ЕС и САЩ: Енергетиката не е за политически цели

Участниците в Съвета по енергетика ЕС-САЩ, чието шесто издание бе днес в Брюксел, заявиха, че е недопустимо енергетиката да се използва за политически цели.

Обратно в новината

Коментари - ЕС и САЩ: Енергетиката не е за политически цели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи ЕС и САЩ могат да налагат икономически санкции и ембаргота на когото си преценят за да постигнат геополитическите си цели но Русия видиш ли няма право да използва енергетиката си и продажбата на газ за осъществи геополитическите си амбиции.

"Енергетиката не трябва да се използва като политически инструмент" - казват тези, които използват всякакви възможни инструменти, за да се набъркат в политиката на други държави.

Се опитва да ни убеди всъщност, че цялата създадена от САЩ ситуация в Украйна, Сирия, ИД...няма НИКАКВО откошение към истината-борбата, кой да продаде енергийни източници на ЕС-Русия или САШ. До началото на 2-рия мандат на Путин САЩ си щат, ама разиграваха коня по целия свят, ама далаверата им със света свърши. И сега се хвърлят нови жертви във войни и пропаганда.

тия са егати наглите лицемери,ц ц ц, Господи,раздай правосъдие, че ние не успяваме.

САЩ и ЕС спряха Южен поток за да ударят Русия и да угодят на Украйна. САЩ и арабите се договориха за сваляне на цената на петрола за да ударят Русия и Венецуела. А иначе "енергетиката не е за политически цели".

Любопитнототук е, какво са обещали американците на арабите, може би, повече демократични свободи.

Супата...

humfry

Лицемерието не познава граници Затова ли България бе заставена преди влизането си в ЕС да спре реактори в АЕЦ "Козлодуй"?

Най-ме кефи как са се научили ЕС и САЩ всяка тяхна дума да е лъжа. "Енергетиката не е за политически цели" "Водим войни за доброто на останалите" "Не сме в Ирак заради икономически интереси" "Ние сме международната общност" "Страните в ЕС и НАТО са равноправни и независими" Направо нива на пропаганда, достигащи тези на комунистическите държави. :)

С две думи България да прави като вятъра! ЕС и УСА ще си връткат далаверите, а като им стане скука ще наминат нашите политици да им врътнат по един кавал!

"Съветът отново потвърди, че енергетиката не трябва да се използва като политически инструмент"....абе тези норманлни ли са?значи икономически санкции -може,военни бази -може,преврати може ,а енергетиката -не можела да се използва за политически цели?????тези малоумни ли са?

НЕ, понеже явно техните граждани в болшинството си са малоумни, та и нас ни мерят с този аршин!

Шило

Налагат се двна извода- втечненият газ ще бъде в символично количество, а втория- да си оправят отношенията с Русия, че пак ще се разчита на газ от тази страна.

Санкцийте се използват в политиката.Енергетиката служи за друго.

Лъжат като дърти цигани. Пак става въпрос за пари, въпросът е един - в чий джоб да влязат. хе-хе

Англосаксонският начин на действие, това е организирането на преврати, въстания и контрареволюции в страните, които имат ръководители с национално-независими възгледи.Например, Иряан,Чили,Еквадор,Венецуела и Украйна. Но Путин като чекист знае отлично това-как функционира САЩ !

Аз искам утре сутринта Путин да бъде премиер на Италия... Председател на Северна лига-Матео Салвини

Блудницата Европа клекна ! Ще купува втечнен газ от САЩ с минимум 100 долара върху Руската цена. Това беше целта на САЩ и благодарение на рушвети, изнудване и насилие върху дипломати, депутати и министри я постигнаха. Една от дванадесетте книги ,които Обама си купи за Коледа е на бившия ЦРУ служител Джон Перкис. Заглавието и е ....ПРИЗНАНИЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИЯ УБИЕЦ... В нея авторът разказва как като консултант е давал подкупи, изтезавал хора на високи постове за да ги принудят да работят в интерес на САЩ Неслучайно Обама си я купува. Това е световния ред.Хегемон САЩ и всички останали държави са плебеи.

ако сте очаквали нещо ново .. сори ... италианка .... италия не е държава ... тя е щат ... вижте и външният дълг ... тя е собственост на сащ .... естествено че ще защитава националните интереси на щатите ... и цяла Европа е така .. с най малък дълг германия 70 проц от БВП ... шестдесет и няколко щата ... и ние на там вървим ...с песен ... и гвоздейче в кратуните ...

Тия се гъбаркат с целио свет. Викат, че петрола не е от енергетиката, а само газа.

Русия е най-големият производител на ядрени централи и най-голеният производител на гориво за тях. Строи по целия свят, освен, разбира се, в Европа (защото тука ние си имаме вятър и слънце... и кухи идеалисти). Нищо чудно през 2020 година АтомСтройЕкспорт да е заменил Газпром в икономиката на Русия.

И какво от това? Русия страната на олигарсите и най-бедният и изостанал народ.

Русия-страна на олигарсите,а САЩ-страна на кланове

Анонимни щатни американски тролове, упорито ни втълпявате, че Русия е изостанала, народа беден. Повторихте тази лъжа не 100 а 10000 пъти. Не можем да ви повярваме, защото: 1. Средно-статистическото българско семейство след 25 г. ЕС и УСА и демокрация е в пъти по-бедно от руско такова - пример гиманазялна учителка от Москва взима (лятото на 2014 г.) 2600 лв. - българската - 500-700 лв. 2. Мизерията, липсата на образователна и здравна система, разбитостта на градовете и на цялата държава, беззаконието в БГ е в пъти по-голямо от това в Русия. Руските големи градове изглеждат като тези в Европа, Българските са като малък провинциален град в Тодор Живкова България. 3. Руските олигарси бяха смазани от Путин. Затова е и голямата му популярност. Не дрънкайте глупости по въпроса - освен БТВ има и други медии от Франция, Германия, Италия и самата Русия. 4. Руските туристи са навсякъде по Света и по много - това са обикновени хора, а не олигарси и то такива които разполагат със средства. 5. Русия на "олигарсите" и "бедните" произвежда ядрени централи, космически кораби, влакове, самолети, ядрени подводници и кораби и системи за глобално позициониране. САЩ произвеждат горе долу същото. 6. Всекидневно виждаме двойните и петорни стандарти и лъжи с които англосаксонскиите боклуци се опитват да управляват Света.

Някой да знае какво става на Запорожката АЕЦ? В нашите новини нищо. Разправят на трети блок там преди няколко дена нещо гърмяло и сега Украйна е в режим дискотека. 1986 също казваха, че нищо не е станало.

САЩ бдят:)))) Нямат ток в Украйна, но обстрелват летището в Днепропетровск. Същата АЕЦ бе цел на "десен сектор" лятото. Сега може да са я уцелили. Действително има някаква авария там.

Имат нова министърка - чужденец с американско гражданство. Родена е в УСА. Преди това е работела в агенциите на ЦРУ и била ученичка на Сорос при организиране на борсови икономически погороми из източните страни. Та американската пръдла забранила вноса на ток от Русия. И тъй като самата Украйна била износителка на ток за всичките съседни и държави (вкл.Унгария) в момента във всичкитях има криза и недостиг на ток. А демо-пръдлата е дала съд някакъв нещастник, който внасял до скоро ток от Русия. Десния сектор от днес ще почвал да обикаля Киев и където свети лампи да прави погроми, защото режим нямало - патриотичните граждани сами си изключвали тока защо обичали държавата си !

Николовв

Имат си вече и режим на тока:))) Спират го за по 2 часа и предлагат на производствените предприятия да започнат да работят само вечер!!! Щели да обикалят районите където имало най- голямо потребление за да видят защо!!! :))))

,,блаженни са ,,вярващите,, ,,!!!

ха ха ха ха ха!От КОЙ ЦИРК СТЕ?!

А за къде е ? хахахха

.....Проклета и триж клета да бъдеш ти, Европо, блуднице вавилонска.......

Дето приема стотици хиляди Българи да учат, работят, живеят, създават семейства, отглеждат деца в красивите, подредени градове и държави.

НароденСъд 2

Умните хора ги приемат навсякъде. Глупавите никой не ги иска. Циганите са добър пример.

Според писания от преди няколко месеца, България вече трябваше да е освободена то колониално робство от руските ни братя славяни с дръпнати очи, Украйна да е окупирана от тях и те да се къпят на Босфора.САЩ и ЕС да са се разпаднали, доларът изчезнал, а рублата световна валута. Помните ли тези форумни прогнози и колко лай падна с тях? Колониално - робски лай.

Помним и как Бжежински раздели Русия на четири и как една лека обяви, че техните ресурси са за всички. А помним и тържественото посрещане на американския морски флот в Минск.

То бива ум,но толкова малко ум на едно място като в кратунката ти, си е направо природна аномалия.Направи си музей да те показват като природна забележителност.

Сгромолясването световните цени на петрола се отразява изключително благоприятно за икономиките на САЩ и Китай, а смазващо за азиатски варваристан, фенесуеля и иран !!!Шистовият Нефт в САЩ е със себестойност под $40 и спокойно мож понесе пониженията на световните цени.

Да, ама в Арктика има нефт. И в Тюмен също. Кирки не достигат, кофи и лопати Санкции.

Число выданных разрешений на бурение в США в ноябре снизилось почти на 40 процентов по сравнению с октябрем, что говорит о предстоящем замедлении стремительного роста добычи сланцевой нефти.

Гаварит Москва и губернии.

Лошото е,че вече себестойността на 1 долар,е много под 1 долар..... Демек,американската икономика прилича на онези кибритени кутии навремето:-"тукА - има,тукА - няма..... Нали знаеш,че ако те хване полицията да играеш на тая игра,или попаднеш на по-як измамен,цената на петрола,е последната ти грижа а??

Моше, кого лъжеш ти бе, сельо. Я виж американските данни. Вече започват да окапват по-дребните фирми за добив на шистов газ. Най-едрата, може да си позволи пад до 50$. И от там е на фалит.. В добива на обикновения петрол САЩ драпа да е сред първите по обеми. И там вече взе да затваря проекти, усеща кризата, гризка дръвцето. Що лъжеш, ти подигваш ли ни се на нас, българите.

Глупако Иречек,престани да профанизираш всяка тема.

защо,тогава ек изгони русският инвеститор за белене защото не бил американски или европеиски,дето ги няма никъкви....

Кой сега ще плаща изхарченото за ЮП?

Веч е "платено" с откраднатите депозити от кагебанк.

Това е висш цинизъм. Добре, че само идиотите американци им вярват.

Крадеца вика дръжте крадеца. ЕС прецака Южен поток.

Уууууааааахахахееееааахахахауууууаааахахахаааааааа.... Затова има ембарго наложено от САЩ на Куба,за внос на горива бе!!!! `Щото енергетиката не за политически цели.... Все повече и повече ни карат да им вярваме!!!

Чичко Путин казва следното. Правим хъб на границата Турция/Гърция и който иска да купува. В същото време казва и това, че ще подава по тази тръба еди си колко газ. Той ще дава газ и ще я купува който иска. Колко е насрещното търсене в момента и какъв е капацитета на тръбата за Турция?

купувачи ще се намерят доста, веднага щом се прекъсне поддаването през Украйна...

И кой ще го прекъсне? А после какво ще яде? Сутрин -закуска- Путин. На обяд и за вечеря същото.

Можете ли да дадете прогноза за курса на рублата спрямо долара през идното лято?

1 долар=100 рубли 1 рубла=половин Детройд

Един ДетройД. Какво е Детройд, другарю? Някаква нова колониално-робска валута ли е?

А ние като сме от село, да не ядем доматите с колците?

Вие какво имате против лятото, бре? Нима лятото и колониалното ви робство или милиционеро комунистическите ви увреждания са несъвместими с лятото?

имаме против болния ти мозък и творенията му, във вид на лъжи и това, че не си на мястото си

Не,но ако е лято,отиват на кино едни стотици милиарди `дето сме ги дали за да бомбим Ирак,и да възстановим "демоСрацията",разбираш ли...... Малко зима да има,че да избием разноските от петрола `дето сме го гушнали,`щото без парно,продажбите нещо.......

И на фона на цялата енергийна истерия Бразилия и Аржентина преминават във взаимните разплащания в националните си валути за сметка на долара...

Финансовият свят ще ликува, ако ви чете. Аржентина ще плаща.Събитие. Чудо.

Финансовият свят трябва да обърне внимание на днешната реч на Путин пред федералното събрание. Очакват се изненади...а използването на долара като валута за разплащане се отхвърля от все играчи

Ще издържи ли режимът на Путин до лятото? За отговор -да, натиснете червената ръчичка. За отговор - не, зелената. Благодаря за отзивчивостта ви!

Нещо пише ,че залежите на ПЕТРОЛ в САЩ са балон , така го казват те на привършване са . НО : Турция сметка келепира от новата тръба - над 1 милиард долара годишно . одигравай се сега на Путин и Ердоган и почитай Порошенко .

вижте, господине, да сравнявате печалбата на турция със "загубата" на българия е все едно да сравнявате двутактов "трабант" с електромобил "тесла". все пак, путин клекна здравата на доган, именно за да може да покаже, на каква загуба е българия и европа.

РЯдко тъпо парче си пропагандаторе. Питай си колегите в Германия. Те вече направиха проучване и според тях, дори при ниски цени на петрола, Русия ще изкара минимум 5-6 години. Което не може да се каже за САЩ. Защото производството на шисти ВЕЧЕ закъса. Долната граница е 50$ за барел, при което и основният им производител излиза на нулата. Отделно започва да се стагнира американския добив на обикновен петрол. Русия има пребогато резрви да посрещне това. А САЩ имат близо 19 трилиона дълг. И парична единица, която държавите по света масово вече не ползват. Та правилният въпрос е, Очаквате ли САЩ да се разпаднат до края на лятото?

Понеже ме подсетиха, започват да намаляват залежите от шисти. Не са били толкова велики. САЩ няма кой знае какъв ресурс, та да захранят Европа. И цената до Европа ще е 3-4- пъти по-голяма. И САЩ и Европа нямат нито ифраструктура, нито флотилия с танкери за втечнен газ. За всичко това са нужни огромни инвестиции. А САЩ вече няма никакви пари. Има дългове да плаща. Та идеята с американските доставки е просто една фантазия.

Как може да няма политика след като ни карате да купуваме нещо, спрямо цената, която можем да получим от друг доставчик? Покрай историята с Украйна, американците признаха, че е невъзможно да доставят на Украйна газ под цената, която им предлагаше Русия, а напротив, ще бъде малко по-скъп. Дори по време на Студената война руснаците са били надежден партньор, думи на Меркел, а сега когато американците виждат шанс да могат да почнат износ, изведнъж почнаха проблемите и как руснаците били изнудвали?!?

А руснаците какво ще си правят газа?

Китай да ви говори нещо? А да не говорим, че все пак могат и изобщо да не го продават(наличието му в земята не иска никаква поддръжка), но тогава рискуват наистина големи военни конфликти и то на тяхна територия.

Трафика, предвиден за Южен поток се пренасочва за Турция. Дори предвиждат да увеличат обемите, ако не си разбрал. Освен това водят преговори за износ към Индия, по искане на Индия.

Пичове, симпатяги сте ми и за това ще ви светна някои неща. За Южен поток Путин вече хвърли бомбата, че няма да го бъде и той няма да даде на заден. Иначе ще му излезе имиджа на човек, които отстъпва, а глутницата само това и чака и ще го погне да върне и Крим. Официалната позиция на Москва се бави, за да се използва максимално ефекта от бомбата, примерно нашите глупаци още не вярват, че с проекта е свършено, в ес се карат, има обществено напрежение по темата. Като се изчерпа ефекта ще дойде и официалната позиция. Американците ги знаят тия неща и затова се опитват да се държат сякаш нищо не е станало - намалят ефекта. Знаят и че Путин ще отвее Украйна и като си вземе там тръбите, хич не му е за Южен поток. Затова и предлагат течен газ - в момента няма изградена необходимата инфраструктура, а и Европа плаща по цени по-ниски от тези на Япония, примерно, но явно ще се задълбочава кризата, но янките не знаят кога. Всъщност само Путин знае. Предполагам, че след Нова година ще станат нещата - зимата е в разгара си, украинците ще са умислени от мизерните празници... Сега по българския въпрос. Тая работа със свободна и независима българска държава просто няма как да стане в съвременния свят, не и без външна помощ. Далеч по-големи страни не могат да са суверенни - я на Франция мислите ли, че им трябват Мистралите, на хотели ли да ги направят? Можем, обаче да вдигаме патардия и да искаме да ни назначат по-качествена администрация, а не такива недоразумения - да се напрегнат малко. Нищо ново, в крайна сметка, едно време българите пишеха писма до Султана, сега до Обама!

Мисля по подобен начин. Путин си го изкара на нас, защото сме най-слаби по веригата и очевидно най-много сме подразнили негово императорско величество. Така постъпваха на времето Александър 3-ти, Нисолай 2-ри и Сталин. Потокът очевидно икономически и технически е неиздържан, а и не си струва, но за тях, не за нас. Също мисля, че Путин ще си прибере Украйна и то зимата и настина сте прав, че при това положение няма да имат нужда от Южен поток. Ама защо да не си го изкара на нас и ни посочи с пръст за виновни и цялата пиянска руска гмеж да ни ругае. А ние тука ще се борим за тях, айде да си ЕПМ.

Путин не си го изкарва на нас. Изобщо тука няма емоции. В случая максимата е, че една верига е толкова здрава, колкото е най-слабата й брънка, а какво говори това за нас, сам си отговорете.

Добивът от старите находища намалява, а този от новите е все по-скъп и труден. парите от продажбата на суровини не бяха изхарчени за реформиране на икономиката. Русия навлезе в рецесия, която ще бъде унищожителна за нацисткия режим и тежко бреме за руския народ. И всичко това е заради азиатския комунистически милиционеризъм. Милиционери са овладели страната и се обогатяват за сметка на народа си. Представете си да си държите парите и ценностите в кварталния и той да ги управлява. резултата винаги ще бъде идни и същ при такова действие и ще наподобява - КТБ след фалит. Същото е и Русия след несполучливия опит за император на един дребен милиционер.

Как да се оправи България, като е пълно с такива заблудени кретени.

Пич, ти в на кой свят живееш, извинявай. Нещо ти липсва връзка с действителността. Сякаш се дрогираш с някаква дрога, която те е вкарала в някакъв наркотичен унес и сливаш болни фантазии с действителност. Добре, че не си от буйните.

В моя свят живея. Ям пеленачета и се обличам в кожи от баби.

Хахаха, вярно си живееш в някакъв измислен свят. Но не е твой, американски е. Като папагал повтаряш всички американски пропагандни клишета. Между другото, ако може да се вярва на МВФ, Русия не само че не е в рецесия, но и е далеч от това.

Хахаха. Утре ще кажат, че и войската е недопустимо да се ползва за политически цели. Ей така да я има само за учения и престиж. Евентуално и за потушаване на пожари и наводнения - например чрез самолетоносач.

Толкова гнило и фалшиво е това, като някакви начинаещи актьори в сценка за идиоти е това. И само забележете как спокойно си говорят от името на СВЕТЪТ. Да но те представляват една част от Светът и то по-малката. А самият факт, че се използва такава селска манипулация, само показва колко гнила и фалшива е тази манипулация.

Говорят от името на сЪвета, а не на света и аз се заблудих първоначално.

Да бе вярно :)), мерси, явно е време за сън :). Но америката не е редно много да се изказва дори от името на съвета. А в такава форма, ЕС просто не си заслужава да съществува.

Дойдохме си на думата. САЩ искат да прецакат Европа да им купува газ по до към 1000$. До като дойде в Европа. От България се очаква да е сред първите абдали.. А това е една среща, която демнстрира падението и дегенерацията на Европейският съюз. Която все повече се изражда като американска колония.