Слънчевата електроенергия има шанс да става все по-популярна

Слънчевата енергия може най-сетне да стане популярна. Високите цени, които от години я правеха непрактична като основен източник на енергия, се понижават рязко.

Обратно в новината

Коментари - Слънчевата електроенергия има шанс да става все по-популярна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изключително съм съгласна ,към всичко написано в статията. Адмирации към изобретателите.Аз лично съм НОВАТОР , но не виждам и не зная , как тук в държавата, в която живея ще приложат всичко това? Някъде в България има единични случаи на подобно изобретения в частни домове/къщи/, но до тук!В този ненормална държава , това остава, само като експеримент.

е намаляването на цената с масовото навлизане в употреба и производство с цел засоволяване на всички интереси- опазване околната среда чрез ползване чисти и ивъзобновяеми енегргийни източници,ниска цена на електроенергията за задоволяване нуждите от ток ,и ще последва висок оборот на тези панели и батерии или акумулатори ,с което ще се осъществи възвращаемост за производители и изобретатели-от висок оборот,а не от високи цени ,както правят нашите ниско-грамотни бизнесмени ,които винаги търся печалба от високи цени,а не от висок оборот на ниски цени /защо ли са толкова анти-пазарни и анти-социални някои тук ?/

има ГОЛЯМО ПРИЛОЖЕНИЕ -ТЕЛЕФОНИ ВКЛ МОБИЛНИ И САТЕЛИТНИ,РАДИО И ДИСК ПЛЕЙЪРИ,И ОСВЕТИТЕЛНИ ЛАМПИ СА НА БАТЕРИИ,ЗАХРАНВАНИ ОТ СЛЪНЦЕТО И ТОВА ИМ НАМАЛЯВА СМЕТКИТЕ ДО 3 ПЪТИ,а и в много африкански села няма електрификация ,и соларните уреди и осветление са масови и евтини .ЗА ДА ИМА ЕФИКАСНОСТ ,Е НЕОБХОДИМО СОАРНИТЕ ПАНЕЛИ ДА СА СВЪРЗАНИ В МРЕЖА,която предпазва от загубите на 30% електроенергия от соларните панели и техните "акумулатори "

За съжаление към момента този вид енергия е СЕРИОЗНО неефективна. В добавка на това засилва обвързаността с Китай и изнася работни места на изток. Това няма как да е нещо положително. Следващия ефект е, поне у нас, криминализация. Друго - заема плодородни земи, поради пасивността на държавната управление и насърчаването на мутренски инициативи. Така, че за нас, за момента, не става.

това засилва обвързаност с Китай? Или защо да има износ на работни места към Китай? Китай вече имат по-висока минимална заплата от българската ! Освен това не са производителни,защото имат доста БАВНИ И ЗАМЪРСЯВАЩИ,НЕТОЧНИ ръчни манипулации и манифактури вместо автоматизация с чистота на производствения продукт ! СОЛАРНИТЕ ФОТОВОЛТЕИЧНИ ПАНЕЛИ НЕ СА ИЗМИСЛЕНИ ОТ КИТАЙ ! Голям принос е дал млад бял южно-африканец ,емигрирал в САЩ ,и разработил технология за това както и софтуеър. ЮАР вече имали активна политика за привличане обратно на всички емигрирали навън от ЮАР ,обратно към ЮАР . Китай са 23% от населението на Земята,но дават около 5% от световния продукт само ,а САЩ и ЕС общо са 11% от населението на Земята,но дават около 50% от световния продукт .Обясни каква зависимост сънуваш към Китай ?И защо да не се развива всестранно и нашата бг икономика -имаме безработни висшисти и висшисти работещи за 300 евро месечно тук ,те няма по-евтини висшисти дори в Китай.

Ето на кого ще подам "моята щафета". И написаното е съвсем сериозно, въпреки символът с щафета. /Символът съдържа духовна енергия, но когато започне да се обяснява я губи. Пример: "Шахматната дъска" е символ на движението, но едва ли като се обясни каква е причината този символ да се постави от двете страни на такситата като лента, ще се почувства ДВИЖЕНИЕТО?!/

Защото основната част от панелите се произвеждат именно в Китай.

В каква мярка измераваш това?Да IBM ПРОДАДЕ компютрите на ЛЕНОВО , 100 000 дават 2 млрд. печалба , IBM с 20 000 дава 50 млрд.Къде отива печалбата?

Трябва да сме в крак с времето, ако искаме нацията ни да оцелее. Трябва да се възползваме максимално от новите технологии, ако искаме да имаме бъдеще. Повече здрав разум и повече работа.

Слънчевата енергия е бъдещето! Притежателите на петролни кладенци, уранови мини, въглища, газ и други енергийни находища на земята не желаят такова бъдеще! Притесненията на природозащитниците заслужават внимание и ще намерят своето разрешение. Сегашните монополисти в енергетиката са в потрес и ще пречат всячески! Това, което е предсказано преди много време ще стане! Човечеството ще се сдобие с ефтина и чиста енергия!

+1

"Перпетум мобиле"/"перпетум мобиле"/ не е химера, а реалност. Никола Тесла е направил електромотор и автомобил задвижван от него. Енергията с която чрез преобразовател е задвижвал електромотора, е енергията на пространството (от "нищото"). Да, ама патентът му го "държи" J. P. Morgan, а наследниците му ще умрат, но няма да позволят да се внедри в живота.

Всички покриви ако се преустроят - ето ти площ - България ще светне, но и трябва подход като в Америка, ако ме подкрепи държавата 75% както в САЩ - веднага си преустройвам покрива, вече се правят евтини панели, в БГ има достатъчно слънце. Но май този въпрос трябва да го поставим на кандидата за президент!

Тя държавата го подкрепя отскоро. Почети малко повече.

Искам да кажа следното. Дали и харесва или не, слънчевата енергия рано или късно ще бъде в нашите домове.Няма какво да плюем постоянно, а наистина да се замислим, че много умни хора мислят, как тя да стане по евтина.Нали знаем,че всяко нововъведение в началото е много скъпо.Но с масов тото внедряване, нейната стойност ще се намали.Така,че стига да сме писали само глупости, преди да сме помислили малко...

Искам да кажа следното. Дали и харесва или не, слънчевата енергия рано или късно ще бъде в нашите домове.Няма какво да плюем постоянно, а наистина да се замислим, че много умни хора мислят, как тя да стане по евтина.Нали знаем,че всяко нововъведение в началото е много скъпо.Но с масов тото внедряване, нейната стойност ще се намали.Така,че стига да сме писали само глупости, преди да сме помислили малко...

Слънчева енергия - добре, но защо на плодородната българска земя, а не на големите паркинги, сгради и заводски халета? Там е по-близо до потреблението, върши и друга функция и още куп предимства и само един малък недостатък - не е толкова евтин, като земята. Плодородните терени ще бъдат жизнено необходими на все по-растящото население на Земята. Трябва да се мисли за този момент. У нас властва чистата алчност и сега заради "зелените" европейски пари можем да бетонираме полето.

Ами таваните на блоковете сега за какво се използват?! Ето ти още "пустееща" територия.

ще се правят биосоларни паркове,т.е. земята под панелите ще се ползва за земеделие. спокойно

Само,че растенията ИСКАТ СЛЪНЦЕ.

към "Хора" Новият закон е точно в тази насока! Стимулира се изграждането на фотоволтаици именно върху покриви на сгради и земя категория 6 и 7, т.е. не плодородна, не използваема!

Факт - покривите са един чудесен терен за всякакви слънчеви съоръжения. При това не само за електрически, но и за водогрейни панели. В моят вход все по-често някак между комшиите се споменава, дали ако си сложим на покрива на панелката слънчеви колектори, няма да имаме топла вода поне през лятото без "топлофикация" да ни сваля кожата. Засега върви като майтап, ама майтапа е придружен със все по-сериозни изчисления. А за паркингите да се ползват като соларни площадки - "направо се е утепало" както казвахме като деца. Хем отдолу ще е сянка, хем отгоре ще се събира енергия. Наистина е крайно нерационално да се хаби за такива цели плодородна земя. А при добре развита мрежа за споделяне на енергията, такава система ще е много по-стабилна от сегашната енергопреноста, където излизането от строя на голям производител или разпределител на енергия оставя много потребители "на тъмно".

кой ти говори за България - чети в статията - става въпрос за пустини и сгради. В българия - пустини - няма , сгради читави - тук там вероятно в големите градове само. а за предприятия - ами те предприятията са основен консуматор - та там за производство е трудно да говорим

Така е, но "бетонирането" на земеделските земи със соларни ферми става единствено, защото в България заради енергомафията има огромни субсидии за тях и по този начин доходът от тази земя е по-голям от колкото от земеделие. Енергомафията подкупва ДКЕВР за да им гласуват огромни субсидии от ВЕИ и така те си прокатват проектчетата за да намажат огромните печалби. Когато цените паднат достатъчно мега субсидиите ще отпаднат от самосебе си, защото вече ще стане супер очевидно, че не са необходими, и тогава няма да има нужда от тапициране на земеделските земи, защото доходът от земеделие на тях ще стане по-голям от дохода от фотоферма. Освен това много от фотоволтаичните фемри не унищожават земята, а тя все още може да се ползва за пасище например. Но в бъдеще, когато цената на фотоволтаичните централи падне достатъчно, ще се слгат само на необработваеми площи, покриви, над паркинги и т.н.

Чиста инсинуация! На кой му пука за планетата! Това е просто начин да се прибират определени натрупани пари от икономиките в частни ръце. Кризата ги забави, простотийте следват. Подходът трябва да е 20 % от улиците пешеходни или на колелета. Оттам няма да ние студено зимата и топло лятото и ето ти 20-30% по-малко харчене на енергия за бита. А слънчевата енергия ще почака 10 години още минимум ако не се осъзнаят някой хора- кого толилират.

Нещо не ми е ясно. Ако сам си закупя фотоволтаичните панели, котролера, инвертора и акомулаторите би трябвало да ползвам електроенергия без да си плащам на някого.

ДА! Но като сметнеш колко ще произведеш общо с това оборудване и разделиш цената на произведеното, ще получиш себестойността на продукцията. За тази стойност се пише в статията!

Животът е зрънце от нашето Слънце.

Т.к. ние сме все наопъки, че и мазохисти, цената у нас с благословията на дквр ще се увеличи.

Не, Иванчо. Догодина ще падне драстично. И то още в първата половина на годината.

А как стои въпросът с цената на дъжда??

За цената на дъжда и въпросът с концесията му, е изпробван вече в Боливия от американски монопол. /справка интернет/ Цената на слънчевата енергия е ЖИВОТ. Не се хармонизираш с изменената характеристика на излъчванията от Слънцето, Земята и Луната, УМИРАШ физически. Времето за вземане на решение се нарича "БЕЗВРЕМИЕ" (липса на много години за умуване за духовна промяна) от маите. Ние сега живеем в неговите последни дни, защото то ИЗТИЧА съвсем скоро, може би "УТРЕ".

Можеш да придобиеш идея като си погледнеш сметката за водата и тази за тока.