Стойнев предупреди чуждите компании да спазват законите

Чуждите компании да спазват българското законодателство, да уважават българските институции и да имат същото поведение, което имат и в собствените се държави.

Обратно в новината

Коментари - Стойнев предупреди чуждите компании да спазват законите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стойнев да обясни защо голямата част от българските "бизнесмени" работодатели не плащат пълния размер на осигуровките за разлика от чуждите работодатели и защо държавата търпи това, което води до проблеми в здравната , социалната и пенсионните системи и в скоро време ще тръгнат гладни БГ пенсионери да "превземат" социалните системи в Европа. стойнев да обясни защо БГ държава субсидира избрани "бизнесмени" като не изисква от тях пълния размер на оцигурителните вноски . стойнев да обясни защо кабинета пищи , че няма достатъчно пари , а не си ги събира от работодателите "полу-пирати" или съвсем "пирати"

Ти бг за развита икономика ли говориш,а колко навреме плащат по големите фирми на доставчиците си,та навреме да си платят осигуровките и заплатите на работниците.Ако плащанията се бавят с няколко месеца,какво става с тези фирми.Ако една чуждестранна фирма даде поръчка и не плати навреме,кой е ощетения? И какви са заплатите в тези ЕРП-та,европейски ли са или български?

това ли изчерпа темата странно ...

Всеки идва в България и ни яхва , защото българина е продажна душа.Тези компании са си платили на продажните правителства и си разиграват коня. Изглежда при Стойнев не им мина номера.

Ами чашата преля,Стойнев е наясно как работят в другите страни и как тук,но нека има преговори,иначе само огъване и затъване!

ТУК Е ПРАВ МИНИСТЪР СТОЙНЕВ - НИЕ СМЕ ТЕЗИ, КОИТО ДИКТУВАТ ПРАВИЛАТА И НИЕ ТРЯБВА ДА ИЗИСКВАМЕ ТЯХНОТО СПАЗВАНЕ. АКО НА НЯКОЙ НЕ МУ ПОНАСЯ - ДА СИ СЕ ИЗНАСЯ! НО НЕ И ЧРЕЗ ПРОГОНВАНЕ-ТОВА НАИСТИНА ЩЕ ОТБЛЪСНЕ БЪДЕЩИ ИНВЕСТИТОРИ!

Ебахти и народа който сме.Ако някой примерно тръгне да предава националните интереси, що ги предава, ако тръгне да ги защитава що ги защитава, няма угодия.И в устите им на половината - уууу комунисти, червени боклуци, на другата половина - ууу седесари, герберасти, сини боклуци.РАЗБЕРЕТЕ в тоя свят няма само черно и бяло.Защитавайки интересите на народ и държава трябва да си гъвкав и да успяваш да постигнеш максимума за тях, с всички възможни средства, а не спазвайки принципа "Силно любим и силно мразим"

Драги ми дебиле стойков, когато нашите институции спазват законите, и се държат коректно както тези в собствените им държави, тогава и чуждестранните фирми ще изпълнят това, което им заръчваш. Ти в България може да си най, но за тях си един никаквец, от когото нищо не зависи.

А ,"НАШИТЕ" компании,г-н Стойнев,те какво да правят???

нашите компании внасят дедесето а ТЕХНИТЕ го теглят

Хахахаха...имаш + за хумора! :D

Много точно!

Проблема за ЕС, е че Унгария е горе-доле по средата. Проблема на Унгария, е че бързо могат да и се наложат! Пожелавам успех на хората, които не ги е страх да си бранят националния интерес.

тези ЕРП са си частни монополисти, които генерират сигурни печалби, които изнасят зад граница и нищо не остават за инвестиции, по добре да имаме един монополист, който да е държавен(както е в Франция) отколкото тези крадливци, всичко е на гърба на българския народ

"Инвеститори"...?!?!?! "инвестиционно" замениха скъпите медни жици с алуминиеви боклуци, които водят до в пъти по-голяма енергозагуба при преноса, заплащана от коректния платец - българския лош мат'риал.... "инвестиционно" изнасят капитали под форма на "консултантски" услуги и така товарят цената на "услугата" си... Е, ИМА ЛИ НУЖДА БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА "ИНВЕСТИТОРИ"?...!!!

НЯМА!!!!!!!!

Потвърдено. В момента енергетиката се изнася на парче ... в буквалния смисъл на думата.

по руско направление... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Стойнев предупреди чуждите компании да спазват законите Това е поредното тъпоъгълно изказване на Стойнев. То самото правителство смята, че закона е врата в полето, той тръгнал да ми говори за чуждите компании.

Плаши Пейо гаргите!!!

Каквото и да е казал г-н министърът, скоро очаквайте опровержение. Засега генераторът на случайни числа е по-достоверен източник на истина.

По принцип мениджърите на която и да е компания имат задължение да осигурят повече печалба на акционерите. Държавата от своя страна трябва да се старае фирмите да спазват законодателството и да се отнася еднакво с всички. В случая проблемът е, че държавата решава да заеме страна в търговски спор между НЕК и ЕРП-тата. А не, че ЕРП-тата се държат различно. Първо всички разберете, че това, че НЕК е държавна фирма не означава, че може държавата да използва политическата си власт за да решава спорове с частни фирми. Съдът трябва безпристрастно да определи кой е прав и кой е крив. Това искат от ЕК - законът да се прилага еднакво за всички, това искаме и милионите български граждани. Ако се съдим с държавата да разчитаме на справедлив съд, а не да е ясно, че държавата печели винаги. Ако НАП ни натресат глоба искаме съдът да я отмени ако не е законна, ако катаджия ни пише акт - съдът да го отмени ако прецени. А не ДЪРЖАВНОТО да е над частното. Ама наистина БСП трябва да се откаже от избори преди да проумее какво означават основните европейски ценности. Това важи и за ГЕРБ междудругото - от същото тесто са. Не са разбрали основни неща.

Пелтека Стойнев е жалък.Каквото е и цялото правителство.

Но най-вероятно подопечените не са нарушили търговския си закон и на базата на нарушението да са им го казали. Има някаква разлика.

Браво на човека ! Орбан в Унгария им го каза по същия начин и спря безобразията западняците. Само за 2-3 години Унгария се стабилизира и западните фирми не смеят да мрънкат, същото се отнася и за лобитата им в ЕК. Чудя се вие изложилите се по-долу българи ли сте или не???

Разликата е ,че Орбан е родолюбец,а не като това руско мекере- ближегъзец.

ДА изчакаме да видим какво ще се случи с Унгария и тогава го хвали Орбан. Най-вероятно ако не омекне Унгария ще бъде лишена от право на глас. Вече почват да идват към края разследванията срещу Унгария и санкциите тепърва предстоят. Мудно действа ЕС, но за сметка на това сигурно.

ще е просто този доказано неспособен и лъжлив човечец Стойнев да си подаде ОСТАВКАТА веднага, а без притеснения и правителството да го последва.

Я го вижте, лъжлив Стойне какви ги е говошил link

Сдал е багажа, изписано му е на лицето. Тези дни гледаме и Стойнев. Двамата така са се хвърлили срещу ЕС и така видно и неприкрито защитават Русия и руските интереси, че на човек няма как да не му изникне въпроаса - КОЛКО ? Колко милиони ,или милиарди долара са взели от Путин та така целеустремено се опитват да заработят хонорара си? Грозна картинка спрямо ЕС.Това не е политика, това е показна подлост и лицемерие.

Аз да попитам,има ли някой в тази държава от властимащите който да спазва законите.Те законите за българите на са валидни та за чужденците ли....!!!!!Тоя се мисли май за месия....!

Заек, заек ,заек, Заекваш ли от зо, зо ,зо, зор. Нек дължи яки суми на ЕРП-тата се оказа в крайна сметка , а не обратното. Ако си мислиш , че по този начин ще разчистиш пътя за настаняване на Руската ологархична мафия много си се объркал.

Eврокомисията опроверга твърдение на министър Стойнев за Южен поток. Ако Южен поток" бъде построен в нарушение на европейските норми, свързани с обществените поръчки, или започне да функционира в разрез с изискванията на Третия енергиен пакет, комисията ще предприеме необходимите действия, заяви Сабине Бергер.

Чуждите конмпании идават с чисти намерения в България, но след като получат няколко удара под кръста от родната бюрокрация и родни конкурентни фирми, много бързо се ориентират в обстановката и влизат в ''правия път''.

Какво е това "чисти намерения" ? Отива някъде за да стане монополист с "чисти намерения", че си заблуден е ясно,но и не останахте много такива и това му е хубавото.

пелтека пак се изходи , те целите са в л-на кат се почне от EU законодателството а нашия пелтечи