварят вратите на ада". Само човекомразец би обявил подобно решение или ненормалник!

Едно недомислено решение на оранжевия предизвика гнева на мюсюлманите и повлече след себе си непредсказуеми ответни действия на хората от региона и света! Не са изключени ответни действия дори в самата негова държава, защото гражданството (поданството) на една държава е едно, а религиозната принадлежност съвсем друго!

Тия от Хамас още не включват, че ако посмеят да започнат бунтове и насилие, това може да е краят им. Не само на тях, но дори и на целия ислям! Исляма се опитва да завладее Европа, обаче тези дни понася удар в самото си сърце! Който го е страх от исляма, нека трепери :))) Ерусалим ЩЕ БЪДЕ официална столица на Израел, и никой на тази планета, колкото и да лае и да заплашва, не може да спре това. А тези, на които не им харесва, не могат да направят нищо друго, освен най-много да напакостят на отделни невинни хора- с атентати, с насилие или други подобни, но и това ще престане, защото така или иначе е безполезно и само създава проблеми на самите тях.

което пишеш или само ти се иска да бъде така?! Въпросът е не само какво мислят, казват или правят отделни хора, та било те и на най-високи държавни постове, а какво мислят и искат милионите хора по света изповядващи различна от юдаизма религия! Не си ли задаваш въпросът какво мислят и другите арабски народи, а и не само те, и дали са съгласни да им се налага диктат от този род?!

Да, всъщност истината е, че християнството и юдаизма вървят към обединение. И в това няма нищо лошо. Все повече християни от различни църкви и деноминации изоставят остарелите анти-еврейски догми от Средновековието (как евреите са олицетворение на дявола и са убили Исус, и т.н.) и търсят мир с Израел. От страна на Израел е същото- евреите са все по-отворени към християнството, а и все повече евреи се обръщат към Христос (т.нар. Месиански евреи, които стават все повече и повече). Само някои най-закоравели и консервативни представители и на двете религии още се противопоставят на това, но и те намаляват. И като резултат от всичко това, не само евреите, НО И МНОЗИНСТВОТО ХРИСТИЯНИ по света (да, християнството далеч не се състои само в нашето Православие) също приветстват Ерусалим да бъде столица на Израел. Милиони, дори милиарди! А що се отнася до тези, които не са съгласни- немюсюлманите единствено се страхуват от атентати и войни, нямат никаква друга причина да бъдат против. А що се отнася до мюсюлманите- там нещата се коренят в самото учение на исляма, според което завладяна от исляма територия, особено ако е "свещена" по някаква причина, вече принадлежи на исляма. Де факто Ерусалим не е на територията на нито една арабска държава, така че от тази гледна точка няма как да има диктат над арабите. Единствено това бърка ислямските проповедници, на които цялото им учение и проповеди отива на кино, ако Ерусалим бъде признат за столица на Израел

Eрусалим е много по-важен за христянството отколкото за исляма . например за исляма е на 3"ти ред , докато за христянството е на 1 ред. там е разпанат на краст Nисус Xристос. там са убити повечето апостоли и светци na hristianstvoto.

за кого Йерусалим е по-важен и защо! Истината е, че това кътче от земята се тачи от хората от различни религии и всеки го счита за свое свещено място което принадлежи само на неговата религия и никому другиго! Впрочем, мюсюлманите вярват че точно в Йерусалим е починал и се е възнесъл техния пророк и за това го считат за свое свещено място. Въпрос на религия и мирозрение е кой в какво и защо вярва. Християни има и сред арбите и сред другите народи, както има мюсюлмани, будисти, юдеи и с други религии сред хората от така наречения християнски свят. Тук, сега, става въпрос за това, че с едно непремерено действие на Д. Тръмп и въпреки предварително заявеното несъгласие на лидерите на страните от арбския свят, се отприщват религиозните страсти и хората се тласкат към решаване на спорните въпроси по пътя на средновековните методи, с война (спомнете си за кръстоносците, Ричард Лъвското сърце Саладин и цялата поредица от такива факти и люде)!

В каква връзка пишете това? Евреите не са християни, а са тез, които са виновни за разпването на Иисус