Д-р Явор Асьов: В лекарската професия идеализмът е задължителен

Младият лекар работи в Александровска болница заради свободата, която "трудно щях да получа в чужбина"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прав е за свободата. Нищо не казва за цената. Явно прилага напрактика мотото, че идеализмът е задължителен. Идеализъм обаче не се яде. Част от неговите колеги заминаха не от идеализъм, а от чисто битова невъзможнот да покрият ежедневните си разходи, нещо което няма как да ти се случи, когато си син на баща си. Ако Маркс казва, че битието определя съзнанието, тук битието определя идеализма. Идва ти месечният наем, сметките и разбираш, че от 700-800 лв. заплата, колкото е тази на младите лекари са ти останали 50 лв. за харана. Тогава идеализмът бива полово поруган ... или поне вербално.

Май е останал, че защото е син на Асьов от Пирогов.

Не пропускай влиянието и на майка ти-известният ендокринолог доц.Живка Бонева!

Като си милионерски син е лесно... и МУ не се завършва със специалност направо, коригирайте си глупостта

a kakvo da kajat horata ,koito ne poluchavat zaplati i pari ;pod masa;za tia 700-800 lv ,koito ne sa tolkova a e laja. Tuk taka narechenia doktor e pod zakrila pri greshka na lekarskata mafia a tam v chujbina se iska OTGOVORNOST ZA DEISTVIE ILI BEZDEISTVIE...eto tova li e svobodata za koiato toi lekaria mechtae?/// Mai-DA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Искрено се радвам на младите ,които знаят какво искат.Мо още незнаят цената си.Ще има свобода на действие младият Асьов,щото баща му е работил и за него.Я някое селянче ,което може да стане светило в медицината да покажат ,толкова нахакано да говори.Лесно е да се върви по утъпкана пътека.А дъртият Асьов наистина е факир в ортопедията .Той и Яблански са №1.

А ако нямаш баща доцент или професор?! Дали ще бъдеш изправен на равен старт? Със сигурност НЕ в тази корумпирана държава!

Знае защо е астанал тук. Баща му е ортопед майка му ендокринолок. Утъпка ли са му пътечката, има и пари. Защо за ходи в чужбина да се скъсва от работа. тук мама и тате подпират в болницата явяш-яваш и те така. Пишат за него. Какъв лекар е на 30 години??? Той сега е взел специалност и не знае, къде се намира.

Медицина не се завършва със специалност!!! А това, че веднага след дипломирането си е получил зачисляване по специалността, доказва "сянката" на тате и мама. А и защо, драги момко, бързаш да се саморекламираш - почакай наистина да излезеш от сянката.. Ако въобще можеш! Защото за целта трябва и скромност.

Вие да чухте да говори за БЛС? Защо има ПиАр статии за нечии синове? Човекът расте, получава заплати и привилегии, които не може да ги получава на тази възраст в Англия! И човекът не завършва със спецеалност университет , а след това специализира. Примитивността на журналистиката практикувана от неграмотници е плашеща.

Говориш за неграмотници или за ''спЕцЕалности''. Виж си собствения правопис...

Хубавец! Успех занапред, Явка!

Когато бях млад лекар също бях идеалист. Родителите ми са "никои". Кандидатствах за длъжност в елитна болница, изпълнен с идеализъм и амбиции. При подаването на документите секретарката ми каза че е безсмислено да се явявам, защото конкурса е специално обявен за сина на проф. "Х". Оттеглих документите. И така на няколко конкурса същото. Годината е 90-та, нямаше много възможности, страната се тресеше от революции и на никой не му беше до млади лекари. На поредния конкурс реших да се явя. Измежду 14 души, които кандидатстваха ми дадоха 2-ро място, първото беше за човек със "свобода". Поканиха ме и мен, специално пенсионирали санитарка, за да отворят щатна бройка. Явно ме съжалили. През следващите години "свободни" колеги ходиха на специализации и конгреси в развити страни, докато аз и такива като мен даваха нощни дежурства. Явих се на няколко конкурса за асистент и научен сътрудник, които не се провеждаха, защото бяха за "свободни хора". Стоях си ординатор. Започнах да правя дисертация, която просто един ден изхвърлих на боклука. Скоро след това напуснах елитната болница и се заех с единственото, което ми остана-да се нахраня, защото тогава и това беше проблем. Идеализмът ми се беше изпарил. И никога повече не ме споходи. Опитах да съм "свободен" в частен кабинет, но изискванията на Здравната каса ме попариха твърде скоро. Елементарно оборудване съгласно техните изисквания струваше планини от пари, които никога нямаше да избия с цените на касата. Не закъсняха и глоби и заплахи както от касата, така и от още десет институции от типа РЦЗ, ХЕИ, НАП. Не заминах за чужбина, защото за мен това щеше да е поражение. Освен че не съм "свободен", но и да ми отнемат страната. Останах и до ден днешен работя без идеализъм. И не съм се чувствал "свободен" нито ден в професията си. "Свободата" не е за всеки, това е едно от нещата които ясно разбрах. Не се оплаквам, изборите са си мои, заблудите и грешките също. Просто пояснявам. Така е и в други професии-нека пробва без протекции млад адвокат, архитект, инженер и т.н. Веднага бива отстранен от "свободни" хора. За да не им се пречка.

"И" е до "е"-то!!! Виж.

Ех, поздравления за колегата, какво ли мисли семейството му по въпроса. Предполагам, че не са притеснени от факта, че в чужбина щеше да получава около 15000 лв на месец, децата щяха да учат в елитни училища и европейски университети. Къща в спокоен квартал, чист въздух, качествени стоки, добра атмосфера, хубави пътища, но всичко това не е важно нали? Важно е да сме лекари в Александровска болница и да търсим правилният път за кривото колело. Пожелавам успех на колегата. Ние ще се грижим за болните в чужбина.

Подтискане на симптомите на диабет и работа на системата с външна намеса, това е лечението за момента. Никой не търси, какво точно го причинява и как. Посочват се спомагащите фактори и то предимно за старчески диабет. Нека лекарите и най-вече будните млади учени сред тях, търсят къде е грешката и какви са първите ѝ прояви. Това ще е истински пробив.

Ти ако си лекар, по-добре да върнем вярата в знахарите!

Да-дааааа!

И Успех!!!

Още от студентската скамейка се знаеше кой на кого е син/ дъщеря и кой какво и къде ще работи след като завършим. Много кадърни колеги заминаха навън не защото там е лесно или защото те уважават (да не се лъжем, оставаш си имигрант и бял роб), но защото я няма очевадната шуро-баджанащина и чувството на обреченост и че си никой, което е тук. В лекарските среди и големите университетски болници няма случайни хора, всички са протежета. Добре, че поне част от тях наистина имат знания по медицина.

Съжалявам, че не сте успели, но Ви поздравявам, че сте опитал. В живота много неща са важни - възпитание; образование; шанс; късмет; пари; трудът, който полагаш; усилията и сърцето, които влагаш; кой е баща ти или чичо ти и разни други дреболии. Разбира се, че не всеки ще успее, но важното е всеки да опита за колкото му стигат силите.

Всичко това е много тъжно. На това момче, баща му помага. Обаче на него кой му е помагал? Все някой назад в рода е започнал сам.

Благодаря за добрите думи. Уточнявам че нямам упрек към никого. Даже и към страната. Вижда се че младият колега е чудесно момче и от сърце му желая да е щастлив и успешен и като лекар и като човек. Всички млади лекари, които имаха шанс да получат подкрепа и протекции вкъщи станаха до един изключителни специалисти. Не е без значение и пряката приемственост в тази професия, това го видях ясно. Споделих опита си просто за да напомня че в живота има и сянка, не е само слънце. Същите истории може да разкаже всеки над 50 г. възраст. И така е не само у нас. Когато губиш не знаеш какво печелиш. И когато печелиш не знаеш какво губиш. Има и съдба. Имаме и различни качества. Научих се да приемам спокойно живота. Едно е сигурно-лекувал съм българи и съм направил добро на много хора, връщайки им здравето. Обичам България и я приемам такава каквато е. Работих за страната си колкото и както можах. Тя ми даде също много, макар и не както очаквах. Всичко е наред.

мама и тате професори, и синчето - бъдещ професор, да не е луд да ходи в чужбина, където няма гръб и връзки...абе, дир, що публикувате такива тъпи писания, нарочно ли дразните хората или ни мислите за глупаци? Това докторче очевидно мисли колегите си за тъпи...като оная доцентка на 26 години...Без връзки и привилегии духаш супата, ако ще да си най-умния и кадърния...така е в България

Помагала е БКП

Всичко изредено от Вас колега си го имат И в България. Татко му е квинтесенцията на лирическия герой от популярната на времето басня „Орел и охлюв" Познавам този представител на етническата общност на Нури от "Фермата" от времето когато играеше 4то храстче на сцената на 2 ортопедия в Пирогов. За 30 години дорастна ШеФФ (при малко неясна процедура) на ортопедията в Окръжна и и еб@ мамата. Поръчкова статия. Ябълките не раждат Круши.

Познавам баща му. Започнал е от кръгла нула.

Баща му е квинтесенцията на лирическия герой от популярната на времето басня „Орел и охлюв" Познавам този представител на етническата общност на Нури от "Фермата" от времето когато играеше 4то храстче на сцената на 2 ортопедия в Пирогов. За 30 години дорастна ШеФФ (при малко неясна процедура) на ортопедията в Окръжна и и еб@ мамата. Поръчкова статия. Ябълките не раждат Круши.

А дъртият Асьов наистина е факир в ортопедият АМА ВЕРНО ЛИ?

какъв лекар е този смешник...диябета се причинява от претиснения и стрес... баба ми нагъваше по 2 мазни свински паржоли на обед ... навечеря ядеши сланина а закусваши пръжки с буфти.... пииваше си около 1 л вино и полвин ракия на ден... никакви болести никакъв диябет.... умря на 98 години и то не от болес а щото я завариха с един кумшия на калъп в кенафа му на двора.... не можа да го прижевее тоз срам...... значи яще пиите е.ете се на воля, никакъ спорт от спорт се умира много лесно..... ама българите ги фаща диябета заради герп. Герп стресира и омури хорицата а боико борисв само като го видя вдигам кръвно 200 на 12.0... е те това е ше умори бедните хорица.

Поръчкова статия. Ябълките не раждат Круши. Татко му е квинтесенцията на лирическия герой от популярната на времето басня „Орел и охлюв" Познавам този представител на етническата общност на Нури от "Фермата" от времето когато играеше 4то храстче на сцената на 2 ортопедия в Пирогов. За 30 години дорастна ШеФФ (при малко неясна процедура) на ортопедията в Окръжна и и еб@ мамата. Mамата му ги изнесла и двамата като раници на Еверест. Първо едната, после другата.

да плати един татко за подобна реклама на отрочето му ? Или не струва пари, а нещо друго ?

извинявам се - ендокринолог

нищо не платил зачукал е без пари некой от родата на редакторите в ДИРа като пари - плаките са от 200 до 2000лв

Защо не сте успял, след като сте имали частен кабинет? Или защото не сте добър и нямате пациенти или защото с право са ви проверяварли и затворили кабинета. Хората отиват в частен кабинет и плащат не малко пари и услугата трябва да е качествена и с добра апаратура. Това е положението.

Тя баба ти може да не е била диабетичка, ама със сигурност е била една дебела алкохоличка, че и разпоретина при това. Нищо де, все от нещо се умира. то ако не е едното, ще е другото.

Аз също съм на 30 години и също успявам в моята професия. В нас е надеждата на България. Успех д-ре!! П.С. Всички които избягаха заради повече удобства нека носят мъката в сърцето си заслужено.

Да четеш или да се смееш.

Когато завърших медицина в 3-та Градска ми казаха че трябва да имам финансова възможност за да започна работа, в Урологията в Мед Акад направо ми казаха тарифата и понеже съм от провинцията( без доц и проф родители) - сега съм ХИРУРГ В САЩ. Направете си изводите сами!!!

Ти си мислиш, че си успял. Не ми се спори, че ще ти падне гарда. Ти знаеш ли какво е да си инженер примерно в САЩ, Германия, Япония, а?

И аз съм лекар, и специалност имам, и в UK работя. Даже ме има на сайта на моята болница- снимка, трите имена, лекар, хо хо... А в Бг шеф ми беше един на 60 години, който не може да разчита ЕКГ , не може да прави PCI интервенции, а изобщо не знае индикациите за ангиография. А тоя “шеф” и ALS дори не може да издържи в UK. И никак, ама никак, не ми е мъчно за здравната система в Бг. Колегата не е заминал защото не е на зор, това е истината. Да не се тупа в гърдите колко обичал родината си....това са приказки за”Лека нощ”.

В България има развит шуробаджанашки принцип на кадруване, а в САЩ - разходоефективен професионализъм. Затова България като цяло, във всяка сфера, е изостанала технологично и се поддържа статукво на професионални деформации за разлика от САЩ и другите свободни пазарни икономики, в които кадровата политика издига знаещи и можещи професионално амбициозни хора.

Да, пропадналата ни държава разчита на такива колеги като Др Асьов да им работят за жълти стотинки, че даже и да се гордеят с това! Единственото което би ме задържало в полусрутената 200 годишна Александровска болница са Проф Каменов и Проф Боянов! Изключителни лекари и хора! Другото е лъжа и измама! Имаш ли възможност да се реализираш в Европа или САЩ не го изпускайте! Поздрави на Др Асьов!

Отделно и надут. Говори от позата на "постигнал всичко" лекар.

Медицина без високотехнологична професионална апаратура няма как да се практикува. А тя струва не просто едни пари, а много пари. Капитал, който е недостъпен у нас, ако не си "пералня" на незаконни бизнеси или с наследство. Особено, при държавна и здравна политика, която е окопирана и управлявана от стари партийни креатури. Състезанието е предварително загубено от всеки нормален почтен човек, който отхвърля зависимост от партийно-олигархически протекции, наследници на ДС.

Такива възкарски лайна ме отвращават. Кой знае колко талантливи младежи са били уволнение, за да не пречат на тоя и такива като него.

Хубави анекдотни примери. Същото можем да кажем и за някои пушачи. Ами милионите други, които се разболяват от пушенето?

Това очевидно "не е Платена реклама", на Един "Младо-зелен Лекарски Герой на сегашното време"... с това "потекло" на 40 -сет и Без Идеализъм ще бъде "професор"... може и Диабет да излекува ... 100% съм сигурен, че НЯМА да стане...

Единият от синовене ми е завършил МА - София през 2004-та. Той можеше и Лекар да стане, но Предпочете Фармация. И ДОБРЕ НАПРАВИ, щото Родителите са му Обикновени хора - това БЪРЗО го разбрахме. И ми разказваше преди години - Татко за 300,400, 500 долара им даваха на "лекарите" Анатомията ... представете си "Анатомия" и "Свобода" .... Има и ЛЕКАРИ - рядкост, но те са, като да ги е открил Шлиман, като Троя ... зная и за такива и мога да им кажа имената, но този от Снимката, не ще да е от тях...

Каква гнусна, самодоволна физиономия. Потрива ръчички, защото му е лек пътят и рушвети и далавери тепърва предстоят.