Ердоган: Кипър можеше да е изцяло изцяло турски

Думите на турския президент, изречени на ифтар с военни, са "разтърсили" и са предизвикали много широк отзвук в Гърция

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Кипър можеше да е изцяло изцяло турски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и къде е проблема?? „що се пънат гърците, като те първи нападнаха независим кипър в опит да го прилапат към гърция?

Единствената заплаха от война за България е от Турция. Мисля че скоро ще има промяна на конституцията ни под натиск на Турция. Предатели и продажници имаме в излишък.

дърто, турция е единственият ни съсед който никога не е нападал България! а ако през първата световна война турската армия не беше ни помогнала срещу россияните и румънците, България днек нямаше да съществува!

А Европа казва че няма да признае новите руски републики смешници защо им е на тях да ги признава Европа или Америка, хората искат и няма никои да им попречи.

Ей, долна измет, ако не ви бяха помогнали англичаните 1923 щяхте да бъдете навряни далече навътре.

Коварството на някои няма граница.А иначе са най големите ,,приятели'' !!!

Щеше ама не е. Всеки знае така...щеше еди какво си ама не стана. Който се интересува от кипърският проблем, да иде на официалната страница на ЦРУ и там да се порови по архивите които разсекретериха към 2010. Ще прочетете как Кисинджер е предложил на турците да вземат едната половина. Причините са най вече страхът че острова залита към по тесни връзки със СССР и че полковниците в Гърция са непослушни. Турците просто са се съгласили. Американците са им казали какво може и какво не може и те са направили точно това. Така че, резаният мустакат пехливанин от Анадола да не лъже че е могло...защото много ясно, не е могло! Интересна подробност. Върху Кипър все още има оръжейно ембарго и той не може да внася оръжия от Запада! Познайте с какво тогава се въоражи кипърската армия, което САЩ в момента трескаво търси да даде на Киев.

Турската част не е ли много по-мизерната? Т.е. можел да е изцяло мизерен?

Доста даже по мизерна! Не е без качества де. По евтино е и гаджала е взел по хубавите плажове на острова. Но разликата между едната и другата страна е огромна! Особено ако погледнеш инфраструктурата. Пълна трагедия е!!! Там се подвизават и доста наши турчеещи се цигани.

Някъде след 2016 г. в НАТО имаше учение - действия срещу държава-членка, която върви извън правата линия. Тогава анадолците бяха много "разтърсени" :)))))

Можеше, ако не го бяхте подарили на англия за благодарност, че на берлинския конгрес е разцепила новата българска държава и е оставила територии населени с българи под турско управление.

Дали са ви на турците, защото мякате на турски диалект. Там, където турският език е бил основен, се мяка най-силно.

Марш обратно на майка си в гъза

евреите през 14 век нямаша да има османска империя и константинопол щеше да е БЪЛГАРСКИ И ПРАВОСЛАВЕН а не осран от еврейскотурски гниди смрадливи които сега се правят на нещо,смърт на евреи и гаджали,БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА

Айде сега пий си хапченцата, мами, чуркай и право в леглото.

След петдесетина години, така ще говорят и за тук - можело било цяла България да я тяхна, а не само от Бургас до Пазарджик.

си бокл*к

Що, бе, гаджал? Малко ли ти се вижда?

От Бургас до Пазарджик може - там много се мяка на турски диалект и днес.

Гърците нали са в НАТО? Що тъй?

Както и Турция........така че, война в НАТО :)

А Кипър 1974г. дали е в НАТО? А като са направили преврат подкрепен от "военната хунта, която тогава е на власт в Гърция" какво са очаквали?