Коментари - Емоции по въпроса за санкции за родители на недисциплинирани ученици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма друг начин .Трябва нещо да се направи.Германския опит би бил полезен.

"Арестуваха учител по математика заради интимна връзка с 14-годишно момиче в Асеновград" това е от днешните новини ! НЕ ГЛОБИ, ЗАТВОР ТРЯБА, АМА ЗА УЧИТЕЛИТЕ !

И как точно ще ги накажеш? Ще им отнемеш детето ли? Ми взимай го. халал да ти е.

Да се разстрелят родителите на всички калпазани.

Какъв е германският опит?

Най-глупавото нещо е санкциониране! Ако със санкции нещо се променяше, сега щяхме да сме общество без нарушители! Правилното е да се предложи помощ. От психолог. Той ще помогне да се намери верният път за разговор между родител и дете, без да се получават негативни емоци. Защото това е разковничето - нарушена комуникация.

Няма да ти разберат иронията :)

Не всичко се оправя само с добрина. Понякога се налага да играе и тоягата.

Сегашните тийнейджъри имат такова поведение, защото не се възпитават в семейството! Прави се всичко, да се задоволят капризите им, а няма изисквания нито към поведение, нито към успеваемост . Родителите са ангажирани в грижата за оцеляване и предоставят децата си “ на обществото” още от ранна възраст, в ясли, после детски градини . Има нещо сбъркано в системата на образованието в България. Къде по света учат 12 години за средно образование, от 7 до 19 години? В Англия децата започват подготвително от 4 годишни. На тази възраст вече осъзнават, че имат отговорности, учат се да четат , пишат, смятат, усвояват фактите за света на съответното ниво. В средното училище се ориентират по интереси, който не иска да учи в университет, отива на пазара на труда на 16-17 години. Който иска университет, продължава, на 19 години също може да работи, поле да специализира допълнително колкото иска. В България премахнаха техникумите за подготовка на”занаятчии”. Нещо уж учат в някакви специализирани гимназии, вишистите излизат на 23-24 години! Нямало кадри, ами как да има, като децата се размотават мин. 12 години в училище. Накрая излизат болшинство неграмотници, животът ни го показва всеки ден! А от малки децата трябва да разберат, че обучението им е задължение, както родителите ходят на работа- за изкарване на хляба, все едно родителите днес, а те самите в бъдеще!

Какво средно образование от 7 до 19 ? Ти друсан ли си къв си? От 7 до 11 е начално. От11 до 14 основно, от 14 до 19 средно.

Ако наистина заплащат поразиите на децата си, ще има полза

Калпазани винаги ще има. Неизбежно е, а и не е задължително лошо. Проблемът е, че 2-ма калпазани развалят реда и пречат на цял клас от 28 човека. Просто трябва да се правят циклични пресявки. Лоша дисциплина - предупреждение > жълт картон > червен картон. Така в класовете ще останат деца, имащи желание да научат нещо. Тия с червените картони къде да отиват - това трябва да се измисли.

С кво? Пари няма бате.

Според резултатите от допитването се вижда, че повечето родители имат невъзпитани деца.

Ами със задължителна работа например.

В Брюксел - там обичат претенциозни пикльовци да им сипят акъл.

Тези, които развалят реда и пречат на другите и учителите, трябва да бъдат ангажирани от учителите в трудови дейности -за училището - почистване в училището и/или на двора, прекоповане, плевене, засаждане в зелените площи, подреждане, боядисване, ремонтиране и т.н. + допълнителни задължителни домашни упражнения в полза на класа напр. изготвяне на образователни табла с инфографики, т.е. свободното им време ще бъде редуцирано спрямо другите ученици, като в същото време ще имат възможност да обезщетят/направят нещо в полза на съучениците си. Времето е пари, нали:) Нека се научат да разбират, че отнемайки времето на другите, трябва да си плащат за магариите с личното си време и труда си. Като в същото време да не им се уронва достойнстовто, а им се дава възможност да покажат и хубавите си страни към съучениците си, като направят нещо полезно за тях. А съучениците им няма да останат безразлични и ще ги похвалят. Така недисциплинираното дете може пък да бъде стимулирано да проявява добрите си страни, а не лошите. А децата ще изграждат колектив и приобщаване и на по-палавите към екипа. А родителите задължително при учителите да се информират за поведението на децата си и при квалифициран специалист за диалог и повишаване на родителския капаците по темата как се възпитава дисциплинирано дете. Във всеки случай не с авторитаризъм, насилие и/или безразличие, което прави от детето-жертва утрешен насилник, а с ангажиране в полезни дейности за семейството, спорт и придобоване на основни умения за живота.

Викаш а малката проститутка е ок

В ТВУ. Там им е местото!

Да чакаш родителите да гласуват ЗА санкции върху родители при лоша дисциплина на децата им е като да чакаш депутати да гласуват ЗА намаляне на депутатската заплата

"калпазанството" не е това, което беше. Говорим за деца, които носят оръжие в училище, нанасят брутален побой над съученици, открито се подиграват с учителите си, явяват се пияни или надрусани в час... и не на последно място рушат училищна собственост. След това ти казват, че ще съжаляваш, че си им направил забележка