Енергийната бедност притеснява всички европейци

България ще има скоро дефиниция по темата, почти 50% от хората може да се окажат „енергийно бедни“

Обратно в новината

Коментари - Енергийната бедност притеснява всички европейци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За Падът ще се моли на Русия, защото иначе ще се върне в Средновековието.

Насреща си имаме кръгли олигофрени. 50% енергийно бедни, означава бедни на общо основание. Тази история ще завърши с голяма война и хаос.

Палячовци, нали сами си го направихте....

Когато никой не иска да плаща дълговете си, се пробва криза, после инфлация ако не стане с инфлация, всичко се пише в сметката за тока. Енергийната инфлация не е изненада от поне 10 г, че ще дойде. Разбира се, е много удобно да се представи, като инцидент, НО НЕ Е! Енергийната инфлация е една от последните стъпки преди колапс на цивилизацията ни и война за суровини и ресурси. Време е глобо хомотата, които обещаваха небивалици да висят по стълбовете. Те излъгаха хората да се загробят с непосилни кредити, които сега плащаме всички чрез инфлацията и енергията. as simple as that.

А като секнат парите на дирниците?!Пада сайтчето?

Европейци стават по-бедни, америкаци по-богати.

Не знам за провинцията, но в София проблеми с бедност няма. МОЛ-ове пълни, по улиците нови коли, заведенията пълни, всички с айфони - къде е тази бедност?!?

Що се правят на мъже???

Споко, като стигнем дъното ще дойде някой изрод на власт, ще избие 90% от НПО хранилката в цяла Европа, покрай тях и 20-30% нормални хора и нещата ще се оправят за 30-50 години. После пак същото.

Колкото и да е зле, все ще е в пъти по-добре от скъсаната Рассия.

Да, енергииния рекет е перманентен. В Бг КЕВР спокойно може да се нарече " Комисия за ениргиино и водно ценовдигане". Колкото до европските чиновници, те нямат проблем. Взимат огромни заплати без да носят никаква отговорност. Като има проблем, той е на държавата и ЕК няма отноение. Виж да създава проблеми я бива тази ЕК.

Чакам Европа да фалира, а руснаците да са богати. Чакам 105 години, ще почакам и още!

Абе гледам аз коледните базари в Германия и хич не ми изглеждат притеснени.

Енергийна бедност с данни от преди войната! Че нали бехме овързани с невероятната раZZия и тя ни даваше евтин газ! ПОЧЕмУ така, дрОгаре! Почему пак сте били енергийно бедни! ХИ ХИ ХИ

Решението е просто: На който не му харесва в Европа спокойно може да заминава за Русия, Беларус, Северна Корея, Еритрея…

Немците са в паника - вместо 10 дни на Канарските острови, догодина ще могат да си позволяват едва 9 дни. Ужасна криза и немотия!

2022-12-01 20:16:33 .|. (нерегистриран) Насреща си имаме кръгли олигофрени. 50% енергийно бедни, означава бедни на общо основание. Тази история ще завърши с голяма война и хаос. Абсолютно. Тя войната вече се очертава на хоризонта. И да, голяма ще е.

Мдааа, след срещата в Давос и "великите" решения, взети там, вече ще говорим за енергийна бедност, умишлено предизвикана по план от всички умни властимащи в ЕК. Урсуло, я отиди в Китай, че и Москва, в Сеул, в Хонк Конк, в Токио..в Ню Йорк...всичко свети през нощта, градовете там не спят.

Зависи докога ще има и Канарски острови. А немците като им умрат великите индустрии ще се върнат в Средновековието.

Абе имах подозрения, че си проЗд ...ама сега съм сигурен...не се наврещя ейй

Е, добре де, като става толков зле в Европа, защо няма навалици от желаещи за емиграция в Русия?

Европа БЕШЕ едно добро място за живеене, САМО поради ЕВТИНАТА ЕНЕРГИЯ и РЕСУРСИ от Русия. Време е европейците да започнат да живеят сторед джоба си - т.е. в МИЗЕРИЯ ...

другари, защо слагате минуси!!!

Че то там е по-светло през нощта! Нищо не се гаси. Я разгледай Москва в момента как е украсена за празниците. Я отиди в Токио, Сеул, Ню Йорк, където нищо не се гаси през нощта и такива проблеми нямат. Само Северна Корея и ЕС в скоро време ща са тъмни петна на нощната карта!

Защото европейците са тъпи и не знаят руски.

супер, значи всички се изнасяме в Путинландия и си решаваме проблемите - започва живот, като песен

Става все по трудно човек да емигрира в Русия. Когато хората се усетят вече ще е късно. За щастие държавите от бившия СССР и държави като България имаме бонус точки.

Еее, сега вече ми стана ясно! Пустата езикова бариера. Сядам веднага да уча Руски!

човече, тръгвай, какво чакаш, първите винаги печелят

ПЕТРОЛА Е БЛИЗО 60 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ! ГАЗТА Е ПОЧТИ НА СЪЩАТА ЦЕНА ОТ РУСИЯ! Кой създава енергийната криза и генерира свръхпечалби???

Очевидно два милиона българи са излишни и вредни за просперитета на "демокрацията"! Учтиво ги молим бързо да замръзнат.....

Страшно притеснен съм! За Коледа заминавам за Сицилия, а от 1.02.2023 - 10 дни в Доминикана. Така ще спестя от разходи за отопление и готово!

В момента краде, да не се сепне....

Боли ме ….сайдера. Тази година ми вдигнаха заплатата с близо 1000 лв, на жената с 600

Понеже спасяват планетата.

След някой и друг месец ще ти я вдигнат с 10 000. Просто изчакай малко. Сигурен съм, че е по заслуги. :)))

чакам още малко да се осерат тука нещата и заминавам.

Иван Иванов съобщи за подпомагане за 150киловатчаса за месец,които ако разделм на 30дни се получават 5 киловатчаса за ден,тях разделяме на 24часа/толкова има денят/ се получава о,21киловата за час.Кажете кой консумира толкова енергия на час,само малък хладилник. Енергийно бедните няма да ползват хладилник,ще киснат в моловете,градския транспот,другите на дърва и само осветление или на седянки,като едно време,за всеки имен ден в различна къща и т.н.

Спокойно. В момента в който лихвите тръгнат неизбежно нагоре, ситуацията ще се промени за дни. Много ще се промени.

не ми дреме за европейците! те сами си го набутаха! а и не знам какво ги притеснява да отделят 10% от семейния си доход! интересува ме ние с 50% разходите за отопление!!!!

Хвали се човекът, а вие русофилистиците умирате от яд

Много ме притеснява енергийната бедност, затова и тази зима в Коста Калма за 2 месеца! После пак в Ибица като стопли!

Че то при лошия социализъм нямаше енергийно бедни, а след 30 години демокрация и европейски ценности половината от населението гладни ще мръзнат на тъмно? И то при положение че цялата инфраструктура е изградена по времето на соца?

Откакто влязохме е ЕС имаме проблем с отоплението на жилищата и сметките се увеличат значително. Сега искат българите да плащат ПРОМИШЛЕН ТОК,а бизнеса да плаща ток на регулирани цени както е сега защото има компенсации. След затварянето на Тецовете и АЕЦ Козлодуй няма откъде да се внесе ток . Което ще доведе до масова сеч на горите .

Преди 80 години немците мръзнаха в Русия,сега се изхитриха и ще мръзнат вкъщи.

Нали пак воюват с Русия!

И това при положение, че България все пак е южна страна, а не е на Северния полюс, където и температурите са доста по-ниски, и отоплителният сезон е по-дълъг, да не кажа целогодишен. Макар че много мои познати имат навика януари месец да стоят на 30 градуса и да ходят по бели гащи из къщи, което не само е разхищение на топлина, а тази висока температура в комбинация със сух въздух, е адски нездравословна. Сори, за тях не ми е жал и тях не ги считам за енергийно бедни, а само хората, които дори 16-17 градуса стайна температура не могат да си осигурят.

Всички , които не са енергийно бедни ще плащат промишлен ток.Вземаш 2000 лева,но имаш сметка 1200 лева.Реално си на минималната работна заплата. Тока се вдига десет пъти.

Няма лошо!

Е как може енергийната бедност да притеснява всички европейци? Че нали капитализма носеше щастие и благополучие на народите? Нали за него десетилетия наред се бориха дисидентите в Източна Европа? И затова сринахме плановата икономика и някогашните ни държави? Това сигурно са измислици на другарите от Северна Корея! Как може някой да си помисли, че при тази прогресивна човеколюбива и безкрайно свободна система може да има бедни хора, особено пък енергийно бедни? Навремето се топлехме целодневно с нафтови печки и пак се смятахме за бедни. А зареждахме по 300-500 литра нафта във варелите.