Ердоган обвини Израел в държавен тероризъм и геноцид

Израел е терористична държава и действията й показват това, заяви турският президент

Обратно в новината

Коментари - Ердоган обвини Израел в държавен тероризъм и геноцид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турция бомбандира кюрдите, действие, което заслужава осъждане, разбира се, но не може да го наречем геноцид. Действията, които извършва Израел обаче по отношение на палестинците в Газа и на Западния бряг е недвусмислено геноцид. Да изгониш от земите хиляди хора, да ги държиш в изолзация, да пращаш свои хора да заселват техни земи и периодично да ги бомбандираш или стреляш по тях, е това драг,и е геноцид. А най-лошото е, че ЕС безроподно подкрепя тези действия на Израел и САЩ. Лицемерието според мен е запазена марка на ЕС и САЩ, не толкова на Ердоган.

Как пък една мюсулманска страна не се възмути от убииствата на еврей в терористични актове, нали: "нека мрът еврейте, убувайте ги колкото можете!", пък стрелбата срещу арабите е геноцит. Повръща ми се от лицемери като Ердоган. За 2016г има 90 убити еврей и 391-един ранени в терористични актове. За това: Бий Израиле, бий за да те уважават!

Ердоган като избива кюрдите в Сирия това как се нарича ??

Евреите имат същите права над Светите земи, каквито сърбите имат над Косово.

А кой ще обвини Ердоган в геноцид над кюрдите?

че светът се управлява от кръгли идиоти на всяко едно ниво (глобално, континентално, национално и т.н.)

Крадецът вика "Дръжте крадеца" Анадолският шут е по-добре да си затваря човката. "Защитавайки" палестинците за вътрешна употреба (и от неоосмански идиотизъм), всъщност им прави мечешка услуга: Всеки би му отвърнал, че Израел, просто прави нещо по-смислено убивайки палестинци на своята граница, от това което той е направил в Африн - там никой кюрд не се натискал да си обяви столица в Турция, нито да нахлуе в нея.

Хора, опомнете се. Забравихте ли, че евреите са окупатори на тази земя. Веднага след ВСВ те окупират тази територия и от тогава продължава да завзема нови територии, изтласква палестинците от техните земи като буквално ги изтребва. Наричате палестинците терористи. Замислете се малко. По вашата логика хайдутите и възстанниците в поробена България по времето на Османската империя също би могло да се нарекат терористи от гледна точка на турците.

Бачо Спиридоне, ма я помисли малко, бре.. От колко хилядолетия назазд евреите населяват тези места? Нищо че после са пръснати и държавата им разтурена...

И Турция е окупатор на Северен Кипър и "майка" на десетки геноциди, с текущ този на кюрдите. Ето защо, "пропалестинският" маймунлък на Ердоган е във вреда на палестинската кауза.

тъпи, когато пилат понтийски разпна Христос, на 1000 км наоколо нямаше ни един палестинец!

Или не познавате историята или умишлено не казвате всичко, а това последното се нарича манипулация. Ще постна и тук мнението си написано по темата в друг форум: Палестина, като държава и палестинци, като народ не е имало, Никога, допреди създаването на държавата Израел. Арабите по ония територии в близкото минало, са били част от Османската империя, след това под крилото на Йорданския крал и след Първата световна война са Британско владение. Именно Британците дават териториите там за дом на евреите. Йорданския крал дава територия за живеене на всички араби, които не искат да съжителстват тогава със започващите да пристигат евреи. След това пристигналите в Йордания араби, започват да правят проблеми там и под давление на зародени крайни арабски и ислямистки течения, започват да се наричат палестинци и да претендират за съществуването на такава държава. Истината е, че арабите, не могат да се примирят, владението на един от свещените им градове - Йерусалим, да не в ръцете на мюсюлмани. Затова е и всичко, а развяването на картата Палестина е само претекст. За немалко мюсюлмани и мюсюлмански автори (за това си мнение тези хора, биват гонени, заплашвани и убивани), придаването на свещен град на Йерусалим за тяхната религия е меко казано лицемерно, понеже се базира само на един сън на техния пророк, който бил видял град, който по-късно, негови последователи припознават като Йерусалим. Разбираемо е, понеже Йерусалим се явява свещен за християни и евреи, а религиозната доктрина на мюсюлманите, не може да позволи съществуването на такъв, след като по някое време е бил завладян от араби. Този регион, винаги е бил разкъсван от стремежите на Турция, Саудитска Арабия, Иран и групировки като Хамас, за тотално мюсюлманско владение, от една страна. И от друга евреите с новосъздадената държава, и интересите на САЩ в региона. Не заставам на страната на Израел и не приветствам убийствата и насилието над невинни хора! Четете и не позволявайте да бъдете манипулирани.

Паленстинците майка си ли търсят покрай ивицата Газа. Или не знаят, че там се стреля на месо. Май бабаитлъкът им идва в повече от акъла...

Изглежда че Израел ще спечели и този конкурс...

Какъв държавен тероризъм,палестинците тръгват да навлизат на територията на Израел и Израел се защитава! Ако тръгнат да навлизат кюрди в Турция,Турция няма ли да ги избива?!?!? Турция,какво прави по границата си със Сирия,не избива ли поголовно кюрди?!? А сега реве срещу Израел! Друг е въпросда,че Тръмп явно това целеше с обявяването на Йерусалим за столица само на Израел и с тези нови американски посолства!

Добре,че така мисли Ердоган,но какво ще каже за кюрдите, които избива.Това се нарича двуличие,двоен стандарт!

Този, който избива кюрди като мухи, говори за геноцид. Какъв извратеняк

Те евровизията им дадоха, сега за няколко убити няма фа им търсят кусури.

Ами да нападне Израел да го видим, а? Едно време на нас ни изкривия главите до земята и казваха само бъдете в добри отношения с турците и всичко ще ви е наред, сега " Ето ви на вас турците!" Палестинците направиха страшна дивотия , вемсто да си обявят и те столицата Ерусалим... Лесно и елементарно. Но слушат руснаците и турците. После защо ни стрелят?Ами тъпи сте, а евреите са умни.

Във света няма справедливост богатите и силните правят каквото си искат така е било и така ще бъде до края на света който бог обещава да унищожи

Ако извършеното от Израел бе направено от Русия или някоя източно-европейска държава - западът щеше да реве денонощно, че е варварско ! Сега мълчи, защото запада живее добре заради смъртта и размириците в арабският свят - парите от войната са лесни и осигуряват лъскав живот нали ? Отвратително !

аа, тя россия прави същото в южна осетия, карабах, донбас,крим, приднестровието ...

Палестинците са наследници на филистимците и винаги са си живели в градовете газа хеврон аскалон трябва да се научат да живеят заедно няма друг начин

Палестинците нямат нищо общо с филистимците, освен че са им откраднали името. Палестинците са араба, които са били завоеватели по тези земи през 7-ми век. Филистимците са били индоевропейски народ близък до гърците. Нищо общо.

Има много долни хора на земята еврейте малко се самозабравиха жалко че света изповядва техния бог и ценности пък те са далеч от примера за богоугоден живот

тъпак,по твойта логика оправдаваш и хитлер,сещаш ли се тъпако !!как смъртта може да бъде оправдана ,ти Бог ли си ?!

ИЗРАЕЛ Е ДЪРЖАВА , КОЯТО ЗНАЕ КАК ДА ЗАЩИТАВА НАРОД СИ , И ЗЕМЯТА СИ !!! АМА АРМИЯ , ИМА ВОЕННА МОЩ , И ЗНАЕ КАК ДА НАКАЗВА !!! И МОЖЕ !!!

Като избива невинни хора ли ? Да, може, видяхме го ! А може ли като е толкова велика да спре тази безмислена война, в която загинаха стотици хиляди ? Не, не може ! И това го видяхме !

невинни?! тероризма е измислен от палестинките боклуци!

Трябва Израел да отвори границите и да изпрати всички тези"мирно"протестиращи ОРКИ към България, за да видите тогава какви песни ще запеете,понеже всички сте дупедавци начело с управниците!Защитават ми Ердоган и палестинската паплач от терористи моля ти се,божкеее с коя ръка да се кръстя!

кое? ми че тя, меркелката, каза вилкомен и МИНАХА ДАЖЕ НЕЗАКОННО ПРЕЗ ТУКА! СПИЦЕАЛНО НА ТЕБ ЩИ КАЖЕМ: България е в черниа списък на секви мигранти, арабели и прочее бчлизкоизточна сган. щото нема помощи, народа е дотам беден, че нема и какво да крадът. посегаш да му земеш хлеба и те убива на место и за удоволствие. краднешщ от мутрата? бой, ебане, гавра и смърт.....та, не ни заплашвай с тез отрепки, дет ги убивате. ДА ИДВАТ. АМА ОТПРАШВАТ НА ЧАСА КЪМ КАЦАТА С МЕДЪ.

Така е, приятелю.Глупави сме, бавно се учим и бързо забравяме.На тия мирните сме им сърбала попарата 500 години, минаха 100 години - всичко е забравено.Но няма нищо, историята е търпелив учител, идват нови орди те ще ни напомнят всичко.

Ердоган изби хиляди кюрди и то като ги нападна, а не като отбрана на границата от нахлуващи тълпи. Та да говори тоя за геноцид е цинично. Откъде накъде палестинците ще казват на САЩ и Израел къде да са им посолствата, още повече, че още от 1967 г е решено Йерусалим да е столица на Израел. Арабите наричащи се палестинците и тогава отказаха да си направят държава, вместо това направиха организация за освобождение на Палестина с основна цел унищожение на Израел.

Тръмп носи основната отговорност за убийствата, а в негово лице и САЩ.

Хамас ли искаш да определя политиката на САЩ и ИЗраел?!? До кога ще седите зад терористи,които палят региона от 70 години?!?

Не нито Тръмп, нито Нетаняху. Путин е виновен -Путин! Виждате ли до къде водят санкциите срещу Русия? Нали знаете какво става, когато волът започне да рие?

далеч нпма да стигнем! кво им е виновен тръмп,че са хахо половината палета?!? Що не си направиха държава ине заживяха като всички народи?!? Що все на мизерии ги избива? Що те ще определет столицата на израел и що те ще казват САЩ къде ще си сложи посолството в една суверенна държава?! Исакаш ли нпкой отвън да тиказва коя да е столицата на България и къде да си правят посолствата другите страни идиотче?!?

Знаеш ли защо? Защото палестинците са живяли там от преди Христа. И защото 1948 г. ООН изкуствено създаде държавата Израел. Евреите след това решение прокудиха палестинците и заживяха в къщите им. Много от тях знаеха че не е справедливо, защото дотогава живееха в мир. Това знам от първо лице чуто. Осве това Йерусалим е древен град на трите религии -на юдаизъм, Християнство и Ислям. Премествайки посолството си в Ерусалим, САЩ дават подкрепата си на Израел, въпреки мирните инициативи на ООН. И показват че не зачитат ООН и човешките права. Най голяма грешка на Тръмп е това.

Турчинът поне си казва нещата в пряк текст. Кога някой като Бойко ще посмее да го направи! Без да коментираме що за стока е Ердоган и дали ако пострадалите не бяха мюсюлмани, дали щеше да реагира по същият начин.

Кой започна пръв ? Който вади нож от нож умира! Израел се защитава от постоянни нападения на изродите от палестинксите терористични организации!

Търси нещо за цитат: На 9 април 1948 г. еврейски групировки, между които бандите „Иргун” и „Щерн”, нападат село Дейр Ясин, което наброява 600 жители; 112 души са жестоко изклани. Бандитите се гаврят с оцелелите, като ги разкарват с камиони в еврейските околности на Йерусалим, след това са избити. 55 оцелели деца са хвърлени на пътя за Йерусалим, около 600 села са унищожени от булдозери и завинаги изтрити от лицето на земята. Израелците променят името на селото на Кфар Шаур и там преселват оцелели от холокоста евреи; в селото е построена психиатрия.

Като почнеш да търсиш, излизат разни неща за ционистите. Не случано има евреи антиционисти. Цитат: Иргун не била единствената терористична група, но била най-активната от всички във всяването на терор в Палестина. Преди нападението в Яфа, най-голямото им постижение било на 22 Юли, 1946 г., когато взривили хотел Крал Давид в Йерусалим – убивайки 91 души, от които 41 араби, 28 британци и 17 евреи.

Историята на Войната за независимост на Израел през 1948 г. пази немалко тайни. Една от тях е сражението за село Дейр Ясин, което днес е кварталът на Йерусалим Хиват-Шаул, по-точно Хар-Ноф, което се превръща в преломен момент във войната на евреите за държавата им. И досега за това сражение се разпространяват слухове. На 29 ноември 1947 г. Генералната асамблея на ООН приема резолюция за разделянето на Палестина на еврейска и арабска държава. Според тази резолюция британските войски трябва да напуснат Палестина на 15 май 1948 г. , след което тя трябва да се раздели между евреите и арабите. Евреите ликуват – резолюцията на ООН въплъщава вековните им стремежи за собствена държава, но арабите отказват да признаят резолюцията. За тях въпросът за „арабската държава” не стои, тъй като в арабската география няма понятие „Палестина”; арабите наричат тази земя Южна Сирия. Плановете на арабите са прости – те разчитат да „хвърлят в морето” цялото еврейско население в Палестина, след което тази територия да премине към арабските държави – Сирия, Трансйордания и Египет. Тази задача се оказва лесна, тй като арабите са 40 милиона, а палестинските еври - 600 хиляди. Арабите имат намерение да извършат това на два етапа: на първия етап – до 15 май 1948 г. в Палестина навлизат банди от доброволци от арабски страни, които с поддръжката на местните араби тероризират еврейското население чрез блокиране на пътищата, нападения срещу еврейски селища и масови убийства. На втория етап, след като Палестина напуска и последният британски войник, там навлизат редовни армии на арабските страни, което окончателно решава въпроса за еврейското присъствие в Палестина. Нападенията на арабите започват веднага след приемането на резолюцията на ООН. На 29 ноември 1947 г. те убиват седем евреи, през декември 1947 г. - 184. През февруари 1948 г., когато арабите взривяват три минирани камиона в центъра на Йерусалим, загиват 50 и са ранени повече от 100 евреи. През март е взривена миниран автомобил край сградата на Еврейската агенция, загиват 12 и са ранени 44 евреи. През април арабите нападат медицинския персонал на болница в Йерусалим и убиват 78 еврейски лекари и медицински сестри. Еврейските селища са блокирани, по пътищата се развихря истински лов за еврейски автоколони. Шайки араби нападат конвоите; тълпи селяни от арабските държави убиват евреи и разделят ограбеното. Четири месеца след приемането на резолюцията на ООН са убити 884 еври.

Еврейските въоръжени формирования включват народното опълчение „Хагана”, ударните роти „Палмах”, отрядите „Ецел” (Иргун Цваи Леуми – национална военна организация, съкратено Иргун) и „Лехи” (Лохамей Херут Исраел – Борци за свободата на Израел). Първоначално действията на евреите имат характер на ответни удари; в отговор на нападенията на арабите се провеждат операции на възмездието, но постепенно се увеличава ударната мощ на еврейските формирования. На 31 декември 1947 г. арабите, които работят в нефтопреработвателния завод в Хайфа, нападат еврейски работници в предприятието. В касапницата са убити 39 евреи. Командването на „Хагана” провежда акция на възмездието. По заповед на командира на „Палмах” Игал Алон усилена рота нахлува в арабските села, откъдето идват убийците. По времето на рейда са убити повече от 60 араби, домовете им са взривени. Операцията „Нахшон” Преломен момент във войната е операцията „Нахшон”, проведена през април 1948 г. Целта й е пробивът на блокадата на Йерусалим, пътя за който е в ръцете на арабски банди. По тесните планински пътища се движат еврейските автоколони, които от упор се разстрелват от арабите от околните села, разположени на планинските склонове. Арабското село Дейр Ясин се намира в западната част на Йерусалим и блокира пътя към еврейските квартали. Цялото мъжко население е въоръжено и участва в нападенията срещу евреи. През него се снабдяват арабските банди; в селото има сборен пункт от доброволци, пристигнали от Ирак. Затова една от сновните цели на операцията „Нахшон” е ликвидирането на това бандитско гнездо. Еврейските формирования знаят какво се върши в селото. Старейшината му е осведомител на разузнаването на „Хагана”; еврейски разузнавачи проникват в Дейр Ясин, маскирани като араби. Операцията е планирана на базата на разузнавателните данни. Атаката срещу Дейр Ясин се провежда от отрядите „Иргун” – 72 бойци, и „Лехи” – 60 бойци, начело с командирите Мордехай Кауфман и Бен Цион Коен. Щурмът срещу Дейр Ясин започва през нощта на 8 април 1948 г. За да се избегнат жертвите сред мирното население, пред бойците се движи бронирана кола с високоговорител, който призовава арабите да напуснат селото и се посочва безопасен маршрут. На всички доброволно, сложили оръжието, се гарантира животът. Арабите отговарят с огън; бронираният автомобил е ударен. Въпреки съпротивата на арабите, еврейските бойци нахлуват в Дейр Ясин.

Само дето циониските терористични действия почват преди споменатите от теб години, като по времето на ВСВ. Доколкото съм чувал ционистите са малцинство спрямо всички евреи по света, но те управляват Израел. Има евреи антиционисти.

Представете си каква би била реакцията на Запада, ако тези масови убийства бяха извършени не от Израел, а от Русия. Тогава и ООН-то, и Еврогейският съюз, всички световни организации, партии, конференции и прочие, включително нашите соросоиди, биха крещели, че това е геноцид, кръвопролитие, зверство. Сега обаче светът мълчи, макар че десетки протестиращи граждани са убити, а стотици ранени. Няма защо да се чудите - това е западната "демокрация', служеща на еврейските пари!

А, как беше на 02.05.2014 година в Одеса? Колко бяха изгорени?Това са "ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЦЕННОСТИ" на САЩ и ЕС.

Ми на руската граница стрелят по всеки нарушител. Ако някой нападне Русия никой няма да говори за геноцид тъпако. Русия извършва агресии в съседни държави и затова са санкциите, а не затова че е нападната и защитава границите си.

"В Турция от днес е обявен тридневен траур във връзка с убийството на над 50 палестинци от израелската армия в ивицата Газа в памет на жертвите" ... "... убийството ... в памет на жертвите"?! Убийство в памет на жертвите?! Дир -- МАЙСТОРИ НА СЛОВОТО!

ми баш така си е. секи, който е убит е ЖЕРТВА. ЗАТВА, КОГАТ НЕКОЙ ОТИВА НА СИГУРНА СМЪРТ И СЪЗНАВА ТОВА МУ СЕ ВИКА САМОЖЕРТВА.... къде те стега чепика, не разбрах.

Че ти няма да разбереш -- това си е твой личен проблем. Бедата при подобни изречения е в това, че и РЕДАКТОРИТЕ на Дир очевидно не разбират -- което, уви, не е само техен личен проблем.

тука е интернет. и нетноизчанчениа стил е за предпочитане пред некви буквояди кат теб, дет си мислат, че са на изпит у харварда, че и ИЗИСКВАТ сички останали да не ги дразнат с написаното. или си ченгенце от ДС, КОЕТО изисква ПРАВОПИС, ЗА ДА НАСАЖДА КОМПЛЕКСИ? А МОЖЕ БИ, си уволнен от дира и сега им злобееш? което и да е - нема те отразът.

Уважаеми scott (нерегистриран) с идентификатор "2018-05-15 08:06:58", за "нетноизчанчениа стил" и форумните дивотии, писани с него, си има чалга - "scott"ове и подобни. Но "тука е интернет" - както си написал, Дир си има редактори, изисквания, претенции, материалите на Дир - статиите, са лицето на Дир, българският език - на който учим децата си, е езикът на Дир. Разбираш ли?

ясно, разбрах. напрао си си ченгенце. от тез, с новата директива: децата ни са у нета, да четът там правилен български език, че да се НАУЧАТ! ОБАЧЕ, ЧЕНГЕ ТАКОВА, ако пишеш правилно на български, а си кастриран откъм съдържание /каквито сичките ви формални речи са, щот нали, политкоректно, неконфликтно, джендърско, да е с мир и любонв, че и възпитателно.....е така скучно, че постигате обратниа ефект. Дразните тез, дет пишат кратко и съдържателно и пращате "децата" напрао на псувните и рапа. пиши, праи забележки.....тактитака е изначалнопогрешна. ПРАВОПИС, ГРАМАТИКА И ПРОЧЕЕ СЕ УЧАТ В УЧИЛИЩЕ, НЕ В НЕТЪ. АЗ НЕ СЪМ ВИ ВИНОВЕН, ЧЕ И ТАМ НЕ МОЖ ДА ГИ ВНУШИТЕ.... карай, времето ше покаже. да си видел некъде правилнонаписанпост? влези у фейсбуктъ и гледай и там.

Фактът че Ердоган казва истината не я прави по малко истина.

точно той да говори за геноцид е пародия.

Махайте ги тия снимки на зачохлени маймуни, хората си пият сутрешното кафе.

дообре. ше има санкциес