Коментари - Проф. Овчаров откри на Перперикон скален комплекс, най-вероятно бил епископски дворец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Павел ( Савел) ученик на Исус Христос?

Саул е от висшата еврейска каста и затова още като дете е пратен в юдейско училище за равини. Учител му е лично Водача на Синедриона раби Гамалаил. Саул е толкова свързан с Християнството, колкото Тодор Живков е спасявал българските граждани с юдейски вероизповедание....независимо че, до Десети 1898г в НР България това бе написано в учебниците и се пропагандиране от Мавзолея.

И нито дума за римската империя? Константинопол.. кой друг би построил християнски комплекс на 200 км от Константинопол? Естествено че самите Византийци

Сложих ти минус, защото термина Византия по това време не съществува. Това е Римската империя или И. Р. И. Иначе си прав.

Византийци - не. Ромеи.

На ТРАКИЙСКОТО СВЕТИЛИЩЕ - храм на Бог Отец в ТРАКИЙСКИ Перперек е извършено предсказание от свещениците чрез хвърляне на ТРАКИЙСКО ГЪСТО ВИСОКОГРАДУСОВО ВИНО (там още стоят изкараните в скалата резервоари за тонове Вино). На Бащата на Октавиан Август, че синът му ще стане първият император на Рим. В това Светилище е пророкувано също и на Александър III Македонски....4 века преди да се появят римляни.

От т. нар. Псевдоепифаниев списък от началото на 7-и в.Някой би ли ми превел,що значи "Псевдоепифаниев"??

Лъжливото овчарче да разкаже за трона от Перперикон и хеликоптера, който го отнесе.

аман от дебили с титли!

Овчаров няма титли. Ст.н.с.IIст. Може би.

Това нещо Офчарофф трябва да бъде забранено със специален закон.Той е псевдочен паразитиращ върху великолепната ни история.Блюдолизец на всяка власт.

Не вярвайте и на една дума на историк/археолог/ от вида Оффчаров, който търси корените на българите при монглците и турците, а разкопава, прекръщава и унищожава артефактите доказващи хилядолетното ни присъствие тук, на нашата си земя от потопа. Докато такива тикви дават посока на мисленето на българите, до тогава ще четем по чуждите учебници какво "диваци" сме били и сме. В турските учебници по история цитират български "светила", за да учат турчетата, че първата турска държава в Европа е създадената от княз/"хан"/ Аспарух държава...

Не вярвайте и на една дума на историк/археолог/ от вида Оффчаров, който търси корените на българите при монглците и турците, а разкопава, прекръщава и унищожава артефактите доказващи хилядолетното ни присъствие тук, на нашата си земя от потопа. Докато такива тикви дават посока на мисленето на българите, до тогава ще четем по чуждите учебници какво "диваци" сме били и сме. В турските учебници по история цитират български "светила", за да учат турчетата, че първата турска държава в Европа е създадената от княз/"хан"/ Аспарух държава...

Не вярвайте и на една дума на историк/археолог/ от вида Оффчаров, който търси корените на българите при монглците и турците, а разкопава, прекръщава и унищожава артефактите доказващи хилядолетното ни присъствие тук, на нашата си земя от потопа. Докато такива тикви дават посока на мисленето на българите, до тогава ще четем по чуждите учебници какво "диваци" сме били и сме. В турските учебници по история цитират български "светила", когато учат турчетата, че първата турска държава в Европа е създадената от княз/"хан"/ Аспарух

Мдаа, повярвахме....

Тоз навремето го уважавах, докато не се прояви като поредния гъзоблизко на властта и Борисов. Не си седя мирно и да си прави разкопките а отиде и той да се мазни и да ги подкрепя ... поредната продала се партенка на мутроида

Ако не правеше ибрици на власта, нямаше да види и стотинка за разкопки и комплекси.

Н.Овч. никога не е бил официално признат за професор у нас. Вместо истинското име "Перперек" натрапи погърченото "Перперикон". Надут и самовлюбен самохвалко. Оттук нататък всичко е ясно...

Не знам как си е представял живота на тогавашните хора в подобни клетки 1х2м, но много афиф ми изглеждат обясненията на професора! Като хвърля такива фрази като дворци, епископи, комплекси и подобни, май се надява да се пенсионира с Перперикон и да осигурява още дълго спонсори за великите си идеи! Като го гледам как се охрани около него, явно има защо да копае камънаците. Ама щом има балъци да дават, има и тарикати да прибират!

... Не е професор. Питайте в БАН. Но пък БАН, щом като търпи да се свързва с лъжливото перперикон, значи, че и БАН лъже и не струва.

Дай Боже още 200 години напред има да търсиш по "северния и южния склон" - "професоре".

Преди години професора откри древен надпис върху камък в района на Перперикон и го датира от времето на Орфей.Впоследствие се оказа, че бай Хайрула от съседното село си е изписал името, докато пасял козите.Сручаят е истински и още буди подигравки в Кърджали.

Дай му на овчаров "черти и резки". Ако не може да ги намери - сам си ги драска. Засега му се ловят на фейковете, че и публикации даже пишат за тях. Един дол овчарчета и в Археологичния институт с музей на БАН! Следват примери. Айде.

Той Овчаря по ниско от епископски център не пада. При него дето, копне все ниво Граал . Как досега главата на Никифора не откри, не знам.

По това време, професоре, "траки" просто вече НЯМА. Всичко е било на 100% ++ романизирано. А "дворец" по римските стандарти е нещо много по-различни "открития" камънак.

Прабългари, славяни и ромеи са българските предци. Роми или ромеи може би трябва да се уточни.

А къде са изчезнали "траките", като са били най-големия народ след индийците ? А и "чумата" не ги ловяла, защото "чумния бацил" бяга от конете. А траките пък от конете не слизали. Най-напред ще покажете "славянския геном" за да видим какво е туй "славяни". И ДОКАТО НЕ ГО ПОКАЖЕТЕ - СЛАВЯНИ НЯМА. Няма вечно ние да доказваме, че траките и българите са един и същи народ, по генна картина, призната в целия свят и в криминалистиката включително. Дай да ви видим "генома" руснак.

Защо не го написа на "тракийски"?

7-ми клас, нали. Незавършен. Ай пий още една бира и успокой топката с доказателствата.

Я да ми кажеш, защо гръцка Прокопий в своята книга "Anecdota" сипе хули срещу имп. Юстиниан Велики Управда, както днешен ДИР трол? Прокопий обвинява Юстиниан че не знае гръцки а латинският му е ВАРВАРСКИ. На чий език е говорил Юстиниан през 6-ти век? На същият, на който учителя на Юстиниан , епископа на Сердика Богомил, написва "Житие" на Юстиниан до 30-та му година а босненския католически епископ Мърнавич го открива в Атон в началото на 17-ти век и дава за превод от СТАРОБЪЛГАРСКИ на латински на украински униат. После Мърнавич заверява латинския превод при нотариус във Венеция. Чие е името на бащата на Управда(Юстиниан на латински) ако не е българско(тракийско) САБАЗИУС? САБАЗИУС е пряк КРЪВЕН наследник на рода на КОНСТАНЦИИТЕ и Св. Цар Костадин. Сестрата на САБАЗИУС се казва ЛАДА. ЛАДА е лелята на Управда-Юстиниан. Юстиниан убива най-големият и син, на 20 госини, при свада. Братовчед му бил много невъздържан. Тогава ЛАДА повежда подопечните и по владение сънародници ВАНДАЛИЛЕ в Картаген и основава с мъжът си и двамата си синове ВАНДАЛСКОТО КРАЛСТВО. Мъжът и е СелеМИР. Юстиниан строи трите черкви "Св. София" в РОДИНАТА си: Царигпад, Охрид и Сердика. Не в Спарта, не в Атина. Нещо повече, заради Майката Ника-победа на гърчолята срещу Юстиниан, той ги християнизира насила, затваря гръцките педерастката симпозиуми и превръща Атина и Спарта в село за следващите 1000 години. Чии са имената ве, трол антибългарски: СелеМИР, Управда, Сабазиус, Лада, Богомил, Бажидара(дъщерята на Юстиниан)?

Родопите не-само от исляма са клани заради ВЯРА а и от пръкналото се юдославие с юдейски предания и персонажи на събора болшевишки преврат през 383г в Цариград. На този събор се ръкополага за епископ на Александрия еврея Кирил - убиеца на математичката Хипатия и разрушителя на Александрийската БИБЛИОТЕКА. На този събор не е допусната ГОТСКАТА служба на българите водени от епископа на Доростол(Силистра) и лично назначен на този пост от Св. Цар Константин Велики, епископ OYPФIЛА (Орфей). Това е длъжността на българския тракийски Първосвещенник. Мирянското име на този наш велик епископ е Курила. Неговото житие е преиначено в житие на Св. Кирил Философ, който нито е раждан, нито е ходил в Кападокия. След събора през 383г южните Балкани под диоцеза на Константинопол, поголовно са подложени на ВЕРСКИ геноцид - над 850 ПЪРВОХРИСТИЯНСКИ ЧЕРКВИ са разрушени от централната власт и на техните руини са построени православни с юдейска СЛУЖБА и ритуали. Доказано от десетилетия изследвания в днешните държави в южните Балкани от немския професор Асен Чилингиров. А БАПТИСТЕРИИТЕ са основна част от античните ТРАКИЙСКИ ЧЕРКВИ....без юдейски персонажи и обряди. ОТ ПРЕДИ НОВАТА ЕРА. Трябва да се отиде само в Пловдив и Стоби в днешна Сев. Македония. Птицата на Живота, Извора на Живота, Сур Елен - Божият Син като символ на Живота са иконографията на тези древни баптисерии във формата на РАВНОРАМЕНЕН кръст(Слънцето) и СВАСТИКА(овална, богомилска). Тази символика до днес е на БЪЛГАРСКИТЕ носии, които се носят ....като Книга на Вярата ни.

Точно така е в дълбока древност, нашият Бог е Слънцето, свастиката е също толкова древна и няма общо с Хитлер, от 20 век. При Борис първи прекръстване а не покръстване. Ние сме си били Християни в болшинството, както и не християни имало е толерантност. Сердикийският Едикт 313 г. За толерантността на вярата. Просто минаваме към Православният канон. И досега двете църкви се отричат една друга.

Toй е слънчев календар.

Някъде там в хладната спалня ще бъде и шкафчето на епископа тъпкано със злато и византийски евра.

А най-вероятно е етиопски дворец