Пускат втора платформа за търговия с енергия

С въвеждането в действие на Българската енергийна борса беше осъществен целият инструментарен цикъл,за да се постигне либерализация на електроенергийния пазар.

Обратно в новината

Коментари - Пускат втора платформа за търговия с енергия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе някой пак ще се на гуши за наша сметка, каквото и да разправяте! Ще стане така че да използваме ел.ток само в крайна нужда и ще се върнем години назад!

ЕНЕРГИЙНА БОРСА,ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ НА ПАЗАРА С ЦЕЛ ПО-ДОБРО ОБСЛУЖВАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. - ЛЪЖИ И ПРАХ В ОЧИТЕ НА НАРОДА С ЦЕЛ ПОВИШАВАНЕ ЦЕНАТА НА ТОКА, ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО ОБЕДНЯВАНЕ НА НАРОДА. СЛЕД КАТО ЦЕЛТА НА БОРСАТА Е ВСЕКИ ДА СИ ИЗБИРА САМ ДОСТАВЧИКА И НАЙ-ЕВТИНИЯ ТОК Е ОТ КОЗЛОДУЙ, А НА НАРОДА ДОСТАВЧИКА СА ЕРП-ТАТА КАК АЗ КАТО ИСКАМ ДА СИ КУПУВАМ ДИРЕКТНО ОТ КОЗЛОДУЙ ЗАЩО МИ Е ТАЗИ БОРСА. - ЗА ДА ИМА ОЩЕ ЕДНИ ХРАНТУТНИЦИ НА ГЪРБА НА НАРОДА. НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕСТЪПНА ГЛУПОСТ БЕШЕ ПРОДАЖБАТА НА ЕНЕРГЕТИКАТА И ДАВАНЕТО Й В РЪЦЕТЕ НА ЧАСТНИЦИ. ЗАЩО ЧЕХИЯ НЕ СИ ПРОДАДЕ АМИ КУПИ ОТ НАС ЧЕЗ Е ДЪРЖАВНА,ЗАЩО УНГАРИЯ ИЗГОНИ Е.ОН , А БЪЛГАРИЯ ГИ ОСТАВИ ДА СЕ НАКРАДАТ И КАТО СИ НАПЪЛНИХА ГУШИТЕ СИ ЗАМИНАХА САМИ - НАЛИ Б.Б. НИ БАЛАМОСВАШЕ, ЧЕ ДОГОВОРА Е СКЛЮЧЕН ЗА 30 ГОДИНИ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО РАЗВАЛЯ. ТЕ КАК ГО РАЗВАЛИХА. ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ДА НИ БАЛАМОСВАТ, ОГРАБВАТ И ЛЪЖАТ. НАРОДЕ...???!!!

Мога ли аз от апартамент 1 да купувам ел. енергия от дружество А, а онези от апартамент 2 - от дружество Б? Не? А каква е пълната схема, по която апартаменти 1, 2 ... n ще усетят някаква значима полза със знак "минус" върху цената при словесните лупинги в подобни статии? Или ползата - както обикновено, ще бъде за онези с по 10-15 бодигарда, а за ап. 1, 2 ... n - знакът "плюс"? Има ли някой "Добрев", който да обясни тези неща човешки? И отговорно ...

И тъй като съм работила май ще си поискам от държавата парите, а после ще си светя с газена лампа, е няма да има интернет, но това е бял кахър, щом нищо не става през мрежата

мрежа така и АЕЦ Козлодуй са изградени с парите на днешните пенсионери ...които са обявени за хрантутници и бреме за обществото. Върнете в НОИ това което ограбихте от милиони хора...и ще има и за поколения напред достойни пенсии.

И как НЕК няма да търси пари?Купува тока от АЕЦ за 4,1 ст.кв/ч продава го на електроразпределителните дружества за 4,7ст.,а те го продават на потребителя за близо 50 ст.кв/ч като е включен в тая сума и ДДС,разни зелени енергии,загуби по мрежата и т.н.Печалбите се изнасят извън страната ,а народът го занимават с глупости и цените на тока непрекъснато растат.

Pesh0

И ко праим .... няма начин да развалим системата , белия автобус , показа че полицията ги пази .

Еми освен човек да се прекръсти, к'во друго му остава. Очакваме новата цена на тока. Либерализация, зарежи, а бе както и да е, капиталът решава. Така сме си избрали, така ще е.

"Капиталът" да те командва, аз не съм... и не говори от мое име!

Pesh0

Може ли разяснение , как да подпиша договор за доставка с АЕЦ козлодуй . Къде е тази бора ? Какво предлага ? Всеки ден ли трябва да ходя да се пазаря ,за тока за утре :)

Пешо, не можеш, бе човек ! Тая борса я създадоха, за да се вклинят в разпредлението на парички новите политици, които до момента са на сухо. Всички стари политици са в схемата и е несправедливо новите да не се облажат!! Нека публикуват фирмите с лиценз за търговия с ток - ще стане ясно "кой може да намаже и кой-не"!

Под либерализация управляващите разбират поставяне на ново звено - приятелски фирми - посредници. Еданата си слага 35, другата 33 третата - най-добрата 30 % надценка.

Либерализацията на тока ще е същата като с бензина и дизела и ще се състои в НЕПРОБИВАЕМ КАРТЕЛ!

Pesh0

Националната електрическа компания (НЕК) търси мостови заем с държавна гаранция, за да може да се разплати с т. нар. американски централи, съобщи по време на конференцията "Енергийна стратегия за Европа" зам.-министърът на енергетиката Николай Николов. Той допълни, че плащането на просрочените задължения към двете централи е в размер на около 800 млн. лева. Това от преди 6 месеца . А за колко ли са ги продали нашите управляващи ? Дали има 800 милиона ? а да не забравяме че имат и дългосрочни договори за изкупуване на скъпа енергия и не вярвам , до сега нищо да се са платили .

А бе да си го кажем с две думи: Очаквайте увеличение на тока! В САЩ имах 6-7 доставчика на ел.енергия и плащах 9.2 цента/ kW Тук имаш CEZ и Бойко Борисов!

както винаги,не очаквайте хора нищо добро от това.прах в очите,накрая яе излезе че е вполза само на богатите.За останалите, само сладки приказки.

такса участие:12 хиляди лева годишна такса:24 хиляди лева такса оборот: о,14 лв. мв/ч минимално обезпечение: 50 хиляди лева... И как тока ще излезе по-евтин накрая? А защо не може лично индивидуално човек да си напазарува за апартамента примерно ?

Либерализацията продуктувана от Брюксел ще бъде извършена по Московски, като всичко останало ....... Да живее БКП и Пеевси !!!!!

Глупости!

искат да си купуват ток директно от АЕЦ, защото АЕЦ и пренос-системата са изградени от тях! Независимата "Цацаратура" да разследва виновните,които без знанието и съгласието на народа се разпореждат на своя глава с общонародна собственост! Какво е това намаление на цената на тока за бизнесмените? Ами производителите на зелена енергия са също бизнесмени..., а и защо не си продават тока само на бизнесмени и на свободния пазар? Кога ще бъдат осъдени виновните , докарали народа до обедняване и лудост? Кога?

Това не е борса! Това е поредната уйдурма! Правят ни на идиоти!

В България (умишлено) всичко се прави наопъки. Такива са инструкциите на кукловодите. Защо ли? Ами опитайте се да си го обясните. Нещата са пред вас и ще ви избодат очите. Нужно е само да се абстрахирате от реалността, ко[то приемате за даденост и да погледнете нещата от страни. Един жокер: Санирате си панелното жилище с ваши средства, но след време установявате не само че не реализирате икономии, но и като направите съответните изчисления установявате, че никога няма да можете да си възвърнете самата инвестиция, защото Топлофикация се грижи това да не стане. Интересите и целта на управляващите са други и Топлофикация е само средството за тяхното мосъществяване. Та и тази борса за тока. В крайна с/ка нещата ще се размият и увеличаването на цената на тока ще бъде обяснявано с евродирективите и пазарните механизми (неизбежни) на тази борса.

е на пенсионерите. Веднага да я върнете на НОИ.

Това с "либерилизация на енергийният пазар" е велика глупост, но поредната победа на лобистите в Брюксел. Този проф. Атанас Тасев, защо не разясни истината. Едни фирми на ГЕРБ ЕООД са вече наточени да правят пари от нищото, просто ще ни пращат агенти по къщите да ни обясняват колко ток ще спестиме ако се вържеме с тях. Каква "борса", каква "либерализация", като цените на изкупуване от производителите са вече договорени, а ние ще плащаме допълнително не само далаверата "задължение на обществото", но и на посредниците-търговци. Да, ще чуем поредните извинения - Така нареди Брюксел. Но забравяме лъжите за АЕЦ, Мариците, вятърните мелници и волтаиците. Ако се примиряваме с това, нека поне изтеглим посланиците си в ЕС и с техните разходи, да компенсираме дебелите сметки. Така или иначе те не знаят какво правят там.

Защо е тая борса? За да се закачи още една брънка паразити по веригата ли? Може би без борса, електрцентралите продават на високи цени, а сега ще продават по-евтино? Или посредникът има възможност да разпределя/доставя енергията или пък да я произвежда? Няма нито едно от тия възможности, така че единственото, което може да прави е да слага и своята надценка. Нагло.

Считат народът за малоумен.Да го доят още по вече и без това вече неимоверно обеднял от разни безкрайни кражби.Вземат енергия предимно от държавната компания.На първо време частните компании трябва да гарантират ,че имат енергия ,за да я продават..Българските хора са платили изграждането на електроенергийната мрежа,достигаща дори до най малкото село,а тази мрежа се експлоатира от частни фирми,които изсмукват държавата ,вместо да дават..Държавната компания не е построена от частният сектор..Тя работи благодарение на парите на обществото.Тя е наша и не можем да я подаряваме.Доставчик ,всъщност означава посредник.Те продават просто ВЪЗДУХ с държавен капитал.За 6000 евро всеки може да получи лиценз за доставка на електроенергия.Зависи обаче на кого ще го дадат.Нещата вместо да се подобряват се влошават още по вече.

Ще ни считат за малоумни защото сами дадохме на далавераджиите и крадците да ни управляват и вместо да вземем да ги изтребим до крак всички навеждаме глави и чакаме някой друг да ни свърши работата. Така няма да стане!

За бърз енергиен напредък трябва да "барнем" по 2-3 панела от нивичките и ---да ги качим на покривите на къщите!!!? Освен това ще се снижи и делът на "зелената" енергия в сметките ! "Зелена"още -и пак ни я продават скъпо? Е, на покрива ще узрее, като люто чушле!!

Малцина са българите, които знаят, че най-големият производител на най-скъпия ток от ВЕИ в микса е руската компания ЛУКОЙЛ ЕНЕРГИЯ И ГАЗ БЪЛГАРИЯ ЕООД. Най-скъпия ток, дори по-скъп от "американските" централи! Това защо никъде не се казва! А, колко са американски "Мариците" - питайте Р. Овч.

Лично путлер продава най-скъпия ток в Булгаристан.

цифри, факти, а само "плямаш" бе, манипулаторе! Или ти плащат от НПО за лъжене и оплюване...

руска дипломатическа грама от 1914 г. ,,Една мощна България на Балканският полуостров е нашият геополитически кошмар. Тази млада имперска сила, разполагаща с най могъщата армия в Югоизточна Европа, простряна на две морета, имаща флота и в Черно и в Средиземно море, би могла да овладее и Проливите, и егейските острови. С времето нейната сила ще расте неумолимо. Българите вече са достатъчно мощни, за да смажат турците сами, да не говорим за сърби, гърци или румънци. Ние трябва да ги удушим в зародиш, защото една Велика България, съюзник на Германската империя би станала силата, която би ни детронирала от нашия трон и би отрязала достъпът ни до Средиземноморието.

Русия и тогава и сега като че ли не иска да разбере, че България е малкият по-голям неин брат (т.е. мъй родня и историята го доказва недвусмислено), а не да се конфронтираме. Явно в Русия винаги е имало кръгове, които не са желаели България и Русия да вървят заедно. Извuн Русия единствено булгарите имат кръвна връзка с руския народ и поради това изпитват искрена обич и привързаност към руския народ, а не сърби и пр. Къде отива Волжска България? Ами влива се в създаващата се тогава руска нация! Наследството на българите и България (език, писменост, религия...) става част от основата на руския народ и Русия

Да бе, затуй Руската дипломация не само че уговаря Султана да признае прокламираната през 1908 от княз Фердинад година независимост, и даже успява да го проагитира да се задоволи с 20% от исканите златни франкове, айретен че Русия му опрощава репарациите за да може България да стане независимо Царство, да не говорим и че по време на Междусъюзническите войни Черноморския ни флот се крие в руската военно-морска база в Севастопол, същия Севастопол към който български кораби през Втората световна война превозват оръжие и немски бойни части...

Вижте кой е основният акционер в Лукойл и всичко ще ви се изясни. Някой си от сем. Ротшилд...същият който казал, че България ще престане да съществува към 2020 г.

КОМПАНИЯТА въобще не е РУСКА стига с тия партенки

сега е 18 ст. , А ТЕЗИ ИЗРОДИ го ЛИБЕРАЛИЗИРАЛИ на 44 ст !!! ДОЛНИ ОБИРДЖИИ !!!

4.4 ст. е като разделиш правилно. Но на тази цена няма да си купиш.

След като има борса как като потребител да си избера ток от АЕЦ-а?

Отвориха се вратите за едни хора с пари да направят още пари. Как с въвеждането на още посредници (прекупвачи) по веригата ще се осигури по-ниска цена за крайните потребители е мистерия, за чието разгадаване би трябвало да се дава Нобелова награда за икономика.

Дори на верните партийци и пари няма да са им нужни.

Щом има "либерализация" на пазара, то би следвало всеки потребител да може да си сменя ЕРП и да има конкуренция между различните ЕРП. Ама го няма, така че никаква либерализация няма.

За да "ползваш услугите" на тази "борса" е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да потребяваш НАД 100 кв/ч в денонощие!?!?! Това ЗАТВАРЯ "услугата" за домакинствата!!?!?!??? Условията са направени така че българските домакинства ДА ОСТАНАТ З А К Р Е П О С Т Е Н И към ЕРП-тата!!!! ВСИЧКО е ПРАХ в ОЧИТЕ на простолюдието!!!!! МАФИЯТА пак спечели!!!!ЖАЛКО!

Шеф на "американската" централа ТЕЦ Марица 1 е Евгения Юриевна Родионова

Имах си хас, "американци" да тръгнат да си правят бизнеса в никакъв пазар като България.

Не е ли путлер шеф на централата?

Не е путлер, ама родата !

Няма как да се случи този Пазар . Единственото условие за Търговия е да имаш магазин за да продаваш . В сегашния вид е Пародия за зрителите .Инфраструктурата като Мрежа - Стълбове , Жици , Трансформатори е в Частни Ръце , а тя трябваше да остане Държавна , както е в Света .Сегашната борса е като да си поръчаш банани в Кауфланд от друга фирма (Пример). Тока ще поскъпне още повече с оправдание за Ново Звено в Бизнеса .

Значи, не навсякъде инфраструктурата е държавна. По-скоро е публична, т.е. всеки, абсолютно всеки може да си купи акции от въпросната компания. Идеята за втори пазар е добра, въпросът е, че в България никога нищо не се реализира като хората. Като цяло, наличието на алтернативно място за закупуване на енергия на едро би позволило появата на по-малки доставчици, които да дистрибутират ток на много по-ниски цени като част от услуга, която е напълно виртуална. В момента, през последните 3 години има бум на такива доставчици във Великобритания. С някои от тях енергията излиза почти 2 пъти по-евтина, отколкото с традиционните M Power, British Gas, E.On и т.н. Ако има свободен пазар на едро и ако се отвори преносната мрежа за много доставчици, това ще донесе реална конкуренция и реално понижение на цените. Никой в България, обаче, не гледа на тези неща по този начин.

Не лъжи хората . Няма такова нещо в Света като частен път , частен стълб и частни релси .Всяка Държава си пази Територията чрез Инфраструктурата .Само в България продадохме Стълбовете и Жиците , сега се подготвят Релсите и Пътищата .

Ами заради това преносната мрежа е трябвало да е независима от ЕРП, за да може да има множество виртуални ЕРП, които да се конкурират и съответно да заплащат наем за преноса. Ама нали знаеш, че това в България никога няма да стане, както липсва и реална конкуренция между мобилните.

Проф. Атанас Тасев не е професор, няма стаж и един ден в енергетиката и е най-обикновен рубладжия.

е малка щото енергоизточниците искат да запазят цената си, а не да конкурират другите. Това напомня квазикартелно "мълчание", подобно на цените по бензиностанциите...Конкуренцията не е силна страна при постсоциализЪма.

без много шум,какво става. Винетките се увеличиха,билетчето за градски транспорт 1.50 лв. Престои увеличение на ел.тока.Данъците няма да същите и т.н.Тъй като от месец Юли пенсиите се увеличават с 2.5 %. Бързат да увеличат редица цени, че увеличението от 2.5% ще приберат от пенсионерите 5 %. Това ли са грижите за пенсионерите. Няма да има пари докато 27 милиарда печалби се изнасят от България за което има голяма заслуга на Костов и неговите партийци. Премахна трите нули и оправи кредитните милионери а изяде дребните спестявания на народа. Дясно управление това е. Раданчо се гласи за президент. Преценете коя партия в парламента постави въпроса за повишаване на жизнения стандарт на живот в България. Не да гласуваме и после да видим,че сме сбъркали а първо да мислим много преди да гласуваме.

а постсоциалистическа кражба и то с договори и "законодателстване".

Прах в очите. Докато не се спре плащането на напълно излишните ВЕИ енергетиката ще бъде просто един грабеж. 800 милиона лева плащаме (плащаме, не ни носят печалба) за ВЕИ (с извинение). Защо - ами така, да спасяваме пингвините. Само не казаха какво стана, когато преди 10 г. спасявахме озоновата дупка. Какво стана с озоновата дупка ?

не са напълно излишни, а далавераджиите, които ги възглавяват и некомпетентните администратори в КЕВР тогава. Вижте колко ВЕИ има например около Виена, а няма подобни проблеми.

Ми след дълги проучвания се оказа че не е само една, местоположението и размерите и се променят а най-голяма по размери е била през...15 век;)

Тази година борса за ток. До година борса за свинетки.

АЗ Г-Н ДОБРЕВ ЩЕ КУПУВАМ ЗА ДОМАКИНСТВОТО СИ ЕЛ.ЕНЕРГИЯ ОТ РУСИЯ ПО ТЕХНИТЕ ТАМОШНИ ЦЕНИ И НЕ БАЗАРЯ ЦЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ.ПРОДАВАЙТЕ ТОК НА САЩ!!!

иванушка , ти си си в русия бе ! в комуналка си израснал и там ще си умреш !

Първата и основната платформа е за търговия с демагогия и лъжи, а втората е за заблуда на офцете.наврете си инструментариума в червените комунистически задници ДЕВМ шумкарска,

Горещи поздрави на майките ви,да са живи и здрави, сган крадлива.

Прост народ сме! Злобни и некомпетентни! Никога няма да сте щасливи и доволни! Дори и да се направи нещо в полза на народа винаги се гледа от гледна точка на прецакания и в канчето на другия! Много ме е яд, че сте мързеливи, прости и неблагодарни! Суровината за хляба е борсова стока и е много по добре и тока да е на борсата! Това позволява конкуренция в производството и качеството на услугата. А не както до сега монопол. Сложете нещата на кантара и ще видите ползите, ама нали е полесно винаги да се плюе всичко....

така е както го викаш , но ако ги няма " ситните буквички" в договорите . има такива клопки в законите , дето на нас въобще не ни споменават че са приети / това е работата на медиите/ , че ще ти настръхнат и 2та косъма ако знаеш за какво иде реч . това е лобито на енерго мафията в бг парламента . и стига турски сериали

като на бензиностанциите.

Ей, въртят и сучат само и само да не барнат договорите с Американските ТЕЦ-ове. Баааси и плазмодиите безгръбначни, майна .

а на мене ми писна от неграмотници !чети бре ! не са американски !!

От 07.01.2016 "Решението на Европейската комисия предоставена ли е неправомерна държавна помощ чрез подписването на дългосрочните договори с двете американски централи - TEЦ "AES Mарица-изток 1" и ТЕЦ "KoнтуГлобал Марица-изток 3", ще стане ясно в края на април, прогнозира мнистърът на енергетиката Теменужка Петкова."

само едната Марица е наша, на другите/ подарени на империалистите/ по договор им даваме пари , дори и да не им ползваме произведения ток. Между другото стана ясно , че нищо не сме им плащали на американците през тия години и те сега ни съдят , затова нашта кобила е обиколила целия свят да й дадат заем 1 милиард да се разплатим , но никой не й дал. но това не го казват по медиите на ГЕРБ

"Фактически ликвидността на борсата е 300 мегавата, а в другите държави този процент е значително по-голям. " И какъв е процента в България и в другите държави, че не разбрах?! Тия 300 мегавата каква част от общата продавана енергия е?

Още не мога да разбера в циганските махали по коя платформа ще се работи..... - или няма да има промяна - както и до сега - за сметка на коректните енерго-потребители....?

В маалите не се бачка на платформа а на стълба. Да мойм се зАкачим, ръйш ли :)

Българии, бившите комунисти и сегашни олигарси мафиоти ви лъжат, крадат ви, и ви манипулират както си искат. Плащате им за зелена, пембена и каква ли не енергия, която не консумирате, плащате им "задължение към тяхното крадливо общество", поливате ги с кръвта и потта си, вместо да се вдигнете и да ги изтрепете до девето коляно. Живота ви и този на децата и внуците ви беше ограбен и осквернен от червените разбойници. До кога ще ги търпите?

борсата цената на тока е 4.4стотинки на киловат . как я докарват до близо 20 стотинки на киловат ?

Свободен пазар- купуването на ток от крайните потребители не е задължително. Който иска ток, плаща си и ползва. Който не му харесва, да не ползва.

Не така! Енергията, транспортът, съобщенията, образованието и здравеопазването, имат, преди всичко, социални функции.

по телевизора гледах преди 20на дни едни хора ,които са навътре с законовата страна на нещата - следното ако се появи на вратата ви някой и ви предложи да си изберете /смените/ доставчика на енергия с предтекст че ще плащате по-евтино / до тук всичко е законно и вярно, дори и с 1-2 ст на кВатЧас по-евтино / в НИКАКЪВ случай не се съгласявайте . Ще изпаднете с ситуация на клиент на Софийска Топлофикация. С подписването на такъв договор за избор на доставчик, вие подписвате автоматично / това не го пише в вашия догвр , а в закон, приет от 240те говеда в парламента / и договор с нещо като агенция за събиране на задължения и положението става неспасяемо за клиента ако пропусне/забави да внесе дори 1лв сметка към енергото/ ,могат веднага дате дадат на съдия изпълнител без съд . дори ти няма да си осведомен че си даден на съдията. не помня как нарекоха тази агенция / не ползваха тази дума / , но се интересувайте за тази законна клопка на енергийната мафия . за жалост не си спомням нито тв канала или предаването му.

че в предаването казаха нещо такова , че ти заявяваш в тези договори определена енергия за месеца , но ако я надхвърлиш , вече цената на допълнителната няма да е примерно 11ст , а ще е 80 ст кватчаса . и такива ми ти работи с енерго мафиотите.

С въвеждането в действие на Българската енергийна борса беше осъществен целият инструментарен цикъл,за да се постигне либерализация на електроенергийния пазар... Сиреч това за което Европа ни натиска от 2011 чрез прочутия Трети енергиен пакет, заради който дори ЕС ни обещаваше наказетлини процедури щото енергоснабдителните дружества ползваха дерогация дадена им от правителството без основания, най-накрая ни се стовари на главата, ама пак по български щото се оказва че първите ни стъпки пак са някъде в страни от пътя.

Двете американски топлоелектроцентрали получиха "договор" под масата и с подкуп.

това е тъй , само дето тия американски централи не са американски !

Нали знаете, какво се случва с цената на дадена стока, когато мине през няколко посредника? Поскъпва разбира се! Точно това направиха с тока от герп!

Не се притеснявайте, г-н Мат'рял- за всичко сме помислили. За да се предотвратят злоупотреби на новата борса, ще създадем Агенция за наблюдение, с постоянен състав 40-50 души наши хора на държавна службица. За контрол над Агенцията ще създадем пък Комисия за Надзор на Енергийната Борса, която ще се състои от още 20-30 души на бюджетна издръжка- проверени, верни хора на Партията. Всичкото това ще натовари допълнително ресурсите на Мин. на Финансите и това на Енергетиката, но- и за това сме помислили. Ще обявим конкурс за допълнителни 50 служители за 2-те министерства, за да има къде да работят кадрите на нашата Партия.

Живо се интересувам, дали участва "Енерго-Пиже"! Мисля че там са най-тънки цените!

Сега вече е гарантирано повишението на цената на тока!Обяснение/оправдание -такава е борсовата цена!На малоумниците ,които се връзват на приказките за диверсификация/антимонополно законодателство/конкуренция/независимост от Русия и т.н.-честито!